Şimdi Ara

Forumdaki 'Bazı Kişilerin' Nvidia Görüşü (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
2
Favori
6.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dx 11 mantle ile kapisabiliyor diyen arkadaslar dx12 vs mantle testlerine bakmasını oneririm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mamad kullanıcısına yanıt
    Bariz nvidia düşmanı görünüyorsun, mesela nvidia yeni driver çıkartmış ve ilk yorum senden gelmiş buradan bile bu düşmanlık durumun gayet net ve açık anlaşılır halde :http://forum.donanimhaber.com/m_102601451/tm.htm

quote:

Orijinalden alıntı: mamad

O performans karşılaştırmaları bile yıl önceki sürücü değil, değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoNaR-X

Bariz nvidia düşmanı görünüyorsun, mesela nvidia yeni driver çıkartmış ve ilk yorum senden gelmiş buradan bile bu düşmanlık durumun gayet net ve açık anlaşılır halde :http://forum.donanimhaber.com/m_102601451/tm.htm

quote:

Orijinalden alıntı: mamad

O performans karşılaştırmaları bile yıl önceki sürücü değil, değil mi?

İroni yapmıştım, anlamamışsınız.

Amd en son Omega sürücüsünü tanıtırken 1 yıl önceki sürücüsü ile karşılaştırıp performansı şu kadar artırdık falan diyordu. Nvidia'nın yaptığı karşılaştırmaya dikkat çekmek için yazmıştım. Adamlar fii tarihinden kalma sürücü ile karşılaştırmıyorlar yeni sürücülerini.

Ayrıca neyin düşmanlığını yapacağım? Kafa mı bulunuyorsunuz? Kime karşı neyin düşmanlığı bu? Son dönemde artan firma fanatikliğine çok takılmışsınız galiba.

Edit: Orda bir yıl önceki sürücü yazmıştım, tabletin klavyesi "bile" yapmış. Belki onun için anlaşılmamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 10 Şubat 2015; 15:34:39 >

MS'un piyasada tekel olması hasebiyle bir ağırlığı var ama o kadar da büyütme gözünde.

quote:

Ayrıca Miki'nin eteklerini tutuşturan bir şey olduğunu da sanmam. Adamlar ortalama 3-4 yılda bir ana dx sürümünü güncellerler. Bu sefer tam tersine ağırdan aldılar.

Ben de bunu diyorum işte. Bu kadar zaman bekleyipte, DX12'yi neden Mantle'ın çıkmasından sonra duyurdular? Bu tesadüf mü?

quote:

Dx12'deki performans farkını şimdiden bu kadar kesin konuşmayın derim. Çünkü dx12 yüksek oranda Nvidia gpu mimarisi üzerine şekilleniyor. En azından pcdeki kısmı. Ben orada pek bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Yani dx12 çıktı Amd uçtu, Nvidia yerin dibine battı gibi bir şey söz konusu olmaz. Nvidia ona müsade edecek kadar enayi değildir. Tabi dx12 Amd'ye işlemci tarafında getiri sunacaktır. O kısmı da esas sevindiren taraf.

AMD'nin Nvidia'ya donanımsal üstünlüğü vardı (HD7000 vs GTX 700). Lâkin oyunlarda hemen hemen denk performans sergiliyordu ikisi de. Herkes bu durumu, Nvidia'nın AMD'den daha iyi ve daha optimize sürücü çıkartmasına bağlıyordu. Bu arada birçok kişi, MS'un DX'i Nvidia kartlarda daha iyi performans verecek şekilde ayarladığını ise atlıyordu, fark etmiyordu ve/veya es geçiyordu. Tabi bu, MS'un yediği ve sonradan ortaya çıkan haltlardan sadece birisi.

AMD ise bunun farkındaydı yıllardır. Zamanında (dile kolay 4 yıl önce) bununla ilgili açıklama yapmış olsalar da, MS onları (âvâmî tabirle) takmadı. MS, Allah bilir kaç yıldır bu takozu koyuyordu AMD'nin önüne...

