İlginiz için teşekkür ederim. |
Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü (42. sayfa)

-
-
merhaba arkadaşlar
elimdeki kutulu fritzbox-7590 olan hiç bir sorunu olmayan kutulu herşeyi ile tamdır cihazımı satışa çıkarttım satış sebebim ise başka çok üst model cihaz aldım aldığım cihazım boştadır.
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-fritzbox-7590-satiliktir-1103538527/detay/
saygılarımla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dursun uslu -- 2 Haziran 2023; 22:19:45 > -
Fiyat nedir?Link varmı hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 2 Haziran 2023; 21:59:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
merhabalar
ilgili link eklenmiştir
www.sahibinden.com
Just a moment...https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-fritzbox-7590-satiliktir-1103538527/detay
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dursun uslu -- 2 Haziran 2023; 22:20:17 > -
-
Hiç umudum yok iken, apartman toplantısında dairelere fiber internet bağlanacağını öğrendim. Turktelekom kabul etmiş. Saha dolabı zaten fibermiş. Şimdi havalandırmalardan dairelere kablo çekilecek. Fritzbox modemi fiber ile kullanmak nasip olacak bakalım.
Toplantıda öğrendim, çoğu kişi altyapıdan sıkıntılar yaşıyormuş. Modem değiştiren değiştirene
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 3 Haziran 2023; 12:31:13 > -
Gözünüz aydın hocam sevindim.Darısı bize
-
-
Sağolasın hocam. Umarım en kısa sürede sizede fiber gelir.
Sağolasın hocam. Darısı en kısa sürede sizlerin başına. Site merkezindeki fiber dolabından sonra iki tane ankastreden geçiyor benim kablo. Sizin resimden iki adet geçiş düşünün.
Son 1 yılı çok çileli geçirmiştim. Fritzbox sayesinde nefes alıyordum.
Gigabit fiber imkanı falan olursa direk atlayacağım
Selamlar dostlar, az önce ebay'den Fritzbox 7530 modelini alarak aranıza katılmış bulunmaktayım. Bu modeli seçme sebebim openwrt destekliyor oluşu ve dsl chipseti vrx518 olması. Kablosuz olmasada olur zaten cihazı aldığımda custom openwrt oluşturup kablosuzu tamamen devredışı bırakmayı düşünüyorum. Köprü modunda kullanacağım umarım memnun kalırım. Zyxel P2812 konusu gibi bir openwrt kurulum rehberi hazırlayacağım. İrlanda'dan Türkiye'ye kaç günde gelecek ve ne kadar vergi çıkacak merakla bekliyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hayırlı olsun hocam, Türkiyeye gönderecek satıcı bulmanız baya zor olmuştur. Bu işe en çok kafa patlatan biri olarak yorumlarınız hepimize ışık tutacaktır. 7520 de birebir aynı ama daha uygun fiyata bulunabiliyor, arayanların aklında olsun.
Selam. Katılımınız Fritzbox cihazlar ve kullanıcılar için çok büyük kazanım oldu.
Çalışmlaranızı ve sonuçlarını sabırsızlıkla bekliyor olacağız.
Varlığınızla değer kattınız. Hayırlı olsun.
Ekleme, benim repeater Almanyadan elime 10 günde geçti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 5 Haziran 2023; 22:13:9 > -
Açıkcası gözüme kestirdiğim ilk ilana mesaj attım kabul etti tabi ekstradan kargo ücretini ekleyerek. 60€ cihaz bedeli 22€ kargo toplam 82€ maloldu. 1900 tl bugünün kuru ile bu fiyat uygun geldi bilmiyorum siz ne düşünürsünüz? 7520 modelinede baktım hocam ama fiyat aynı olunca neden 7530 varken 7520 olsunki dedim Bir an evvel gelsede hemen kurcalamaya başlasam
Teşekkür ederim hocam güzel düşünceleriniz için, bu cihazı kullanan varsa ses etsin kaç kişiyiz bir görelim Almanyadan biraz daha geç olur diye tahmin ediyorum irlanda ama bakalım umarım sizinki gibi 10 günde gelir. Vergi çok çıkartmasalar bari en çok bu zoruma gidiyor.
Kargoyu bir kenara bırakırsak 60€ iyi fiyat. 60€ ya 7520 de pek yok. Elbetteki fiyat 7530 varken 7530 almak mantıklı. 👍
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 5 Haziran 2023; 22:18:18 >
Şu anda draytek 2762 kullanıyorum ama sırf deneyimlemek için aldım açıkcası hemde yedekte bir modem dursun bazı durumlarda lazım oluyor. Birkaç farklı revizyonu varmış cihazın bakalım aldığım yeni olan olmasa daha iyi olacak flash chipseti ve dsl chipseti farklı oluyormuş. AX olan zaten broadcom onu es geçiyorum.
Hocam bugün fark ettim ara ara kontrol ederdim fritz!box modemlerin bazı modelleri Amazon Almanya tarafından satılmaya başlanmış Amazon.com.tr'de
Fiyatları tuzlu değer mi bilemedim ama amazon garantisi cezbedici
bu sizin aldığınız 7530
amazon
AVM FRİTZ! Kutu 7530 WLAN AC+N yönlendirici (DSL/VDSL, 866 Mbps (5GHz) ve 400 Mbps (2,4 GHz), VDSL supervectoring 35b, WLAN mesh, DECT tabanı, medya sunucusu, uygun? r Almanya)https://www.amazon.com.tr/AVM-VDSL-Supervectoring-DECT-Basis-geeignet-Deutschland/dp/B07GX5SWV3bu da 7530 ax sorunlu hattı olanlara duyurulur piyasaki en iyi broadcom modem bcm63178 chipsete sahip
amazon
AVM FRITZ!Box 7530 AX WI-FI 6 Router (DSL/VDSL,1.800 MBit/s (5GHz)&600 MBit/s (2,4 GHz), VDSL süpervectoring 35b,WLAN Mesh,DECT tabanı, Medya Sunucu, uygun Almanya)https://www.amazon.com.tr/AVM-y%C3%B6nlendirici-Supervectoring-Almanya-uygundur/dp/B08BZPXCKD
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grikurtccc -- 5 Haziran 2023; 22:49:52 >
-
Hocam fritzboxun son cihazları pek bana göre değil wifi ax olabilir ama asıl önemli olan dsl tarafı benim için. Bu cihaz broadcom kullanıyor ve broadcom açık kaynak değil. Kurcalamak isteyenlere openwrt kurmak isteyenlere tavsiye etmem pek.
Maalesef bu cihazın handikapı da muhteşem kusursuz dsl bağlantısı sağlarken bufferbloat sorununu çözememesi
hiç değilse aynı chipseti kullanan bu cihazın alternatifi olan asus dsl-ax82u modemde merlin firmware ile cake algoritmasıyla sqm kullanılabiliyor.
Bu arada HG658 v2 modemi denemediyseniz hattınızda bir deneyin derim 100-200 lira ucuz bir şey zaten
broadcom modemin 80 mbps gördüğü hatta 88'i rahat kaldırdı saha dolabı broadcom olmasına rağmen içindeki chipset harikalar yaratıyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X