Şimdi Ara

FRİSBY KASA+PSU YÜZÜNDEN 600 LİRA ZARARA GİRDİM... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
1
Favori
5.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pirefokkes

kastedilen mesaj 5.sayfadaki etiket markası deyip ilgisiz bir noktadan girerek fakat işin sonunda bence haklı olarak kalitesiz ürün süren markaları sıralayan üyenin olsa da ben de birşeyler söylemek istiyorum madem konu açıldı çünkü boş geyik olduğunu düşünmüyorum

corsair iyidir diyenlerden biri de benim çünkü konuda frisby everest ve hatta thermaltake ve xigmatek alt segment serisi ürünleriyle karşılaştırma yapıldığında corsair kalite olarak önde kalıyor ve evet hem de vs serisi bile kalite olarak hepsinden önde yani bu konu içinde sadece karşılaştırma yapıldığında daha iyi veya daha kötü kaliteye sahip olup olmadığna yönelik yorumlarımız oldu genel kalite olarak en iyisi şudur budur denilmedi ve üstelik konu sahibinin özel durumunda sadece belli bir toptancı mağazadan değişim alışverişini yapması gerektiğinden pekçok çok daha iyi markadan bahsetme lüksümüz olmadı malesef seçenekler sınırlı

önce bunları açık açık söyleyelim de herkesin yararına olsun çünkü bu forumda çarşaf çarşaf listelenen güç kaynakları önerileri konularında sürekli en alt sırada corsair vs serisi ürününü görüyorum üstelik bu sıralamalarda o 5.sayfadaki üyenin saydığı kalitesiz ürünlerin de bulunmasına rağmen fakat gelin görün ki fsp hexa serisini hariç tutuyorum bu belli başlı kalitede markaların çoğunun en alt segment ürünlerinin bile içlerini açıp bakanlar komponent ve pcb ve kontak ve insulasyon vesaire kalitesi olarak o 5.sayfaya konu olan diğer markaların kat kat üstünde olduğunu görebilirler bu yüzden corsairin şu ürünü almak thermaltakein aynı fiyattaki şu ürününü almaktan daha mantıklıdır dediğimizde önemli bir realiteyi dile getiriyoruz

burda elmalarla armutları bir de ben ayırmak istiyorum güzel söylediniz üretim bandında kendisinden hiçbirşey katmayan onlarca firmanın da kötü olduğu sonucu çıkmaz hatta birçok kez tam tersidir fakat iki soru takılıyor akıllara birincisi üretime katılan firmaları o zaman neden sıralama gereği duyulduğu ikincisi de psu üretiminin tamamını üstlenip de adını basan firma olmadığına göre hiçbir şey katmadan fakat iyi kalite hazır komponentleri birleştirerek etiket basmanın aslında bir artı puan olup olmadığı çünkü mesela iyi kalite bir kondansatör kullanmak istediğinizde nichicon veya panasonic ürünlerinden birini alıp koymak durumundasınız kendi üretimini yapıyor dediğiniz firmaların da yaptığı bu aynı kalitedeki diğer firmaların da yaptığı bu

son olarak psu kalitesi tamamen komponent kalitesiyle paralel değildir burada ekleme yapalım özellikle kendi üretimini yapmayan dediğiniz ama iyi kalite markaların alt segment ürünleri bile örneğin sıraladığınız için örnek veriyorum sirtec firmasının aynı fiyat bandındaki ürünlerinden daha iyi olabiliyor bunun sebebi sirtecten daha iyi komponent kullandıkları için değil çünkü corsairden örnek vereyim ax serisine göre vs serisinde komponent kalitesinden epey feragat ettikleri ortada fakat prensipte dikkat ettikleri noktalar var bu yüzden baştan savma pcb düzeni olan kontakları kötü alınmış ısı transferine dikkat edilmemiş trafoları rastgele silika sıkılıp tutturulmuş ama kağıt üstünde daha kaliteli kondansatör ve rectifier komponentleri kullanmış firmalara göre daha uzun süre sorun çıkarmadan kullanılıyor tabi en son eklemeyi de yapmadan olmaz corsair babamın oğlu olmadığına göre seasonic ve fsp gibi üreticilerin üst segment ürünleri corsairin tüm ürünlerinden daha yüksek kalitededir bunu da söylemeden bitirmeyelim

