Şimdi Ara

Forumdaki üye sayısı neden eski zamanlara göre çok fazla azaldı? banlanmalardan dolayı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2009-2010-2011-2012 yıllarında konu dışında akşamları neredeyse 500 aktif üye olurdu.diğer bölümlerde bir hayli aktifti.şimdi diğer bölümlere mesaj atıyorsun.cevabı en az 3 ay sonra geliyor.konu dışı desen akşamları en fazla 40 aktif üye oluyor.aktif üye sayısı 40 ı geçmiyor.normalde ise 20 küsür aktif üye oluyor.beyler bu forum niye bu hale geldi? bu forumun böyle olmasının sebebi ne? acaba zamanında çok ban yiyen olduğu için mi insanlar bu forumu bıraktı? sakın kimse forum kültürü bitti demesin.forum kültürü bitmez arkadaşlar.çünkü her ne kadar soru cevap siteleri olsa bile herşeyini paylaşacağın ve sadece belirli kişilerin girdiği özel bir internet platformunun olması her zaman gerekli.avrupa ve amerika internet aleminde forumlar hiç ölmemiş.tam gaz devam ediyorlar.eski forum kültürü nasılsa şimdide aynısı var.peki bu forumu kim bu hale getirdi? suç katı yöneticilerde mi yoksa kurallara uymayan üyelerde mi?

• Duzgunce konular oluyordu, guzelce dertleşiyorduk ama adi lazim degil 4-5 kisilik bir grup var onlar geldiginden beri konu disi onlarin bos konulariyla doldu, ust uste ayni bos konulari aciyorlar, twit atar gibi konu aciyor adamlar. Aralarinda degisik bir dil var konussan konusulmaz, boş yapmaladi bile kendilerine ozel, millet de bunlarla mi ugrasicam diyerek ortaligi onlara birakti.
  • up.

• Kronolojik olarak:

Mirc, mircden kız düşürülür msn'de görüntülü şekilde konuşulur.

Forumlar popüler oldu, f*mtr rep sistemi vs. donanımhaber, ekran kartı incelemeleri vs. Forumlarda her türlü yardım başlıkları, overclocktan tut ses sistemlerine fotoğrafçılığa kadar, konu dışındaki efsane konulara kadar.

2010 facebook denen lanet yerin dibine giresice platform çıktı. Beğeni denilen fitne sistemini getirdi, herkes ismini yazdı "aaa bak çocukluk arkadaşımı bulduuuum" aman ne gerekli çocukluk arkadaşını başka şekil bulamıyordukta facebooklara kaldık anasını satıyım. Anonimlik o zaman gitmeye başladı. Siyasi tartışmalar çoğaldı, insanlar birbirine gerçek isimleriyle küfretmeye arayı açmaya başladılar. Hakaret davaları açılmaya başladı, insanlar birbirine yazmaya korkar oldu. İnstagram popüler oldu gençler instagrama kaydı, 1 kıza 92830839203808932 tane erkek yazıyor kızlar 100 milyon adet çektikleri en iyi filtreli efektli fotolarını atıyorlar ve göz boyayıp ego tatmin ediyorlar.

İnsanlar resim atmak için para harcıyorlar. Sahtelik özentilik, özgünlüğü bitirdi. Herkes basma kalıp yaşamaya başladı. İnsanlar fikrini söylemeye korkar oldu linç kültürü yüzünden. Kadınlar mağduriyetlerini kötüye kullandılar çoğu zaman iftira attıkları oldu kendilerine verilen güzel hak yüzünden. Kötü niyetli kadınlar yüzünden iyi niyetli mağdur kadınlara kimse inanmaz oldu.

Twitter geldi yazı olayını iyice kısıtladı, twitter kullanan insanlar kendini filozof sanmaya başladı, twitter'da tutunamayan instadan devam etti.

