Şimdi Ara

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.450
Cevap
17
Favori
41.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bahsettiğiniz modemden memnun olan çok kişi var sanırım baya bi yorum okudum forumda hocam ama açıkcası aklımda hep 7530 vardı türkiyeden denk gelirmi diye bekledim uzun süredir kimse satmayınca ebayden alayım dedim. Benim için openwrt ve snr ayarı yapılabiliyor olması lazım. Zyxel P2812'nin daha güçlü versiyonu olacak, memnun kalırsam zaten forumdaki herkese öneririm bunuda. Ayrıca mucizeler yaratmasını da beklemiyorum pek ama uğraş eğlence birazda.

• altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    7530 da bildiğim kadarıyla tek tip hardware var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt

Openwrt kurulum sayfasında aşağıdaki şekilde bir ibare var ona istinaden söylemiştim hocam:

• Some models of the 7530 have a changed flash chip which is only supported for releases after 22.03 and snapshot builds. There is no known way to identify these boards from the outside. The only known box this happened with was an ISP-branded 7530 (A1).
    • Some models of the 7530 require a patch to enable the VDSL modem which is not yet included in any build.
    • The “Typ B” model of the 7520 is not (yet?) supported. It uses the same SoC but a different DSL chipset.
    Anladım hocam. Tabii iş modlama olunca tüm ayrıntılar ortaya çıkıyor

Hocam 7530 da snr ayarı yapılabiliyor mu? Yoksa openwrt ile mi yapılabiliyor?
    Sizin yardımınızla 7362SL e openwrt kurmuştum. Orda da Asusdaki gibi olmasa da bir tür snr ayarı var. Ama ayar ne yaparsam yapayım hiç bir şey değişmemişti. Hatta openwrt ile stock yazılıma göre daha düşük hızlar almıştım.

Hayırlı olsun hocam , modemin gelmesini 7530 incelemesinizi merakla bekliyorum. Bende almak istiyorum.Yurtdışsından Amazon dışında hiç alışverişim olmadı.Ebayda satıcıyı nasıl seçiyorsunuz?Kargoya firmaya ve mesafeye göre değişiyormu?Gümrük ne kadar tutuyor.Arızalı vs olursa ne oluyor?

• basarbulut kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla stok yazılımda snr ayarı yapılabiliyor, openwrt ilede snr ayarı var. Zaten sizin openwrt deneyiminiz varsa biliyorsunuzdur birebir aynısı. Dediğiniz gibi openwrtde snr ayarının stoktaki gibi etkili olmadığını söyleyenler var muhtemelen dsl firmware stok yazılıma göre ayarlanmış openwrt çalıştırınca bu ayarı kabul etmeyebiliyor denilmiş forumda. Farklı dsl firmwareler deneyerek en iyisini kendinizin bulması lazım. Zamanla belki bu tip sorunların üstesinden gelebilir geliştiriciler tamamen uğraşmalarına bağlı. Özellikle draytek ve fritzbox bu tip faydalı özellikler için uğraşıyor, geliştiriyor, lantiq'e (artık maxlinear) ödeme yapıyor. Haliyle kendi yazılımları haricinde çalışmaması için bazı zorluklar eklemiş olabilirler yazılımlarının içine.

• cimbom38 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, ebay alışverişi aslında türkiyedeki dolap, sahibinden uygulaması gibi düşünün. Şans faktörü yüksek bozuk kırık çıkabilir elbette ama avrupalılar henüz bizimkiler kadar akıllı(!) değil neyse ki Kargo değişken elbette ülkeden ülkeye farkediyor hatta gönderdiği kargo firmasına göre değişiyor. Satıcı ile iletişime geçip sormak lazım. Genelde olumlu cevap veriyorlar ama şuna eminim bizim dolandırıcılar bir dadanırsa gönderim yapmadıkları ülkeler arasına rusya, ukrayna, türkiye diye bizde ekleniriz. Fazla bilinmemesi daha iyi açıkcası. Bazı satıcılar iade alırım diye belirtiyor ebay bunu söylüyor ilanda zaten ama bazıları almam diyor. Açıkcası gözü karartıp her türlü şeye razı olduktan sonra sipariş vereceksiniz ki sonradan çok pişman olmayın.

Anlıyorum hocam. Sonuçta snr ayarı ben de işe yaramadı. 7530 gelince tecrübenizi aktarırsanız sevinirim.

• Hiç hareket yok yahu :) Koşun 7.56 verildi...

• FRITZ!Box 5590, 5530 Fiber
    • FRITZ!Box 7590 AX, 7583, 7583 VDSL
    • FRITZ!Box 6690, 6660, 6591 Cable
    • FRITZ!Repeater 3000, 2400, 1200
    • FRITZ!Box 7590, 7530
  • gps.navigation kullanıcısına yanıt

Bilgilendirme için çok teşekkürler.

