Şimdi Ara

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.450
Cevap
17
Favori
41.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İkinci el bir modem altı üstü, bavulda 3 tane getirsen kimse karışmaz. Saçma sapan işler. Dün Nike dan ayakkabı sipariş ettim, Nike sitesinde "Gümrük yönetmelikleri nedeniyle, değeri 150 Euro'yu aşan siparişlerin teslimatını garanti edemiyoruz" ibaresi var. Demek ki bu rakama kadar gümrüksüz gelebiliyor. Ama Aliexpressden 20 TL lik sipariş yapsan ona bile gümrük var. Anlamak zor. Anlamaya çalışmak da sağlığa zarar veriyor : )

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt
    Vergi almasınlar demiyorum ama yaptıkları insafsızlık başka bişey değil. Emeği geçen kim varsa alayına saygılar gönderiyorum. Başta damat olmak üzere..

• Fırtına var elektrik kesildi, yarım saattir gelmiyor. Yedek 7430 u şarjlı matkapın bataryasına bağladım ( 7430 sadece 4.5 watt güç çekiyor, batarya çabuk bitmesin diye onu bağladım)
    Site komple off olunca benim hız tavan yaptı.
    (Resimdeki modem saati 1 saat geri)
    Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 17 Haziran 2023; 17:22:43 >

Sizde de upload artmamış herhalde hocam benimde arkadaşımda arttı bende artmadı nedense aynı şehirde.

• altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Maalesef, pandemide bir ara artırmışlardı, bir daha yapmadılar.
    Haftaya Turknetten Milleniye geçiyorum. Geçen yıl 10 ay peşin ödeyip fiyatı 140+10 TL telefon 150 ye bağlamıştık. Şimdi 249 olacak diye mesaj geldi. Milleni 190 + 15 TL telefon 205 TL. Telefon kullandığın kadar öde, kullandığımız yok zaten, numara dursun diye.
    Umarım dert satın almıyoruzdur.

Aynı sorunları yaşadım hocam gümrükte 55 dolarlık ürün sanki 65 dolarmış gibi vergi kestiler kutunun üstüne ebay satıcısı resmi

amerikan e-faturası koymasına rağmen hem de. İtiraz edince falan çok sıkıntı oluyor 1 ay uğraş dur PTT zaten çoğunlukla eve teslim etmiyor yalandan geldik bulamadık diyorlar. En mantıklısı hazır vergi ödenebilen şekilde almak o da sadece Aliexpress ve Amazon'da var ve PTT ile de uğraşmıyorsun Aras kargo falan getiriyor. Bir de amerikalı satıcılar paketlemeye çok dikkat etmiyor bizim PTT zeytin turşu bidonlarını çıplak hassas modem kutusunun üstüne koyuyor fırlatıyor kutuyu falan satıcıyı iyi uyarmak gerekiyor sağlam paketlesin diye yoksa modem sağlam gelirse şans.

• Yurt dışından gelen ürün ister çöp olsun ister 5. el. Gümrük o beyana zamanında inanılmaz derecede suistimal edildiği için bakmıyorlar. Gelen neyse internetten bakıp kafalarına uygun olan rakam üzerinden gümrüklüyorlar. Çok uzun zamandır böyle maalesef. Bunlar onların yüzünden değil, zamanında eksik fatura veya sıfır ürünü ikinci elmiş gibi kesinlen fatura beyanları yüzünden oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Üzüldüm hocam ama bende yıllar önce yaşadım,aliexpresten aldığım 100 tl lik cihaza ödeme beldesi vs herşey olmasına rağmen ptt gümrükte takıldı, bekledi.15-20 tl idi sanırım vergi çıkardı.Uğraşmamak için verdim cihazı aldım.Keşke herkes dürüst olsa devlette herkese aynı davransa olan bizlere oluyor.Aynı cihazlar yurtiçi bulabilsekte alsak ama malesef bulamıyoruz.

Onun için yurtdışından ürün alırken gümrük bedeli belli olmayınca çekiniyorum.

