Şimdi Ara

FTTH Bufferbloat Sorunu Çözümü (Yazılımsız, Routersiz) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
8
Favori
6.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende fiberi dün bağlattım. Diğer cihaz nokia verdikleri modem C5v. Firmware versiyon güncellemesi için bakındım ama bulamadım bendeki yazılım versiyonu: v1.7_220504 sizinki de öyle mi?

@sametsamet533

• A Lifetime A kullanıcısına yanıt

Evet.

• sametsamet533 kullanıcısına yanıt

Rehberdekileri uyguladım F alıyordum şimdi A alıyorum. Teşekkürler hocam.

• cnSplendidNinja C kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler. Bufferbloat skoru C-D arası değişirken şimdi A oldu.

Modem: Zyxel VMG3625-T50b

Bağlantı: VDSL 2 - 80 Mbit

Qos aktif, wan upstream 0, ve Upstream Traffic Priority Assigned by: Packet Length yaptım.

• hknerdr kullanıcısına yanıt

Aynı modemi kullanıyoruz bahsettiğiniz ayarları bulamadım qos aktif ettikten sonra yukarı yönlü akışa upload hızımı girdim C-D alırdım şimdi B alıyorum. Ama uplod hızımı girince kuyruk sınıflandırma ve policer kurulumları sekmesi kayboluyor boş bırakınca geri geldi. Boş bıraktım bende. Geri kalanını özet geçerseniz sevinirim.

• msdos34 M kullanıcısına yanıt
    Wan upload kısmını 0 yapın aşağıdaki none yazan kısım da packet olanı seçin. Bu kadar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Teşekkür ederim.

Rica ederim oldu mu?

Bende aynı ayarı yapıyordum tek farkı ben yukarı wan hızını upload değerimi giriyordum akış trafiğini paket uzunluğu yapıyordum. Şimdi değer girmeden yaptım yine oldu. Yalnız anlamadığım bu ayarı yapmadan önce C-D arası alıyordum benim yaptığım ve sizin anlattığınız şekilde yapınca B alıyorum. Qos kapalı olunca indirme bufferbloat iyi oluyor yükleme şişiyor bu ayarı yapınca indirme şişiyor yükleme iyi oluyor.

• Gigafiber için yapılmıyor degil mi bu ayar? A çıkıyor bufferbloat testi, A+ yapılması için ne gerekli tam olarak?

• Bu ayarı yapıp oyun oynadığınızda hissedilir bir fark oluyor mu arkadaşlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asi_ruhx kullanıcısına yanıt

FPS oyunlarında fark ediyor. PUBG/CS GO/Valorant gibi oyunlarda özellikle rakip seni ışınlanıyormuş gibi görür veya +500 ms'e kadar bufferbloat sorununda rakip senin 5 ms önceki konumuna ateş eder ve orada olmamana rağmen ölürsün.

Evet benzer şeyleri yaşıyorum. Şimdi bi de shaper ile oynuyorum.

VDSL olarak girip, normal hızın bi altını giriyorum.

• FTTC VDSL2 hattımda kullandığım TPLink W9970 modeme bağlı Xiaomi Mi 3 router ile Wifi üzerinden denedim (genelde ethernet ile deneyin diyorlar) ve test sonucu D çıktı. Pratikte hiçbir sorun hissetmiyordum ping ile alakam olmadığı için (online gamer değilim pek). Ayrıca tekil kullanımda ping değerlerim gayet makul durumda. Bu arada bu router üzerinde detaylı QoS ayarları da yok ilk mesajda anlatıldığı gibi, sadece kabaca cihaz önceliklendirme var gibi ama netlik arz etmiyor ve OpenWRT kuracak halim de yok. Sadece W9970 modemde detaylı QoS var, o da anlam ifade etmiyor router üzerinden bağlandığım için. Aslında forumda görmesem, Bufferbloat kavramının anlattığı husustan kapsam olarak haberdar olmama rağmen bu şekilde isimlendirildiğinden haberdar bile değildim.

FTTH ile sınırlı değil galiba bu mevzu? QoS olayını eskiden beri bilirim ama ayar çekme ihtiyacı hiç duymadığımdan ve eş zamanlı ağ kullanımı evde fazla olmadığından üzerinde durmamıştım açıkçası.

Not: Birçok kimsenin çözüm olarak tavsiye ettiği QoS aslında kâfi gelmiyor şeklinde ifade de var:
    FTTH Bufferbloat Sorunu Çözümü (Yazılımsız, Routersiz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 3 Aralık 2023; 3:15:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.