Fiber kullanan için bufferbloat çok can sıkıcıdır. Archer C5v modemlerde yeni gelen firmware sayesinde bu sorunu %90 oranında çözüme kavuşturabiliyoruz. Ayarları uyguladıktan sonra Default ayardayken ![]() ![]() Benim hızım ![]() Bu hıza göre buradaki ayarları kendinize uyarlayabilirsiniz. 1.Adım Şekillendirme grubunu etkin yapıyoruz ve yükleme ve indirme hızlarını internet hızınızın bir miktar altında bir değer yazıyoruz. ![]() 2.Adım ![]() 3.Adım ![]() 4.Adım ![]() ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametsamet533 -- 1 Ağustos 2022; 2:18:5 > |
FTTH Bufferbloat Sorunu Çözümü (Yazılımsız, Routersiz)
FTTH (Fiber-to-the-Home) bağlantılarında yaşanan bufferbloat sorunu, internet hızının yavaşlamasına ve çevrimiçi oyunlarda gecikmelere neden olabilir. Bu sorunu çözmek için genellikle yazılım veya router güncellemeleri gerekirken, yazılımsız ve routersiz bir çözüm de mevcuttur.
Bufferbloat Nedir?
Bufferbloat, ağda veri akışının geçici olarak durmasına neden olan bir durumdur. Bu, ağdaki yönlendiricilerin veriyi işleme kapasitesini aştığında meydana gelir.
Bufferbloat Çözümü
Yazılımsız ve routersiz bufferbloat çözümü için aşağıdaki adımları izleyiniz:
- Modeminizi yeniden başlatınız: Bu, modeminizin önbelleğini temizlemeye yardımcı olabilir ve bufferbloat'u azaltabilir.
- Modem ayarlarınızı kontrol ediniz: Bazı modemler, paket önceliklendirme özelliklerine sahiptir. Bu özellik etkinleştirilmişse, çevrimiçi oyunlar gibi gerçek zamanlı uygulamalara öncelik verilebilir.
- Ağınızdaki cihaz sayısını azaltınız: Birçok cihazın aynı anda internete bağlanması bufferbloat'a neden olabilir. Kullanılmayan cihazları ağınızdan ayırınız.
- Kablolu bağlantı kullanınız: Kablosuz bağlantılarda bufferbloat daha yaygındır. Mümkünse, bilgisayarınızı veya oyun konsolunuzu doğrudan modeme kablolu bir bağlantıyla bağlayınız.
- Bufferbloat testi yapınız: Bufferbloat'un olup olmadığını kontrol etmek için https://www.waveform.com/tools/bufferbloat-test adresini ziyaret edebilirsiniz.
Bu adımları uyguladıktan sonra bufferbloat sorununuzun azaldığını veya ortadan kalktığını fark edeceksiniz. Geliştirilmiş bir internet hızı ve oyun deneyimi elde edeceksiniz.