Fatality'i çeken ise tiktok oldu. Zerre yaratıcılığı olmayan insanın eline kamera mikrofon verirsen, herkes kendini sanatçı zanneder, komedyen zanneder. Kız tayt giyiyor iyi fiziği var diye binlerce takipçiye sahip. Bak tek özelliği renkli 5-6 tane taytı olması bu kadar. Akım diye bir saçmalık çıkıyor 100 binlerce insan bunun aynısını yapıp tiktok instagram reelsde yayınlıyor. Yazık onca veri tabanına internet çerçöple doluyor. Youtuber twitcher denilen kesimler varki onları hiç ele almıyorum hele. Adam oyun oynuyor ana avrat küfür ediyor millet de bunu bayıla bayıla izliyor. Bak açıp no comment walkthrough izleyene saygım sonsuz bende açıp izliyorum ps4 yoktur god of war ve uncharted 4'ü internetten izleyerek bitirdim. Espri bile yapamayan adam daha türkçe konuşamıyor ağız dolusu küfür binlerce takipçi. Snapchat'idir telegramıdır discordudur daha nice uygulamalara dağıldı insanlar.

Çoğu kişide whatsapp durumlarına bakıyor.

İşte forumlarda olan insanlar sağa sola böyle dağıldılar. O yüzden teknoloji bu kadar gelişmemeliydi başlığını açtım. O yüzden internette anonimlik önemlidir. Noldu yani adımızı soyadımızı yazıp facebook kaydı yapıp instagram kaydı yapınca noldu. Amerikan istihbarat servislerinin proje platformları anasını satayım. Zuckerberg denen tipsiz hapse bile girmedi onca veri sızdırmaya rağmen.

Mirc yerine discord geldi, msn yerine whatsapp geldi. Gerizekalı microsoft skype çıkarttı eline yüzüne bulaştırdı. Öyle yemeyenin malını yerler işte önce davranacaktın miki.

Ama forum gibisi yoktur. Halen ilk günki gibi zevklidir. Bak çatır çutur yazıyorsun öyle whatsapp chat'i gibi bir cümleyi 5-6 enter'da göndermiyorsun yazı bitiyor baştan aşağı gönderiyorsun sonra cevap gelmesini bekliyorsun.

Donanımhaberden ricam şu beğeni sistemi kaldırılsın. Umarım nette bir gün tüm platformlardan bu beğeni saçmalığı kalkar hatta şu anonimlik olayı tekrar döner. İnsanlardan telefon numarası isim soyism istenmez.

• İntihar edeceğim diyorlardı inanmadınız belki intihar etmişlerdir

• Forum donanımın eski üyelerine baktığında hemen hemen çoğu iyi meslek sahibi, Yurtdışında yaşayanlar çok. 10 yıl öncesi 23 yaşında olan adam şuanda 33 yaşında evli çocuğu var hayat telaşesi var. Artık giremiyorlar.

Keşke siyaset konuşulmasaydı bu sitede. Ülke gündemi bölümü savaş alanı gibi.

Sınırsız ceza yerine 3 aylık ceza olsa misal adam yine geri döner ama sınırsız yiyen geri dönmüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her sey gibi forumunda tadı tuzu kalmadı hocam.Diğer sosyal medya mecraları aldı götürdü her şeyi bizle beraber.

• Ben 2 senedir falan neredeyse tamamen bıraktım, şimdiki gibi nadiren yazıyorum ve bırakma sebebim burda sürekli kavga gürültü ve aşağılama olmasıydı. Burada genelde kötü insanlarla karşılaştım. Mesela bir konu açıyorum bir soru soruyorum veya tavsiye istiyorum gelip "bunu yapmayı düşünüyorsan işsizin tekisin demek ki" gibi cevaplar yazılıyordu. Hiçbir sebep yokken sürekli saldırmalar vs. nedenini anlamadım, şikayet ettim ne ceza ne birşey. Ben de bıraktım arada giriyorum boş zaman olunca

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  

• Duzgunce konular oluyordu, guzelce dertleşiyorduk ama adi lazim degil 4-5 kisilik bir grup var onlar geldiginden beri konu disi onlarin bos konulariyla doldu, ust uste ayni bos konulari aciyorlar, twit atar gibi konu aciyor adamlar. Aralarinda degisik bir dil var konussan konusulmaz, boş yapmaladi bile kendilerine ozel, millet de bunlarla mi ugrasicam diyerek ortaligi onlara birakti.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kilictan gecirildiler  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.