İşte delili: AMD: DirectX, PC Oyunlarının gerçek potansiyeline engel oluyor

AMD, MS'un kendi önüne koyduğu takozdan kurtulmak zorundaydı ve ne yapıp-edip Mantle'ı çıkardı. Ve AMD'nin, MS'un pırangasından kurtulması ile MS'un bu foyası ortaya çıktı ve MS, AMD'nin önüne gizlice koyduğu takozları kaldırmak zorunda kaldı DX12 ile birlikte. Yani AMD uçacak, Nvidia yerin dibine batacak değil. Nvidia ile alakası yok bunun. Çünkü, Nvidia kartlarda kısıtlama yoktu ama AMD kartlarda DX ile bir kısıtlama vardı. Bu kısıtlama kalkınca da...

Şu durum ortaya çıkarsa kimse şaşırmasın: DirectX 12’nin Testlerinde AMD % 400, NVIDIA % 150 Performans Artışı Gösterdi

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

MS'un piyasada tekel olması hasebiyle bir ağırlığı var ama o kadar da büyütme gözünde.

quote:

Ayrıca Miki'nin eteklerini tutuşturan bir şey olduğunu da sanmam. Adamlar ortalama 3-4 yılda bir ana dx sürümünü güncellerler. Bu sefer tam tersine ağırdan aldılar.

Ben de bunu diyorum işte. Bu kadar zaman bekleyipte, DX12'yi neden Mantle'ın çıkmasından sonra duyurdular? Bu tesadüf mü?

quote:

Dx12'deki performans farkını şimdiden bu kadar kesin konuşmayın derim. Çünkü dx12 yüksek oranda Nvidia gpu mimarisi üzerine şekilleniyor. En azından pcdeki kısmı. Ben orada pek bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Yani dx12 çıktı Amd uçtu, Nvidia yerin dibine battı gibi bir şey söz konusu olmaz. Nvidia ona müsade edecek kadar enayi değildir. Tabi dx12 Amd'ye işlemci tarafında getiri sunacaktır. O kısmı da esas sevindiren taraf.

AMD'nin Nvidia'ya donanımsal üstünlüğü vardı (HD7000 vs GTX 700). Lâkin oyunlarda hemen hemen denk performans sergiliyordu ikisi de. Herkes bu durumu, Nvidia'nın AMD'den daha iyi ve daha optimize sürücü çıkartmasına bağlıyordu. Bu arada birçok kişi, MS'un DX'i Nvidia kartlarda daha iyi performans verecek şekilde ayarladığını ise atlıyordu, fark etmiyordu ve/veya es geçiyordu. Tabi bu, MS'un yediği ve sonradan ortaya çıkan haltlardan sadece birisi.

AMD ise bunun farkındaydı yıllardır. Zamanında (dile kolay 4 yıl önce) bununla ilgili açıklama yapmış olsalar da, MS onları (âvâmî tabirle) takmadı. MS, Allah bilir kaç yıldır bu takozu koyuyordu AMD'nin önüne...

İşte delili: AMD: DirectX, PC Oyunlarının gerçek potansiyeline engel oluyor

AMD, MS'un kendi önüne koyduğu takozdan kurtulmak zorundaydı ve ne yapıp-edip Mantle'ı çıkardı. Ve AMD'nin, MS'un pırangasından kurtulması ile MS'un bu foyası ortaya çıktı ve MS, AMD'nin önüne gizlice koyduğu takozları kaldırmak zorunda kaldı DX12 ile birlikte. Yani AMD uçacak, Nvidia yerin dibine batacak değil. Nvidia ile alakası yok bunun. Çünkü, Nvidia kartlarda kısıtlama yoktu ama AMD kartlarda DX ile bir kısıtlama vardı. Bu kısıtlama kalkınca da...

Şu durum ortaya çıkarsa kimse şaşırmasın: DirectX 12’nin Testlerinde AMD % 400, NVIDIA % 150 Performans Artışı Gösterdi

Kusura bakmayın ama doğru yorumladığınız hiçbir şey yok.

Şimdi siz diyorsunuz ki? Mikisoft'un bizzat pazarlama aracı olarak kullandığı teknolojiye alternatif bir teknoloji sunacaksınız, hem de bunu Miki'nin kendi platformunda yapacaksınız, ama Miki ses çıkarmayacak? Gerçekten buna inanıyor musunuz siz?

