Şimdi Ara

Forumdaki 'Bazı Kişilerin' Nvidia Görüşü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
2
Favori
6.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 980 yerine 290x önermek neymiş ya :D O arkadaşlar fanboyluğu meslek haline getirmişler.
  • DH'nin AMD'ye karşı bir aşkı var bende anlamış değilim...

Hani ekran kartlarında cidden AMD'yi tavsiye edebilirsin... ama işlemcide bile millet AMD AMD AMD diyor Halbuki AMD'nin işlemcileri biraz şaka gibi.
  • AMD nin tek sorunu sürücüleri adam akıllı değil.
  • http://www.overclock.net/t/1538371/gamegpu-dying-light-benchmarks

ben nvidia'dan memnunum. Driver olayı bile benim için başlı başına bir satın alma sebebi. Amd için asla kötü demem ama tercihim nvidia.

Eskiden AMD yüksek çözünürlükte nvidia'yı sollardı fakat nvidia o olayı da aştı...

4 yıl olacak, gtx 580'den gtx 970'e geçeceğim, ben de msi'dan şikayetçiyim, kartlarına uyuz oluyorum, 2'dir problem yaşıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: black37

quote:

Orijinalden alıntı: R.Rondo9

Eski bir AMD fanı olaraktan, En son ki 280x fiyaskosundan sonra 770'e geçtim ve dünya varmış dedim. Her oyunda sorun çıkartan amd, illallah ettirmişti beni. O karttan sonra amd ye olan ilgim tamamen bitti. Gözümde yeni kral nvidia'dır. Bu gidişle, işlemcide de intele geçeceğim gibi hadi hayırlısı.

Hayirdir ne fiyaskosunu gördün?

öyle laf atıp kaçma yok bidaha soruyorum ne fiyaskosunu gördün?
  • Amd: Performans, Nvidia: Yazılım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDivision

Amd: Performans, Nvidia: Yazılım.

amd performanstan öte donanım olarak daha üstün ama ne yazık ki kağıt üstündeki değerleri yazılım yönüyle tamamlayamadığı için olması gerektiğinden daha düşük performans veriyor. Yanlış anlaşılma olmasın amd nin performansı kötü demiyorum ama olması gerektiği kadar iyi değil, dx12 ile birlikte dx11deki kıstılamalar kalkacağı için amd ye yarıycağı söyleniyor ama ne kadar doğru çıkar onu çıkınca görücez.
  • Diğer konu kilitlenmiş. Buradan yazayım:

quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Hele şükür AMD, ayağına vurulan prangalardan kurtuluyor. Alta, az önce başka bir konuya yazdığım mesajı, bu konuyla da ilgili olduğu için ekliyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: mamad

Ayrıca Miki'nin eteklerini tutuşturan bir şey olduğunu da sanmam. Adamlar ortalama 3-4 yılda bir ana dx sürümünü güncellerler. Bu sefer tam tersine ağırdan aldılar.

Ben de bunu diyorum işte. Bu kadar zaman bekleyipte, DX12'yi neden Mantle'ın çıkmasından sonra duyurdular? Bu tesadüf mü?

quote:

Dx12'deki performans farkını şimdiden bu kadar kesin konuşmayın derim. Çünkü dx12 yüksek oranda Nvidia gpu mimarisi üzerine şekilleniyor. En azından pcdeki kısmı. Ben orada pek bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Yani dx12 çıktı Amd uçtu, Nvidia yerin dibine battı gibi bir şey söz konusu olmaz. Nvidia ona müsade edecek kadar enayi değildir. Tabi dx12 Amd'ye işlemci tarafında getiri sunacaktır. O kısmı da esas sevindiren taraf.

AMD'nin Nvidia'ya donanımsal üstünlüğü vardı (HD7000 vs GTX 700). Lâkin oyunlarda hemen hemen denk performans sergiliyordu ikisi de. Herkes bu durumu, Nvidia'nın AMD'den daha iyi ve daha optimize sürücü çıkartmasına bağlıyordu. Bu arada birçok kişi, MS'un DX'i Nvidia kartlarda daha iyi performans verecek şekilde ayarladığını ise atlıyordu, fark etmiyordu ve/veya es geçiyordu. Tabi bu, MS'un yediği ve sonradan ortaya çıkan haltlardan sadece birisi.

