Bende fiberi dün bağlattım. Diğer cihaz nokia verdikleri modem C5v. Firmware versiyon güncellemesi için bakındım ama bulamadım bendeki yazılım versiyonu: v1.7_220504 sizinki de öyle mi? |
FTTH Bufferbloat Sorunu Çözümü (Yazılımsız, Routersiz) (2. sayfa)

-
-
Evet.
-
Rehberdekileri uyguladım F alıyordum şimdi A alıyorum. Teşekkürler hocam.
-
Çok teşekkürler. Bufferbloat skoru C-D arası değişirken şimdi A oldu.
Modem: Zyxel VMG3625-T50b
Bağlantı: VDSL 2 - 80 Mbit
Qos aktif, wan upstream 0, ve Upstream Traffic Priority Assigned by: Packet Length yaptım.
-
Aynı modemi kullanıyoruz bahsettiğiniz ayarları bulamadım qos aktif ettikten sonra yukarı yönlü akışa upload hızımı girdim C-D alırdım şimdi B alıyorum. Ama uplod hızımı girince kuyruk sınıflandırma ve policer kurulumları sekmesi kayboluyor boş bırakınca geri geldi. Boş bıraktım bende. Geri kalanını özet geçerseniz sevinirim.
-
Wan upload kısmını 0 yapın aşağıdaki none yazan kısım da packet olanı seçin. Bu kadar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim.
-
Rica ederim oldu mu?
-
Bende aynı ayarı yapıyordum tek farkı ben yukarı wan hızını upload değerimi giriyordum akış trafiğini paket uzunluğu yapıyordum. Şimdi değer girmeden yaptım yine oldu. Yalnız anlamadığım bu ayarı yapmadan önce C-D arası alıyordum benim yaptığım ve sizin anlattığınız şekilde yapınca B alıyorum. Qos kapalı olunca indirme bufferbloat iyi oluyor yükleme şişiyor bu ayarı yapınca indirme şişiyor yükleme iyi oluyor.
-
Gigafiber için yapılmıyor degil mi bu ayar? A çıkıyor bufferbloat testi, A+ yapılması için ne gerekli tam olarak?
-
Bu ayarı yapıp oyun oynadığınızda hissedilir bir fark oluyor mu arkadaşlar?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
FPS oyunlarında fark ediyor. PUBG/CS GO/Valorant gibi oyunlarda özellikle rakip seni ışınlanıyormuş gibi görür veya +500 ms'e kadar bufferbloat sorununda rakip senin 5 ms önceki konumuna ateş eder ve orada olmamana rağmen ölürsün.
-
Evet benzer şeyleri yaşıyorum. Şimdi bi de shaper ile oynuyorum.
VDSL olarak girip, normal hızın bi altını giriyorum.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X