Dx12'nin çok önceden, hatta Win8'le veya Win8.1'le çıkması gerekirdi, ama çıkmadı. Mantle'ın çıkışını bekledi. Bu tesadüf mü sizce? Bakın bakalım Dx sürümleri arasında kaç yıl varmış?

Dx9 - 2002/2003
    Dx10 - 2006/2007
    Dx11 - 2009
    Dx12 - 2015/20016

Bu kadar geciken bir dx sürümü hiç olmadı. Neden acaba? Çok önceden çıkmış olması gerekirdi. Daha Mantle'ın adı bile yokken dx 12'nin en azından öncül sürümleri falan olurdu. Hiçbiri olmadı. Hatta Mantle'ın ilk sonuçlarını görene kadar bile dx12'nin ne olduğu belli değildi. Ne zaman ki Mantle'ın işe yaradığı görüldü o zaman dx12 duyuruldu. Adamlar Mantle'la ne yapılabildiğini görmek istediler açık. Ve bunun Mikisoft desteği olmadan yapılması tekrar söylüyorum İMKANSIZ! Yahu benim evime girip benim ocağımı değiştireceksin kafana göre, benden izin almadan. Adamı yamulturlar. Mantle ilk çıktığı sırada bile bir sürü söylenti çıkmıştı, konsollarda da kullanılacak falan diye. Aslında temelinde nelerin olduğuna dair bazı fikirler veriyor bu da.

Şu iyi olan tarafları neymiş, bana bir söyler misiniz? Hem de 700 serisi ile 7000 serisinin kıyaslamışsınız. Cidden merak ettim neymiş iyi olan taraflar? Salt donanım olarak bakıyorum; daha küçük, daha az güç tüketen, daha az bellek özelliklerine ihtiyaç duyan bir mimari nasıl oluyorda geride kalıyor, bir zahmet açıklayın lütfen. Tutmuşsunuz, ortada hiç olmayan garip şeyler iddia etmişsiniz. Dx nasıl olmuş da Nvidia kartlar için optimize edilmiş. Hadi ben de tam tersini iddia ediyorum. Bugüne kadar Nvidia hep dx sebebiyle sıkıntı yaşadı ve bu sorunları da sürücüleriyle aştı. Bilakis Ati ve AMD ile daha optimize çıkarıldı dx'ler. Nvidia da o yüzden opengl'e yöneldi, opengl performansı daha yüksek oldu. Hatta Mikisoft o kadar ileri götürdü ki işi, dx9'u Nvidia hiçbir zaman tam destekleyemedi. Hep o miki'nin yüzünden. Hadi bakalım aksini ispat edin. Kusura bakmayın ama şu cümleniz:

"birçok kişi, MS'un DX'i Nvidia kartlarda daha iyi performans verecek şekilde ayarladığını ise atlıyordu, fark etmiyordu ve/veya es geçiyordu."

o kadar saçma ki; anlatamam. Dx'le iyi olan her zaman Ati olmuştur gerçekten de. Spesifikasyonlara tam uyum, dx'in standartlarının belirlenmesi gibi hadiseler genel olarak Amd/ati'nin gpularına göre olmuştur. Yani sizin dediğinizin tam tersi bir durum vardır. Yukarıda söylediklerim ironiydi ancak gerçek olan kısımları da var. Sizin söyledikleriniz ise anladığım kadarıyla yalnızca duygusal inancınızdan kaynaklanan şeyler olmaktan öte değil.

Verdiğiniz linkte adam dx bizim performansımızı düşürüyor falan dememiş, genel olarak performans kaybına sebep oluyor demiş. Firma özel bir durum yok yani. Tam tersine dx9 dönemde dx Ati için vazgeçilmez bir apiydi. Çünkü kartları openglde sürünüyordu. Sonradan gerçekten de dx hantallaştı ve performansı ket vurur oldu. Ancak bu ekran kartı için değil, işlemci tarafında kendini daha çok hissettirdi. Zaten Mantle ile ortaya konan da ekran kartı performansını değil, işlemci performansını artıran (daha doğrusu yükünü olması gerektiği gibi dağıtıp hafifleten, bu sayede ekran kartını da olması gerektiği gibi kullandıran) bir api oldu. Söyledikleriniz birbiriyle çelişiyor zaten.