AMD ise bunun farkındaydı yıllardır. Zamanında (dile kolay 4 yıl önce) bununla ilgili açıklama yapmış olsalar da, MS onları (âvâmî tabirle) takmadı. MS, Allah bilir kaç yıldır bu takozu koyuyordu AMD'nin önüne...

İşte delili: AMD: DirectX, PC Oyunlarının gerçek potansiyeline engel oluyor

AMD, MS'un kendi önüne koyduğu takozdan kurtulmak zorundaydı ve ne yapıp-edip Mantle'ı çıkardı. Ve AMD'nin, MS'un pırangasından kurtulması ile MS'un bu foyası ortaya çıktı ve MS, AMD'nin önüne gizlice koyduğu takozları kaldırmak zorunda kaldı DX12 ile birlikte. Yani AMD uçacak, Nvidia yerin dibine batacak değil. Nvidia ile alakası yok bunun. Çünkü, Nvidia kartlarda kısıtlama yoktu ama AMD kartlarda DX ile bir kısıtlama vardı. Bu kısıtlama kalktığında, AMD'nin büyük performans sıçramasını bekliyordum ama bu sonuçlara göre yazacak olursam, bu kadarını beklemiyordum açıkçası.

%150-%400'ün sebebi, Starswarm Dx11 modunda, AMD kartların Nvidia'dan çok daha düşük FPS vermesi. Daha geçen konusu açıldı, tablolar tartışıldı. Mantle&Dx12'de %400 artınca, Nv'nin %150 artmış halini yakalayamıyor:http://images.anandtech.com/graphs/graph8962/71450.png (Tabii yakalayamamasının konuyla ilgisi yok. Maxwell'ın Dx12 desteği ve 980'in gücüyle alakalı olabilir.)

Starswarm Dx11'deki durumun sebebi, Mantle'ı olduğundan hızlı göstermek için yapılmış hile-optimizasyonlar da olabilir, Nvidia'nın 337.50 sonrasında Dx11 CPU performansını yükseltmesi de olabilir. (Not: 337.50 çıkalı 1 yıl olmadı.)

Hangi veriye dayanarak, olayı "AMD kartların üstünlüğüne" bağlayıp, Nvidia'yı geçecek şeklinde yorumladın? Dx12 ve Mantle, esas olarak CPU performansına yönelik olacak. Nvidia da, Dx11'in CPU kısıtlamalarından aynı şekilde etkileniyordu (337.50'ye kadar).

@mamad

LP birkaç yıldır, DHW hakkında yalan söylüyor. Sitenin yeniden açılışı hakkında da, laflarının arkasında durmadı. Kaç haftadır, "çok yakında yeniden yayındayız" yazıyor.
    Kalıcı kapandıysa, bence daha iyi olmuş. Moderatörleri olan, yeni bir forumla devam edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 10 Şubat 2015; 21:34:07 >

