Şimdi Ara

FRİSBY KASA+PSU YÜZÜNDEN 600 LİRA ZARARA GİRDİM... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
141
Cevap
1
Favori
6.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • adam gibi asus anakart tercih etmeliydin en azından akım koruması oluyor b350m-a kullanıyorum akım koruması mevcut

Orijinalden alıntı: pirefokkes

onu bilemem hiç belli olmaz tüketici hukuğundan anlamam ama denemeye değer mi dersen değer

Alıntıları Göster
    yarın vatana gidip konuşacağım bakalım değişim için neler yapabiliriz diye.

Orijinalden alıntı: B-2 Spirit

adam gibi asus anakart tercih etmeliydin en azından akım koruması oluyor b350m-a kullanıyorum akım koruması mevcut
    hocam en ucuz hdmi girişli anakartı tercih ettik o da msi a320m di. eğer tekrar anakart almak zorunda kalırsam asus alacağım.

"en ucuz" tercih ettiğin zaman bu riskleride göze almalıydın neyse tecrübe edindin bir daha almazsın bu hurdaları
    kötü bir tecrübe oldu ama sağlık olsun.
  • Aslında iyi bir güc kaynağı alınırsa anakart tarafında bilinen bir markada ucuza kaçılabilir diye düşünüyorum. Anakart kolay kolay bozulan bir parça değildir. Psu sağlamsa markalı ucuz bur anakart sorun çıkarmaz diye düşünüyorum.

Birde 2200g alıyor arkadaş zaten bütçesi kısıtlı kaliteli veya pahalı bir anakart oldukça gereksiz olur, hız aşırtma işlerine de gireceğini düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Mayıs 2018; 23:25:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    işi şansa bırakır öyle olursa elektroniğe güvenilmez bir düşük voltaj yedimi kaliteli güç kaynağıda patlayabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 26 Mayıs 2018; 10:55:0 >
  • Tabi ne olacağî belli olmaz aoartmana yıldırım bile düşebilir : ) Ama markalı bir güç kaynağınin bozulması biraz zor hocam. Bir kere siz güç kaynağını taktığınız prize önceden mutlaka akım korumalı priz aparatı takacaksınız 30 - 40 tlye zaten yüksek volatajı bu parça doğrudan engelleyecektir , dúşük voltaj hakkında ise bir bilgjm yok mlsf.

Ama günümüzde 30 - 50 tlye satılan akım korumalı bir priz + markalı bır güc kaynağı kullanılıyorsa inanın büyük oranda güvendedir o sistem.

Ben çok uzun süredir crucial markasının 650w güç kaynağını kullanıyorum. Şu an 2. Sistemimde takılı 6 - 7 yıl rahat olmuştur, defalarca elektrik kesilip gelmiştir ama sistemlerim en ufak hata vermedi şimdiye kadar tabi şans işi olabilir o nedenle çok da atıp tutmak istemiyorum...

Orijinalden alıntı: Executor Arhentir

Everest Rampage Codegen Frisby Foem Gamemax Gamepower Snoopy Minton Slink Aerocool Dark TX Wozlo Hadron Hiper Powerboost
    Bu markaların hepsi etiket markasıdır.Üretim yapmazlar hazır NONAME OEM ürünlerin üzerine marka basıyorlar.
    Bunlardan ürün alırken 2 kez düşünmek gerekiyor.
    öyleymiş malesef. ülkedeki oem fiyatları üzerine düşük bütçeyle sistem toplamak isteyince bu parçalara mecbur kalıyoruz.
  • Birde benim bildiğim ikinci uyarı ise s8stemin çektiği gúç ile güç kaynağının kapasitesinin çok yakın olmaması yani benim sistemim 525w çekiyor ben 550 watt takayım bu yanlış bir senaryodur. Bunun nedeni güç kaynağı devamlı tam kapasite ile calıştırılırsa ömrü çok daha hızlı tükenir. İkinci olarak ise güç kaynakları zamanla kendilerini salıp kapasite kaybetmeye başlar ciddi şekilde zorlanan bir güç kaynağı ilk yılında 550watt iken 3. Yılında atıyorum 500 watt 8. Yılında 450 watt kapasiteye gerileyebilir.