Size göre Mikisoft Amd'ye engel olmuş, o da çok çalışıp Mantle'ı çıkarmış. Yok öyle bir dünya. Sen adamın platformunda adama rakip olacaksın, o da buyur edecek seni öyle mi? Dx10'dan bu yana dx her donanımın düşmanı olmuştu. Bunun hafifletilmesi gerekiyordu. Amd çok çalışıp yeni bir api yaptıysa ve bu açık kaynak olacak diyorsa, açık kaynak olan kısma gelirdi. Yani linux'a. Ama tam tersine olabildiğince kapalı bir yerde kullanılabildi. Allah Allah, nasıl oldu acaba? Sakın Mikisoft bu apinin kullanılabilirliğini görmek istemiş olmasın?

Size göre mikisoft Amd düşmanı, Nvidia dostu, ama ne hikmetse mantle'a izin veriyor, konsol anlaşmasını Amd ile yapıyor. Komplo teoriniz çok bariz çelişkiler taşıyor. Zaten öyle bir şey olduğu da yok.

Bahsettiğiniz dx11, dx12, mantle karşılaştırması da Amd'nin Mantle desteği sebebiyle dx'i iplemediği bir oyun. Orada Amd'nin performansının düşük olması da garip değil, dx12 ile performansının aşırı yükselmesi de. Zaten dikkat ettiyseniz dx12 ile olması gereken yere gelmiş. Zaten Mantle ve dx12'yi konuşacaksanız, zaten ekran kartı bazında değil, işlemci bazında konuşmanız gerekir. Çünkü bu apilerin olayı işlemci performansıdır. Ekran kartı performansına pek bir getirileri yoktur. Mevzuyu baştan sona yanlış anlamanız, konuyu ekran kartı bazında ele alıp "Amd düşmanları hep Amd kartlarının performansını düşürüyor" demenizden belli. Bence konuyu önce bir baştan anlamaya çalışın. Çünkü yanlış anladığınız şeyler üzerine bir de komplo teorisi oluşturmaya çalışıyorsunuz. Olmuyor ama.

quote:

Kusura bakmayın ama doğru yorumladığınız hiçbir şey yok.

Şu cümleden sonrasını okumadım...
  • MayDn kullanıcısına yanıt
    Nvidia almak zorunda olan biz tasarımcılar ayrı bir kefeye konmalı herzaman amd daha üstün performans sağlıyor bazı durumlarda tükettiği elektriğe bakmıyorsunuz yeterki işim hızlı görülsün diyorsunuz fakat sonuç olarak nvidia'nın yazılım desteği ve CUDA paralel işlem üzerine artık çığır aşmış olması nvidia'yı rakipsiz yapıyor bizim için yani tamamiyle piyasada iş yaparken kullanacağınız 10 programın 8'i CUDA Alt yapısını kullanmaya başladı,

tabi bu forumdaki 10 kişiden 8'i olaya ekran kartı=OYUN FPS penceresinden baktığı için AMD'yi savunmaları çok normal ama malesef oyun oynamaktan kafamızı kaldırıp hadi birazda para kazanalım dediğimiz de programlar sana şöyle bişey diyor Open CL desteklemiyorum CUDA Destekliyorum
  • nvidia xboxdır amd playstation
  • Eski bir AMD fanı olaraktan, En son ki 280x fiyaskosundan sonra 770'e geçtim ve dünya varmış dedim. Her oyunda sorun çıkartan amd, illallah ettirmişti beni. O karttan sonra amd ye olan ilgim tamamen bitti. Gözümde yeni kral nvidia'dır. Bu gidişle, işlemcide de intele geçeceğim gibi hadi hayırlısı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R.Rondo9

Eski bir AMD fanı olaraktan, En son ki 280x fiyaskosundan sonra 770'e geçtim ve dünya varmış dedim. Her oyunda sorun çıkartan amd, illallah ettirmişti beni. O karttan sonra amd ye olan ilgim tamamen bitti. Gözümde yeni kral nvidia'dır. Bu gidişle, işlemcide de intele geçeceğim gibi hadi hayırlısı.