• bazı öneriler dogru bazılar yanlış olabilir ama gtx 770 900 - 1000 tl veren adam gidip bi zahmet r9 290 alsın demek hataysa ben de hatalıyım
  • Bu olay biraz da maaşının 3 katı telefon alma olayına benziyor. Genel olarak düşük gelirli bir ülkeyiz. Avrupa gibi 3-5 bin dolar maaşla çalışmıyoruz asgari ücretimiz belli 900-1000 lira ya var ya yok. Memur maaşları 2000 liranın altında genel olarak. Bu durumda insanlar en düşük bütçeye en iyi performansı almak istiyor. Bir amd kullanıcısı olarak nvidianın kalitesini kabul ediyorum, ancak 900 serisi onlar için çok yanlış bir adım oldu sorunlu ve yüksek fiyatlı çıkan kartlar konusunda. Şuan adam akıllı oyun oynayacak birine nvidia önermem açıkçası.
    Aynı fiyata daha güncel amd kartlar alması yeni kart alacak biri için hem yeni nesile geçme hem de daha fazla performans alma amaçlı çok daha iyi olur. Çünkü para kolay kazanılan bir şey değil ve bu adam daha düşük seviye ve eski nesil bir nvidiayı atıyorum 500 liraya alırsa, bu kart onu mesela iki yıl götürecekse, amd alıp daha yeni teknoloji bir kartla 3 yıl götürmesi, bu arada parasının cebinde kalması daha mantıklı değil mi? Nvidia gerek yazılım olsun gerek kalite stabilite parasının hakkını veriyor kabul ediyorum ama çok paran varsa al nvidia. Ya da bir yerlerden kıs nvidia al orası ayrı. Ama bütçeni belirlediysen şöyle 2000-2500 lira altı falan bir bütçen varsa kesinlikle amd alırsın, bence.

• dogukan733 kullanıcısına yanıt
    öyle deme hocam eve tesisatçı çağıyorsun çıkarıp masaya iphone unu koyuyor isteyen istediğini alır ona sözüm yok ama ne yazık ki ayağını yorganına göre uzat lafınıda dinleyen yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend3017 -- 10 Şubat 2015; 21:51:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legend3017

öyle deme hocam eve tesisatçı çağıyorsun çıkarıp masaya iphone unu koyuyor isteyen istediğini alır ona sözüm yok ama ne yazık ki ayağını yorganına göre uzat lafınıda dinleyen yok

Bu bence işin biraz "tüketim çılgınlığı" boyutu. Şimdi bir düşünün, piyasadaki 1000 liralık bir telefon sıradan bir ev kullanıcısını hatta en son oyunları oyun oynayan birini bile fazlasıyla tatmin edebilecek bir telefonken gidip "aa bunun kamerası 20 değil 40 mp kesin bunu almalıyım", "aaa bak bunda snapdragon 801 değil de 805 var", "aa bu 5.3 inç değil 5.5 inç", "fullhd değil 1440p" gibisinden gereksiz rakamlar yüzünden, ya da sırf son model, havası var diye maaşın 2 katı fiyatlara telefon alınması benim bahsettiğim olay.
    Aynısı biraz ekran kartlarında da var. Aldığı maaş 1500 lira, ekran kartı 2000 lira. Öyle ortalama bir ailenin 4-5 aylık kira+su+elektrik parası yani. Ama tüketim çılgınlığı son zamanlarda öyle uçtu ki, kimse bunu umursamıyor.
    Bir öğrenciyi düşünün. Aylık aldığı harçlık 200 lira. İyi bir ekran kartı almak için aylarca yemiyor içmiyor her türlü eğlenceden kaçıp 4-5 ay para biriktiriyor. Değer mi sizce? Amd bu yüzden öneriliyor. Ülkemizde nvidia şuan için alınacak durumda değil malesef. Bir örnek vereyim, GTX650 ile HD7790'ın oyun performansı hemen hemen aynı. Aralarındaki fark 100 liradan fazla. Ben 1 yıldan fazladır 7790 kullanıyorum daha minicik bir sorunla bile karşılaşmadım. Belki karşılaşan vardır, ama bu demek değil ki 650 sorunsuz bir kart. Elbet her kartın kusurları vardır. Ama demek istediğim, ülkemiz şartlarında nvidia eğer gerçekten çok paranız yoksa tercih edilmemesi gereken bir firmadır. Benim görüşüm böyle. Ha ileride fiyat politikasında değişikliğe gider de kartları daha uygun fiyatlara çekerse bir an durmam nvidia alırım. Ama şuan görünüyor ki nvidia alınacak durumda değil. En azından çok parası olmayan biri için.

• Herkesin derdi yok 970 yok 290x falan filan dusuk butceyi dusunen yok.