Bütün bu nedenlerde 500watt çeken bir sistem için en az 650 watt, 300 watt çeken sistem için 450 watt güç kaynağı alınırsa hem psu zorlanmadığı için yıpranma az olur hem de yine aynı nedenle kaoasite yitimi de az olur. Bozulma riski en aza iner...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 25 Mayıs 2018; 23:42:56 >

benim eski akım korumalı prizde patlamıştı zamanında patladı derken bozuldu bir daha ne switch çalıştı nede elektrik alabildim prizden tabi altıma yapıyordum az daha yüksek voltaj yedik diye
    akım korumalı priz olsaydı acaba psu bir süre dayanır mıydı ? bu sayede anakartıda kaybetmemiş olurdum sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ea_guru -- 25 Mayıs 2018; 23:48:4 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 25 Mayıs 2018; 23:51:29 >
  • Akım korumalı olsun veya olmasın o psu'lar saatli bomba arkadaşım bugun patlamasa 6 ay , 1 yıl sonra patlama riskleri yüksek. Birde burada habire ekektrik gidip gelen bir ülkedeyiz 3 , 5 kurusu zor toplarken paranı boyke riske etmemelisin.

Birde iyi bir guc kaynagı kolay kolay eskimez, modası geçmez 10 yıl kullanırsın her sistemde.

ve arkadaşa güzel bir tavsiye komple iade et ve xbox one x al yada ps4 pro al geç ugraşmaya deymez pc
    Xbox One GT:xXxRaZoRxXx1 İphone SE 2020 64GB Xbox Series S 2 TB 2 MSI B450-A PRO MAX RYZEN 5 5600 MAX 4.65 ghz 16GB DDR4 2400MHZ RAM WD BLUE 250GB SSD 1TB M2 SSD PATRİOT JAMES DONKEY 120GB SSD 500GB HDD RTX 4070 12G WİN 11 64 AOC 75 HZ 1 MS

KONULARIM
    F/P ANAKART ANA KONU
    RYZEN İŞLEMCİ OC YARDIMLAŞMA- 10.NESİL İNTEL İŞLEMCİ FİYATLARI- SİSTEM TOPLANIRKEN YAPILAN HATALAR- MARKALAR B550 DE BOMBAYI BIRAKTI- PC UPGRADE
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bi heves ps3 ve One X aldım neden bilmiyorum ama aynı keyfi alamıyorum.

Mause klavye alıp , kulaklığı takıp tüm dikkatini oyuna gömmenin keyfini bir türlü alamıyorsun konsolda...

Konsol biraz light gamer işi gibi geliyir bana. Oyun dünyası ile derin bağı olan adam konsol kısıtlamalarını , basitliklerini çekemez.

En temelde üzerinde 8 tuş olan bir gamepad ile ciddi oyun yapamazsınız , mekanikler basitleşir, oyun oyunluktan çıkıp interaktif sinema veya tek numarası olan basit birşey olur.

Pc oyun kültürünü solumuş bir adam için konsol geri adımdır bana göre...

Hocam güzel demissiniz evy da bu arkadaş ın gücü iyi bir pc almaya yetmedigi için kötü parçalar aldı ve sonuç vatan ın eline kaldı derse degişim olmaz eee ozaman ne olucak gidip konsol alsaydı hiç dertsiz oyununu oynıcaktı ama illa pc dedi ve gidip vatan gibi bir yerden alışversi yaptı sonuç hüsran

Türkiyede oyunculuk öldü hocam artık millet istedigi bilgisayarı yapamıyorki istedigiin alsın dolar vergiler ve aç gözlü firmalar sagolsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 26 Mayıs 2018; 0:50:25 >
    Xbox One GT:xXxRaZoRxXx1 İphone SE 2020 64GB Xbox Series S 2 TB 2 MSI B450-A PRO MAX RYZEN 5 5600 MAX 4.65 ghz 16GB DDR4 2400MHZ RAM WD BLUE 250GB SSD 1TB M2 SSD PATRİOT JAMES DONKEY 120GB SSD 500GB HDD RTX 4070 12G WİN 11 64 AOC 75 HZ 1 MS

KONULARIM
    F/P ANAKART ANA KONU
    RYZEN İŞLEMCİ OC YARDIMLAŞMA- 10.NESİL İNTEL İŞLEMCİ FİYATLARI- SİSTEM TOPLANIRKEN YAPILAN HATALAR- MARKALAR B550 DE BOMBAYI BIRAKTI- PC UPGRADE
  • 2008 senesinde benzer bir olay geldi başıma o zaman da frisby kasa ve psu vardı. PSU dan tiz bir ses geliyordu ve fare hareketlerinde falan bu ses daha da açığa çıkıyordu. Bir gün gümlemişti. 10 sene de geçse demek ki hâlâ aynı kalitesizliği sürdüren bir marka.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Saygılarımla.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.