Hayirdir ne fiyaskosunu gördün?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• + olarak yeni çıkan oyunların çoğunun (benim oynadığım oyunların hepsinin) nvidia gameworks ' a dayanan bir ton özellik sunması da cabası ( yahu oyuna girerken direk nvidia yazıyor zaten bitti o andan itibaren nvidia bir kartla daha iyi daha stabil oyun zevki alacağın %99 ihtimal ) sen bakma bunlara her zaman bir numaralı kural = ucuz mal alacak kadar zengin değilim burda da geçerli.

Nvidia Destekli Kaliteli Oyun Listesi ;

The Witcher 3, Farcry 4, The Crew , Assasins Creed : Unity ve tüm Seri , Daylight, Shadow of Mordor , Watch Dogs, RYSE : Son of Rome, World of Warcraft, Dayz, Elder Scrolls V: Skyrim, Batman : Arkham Origins, Witcher 2, Mafia 2 , TitanFall, Metro 2033 ...

Desteklenen Teknolojiler ;

PhysX, VisualFX, OptiX ve Core SDK.
    Nvidia TXAA , HBAO+ , PCSS ,
    Nvidia GameWorks ; Nvidia FaceWorks, Nvidia HairWorks, Nvidia WaveWorks, Nvidia FlameWorks

birazdan yahu şu üstteki teknolojiler bir işe yaramaz çöp, göz boyama, iki üç tane efekt işte ona para mı vereceğim diyenler olacak hiç aldırma kullanmayan bilmez farkı görmüş biri olarak diyorum kuru cigolaytlara ( ben demiyorum firma kendi yapıyor her sloganda insan cigolaytları öne çıkarır mı yahu bknz: son 970 olayına cevapları ) para vermem ne zaman güzel bir teknoloji ile gelir o zaman bakarız yoksa ben oyunumu daha gerçekçi daha akıcı oynar kendimi oyunun içinde hissederek keyfime bakarım extra neyse de veririm.

ha birde saçma sapan driver sorunları ile izahı olmayan stabilite sorunlarından da çok büyük ölçüde kendimi sıyırmış olurum en azından kafam rahat olur acaba gene bir takozluk yaşayacak mıyım diye.

[son olarak ta bazı arkadaşların artı toplamak ve millete hoş gözükmek için ustaca hazırlanmış her iki tarafı da kırmadan hoşlarına gidecek yazılar yazayım çabalarına çok gülüyorum bunlar birde yaşını başını almış adamlar, gerçek neyse onu söyleyin eninde sonunda ortaya çıkacak olan odur, iki üç tane artı için polyannacılık yapıyorlar yazık. ki aynı kişiler bu söylemlerine rağmen 2700+ bütçelerde ısrarla GTX970 öneriyorlar e ne oldu şimdi, kendinle çeliştin ? insanları bu kadar aptal yerine koymayın.]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 10 Şubat 2015; 18:13:51 >

Hocam çok haklısınız . Amd konsollarla kazandığı para sayesinde nvdiayı geçiyor diye biliyorum . Neden böyle bir şirketle ters düşmek istesinler ki . Olan aslında nvdiaya oluyor gibi gözüküyor . MS AMD ile baya baya ortak çalışıyor ki bu nvidiayi oldukca olumsuz etkiler diye dusunuyorum .

• Merhaba arkadaşlar ;

Ben kendi fikirlerimi söyleyeceğim. Amd'nin 260x modeli GTX750 modelinden daha performanslidir. Amd ne kadar düşük bütçeye hitap etsede çok kaliteli ürünler üretiyor. NVidia'dda Intel gibi. Aslinds önce bütçeyi belirlemek, daha sonra kullanim amacınızi kararlastirmak gerek. Daha sonra da size en uygun olan kartı bulmak.

Ekran kartinda amd çöptür demek çok yanlış olur. Bana göre ekran kartinda AMD 1 adim daha ondedir. Bazi amd kartlari fiyatları yüksek olsada daha yüksek fiyatlı Nvidia rakiplerinin eline su döküyor. Amd aslinda işlemcide geride olmasından dolayı onerilmiyor. intel yeni yeni soketler çıkarırken halen am3de amd. Amd gerçekten güncel olsa intelden daha üstün bir işlemci markası olurdu. Isinma sorununa 100tl lik fan ile çözer kullanırıdik. Hem fp ürünü amd.