Alıntıları Göster
    corsair'in güç kaynaklarını fason yaptırması kötü olduğu anlamına kesinlikle gelmez. ramazan ramazan size şöyle bir örnek vereyim; Chivas Regal'de üretici değildir, yerel üreticilerden toplar, kendi sadece blend yapar. ama son derece kalitelidir. bir tane'de size video:
    ocstation Thailandyoutube
    CORSAIR VS550 PSU 550Watt Test
    https://www.youtube.com/watch?v=gImU3oFEXt0

550 watt'lık psu çok rahat full 550 watt verebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: bakkalamca14

corsair'in güç kaynaklarını fason yaptırması kötü olduğu anlamına kesinlikle gelmez. ramazan ramazan size şöyle bir örnek vereyim; Chivas Regal'de üretici değildir, yerel üreticilerden toplar, kendi sadece blend yapar. ama son derece kalitelidir. bir tane'de size video:
    https://www.youtube.com/watch?v=gImU3oFEXt0
    550 watt'lık psu çok rahat full 550 watt verebiliyor.

Alıntıları Göster
    quote:

corsair'in güç kaynaklarını fason yaptırması kötü olduğu anlamına kesinlikle gelmez

çok doğru ben de bütün yazı boyunca bunu tekrarladım hatta aksine daha iyi bile olduğunu çıtlattım örneklerinizi bana vermeyin alıntıladığım mesaj sahibine verin ama galiba kızım sana söylüyorum gelinim sen anlayı tercih ettiniz

• :) aynen.
  • pirefokkes kullanıcısına yanıt
    Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    quote:

kastedilen mesaj 5.sayfadaki etiket markası deyip ilgisiz bir noktadan girerek fakat işin sonunda bence haklı olarak kalitesiz ürün süren markaları sıralayan üyenin olsa da ben de birşeyler söylemek istiyorum madem konu açıldı çünkü boş geyik olduğunu düşünmüyorum

"kastedilen" mesajı yazan üye kim merak ettim?
  • Arkadaşlar tartışmanıza gerek yok. Foem denilen dandik PSU arızalı çıktı gittim Corsair VS450 ile değiştirdim, biraz sesli ama uzun yıllar götürür. Onun dışında anakart arızalı değilmiş şuan kullanıyorum bilgisarı
  • hayırlı olsun dostum güle güle kullan :)

2200g adamdır. gidip de şu 1500 2000 liraya turbox izoly falan gibi saçma şeylere para harcayan insanları da keşke bu güzel APU hakkında bilinçlendirebilsek
  • 60 fps için zorlansada işlemciye yüklenen oyunlarda güzel iş çıkartıyor tam bir f/p
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

hayırlı olsun dostum güle güle kullan :)

2200g adamdır. gidip de şu 1500 2000 liraya turbox izoly falan gibi saçma şeylere para harcayan insanları da keşke bu güzel APU hakkında bilinçlendirebilsek
    eyvallah hocam. aynen öyle 2200g müthiş bir işlemci. içindeki vega 8 gta 5, pubg falan her şeyi açıyor. 3-4 yıl bu şekil kullanıp sonrasında 1050ti benzeri veya daha güçlü bir ekran kartı alıp yoluma devam edeceğim.
  • Corsair VS450 HEC üretimi sağlam bir PSU'dur.Güzel seçim yapmışsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor Arhentir

quote:

