Şimdi Ara

FRİSBY KASA+PSU YÜZÜNDEN 600 LİRA ZARARA GİRDİM... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
1
Favori
6.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bakkalamca14

Eskiden buralar hep yeşillikti muhabbeti yapmak istemem ama 2000'li yıllardan önce, bilinen markalı psular yoktu veya biz bilmiyorduk. kasa ile ne gelirse o kullanılırdı. birtek hatırlarım elen-vital kasalar vardı. psu'ları çok iyi denirdi. sacı ve bükümü de çok iyi idi. bende 1998'de aldığım kasayı 2012'ye kadar kullanmıştım. meğersem elen-vitallerin psu'ları fsp marka imiş. fx-6300 maceramda bende onu gümletmiştim. gümlemeden önce overclock testleri yaparken birden pc kapanırdı. 10 veya 15 seferde gümledi.
    Asus'un anakartları çoğu zaman iyidir. benim yanan kartlar hep msi idi. şimdi bile benim oğlandaki mini itx msi h110'un ses çıkışında vınlama sesi var. ben onca anakart kullandım orta - düşük seviyede msi kadar uyduruk görmedim.
    benim anakart msi allahtan sağlam kalmış. ama hocam benim psu ne bir gümleme sesi çıkardı ne koku yaptı, bir anda elektrikler kesilmiş gibi şak diye kapandı pc ve bir daha açılmadı. üstelik daha 0 bilgisayardı ve yük altında değildi. nasıl dandik bir psu ise artık.

artık thermaltake veya fsp marka bir psu + kasa alacağım.

tabi değişim onaylanırsa, daha aramadılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ea_guru -- 25 Mayıs 2018; 15:32:59 >

• psu'ların içinde lehimli olarak cam sigortalar vardır. normal otomat sigortardan farklı olarak yüksek akımda derhal yanarak devreyi keser. belkide sizinkininde sigortası yanmıştır. tabii garantili olduğu için sökmeye falan gerek olmadaığından direkt iade. bende corsair vs550 var. son derece kaliteli bir psudur. oğlanda high power 80+ sertifikalı var. iş yerindeki bilgisayarımda fsp 600 watt 80+ var. zalman ve thermaltake aslına bakarsan kötünün iyisi olanlar. iyi olanlar model gözeterek sorarsan;

corsair
    fsp
    cooler master
    evga
    silverstone
    seasonic

bence everest marka kasalarda güzel psu olmadan. ucuz bir tane seç. gerekirse uygun fiyatlı 90mm 12 volt ekstra fan alırsın. 10-15 tlliklerden. 300-350tl civarı güç kaynağı için ayır. corsair vs550 veya coolermaster veya fsp. zaten vatanda üçüde dediğim fiyat aralıklarında. Diğer seçenekte corsair ve cooler master marka 500-600 watt civarı 80+ psulu kasa almak. o da aynı fiyata geliyor gördüğüm kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakkalamca14 -- 25 Mayıs 2018; 15:54:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bLaxp

Şuanlık hiç bir sorunla karşılaşmadım sıcaklık ve ses olarak. Ama corsair vs450 dendiği gibiyse coil white olur ilerde oda kasadan kaynaklı bişey olmaz zaten . Kasa f/p bence .
    hocam corsair vs450 aldım. umarım ses sorunu falan çıkmaz ortaya

Orijinalden alıntı: ea_guru

Şu iki ürün aklıma yattı. kasa fena durmuyor 120m egzoz fan var sonradan 1-2 tane fan daha alırım. güç kaynağı thermaltake 550w 12v den 456w güç veriyor bence yeterli ve fiyatıda iyi.

kasa :http://www.vatanbilgisayar.com/everest-rampage-sagitta-120mm-fan-midt-atx-kasa.html

psu :http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-litepower-550w-guc-kaynagi.html
    burada içi boş kasa ve extra psu var vatanbilgisayarın değişim şartnamesi psusuz kasa ve ayrıca psu almanıza izin veriyor mu? öyleyse çok çok daha iyi seçenekler var ayrıca bu fiyat ortalamanın altındaki kalitede üretici olan thermaltakein ortalamanın çok altında o ürünü için hiç uygun değil madem psu için 250lira bütçeniz var sitelerindeki corsair ve fsp ürünlerinden başka ürünlere bakmayın bile fsp hyperk 500ü 250liradan listelemişler %85verimli ve 12volt çıkışından 38amper veren ürün en iyisi budur bu şartlarda

www.vatanbilgisayar.com
    Fsp Hyper 500 Serisi 500w Güç Kaynağı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    http://www.vatanbilgisayar.com/fsp-hyper-500-serisi-500w-guc-kaynagi.html

• Hayırlı olsun ben beklemiyorum açıkcası sorun çıkcağını ya , corsair en azından içimiz rahat . Kasa olarak ne aldınız hocam

Kasa:
    www.vatanbilgisayar.com
    EVEREST RAMPAGE SAGITTA 120mm LED FAN USB 3.0 MidT ATX KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    http://www.vatanbilgisayar.com/everest-rampage-sagitta-120mm-fan-midt-atx-kasa.html

PSU :
    www.vatanbilgisayar.com
    CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 450W GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-builder-vs-serisi-80plus-450w-guc-kaynagi.html

3-4 yıl sonra 1050ti benzeri bir kart takmak istesem vs450 destekler mi acaba ?