Bu yorumumda fanboyluk yapmadan yaklaşmak istedim. Iki tarafta çok iyi markalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: alecomy

Nvidia almak zorunda olan biz tasarımcılar ayrı bir kefeye konmalı herzaman amd daha üstün performans sağlıyor bazı durumlarda tükettiği elektriğe bakmıyorsunuz yeterki işim hızlı görülsün diyorsunuz fakat sonuç olarak nvidia'nın yazılım desteği ve CUDA paralel işlem üzerine artık çığır aşmış olması nvidia'yı rakipsiz yapıyor bizim için yani tamamiyle piyasada iş yaparken kullanacağınız 10 programın 8'i CUDA Alt yapısını kullanmaya başladı,

tabi bu forumdaki 10 kişiden 8'i olaya ekran kartı=OYUN FPS penceresinden baktığı için AMD'yi savunmaları çok normal ama malesef oyun oynamaktan kafamızı kaldırıp hadi birazda para kazanalım dediğimiz de programlar sana şöyle bişey diyor Open CL desteklemiyorum CUDA Destekliyorum

Katlıyorum tek performans a degil de sağladığı teknolojilere yeterli uygulama alt yapısı vs etmenleri de goz önünde bulundurmamız gerekiyor tercih yaparken.

Aa bak bu 5-6 fps fazla vermiş bunu al demek yerine hangi ürünün hangi özelliğini kullanabiliyoruz işimize yarıyor ona bakıp tercih yapmalıyız.

• MayDn kullanıcısına yanıt
    Tamamen saçmalıyorlar işte. İsteyen yine istediğini alır eğer memnun kalacaksa bize ne, ama herkes biliyor hangi şirket daha fazla teknolojiyi ve oyuncularını önemsiyor, bunlar üzerine çalışmalar yapıyor.
  • Nvidia nin yaptigi gtx 970 yuzsuzlugunden sonra boyle oldu. Iyi oldu daha fazlasini hakediyorlar bir jest yapmazlarsa kart satamayacak duruma gelecekler. Amd ucuz diye senpatik bakmisimdir hep

• MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam güzel yorumunuz için , zaten herkes AMD fanı oldu nedense bi anda. İyi ki gtx 970'in bir sürü problemi çıktı , laf atmayan , kötelemeyen , bu kartı aldı diye aşağılanmayan adam kalmadı. Kartı iade et diyen o kadar çok kişi tanıyorum ki. Ben de onlara "etmiyeeeeeeemmmmm , vallahi etmiyeeeeemmm" dedim. Hayır daha komiği hakarete uğradığım zamanlar oldu. Küçücük çocuklar bile bu kartı ağzına dolamış konuşuyorlarda konuşuyorlar.

-Arkadaş kimse 3,5 GB 'dan memnunuz demiyor ki. Evet kandırıldık ama bu paraya piyasada daha iyi bir kart yok (BANA GÖRE)
    -Evet CW sorunu var. Ama BENİMKİNDE YOK.

Evet çok sinirliyim. Evet nvidiaya olan sempatim baya azaldı. Ama mühendismurat arkadaşımızın da dediği tüm sebeplerden dolayı ben alternatif bir tedarikçi yada marka çıkmadığı sürece Nvidia tercihimi değiştirmiyeceğim. Çünkü açıklanan sebeplere bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

Ama nedense insanların anlayamadığı birşeyler var. 0,5 GB kayıp değil. Sadece yavaş çalışıyor. Bu ne demek siz cigolaytlara takılırken ben dying light'ta akıp gidiyorum. Herşey full de açık , teknolojiler zaten akıyor. Dying light'ta amd düşük fps verirken Nvidia akıp gidiyor.