"kastedilen" mesajı yazan üye kim merak ettim?
    sizin mesajınız

ben çok yerinde buluyorum uzak durulması gereken ürünleri markaları listelemenizi ben de elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum bu ürünleri forumda pazarlamaya çalışan yöneticilerce banlanmadığım zamanlarda ama problemin ismini doğru koymak lazım o da kalitesiz hatta tehlikeli ürünler piyasaya sunan markalar olmaları bunların yani fason üretmekten yola çıkarsak doğru şeyi yanlış örnekle savunmak olur çünkü kimi en kaliteli ürünleri sunan firmalar sadece etiket basan firmalar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• yanlış hatırlıyor olabilirim.

o markadan uzak durun diye uyarmıştım.

zalman fsp high power gibi markaların en dandik ürünleri bile bu tarz markalardan daha güvenlidir.

benzer durumlarda kendi elimdeki ürünleri bile tavsiye ederdim lakin son zamanlarda bi yerlerden fırlamış gibi foruma girip tavsiye ettiğimiz ürünlerle milleti kazıklmaya çalışıyormuşusz gibi imalı mesajlar atan veletler türedi..
  • Executor Arhentir E kullanıcısına yanıt
    Corsair VS450 HEC

sizden ricam yıllarca tecrübe etmediyseniz bu seriyi sağdan soldan okudukalrınızla tavsiye edip insanalrın ocağına pahalı incir dikmeyiniz.

zalman LE serisi bile vs serisinden daha stabil ve tutarlıdır..

ekleme:

banlı olduğum 4 günde psu konularında bir üyenin

kalitede son yılalrda corsairin seasonicle arayı açtığı ve seasonicin cızırtı sabıkalısı olduğuna yönelik bilmişçe bir mesaj gördüm.

mesaj sahibi denk gelirse lütfen mesajını editlesin.

bilmeyene kötü yol bilene gülme melzemesi yaratmış..

bilmemek ayıp değil ama (muhtemelen) dokunmadığınız ürünle bilmişlik taslamak etik değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 29 Mayıs 2018; 18:17:5 >

• Ama senin sattığın PSU'yu alsa sorun olmazdı değil mi?
    Geçiniz efendim bu işleri...
  • benzer durumlarda kendi elimdeki ürünleri bile tavsiye ederdim lakin son zamanlarda bi yerlerden fırlamış gibi foruma girip tavsiye ettiğimiz ürünlerle milleti kazıklmaya çalışıyormuşusz gibi imalı mesajlar atan veletler türedi..

aha üstüne alınanlardan biri..

ben kişiliğin ve malum marka gibi sakat şeyler satmadığım için ihtimal çok düşüktür.

çoğuy zaman psu yansa bile sahip olduğu koruma devreleri ile diğer bileşenlere zarar vermez..

VS serisini gözü kapalı övünce verdiğim tokat gibi cevabıma istinaden yorum yapman nasıl bi kişiliğe sahip olduğunu gösteriyor..

ilkin anlayamadım..

hep derim ben ve benim gibilere saldırmak için fırsat kollayanlar muhakkak az veya çok geçmişte en az bir kez kaba et durumuna düşürülmüştür diye..

vs nizle mutluluklar..

bak seninkinini tıpkı aynısı...
    çok büyük ihtimalle hayatında 6900k ve 5820k yı yanyana koymamış adamdır..(adam dedim kusura bakmasın)
    https://forum.donanimhaber.com/intel-core-i7-6900k--132749660#133065073

hani onun gibi çamurluğa devam edersin diye linkide veriyorum..

kendim video çekmedim ama 2 nizin parmak sayısı kadar VS serisi psu da 2011v3 cpu da kullandım..

şüphen varsa çirkeflikle ukalalık yapmaktansa takip etmeyi deneyebilirsin..
    YouTube
    Intel i7-6800K Review vs. 5820K vs. 6900K - X99 Battle Royale!
    https://youtu.be/UiIdar9Tzco?t=161

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 29 Mayıs 2018; 22:36:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cadavaros

Anakart ucmustur kesin
    Son yıllarda üretilen kartlar çok daha hassas olmasına rağmen intel tarafından psu üreticilerine belirli sertifikasyonlar şart tutulduğundan üstündeki koruma devreleri sayesinde psu arızalarında eskiye nazaran daha az arızalabiliyor

her ne kadar psu iyi olmasa da anakart kendini korumuş olabilir.

bilgili kullanıcı veya servsi sağlam parçalarla test etmeden bir şey söylemek zordur.
  • Tokat gibi cevap? Nerde o cevap? Görüğüm tek şey kendini bir nimet(!) sanan ve ancak zırvalayan birinin bana kalkmış abuksabuk asılsız birşeyler yazmasında ibaret.