• Çok rahat destekler .1050ti ın ekn güç bağlantısı yok sadece 75w yiyor zaten. benim sistemim şöyle 1050ti-ryzen 2600 - 1x hdd - 2x8 ram 350w bile yeterli . msi ın sitesi 250-300w arası bi değer göstermişti psu için gerekli miktara

fsp 500w nasıldır ?http://www.vatanbilgisayar.com/fsp-hexa-500-serisi-500w-guc-kaynagi.html#genel-bakis bütçeyi biraz zorluyorum ama şu kasayahttp://www.vatanbilgisayar.com/everest-rampage-sagitta-120mm-fan-midt-atx-kasa.html 250-300 arası bir güç kaynağı alabilirim.
    Fsp hexa rezalet bir psu sakın alma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Frisby kasamı bu ikin ürün ile değiştirdim.

Kasa:http://www.vatanbilgisayar.com/everest-rampage-sagitta-120mm-fan-midt-atx-kasa.html

PSU :http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-builder-vs-serisi-80plus-450w-guc-kaynagi.html

3-4 yıl sonra 1050ti benzeri bir kart takmak istesem vs450 destekler mi acaba ?
    kesinlikle yeter vs450 12volt çıkışından 34ampere kadar verebiliyor 80plus bir ürün olan corsairin kalitesini bildiğimizden kesintisiz 30amperi garanti verebileceğini düşünebiliriz 1050ti 80wattın üstüne pek çıkmayan 100wattı da kesinlikle geçmeyen bir kart yani 8.5amper hadi taş çatlasa 9amperden fazla isteyeceği tek bir saniye olmaz işlemci anakart ve fanlar da en fazla o civarda çekeceğinden vs450nin verebileceği gücün yarısına bile çıkmayacaksınız büyük ihtimalle çok rahat yeter

• Arkadaşlar malesef vatadan kötü haberi aldım. dün anakart çalışırken bugün adam yeni psu ile montaj yaptıktan sonra ekrana görüntü gelmediğini söyledi birşeyler daha söyledi ama ben anlamadım sanırım anakart yanmış ve servise göndereceklermiş. servisin elektrikten dolayı oluşan arızayı kabul edeceğini düşünmüyorum. belki yeni olduğu için değiştirebilirlermiş.

allahın belası bir frisby kasa yüzünden 200 lira yeni psu ve sanırım 400 lira da yeni anakart masrafına gireceğim ilerde. bundan sonra ne frisbye ne de msi a bulaşırım. anakart akımı nasıl koruyamaz anlamadım, psu patlamalarında bozulmayan anakartlar varken benim 1 günlük anakartım patladı.

kasayı biraz ucuza alalım derken daha bilgisayarı 2 saat kullanamadan 600 lira zarara girdim. sanırım yeni anakartı temmuza kadar alamam.
  • geçmiş olsun, üzücü. ben de msi h310m pro vdh alıp brickledim. bios update yaparken kart öldü.. elektrik alamaz oldu. gönderdim servise, kullanıcı hatasıdır bir şey yapamayız dediler. ben de gidip para bayılıp b360 pahalı bir asus anakart aldım, akım korumalı vs.

psu ve anakarta da pek önem vermiyoruz sistem kurarken ama aslında vermek lazım. ben de bir daha msi anakart almam. ekran kartında iyiler ama anakartlarında hep sorunlu özellikle ucuz ürünlerinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 25 Mayıs 2018; 21:54:23 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Galatasaray.. Diablo 3 CADAVAROS#2806
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

geçmiş olsun, üzücü. ben de msi h310m pro vdh alıp brickledim. bios update yaparken kart öldü.. elektrik alamaz oldu. gönderdim servise, kullanıcı hatasıdır bir şey yapamayız dediler. ben de gidip para bayılıp b360 pahalı bir asus anakart aldım, akım korumalı vs.

psu ve anakarta da pek önem vermiyoruz sistem kurarken ama aslında vermek lazım. ben de bir daha msi anakart almam. ekran kartında iyiler ama anakartlarında hep sorunlu özellikle ucuz ürünlerinde
    aynen öyle. sanmıyorum ama umarım daha yeni olduğu için değiştirirler.