Yaklasik ayni fiyata satilan 650 ve R7 250 urunleri arasinda kalmistim. Harici guc istemedigi icin 250 tercih ettim ve pisman degilim. Sonucta 650den daha guncel ve daha iyi bir kart. Ustune usluk mantle destegi de alacak daha ne olsun :) 950 ve R7 350'yi bekliyorum bakalim onlar nasil olacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD aslında keplere kadar çok avantajlıydı hem fiyat hemde saf performans olarak ama kepler zamanında blower fanı 2 ay dayatmasıyla (ki çok dandik bir soğutucu) ve maxwell'e cevap verememesiyle özellikle son 1 senedir sektörde baya geriye düştü. Pazar payları nvidia ~%70 amd ~%30 şeklinde. Açıkcası Amd'nin 300 serisinden çok umutluyum ama nvidianında halen maxwellde oynayacağı kozları var. Nvidianın bu seneki en büyük sorunu 970 ile oldu önce CW sonra 3.2gb ram sorunu ama yinede dehşet F/P olduğu için peynir ekmek gibi satıldı.

Onu geçtim Driver olarak AMD biraz daha çalışması lazım windows uyumluluğunu biraz daha artırmalı ve control center yazılımını biraz daha düzgünleştirmeli. Saf oyuncu iseniz AMD bence f/p olarak çok iyi ben şimdiye kadar amd kartlarda oyun bakımından hiç sorun yaşamadım lakin adobe CC kullanıyorsanız veya benzeri cuda opencl destekleri yazılımlarınız var ise kendi tecrübem nvidia'dan yana.

PS: Nvidia 3.2gb vramli kartı 4gb diye sattıysa da amd de eski nesil kartları yeniden adlandırarak sattı. İkisininde yaptığını doğru bulmuyorum ve umarım amd 2016da düzgün bir cevap ile hem intel'e hem de nvidia'ya cevap verebilir yoksa yakında nvidia kartlarda gelişen tek şey watt değerleri olacak aynı intelin yaptığı gibi.

• Evet, sonuçlarda sorun var. Nvidia kartlar, AMD'nin performans artırmasına rağmen daha hızlı mesajı pek güzel verilmiş.

quote:

Nvidia da, Dx11'in CPU kısıtlamalarından aynı şekilde etkileniyordu

Şüphesiz. Ama AMD kadar değil. MS'un DX11 ile Nvidia'ya geçtiği kıyağı da unutma ama.

• Legend3017 kullanıcısına yanıt
    “Tesisatçı" diyip küçümseme. Çoğu maaşlı yöneticiden fazla geliri var onların.

Bizim bi komşu vardı. Adam akşamları evinde yaptığı tatlıları satarak para kazanıyordu. Ev aldı, eksik hiçbir eşyası da yok ve durumu da iyi.

Ne iş yaparsan yap, yeter ki iyi yap, kendini geliştir ve ekmeğini kovalar yeter ki. Para kazanırsın mutlaka.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Daha doğru bir ifadeyle NVidia Apple gibidir diyebilir miyiz?
  • asla nvidia kart almam forumda baya konusu açılmıştı renkler soluk nvidia da düzelteyim diye ugraşsan dahada kötü oluyor 2. elde ucuza bulmam haricinde asla ve asla nvidia kart almam.
  • Nvidia'dan önce AMD kulanıyordum değiştirme sebebim yeni bir kart almaktı zira eskimişti artık(hd5670) almadan önce ince eleyip sık dokudum baktım (650ti boost için) AMD'de denk kartlar daha ucuz.Dedim zaten hep amd kullandık birazda bunu deneyelim. Sonuç olarak gayet memnunum açıkçası yanyana amd ve nvidianın denk kartlarını daha karşılaştıramadım ama beni nvidia'ya iten driverları, çoğu uygulamanın desteklemesi birde nvidia kartlara dıştan bakınca daha güzel duruyor
  • İos benzetmesi olmamış,ben iosta özgür değilim mesela

Dosya indirebilmek için jb yapıp eklenti yüklüyorsun vs.(bunlar uğraşmasını sevene iyi tabi)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.