Açıkcası ilk mesajı kaale bile almadım.

Amacını ve kişiliğini ortaya koyan sonraki yazdıkların, 15 yaş altı çoçık kafasıyla yazılmış gibi...
    Açıkcası iyice emin oldum.

Belli oluyor ki yüksek oranda psikolojik sorunların var.Allah sana sağlık ve varsa(hiç sanmıyorum) yakınlarınada sabır versin ne diyeyim.

Deli'nin birinin kuyuya attığı taşı çıkaran kişi olmayacağım.
    Kendine sana yakışan ve dilediğin gibi trolleyebileceğin başka oyuncak üyeler bul.
  • pirefokkes kullanıcısına yanıt
    O mesajda yaptığım yorum "etiket markaları" olarak listelediğim marka isimleri dışındaki diğer markalar için değildir.
    Yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için özellikle "Bu markaların" diye yazdım.
    Gözünüzden kaçmış olmalı.

Cougar, CoolerMaster,Zalman, Silverstone, Corsair, EVGA, Enarmax gibi vb üretici olmayan diğer büyükfirmalar ile bir tutmak asrın hatasıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor Arhentir

O mesajda yaptığım yorum "etiket markaları" olarak listelediğim marka isimleri dışındaki diğer markalar için değildir.
    Yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için özellikle "Bu markaların" diye yazdım.
    Gözünüzden kaçmış olmalı.

Cougar, CoolerMaster,Zalman, Silverstone, Corsair, EVGA, Enarmax gibi vb üretici olmayan diğer büyükfirmalar ile bir tutmak asrın hatasıdır.
    benim değil buna içerleyenlerin gözünden kaçmış ayrıca o da değil kocaman noname komponentleri alıp koyarlar yazdınız gözden kaçırmak imkansız benim anlatmaya çalıştığım etiket ve marka basmak tanımlarına odaklanmamak gerektiği bu yüzden adını doğru ve net koyarsak yani kalitesiz üretici dersek herkesin yararına olur dedim yoksa asrın hatası olduğunu kendileri de bile bile itibar kazandırma veya itibar zedeleme çalışması yapmak için fırsat kollayanlara engel olamayız

• Tokadi hissetmis olmalisin ki hala cevap yetisitiriyorsun.

Blocklusun.bosuna alintilama.

Vs nle mutlu dakikalar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu eskiymiş ama dikkatimi çekti.. MSI marka anakart kullanırsan böyle olur.. Gigabyte gibi üst kalite anakart alsaydın PSU patlamış olsa bile anakartın gitmezdi. Ben bir keresinde mahallede iki elektirik telinin birbirine değmesi sonucunda birden yükselen voltaj yüzünden anakartı ve psu yu yaktım. Bu durum PSU patlamasına benzemiyor çok daha ciddi bir olay. Evde o an çalışmakta olan ne kadar elektirikli alet varsa kesinlikle pert eder... Sokaktaki evlerde oturanların tüm elektirikli cihazları klimaları herşey pert oldu. Kasadan siyah duman attı makine.. anakart gigabyte idi. O zamanın parasıyla 30 tl gibi bir fiyata iki tane kondansatör değişti ve anakart aynen çalışmaya devam etti. Ürünün kalitesi mükemmel gerçekten başka anakart olsaydı cpu chipsetler falan anında giderdi. Gigabyte dan şaşmam diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adolf Hitler 88 -- 15 Nisan 2020; 9:47:50 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.