Şimdi Ara

FRİSBY KASA+PSU YÜZÜNDEN 600 LİRA ZARARA GİRDİM... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
141
Cevap
1
Favori
5.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Executor Arhentir E kullanıcısına yanıt
    Gamepower 500 watt bronze psu kullanıyorum sorunız 2 ay oldu 3.ayına girecek aerocool da iyi sorunsuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 26 Mayıs 2018; 1:1:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle sakat bir anlayış var: Sistem 200-300w tüketiyorsa 400-500w güç kaynağı yeter diye Frisby ve Everest gibi uyduruk markalar tercih ediliyor. Evet, yeter ama güç kaynağı kaliteli değil ki? Burada defalarca bu markalardan uzak durun denmesine rağmen bilgisayarın en önemli parçasını ucuza seçersen riski almış oluyorsun. Bilgisayar alırken anakart ve güüç kaynağına yatırım yaparım her zaman. Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0FDA1336A

Şöyle sakat bir anlayış var: Sistem 200-300w tüketiyorsa 400-500w güç kaynağı yeter diye Frisby ve Everest gibi uyduruk markalar tercih ediliyor. Evet, yeter ama güç kaynağı kaliteli değil ki? Burada defalarca bu markalardan uzak durun denmesine rağmen bilgisayarın en önemli parçasını ucuza seçersen riski almış oluyorsun. Bilgisayar alırken anakart ve güüç kaynağına yatırım yaparım her zaman. Geçmiş olsun.
    haklısınız hocam teşekkürler.
  • Hocalarım sıkıntıdan düşünürken aklıma bir şey geldi. Benim anakartı Ryzen 2200g ile kullanabilmek için bios update gerekiyor ve ilk montajda arkadaş bunu yapmıştı. Şimdi psu dan dolayı bilgisayar bir anda kapandığı için ve tekrar açılamadığı için bir bios çökmesi, anakartın sıfırlanması veya hdd nin zarar görmesinden dolayı bios update sıfırlanmış silinmiş olabilir mi ? Çünkü anakart çalışıyor işlemci fanı dönüyor ama görüntü gelmiyor, ayrıca anakartta fiziksel bir arıza gözükmüyor. bunun sebebi bios update olmadığı için işlemcinin gözükmemesi olabilir mi ? (Ekran kartı takınca da görüntü gelmemiş.)

ayrıca vatandaki arkadaş da tekrardan bios update yapmam gerekebilir demişti sonradan unuttu galiba neden gerektiğini sormamıştım bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ea_guru -- 26 Mayıs 2018; 2:46:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nl_ztrk

2008 senesinde benzer bir olay geldi başıma o zaman da frisby kasa ve psu vardı. PSU dan tiz bir ses geliyordu ve fare hareketlerinde falan bu ses daha da açığa çıkıyordu. Bir gün gümlemişti. 10 sene de geçse demek ki hâlâ aynı kalitesizliği sürdüren bir marka.
    Hocam peki anakart veya diğer bileşenler zarar gördü mü ? ben hala inanamıyorum anakartın yanmasına.
  • anakartının led ışığı ya da bios ışığı her neyse, o nane yanıyor mu? normal şartlarda çalışan bir psuya anakartı takıp prize bağladığında o ışığın yanması lazım. hatta sanırım a320mde bir çok ışık varmış, cpuya ayrı ram'e ayrı olacak şekilde. bunların hiçbiri hiçbir şekilde yanmıyorsa anakart yanmıştır
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

anakartının led ışığı ya da bios ışığı her neyse, o nane yanıyor mu? normal şartlarda çalışan bir psuya anakartı takıp prize bağladığında o ışığın yanması lazım. hatta sanırım a320mde bir çok ışık varmış, cpuya ayrı ram'e ayrı olacak şekilde. bunların hiçbiri hiçbir şekilde yanmıyorsa anakart yanmıştır
    Anladim hocam yarin gidince bu isiklari da kontrol edeyim o zaman.

• Bakin hocam ben 3 yil once ucuz bisi topladim kasada slim kasa frizby idi. Psusuda 300 watt idi. Simdiye kadar yuke bindiginde bir kac kez reset attigi oldu ama anakart yanmadi. asus m5a78lm lx3.
    Gecenlerde baska bi kasaya gectim onun da psusu dandik cikti ( buyuk diye gecdim) yukde degilken bile reset atmaya basladi 2 gunde 4 kere reset yedim ama anakart yine bozulmadi :D
    Simdi sifir saglam bir psuya gectim. Yani senin sifir anakart daha ilk resetinde, voltaj kaybinda yanmasi cok garip.
    Acaba vatan bile hile hurda mi yapiyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 26 Mayıs 2018; 3:49:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ea_guru

Hocam peki anakart veya diğer bileşenler zarar gördü mü ? ben hala inanamıyorum anakartın yanmasına.