• AVM FRITZ!Box 7530 AX (Wi-Fi 6) VDSL/ADSL-Router 2400 Mbit/s ,Madiamarkt da 200 Euro dan ,160 düşmüş durumda.Üstelik MediaMarkt Club kartla 140 euro ya geliyor …

Türkiye’de tatile gelecek yakınınız varsa aldırın …

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Turknet 100 Mbit VDSL kullanıyorum. Yaklaşık bir ay önce upload 8 den 15 e yükseltilmiş. Şaşırdım ve sevinmiştim.

• tcebeci1 kullanıcısına yanıt
    Ne kadar ödüyorsunuz hocam?

"Şimdi 249 olacak diye mesaj geldi."

Tam olarak aynı mesaj banada geldi. Son fatura geldi mi hatırlayamadım. Geçen sene kredi kartına peşin kampanyası vardı. Bu sene o da yok.

• tcebeci1 kullanıcısına yanıt
    Ben de geçen yıl 10 aylık ödemiştim. 24 Haziranda bitiyor. Ne arayan var ne soran, kalın falan diye. Milenni ye başvurdum, nasıl olsa o da aynı altyapı. Görelim bakalım.

Hayırlı olsun hocam. Ben şimdilik Turknet ile devam edeceğim..

Fiber gelme durumu var. Geldiğinde belki Gigabit sürprizi falan olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selam, modem geldi ve Openwrt kurdum. Şu an köprü modunda çalışıyor kullanıyorum. Kurulum rehberide hazırladım ilgilenenler olursa linki bırakıyorum:

https://forum.donanimhaber.com/fritz-box-7520-7530-modeme-openwrt-kurma-rehberi--156116693

Eline sağlık üstad, bakalım hissedilir bir fark yaratacak mı ben de çok merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 21 Haziran 2023; 17:15:25 >
    Öncesinde Draytek 2762 modelini köprüde kullanıyordum, snr -50 ayarlayarak 79 megabit hızla bağlantı sağlıyordu. İndirmelerde tabiki 2-3 megabit daha düşük oluyor. Draytek 2762 de VRX300 serisi dsl chipset var. Şimdi fritzbox 7530 da aynı şekilde -50 snr ayarıyla 85 megabit hızla bağlantı sağlıyor. Ama fark var baya gördüğünüz gibi. Ayrıca daha stabil dalgalı değil. Eğer snr -50 ayarlamazsam 68 megabitle bağlantı sağlıyor modemler. Açıkcası aşırı memnunum Fritzbox 7530 dan. Stok yazılımda snr ayarı en sondayken 68 megabit veriyordu, openwrt ile iyice sınırları zorladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 21 Haziran 2023; 17:24:18 >
    👏 Süper. Artık 7530 openwrt Türkiye supportuda var. Maceraya atılabiliriz. 😀

Hadi bakalım herkes alsın bir 7520 / 7530 modem kardeşliği olsun

Cihazınız tekrar hayırlı olsun hocam.Beğendiğinize sevindim.Openwrt desteği vardı sanırım, deneyecekmisiniz?

Bende bugün arkadaşımdan Zyxel 11AX Broadcom DX3200 WiFi 6 Premium Modem aldım.Arkadaş serial Bağlantısı ile modeme ulaşarak aşağıdaki bilgileri aldı.Her ne kadar telekom modemi de olsa bazı modellerde telekom bizi şaşırtıyor. Donanım olarak güçlü gözükür.wifisi iyi bir süre test edeceğim.

Özellikler:

CPU: Broadcom BCM963178 - 1.5GHz x 3 cores

(Chip ID: BCM63177_A2, ARM Cortex A7 Triple Core: 1500MHz)

RAM: 256 MB

ROM: 128 MB

WIFI:

2.4 GHz: BCM43227 802.11 b/g/n 2.4 GHz, 300 Mbps

5 GHz: BCM63178 802.11 a/n/ac/ax 5 GHz, 1500 Mbps

USB: 1 Adet 2.0

PORT: Gigabit 3xLAN, Gigabit 1xLAN/WAN

EBAT: 70 (G) x 169 (D) x 61 (Y) mm

GÜÇ: 12V 1.5A Max 18W

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.