Orijinalden alıntı: cadavaros

Anakart ucmustur demiştim kuzey köprüsünu ucurmustur
    bende öyle düşünüyorum. acaba servisten değişim almanın bir yolu var mıdır ? yarın sabah vatana kutusunu götüreceğim.

bende öyle düşünüyorum. acaba servisten değişim almanın bir yolu var mıdır ? yarın sabah vatana kutusunu götüreceğim.

Alıntıları Göster
    Vatana niye yolluyorsun direk servise yolla sistemi taktım anakart görüntü vermiyor de yolla psuyla ilgili birşey yazma yerlerse değişir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Galatasaray.. Diablo 3 CADAVAROS#2806
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadavaros

Vatana niye yolluyorsun direk servise yolla sistemi taktım anakart görüntü vermiyor de yolla psuyla ilgili birşey yazma yerlerse değişir

Alıntıları Göster
    vatana yollamadım hocam parçalar montaj için ordaydı zaten. ilgilenen arkadaş servise gideceğini söyledi. ben yarın anakartın kutusunu götüreceğim. orda konuşurum artık değişim olması için çabalarız.

Arkadaşlar malesef vatadan kötü haberi aldım. dün anakart çalışırken bugün adam yeni psu ile montaj yaptıktan sonra ekrana görüntü gelmediğini söyledi birşeyler daha söyledi ama ben anlamadım sanırım anakart yanmış ve servise göndereceklermiş. servisin elektrikten dolayı oluşan arızayı kabul edeceğini düşünmüyorum. belki yeni olduğu için değiştirebilirlermiş.

allahın belası bir frisby kasa yüzünden 200 lira yeni psu ve sanırım 400 lira da yeni anakart masrafına gireceğim ilerde. bundan sonra ne frisbye ne de msi a bulaşırım. anakart akımı nasıl koruyamaz anlamadım, psu patlamalarında bozulmayan anakartlar varken benim 1 günlük anakartım patladı.

kasayı biraz ucuza alalım derken daha bilgisayarı 2 saat kullanamadan 600 lira zarara girdim. sanırım yeni anakartı temmuza kadar alamam.
    quote:

anakart akımı nasıl koruyamaz anlamadım

a320m grenade modelinde akım koruması yok overvolt koruması da yok çoğu alt seri anakartta da bulunmaz dedikleri doğruysa çifte şanssızlık yaşamışsın yine de gidip yerinde anlatsınlar olanı biteni önce çalışıp bugün çalışmaması normal değil

yaşamadan da öğrenilmiyor sonuçta iyi tarafından bakmak lazım anakartta da en ucuzuna gitmemek gerektiğini öğrenmiş oluyor insan özellikle uzun süre kullanmak istediğin makinelerde yani kısılacak tek yer belki de işlemcidir artık bu devirde zaten silikon endüstrisinin gelişimi miyadını doldurduğu için 2011de çıkan işlemcilerle şimdikiler arasında kat kat büyük performans farkları yok

• quote:

Orijinalden alıntı: pirefokkes

quote:

anakart akımı nasıl koruyamaz anlamadım

a320m grenade modelinde akım koruması yok overvolt koruması da yok çoğu alt seri anakartta da bulunmaz dedikleri doğruysa çifte şanssızlık yaşamışsın yine de gidip yerinde anlatsınlar olanı biteni önce çalışıp bugün çalışmaması normal değil

yaşamadan da öğrenilmiyor sonuçta iyi tarafından bakmak lazım anakartta da en ucuzuna gitmemek gerektiğini öğrenmiş oluyor insan özellikle uzun süre kullanmak istediğin makinelerde yani kısılacak tek yer belki de işlemcidir artık bu devirde zaten silikon endüstrisinin gelişimi miyadını doldurduğu için 2011de çıkan işlemcilerle şimdikiler arasında kat kat büyük performans farkları yok

Alıntıları Göster
    hocam elektriği psu yu falan hiç hesaba katmasak açtığımızda görüntü gelmiyordu daha 2 günlük anakart tarzı birşey yazsak servise acaba değişim yaparlar mı ? adam yeni olduğu için değiştirebilirler dedi.

• quote:

hocam elektriği psu yu falan hiç hesaba katmasak açtığımızda görüntü gelmiyordu daha 2 günlük anakart tarzı birşey yazsak servise acaba değişim yaparlar mı ? adam yeni olduğu için değiştirebilirler dedi.

Alıntıları Göster
    onu bilemem hiç belli olmaz tüketici hukuğundan anlamam ama denemeye değer mi dersen değer
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.