Alıntıları Göster
    Zarar görmemişti hocam, yeni psu alıp devam etmiştim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: general4242

Bakin hocam ben 3 yil once ucuz bisi topladim kasada slim kasa frizby idi. Psusuda 300 watt idi. Simdiye kadar yuke bindiginde bir kac kez reset attigi oldu ama anakart yanmadi. asus m5a78lm lx3.
    Gecenlerde baska bi kasaya gectim onun da psusu dandik cikti ( buyuk diye gecdim) yukde degilken bile reset atmaya basladi 2 gunde 4 kere reset yedim ama anakart yine bozulmadi :D
    Simdi sifir saglam bir psuya gectim. Yani senin sifir anakart daha ilk resetinde, voltaj kaybinda yanmasi cok garip.
    Acaba vatan bile hile hurda mi yapiyor ?
    Gidiyorum vatana hocam soracagim. Bende anlamadim. Acaba yanlis baglanti mi yapti.

• quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

anakartının led ışığı ya da bios ışığı her neyse, o nane yanıyor mu? normal şartlarda çalışan bir psuya anakartı takıp prize bağladığında o ışığın yanması lazım. hatta sanırım a320mde bir çok ışık varmış, cpuya ayrı ram'e ayrı olacak şekilde. bunların hiçbiri hiçbir şekilde yanmıyorsa anakart yanmıştır
    Hocam ariza isiklarinin yandigini soyledi adam. O da emin degilmis daha anakarttan olduguna. Diger parcalari deniyecekmis.

• Arıza ışıkları yanıyorsa kart ölmüş müdür yoksa başka sebepler olabilir mi ?
  • Geçmiş olsun size. Eğer bios update yapılmış ise öyledir. Bir elektrik arızası olunca bios sıfırlanablilr ama öyle bir önceki bios sürümüne geçmez. Anakart üzerinde eskiden elektrolitik kapasitörler olurdu. Patlama veya şişme olunca gözle çok rahat görünürdü. Şimdi uzun ömürlü katı kap. var. Amatör birisi kolay kolay anlayamaz. Devre bileşenlerine çok yakından bakmak lazım. Çoğu zaman ölçü aleti ile kontrol gerekir. Buda servisin işidir. Gigabyte, asus, asrock çok iyi anakartlar üretir. Özellikle gigabyte çok kaliteli bileşenler kullanır. Millet biosunu pek beğenmez ama çift bios voltaj ve akim koruma gibi bir sürü özellik sunar. Artık yapacak birşey yok. Yeni bir anakart alıp sistemi kurdur. Eğer anakart garanti den gelirse 2. El bölümünde satar zararını kapatırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: bakkalamca14

Geçmiş olsun size. Eğer bios update yapılmış ise öyledir. Bir elektrik arızası olunca bios sıfırlanablilr ama öyle bir önceki bios sürümüne geçmez. Anakart üzerinde eskiden elektrolitik kapasitörler olurdu. Patlama veya şişme olunca gözle çok rahat görünürdü. Şimdi uzun ömürlü katı kap. var. Amatör birisi kolay kolay anlayamaz. Devre bileşenlerine çok yakından bakmak lazım. Çoğu zaman ölçü aleti ile kontrol gerekir. Buda servisin işidir. Gigabyte, asus, asrock çok iyi anakartlar üretir. Özellikle gigabyte çok kaliteli bileşenler kullanır. Millet biosunu pek beğenmez ama çift bios voltaj ve akim koruma gibi bir sürü özellik sunar. Artık yapacak birşey yok. Yeni bir anakart alıp sistemi kurdur. Eğer anakart garanti den gelirse 2. El bölümünde satar zararını kapatırsın.
    Bugün ve yarin diger parcalar falan da test edilip ona gore pazartesi msi servisine gidecek anakart. Degisim ihtimali yüksekmis vatandaki arkadas yardimci olacak. Degisim olmasa bile tamire raziyim.

• İbret alınması gerekilen bir konu olmuş. Geçmiş olsun hocam.

Bu arada önceki yorumlarda çok fazla boş geyik muhabbeti dönmüş, corsair şöyle iyidir böyle iyidir, aerocool şöyledir diye.

TR piyasasında kendi üretimini yapıp kendi adıyla satan FSP, Seasonic ve High Power (Sirtec) var.

Onun haricindekiler sadece isim basıp piyasaya kendi markası gibi sunuyor.

He bu demek değildir ki üretici olmayan firmalar kötüdür, FSP'nin alt modelleri kötü olduğu gibi Corsair'in üst modelleri iyidir.

Tamamen üretim yapılan parçalarla paraleldir ürünün kalitesi. En basitinden ben 550W PSU ile 92W 8400 + 1070 kullanabiliyorsam hi-cap ve bileşen kalitesiyle alakalıdır.

Öte yandan 750W olup bomboş çöp tenekesi olan PSU'lar da var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

İbret alınması gerekilen bir konu olmuş. Geçmiş olsun hocam.

Bu arada önceki yorumlarda çok fazla boş geyik muhabbeti dönmüş, corsair şöyle iyidir böyle iyidir, aerocool şöyledir diye.

TR piyasasında kendi üretimini yapıp kendi adıyla satan FSP, Seasonic ve High Power (Sirtec) var.