Sanırım 7530 AX için 7.31 yazılımı ya çok iyi ellemiyorlar yada bizim modemi rafa kaldırdılar. Bilemedim, ne kuş geçiyor ne kervan Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü 

• tcebeci1 kullanıcısına yanıt

Onun LAB sürüyor halen 👍 Gelir yakında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam sık güncelleme istiyorsanız broadcom olan versiyonu alarak hata yapmışsınız. Dikkat edin güncellenen tüm modeller qualcomm ve lantiq olan modeller. Broadcom'u bu yüzden sevmiyorum hem kapalı kaynak hemde üreticiler broadcom ürünlerine güncelleme vermiyorlar. Yine fritzbox iyi bile güncelliyor, misal ubiquiti, tplink broadcom chipsete sahip ürünlerini "neredeyse" hiç güncellemez. Kritik bir hata varsa yandınız openwrt yükleyimde idare edeyimde diyemiyorsunuz.

Aklımda kalan örnekler:

(Unifi kare ilk versiyon UAP-AC) Ubiquiti bu ürünü çıkardı kısa sürede sanki lanetliymiş gibi güncellemeyi kesti hatta EOL (end of life) yaptı. Çok daha eski qualcomm modellerine güncelleme ve destek vermeye devam etti. Bir daha broadcomlu Unifi çıkarmadı zaten son oldu.

(Asus DSL-AC88U) Bu modem aynı şekilde sıkıntıları bir türlü çözülmedi diye biliyorum kullananlar DSL-AX82U modeline geçiş yaptılar. Asus halen bolca broadcomlu modeller üretmeye devam ediyor ama.

(TPLink Archer C2300) Bildiğim kadarıyla yazılımda bazı sıkıntıları vardı ve güncelleme gelmedi. Halbuki donanım olarak kağıt üstünde gayet güçlü. Fiyatı o zamanlar baktığımda 300 liraya kadar düşmüştü.

Ayrıca dikkat ederseniz asus ve tplink ürünlerinde qualcomm, lantiq kullandıkları modeller çok daha pahalıya satılıyor. Bir sebebi olmalı Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü 

Doğrudur hocam katılıyorum. Boardcom daha bi kapalı kutu izlenimi veriyor.

Meşhur “çalışıyorsa elleme” kanunu işletiliyor gibi, ağırdan alıyorlar.

Zaten mantıken Openwrt yüklenemiyor olması ayrı bir gösterge.

Bilgi paylaşımı için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 8 Haziran 2023; 20:5:21 >

Ayrıca AVM firması butik bir firma Asus vs gibi zırt pırt güncellemez. Sonuçta Almanların katı, kuralcı sıkı denetiminden sonra verilir. Adamlar fuarlara rağmen yeni yazılımları vermediler. Zaten kalite belli diğer markalar gibi kıldan tüyden işlerle ilgilenmiyorlar. Önemli olan stabilite.

Yeni güncelleme;

Güncellemelere 7590 AX eklenmiş,7530Ax yolda geliyor herhalde.

Aşağıdaki ürünler FRITZ!OS 7.56 güncellemesini almıştır:

• FRITZ!Box 7590 AX, 7590, 7530

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beestek -- 8 Haziran 2023; 23:47:12 >

Hocam arkadaşın bahsettiği konu güncelleme sıklığından ziyade, daha eski modellre çıkan güncellemenin daha yeni olan broadcom 7530 AX modeline çıkmaması. 7530 modeli daha eski mesela. Burada devreye AVM nin değil Broadcom un etkisi giriyor bence.

• Beestek kullanıcısına yanıt

Evet 👍 Muhtemelen 1-2 lab sonra verilir 😊

Zaten broadcom olup da düzenli güncelleme alan iki model var piyasa

konuda bahsi geçen 7530 AX ve ASUS DSL-AX82U

saha dolabı broadcom olup da hattı sorunlu olanlar bunlara mahkum maalesef diğer hiçbir cihaz hattı kusursuz hale getiremiyor. Saha dolabı lantiq olanlar yaşadı seçenek bol

400 lira vergi çıkartmışlar... Sövsem haksızmıyım şimdi? Neyse 2400 liraya toplam malolmuş oldu Fritzbox 7530 modeli bana. Gümrük hakkında merak eden varsa böylece bilgi vermiş olayım. 7 Haziranda İrlanda'dan kargoya verildi, 13 Haziranda Türkiye'de Gümrüğe girdi. 17 Haziran yani bugün gümrükten çıktı. Rezil PTT kargo ile bir türkiye turu yaptıktan sonra sanıyorum 22-23 Haziran gibi elime gelmiş olacak umarım.

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.