Sağolun hocam sizin kadar teknik dil dağarcığım iyi olmadığı için aynı cümleleri kuramadım ama eminim ki bir çok insan ne demek istediğimi anladı. Özellikle de sizin yorumunuz sanırım bir nebze de olsa arkadaşları kurtaracak ve paralarını doğru şekilde yönlendirebilecekler. Çünkü ben hala daha gtx 570 ekran kartımla herşeyi açabiliyorum mediumla high detaylar arasında , istesem OC'da yaparım ısınmadığını da biliyorum ama artık üst liglere dönmenin zamanı geldi diye düşündüm ve gtx 970'le mutluyum. Ve hani bu yorumu okuduktan sonra içinden yorum olarak kötü cümleler geçirecek forumdaş arkadaşlara söyleyeyim , benim günümün çoğu zaten bilgisayarla geçiyor , yada bilgisayarla geçmek zorunda kalıyor. Öyle bilmeden sallayan elemanlardan değilim.

Aynen Murat hocam kullanmayan bilmez , o teknolojiler olmadan oynayacaksan zaten neden üst segment ekran kartı alasın ki , git orta segment ekran kartı alıp son çıkan oyunları en düşük ayarlarda oyna , ne gerek var görüntü güzelliğine , akıcılağa falan , fps 60 versin yeter dimi.

Zaten sormayın o driver hatalarını ya , Önüme amd ekran kartı olan bir laptop geliyor , driverini kurmak için bin takla atıyorum yeminle. Bazılarında hiç kuramıyorum , türlü türlü taklalar ata ata anca. Sonra diyorlar ki amd , ya arkadaş ben her formattan sonra GeForce Experience kuran adamım. Kendi kendine halletsin herşeyi önüme koysun diye bekliyorum. Bilgisayar hayatı kolaylaştırmak için var zorlaştırmak için değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamdeep -- 10 Şubat 2015; 19:00:12 >

quote:

kullanmayan bilmez farkı görmüş biri olarak diyorum

Hangi karttan hangi karta geçerken fark gördünüz?
    Merak etmeyin hocam bir hafta öncesine kadar herkese yardım etmeye çalışıyordum. Artık ben de sadece özel mesajlara cevap vermeye başladım amazon hakkında türlü türlü bilgim var. Yurtdışı konusunda bilgim var. Kredi kartları konusunda bilgim var. Bilgisayar parçaları hakkında bilgim var. İşletim sistemleri hakkında bilgim var ama artık anlatmaya cesaretim kalmadı sağolsunlar. Belli bir süre sonra ne gerek var ki anlatıyorum , nasıl olsa yine bir kısmı küfür edicek diğer kısmı atlayıp gececek diyorum. Sonra yavaş yavaş cevap verme isteğim azalıyor. Ki çok detaylı özel mesaj açıklamalarım vardır. 1 saat boyunca yazdığım vs...

Mesala en çok rastladığım olay ,
    Dostum artık Windows 8.1 'e geçmen gerekiyor. Windows 7'nin alt yapısı vistanın geliştirilmiş ve hafifletilmiş hali , çok hantal ve bilgisayar parçalarını fazlasıyla yoruyor. Windows 8.1 kullanırsan arasındaki farkı anlayacaksın. Bilgisayarın hafifleyecek , oyunlarda fps artışı gibi güzel etkilerle geri dönüş olacak

-Hayır onun ekranı güzel değil , tablet gibi ne öyle. Ayrıca formatla mı uğraşıcam banane

Bir şekilde windows 8.1'e geçmesine vesile olursun , biraz zorlayıp sonuçları gösterirsin.

-Yok ben bunu sevmedim , bana göre hiçbirşey değişmedi , bak kasıyor burada bak bak , ayarlarım gitti hep

Neyse hocam , ben yoruldum bu konuda son yorumum budur , İnşallah siz birşeyler anlatıp insanlara yararlı olabilirsiniz. Arada yine hakaret eden yaşı küçük arkadaşlarımızı görüyorum. Bu devirde küfürü de sanırım okulda öğretiyorlar. Umarım yararlı bi konu olur

• quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

quote:

kullanmayan bilmez farkı görmüş biri olarak diyorum

Hangi karttan hangi karta geçerken fark gördünüz?

Burada anlatılmak istenen amd nvidia farkı,

aldığım nvidia kartı daha güçlü ama o konuda hiçbirşey yazmadım dikkatini çekeyim sadece yazılım, teknoloji ve mimari açısından yazıyoruz Fps farkına felan değinmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 10 Şubat 2015; 19:59:36 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.