Onun haricindekiler sadece isim basıp piyasaya kendi markası gibi sunuyor.

He bu demek değildir ki üretici olmayan firmalar kötüdür, FSP'nin alt modelleri kötü olduğu gibi Corsair'in üst modelleri iyidir.

Tamamen üretim yapılan parçalarla paraleldir ürünün kalitesi. En basitinden ben 550W PSU ile 92W 8400 + 1070 kullanabiliyorsam hi-cap ve bileşen kalitesiyle alakalıdır.

Öte yandan 750W olup bomboş çöp tenekesi olan PSU'lar da var.
    kastedilen mesaj 5.sayfadaki etiket markası deyip ilgisiz bir noktadan girerek fakat işin sonunda bence haklı olarak kalitesiz ürün süren markaları sıralayan üyenin olsa da ben de birşeyler söylemek istiyorum madem konu açıldı çünkü boş geyik olduğunu düşünmüyorum

corsair iyidir diyenlerden biri de benim çünkü konuda frisby everest ve hatta thermaltake ve xigmatek alt segment serisi ürünleriyle karşılaştırma yapıldığında corsair kalite olarak önde kalıyor ve evet hem de vs serisi bile kalite olarak hepsinden önde yani bu konu içinde sadece karşılaştırma yapıldığında daha iyi veya daha kötü kaliteye sahip olup olmadığna yönelik yorumlarımız oldu genel kalite olarak en iyisi şudur budur denilmedi ve üstelik konu sahibinin özel durumunda sadece belli bir toptancı mağazadan değişim alışverişini yapması gerektiğinden pekçok çok daha iyi markadan bahsetme lüksümüz olmadı malesef seçenekler sınırlı

önce bunları açık açık söyleyelim de herkesin yararına olsun çünkü bu forumda çarşaf çarşaf listelenen güç kaynakları önerileri konularında sürekli en alt sırada corsair vs serisi ürününü görüyorum üstelik bu sıralamalarda o 5.sayfadaki üyenin saydığı kalitesiz ürünlerin de bulunmasına rağmen fakat gelin görün ki fsp hexa serisini hariç tutuyorum bu belli başlı kalitede markaların çoğunun en alt segment ürünlerinin bile içlerini açıp bakanlar komponent ve pcb ve kontak ve insulasyon vesaire kalitesi olarak o 5.sayfaya konu olan diğer markaların kat kat üstünde olduğunu görebilirler bu yüzden corsairin şu ürünü almak thermaltakein aynı fiyattaki şu ürününü almaktan daha mantıklıdır dediğimizde önemli bir realiteyi dile getiriyoruz

burda elmalarla armutları bir de ben ayırmak istiyorum güzel söylediniz üretim bandında kendisinden hiçbirşey katmayan onlarca firmanın da kötü olduğu sonucu çıkmaz hatta birçok kez tam tersidir fakat iki soru takılıyor akıllara birincisi üretime katılan firmaları o zaman neden sıralama gereği duyulduğu ikincisi de psu üretiminin tamamını üstlenip de adını basan firma olmadığına göre hiçbir şey katmadan fakat iyi kalite hazır komponentleri birleştirerek etiket basmanın aslında bir artı puan olup olmadığı çünkü mesela iyi kalite bir kondansatör kullanmak istediğinizde nichicon veya panasonic ürünlerinden birini alıp koymak durumundasınız kendi üretimini yapıyor dediğiniz firmaların da yaptığı bu aynı kalitedeki diğer firmaların da yaptığı bu

son olarak psu kalitesi tamamen komponent kalitesiyle paralel değildir burada ekleme yapalım özellikle kendi üretimini yapmayan dediğiniz ama iyi kalite markaların alt segment ürünleri bile örneğin sıraladığınız için örnek veriyorum sirtec firmasının aynı fiyat bandındaki ürünlerinden daha iyi olabiliyor bunun sebebi sirtecten daha iyi komponent kullandıkları için değil çünkü corsairden örnek vereyim ax serisine göre vs serisinde komponent kalitesinden epey feragat ettikleri ortada fakat prensipte dikkat ettikleri noktalar var bu yüzden baştan savma pcb düzeni olan kontakları kötü alınmış ısı transferine dikkat edilmemiş trafoları rastgele silika sıkılıp tutturulmuş ama kağıt üstünde daha kaliteli kondansatör ve rectifier komponentleri kullanmış firmalara göre daha uzun süre sorun çıkarmadan kullanılıyor tabi en son eklemeyi de yapmadan olmaz corsair babamın oğlu olmadığına göre seasonic ve fsp gibi üreticilerin üst segment ürünleri corsairin tüm ürünlerinden daha yüksek kalitededir bunu da söylemeden bitirmeyelim

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8F8C06FEC

Bu mesaj silindi.
    hocam artık yandı mı ne oldu hala net belli değil ama değişim yapsınlar veya tamir yetsinler yeter bana corsair vs450 aldım zaten artık yıllarca kullanırım onu.

frisby den don bile almam artık.
  • bakkalamca14 kullanıcısına yanıt
    ASUS cidden candır hocam ya.
  • up
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.