Şimdi Ara

Forumdaki 'Bazı Kişilerin' Nvidia Görüşü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
2
Favori
6.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forum oyle bi hal aldı ki Nvidia almak salaklik oldu.

980 israf 290x var
    970 sorunlu 290 al
    780 eski onu alacağına 970 al ama o da sorunlu 290 al yine
    770 parası fazla 280x daha ucuz
    760 F/p düşük 280 çok daha iyi

Bazı arkadaslara uysak piyasada 1 tane Nvidia kart satılmaz.Anlamiyorum bu kadar lanet bir şirket mi bu ya da bu kadar kötü ürünler mi üretiyor da doğru düzgün tavsiye eden yok.Hep Nvidia fanboyluk deniyordu bugüne kadar ama bayadir gördüğüm AMD taraftarlığı var.

Herhangi bir şirketi kötülemek ya da fanboyluk yapmak için yazmıyorum bunu sadece merak ediyorum.Neden bu kadar tavsiye etmiyorsunuz? Her üründe AMD'yi öne sürüp Nvidia alınmaz diyorsunuz?

LÜTFEN çünkü öyle, AMD daha iyi, Nvidia daha iyi ya da açıklama yapmadan fanboyluk yapmak icin mesaj atmayın.Eger söyleyecek birşeyiniz varsa güzelce açıklama yaparsanız sevinirim..

Iyi Forumlar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• e kardeşim kendin açıklamışssın daha ucuza aynı performans varken neden fazla para verelim? tr de fanboyluk olmaz bana göre para zor kazanılıyo daha ucuza daha çok şeyi vadeden alınmalı
  • Amd orta segmentte bizim yüzümüze gülüyor f p oraniyla
    Nvdia iyi ama paran varsa,dersinki ben 100-150 tl daha veririm yazılım sorunlarıyla uğraşmam phsyx kullanırım o zaman sorun yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam oyle ise BMW de olmayan cogu özellikleri Focus'a koyuyorlar.Ama almak isteyen adam BMW alıyor.

Tr piyasasında 1 tane Nvidia satılmayacak ama buraya kalsa.Hic mi parasını hak etmiyor bu Nvidia şirketi o zaman

• Welcome to Türkiye. Parayla alakalı.

• Aslında bir bakış açısına gore oyle.Ama kac yıllardır forumdayim son aylarda 1 tane bile dogru duzgun Nvidia öneren yok.980 den 760 kadar hicbir modeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.Alper

Welcome to Türkiye. Parayla alakalı.

Evet herseyin sonu paraya dayanıyor ama parası olana da olmayana da AMD görmeye başladım o yüzden artık sorma ihtiyacı duydum.Ben mi magaradayim yoksa kimse hicbir sey bilmiyor mu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 970 hariç diğerleri iyidir bendeki ekran kartı GTX bile değil GT 430 ama az önce farcry 4 oynadım kasmadan =) hep oynuyorum zaten cod ghost black ops banamısın demiyor ama ben değiştircem 760 alcam kim ne derse desin ama şöyle bişe var bu ekran kartından öncede ATI X1150 vardı her oyunu açıyodu oda hafif kasılmalar oluyodu tabi =) okadarda olsun ama oyüzden bişi diyemicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferit34 -- 9 Şubat 2015; 23:19:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferit34

970 hariç diğerleri iyidir bendeki ekran kartı GTX bile değil GT 430 ama az önce farcry 4 oynadım kasmadan =) hep oynuyorum zaten cod ghost black ops banamısın demiyor ama ben değiştircem 760 alcam kim ne derse desin ama şöyle bişe var bu ekran kartından öncede ATI X1150 vardı her oyunu açıyodu oda hafif kasılmalar oluyodu tabi =) okadarda olsun ama oyüzden bişi diyemicem

Ekran kartımı almadan önce 1 kisi bile güzel secim 770 al demedi.Kim geldiyse 280X al dedi.Ama ben çok memnunum kartımdan.Kullandikca iyiki 770 almisim diyorum.280X kullanmadım o da güçlü bir karttir ama bence yazılım derstekleri olsun teknolojileri olsun 770 aradaki o farkı hak ediyor.

• Mesele Amd-Nvidia değil, sahip olduğun bütçenin hakkını hangisi verir meselesidir, ama bunu fanboy boyutuna taşıyan belli de bir kesim var tabi, mesela Nvidia = kalitedir diye boş boş konuşan tipler vardır, ya da Amd = pişmanlıktır diyen sivri zekalı kişiler de var, bunlara takılmamak lazım, şahsen iki çipsetin farklı farklı serilerini kullanmış biri olarak, memnuniyet oranım aynı seviyede oldu.

Bütçenize göre en iyi seçim ne ise onu tercih edin, sonuçta kusursuz ürün yoktur.
  • aynı performansı daha düşük fiyata veren bir kart varsa o tavsiye ediliyor. nvidia'nın amd muadillerinden pahalı olduğu malum. nvidia satıyorsa sebebi de oyun desteği, güç tüketimi, marka imajı gibi durumlar.

mesela bana sorsalar ben de 2gb 770 yerine 280x, 760 yerine 280 derim çünkü vram avantajı var. 970 ve 980 ise kullanıcıya göre değişir.

bu arada 960ti çıkarsa almayı düşünüyorum güç tüketimi sebebiyle. yoksa 280x alırdım.
  • Çok güzel açıkladınız bir tarafı övüp durmak degil de kendi isteklerimize göre tercih yapsak daha iyi olur.Nvidia isterken Amd alıpda aklımın bir köşesinde hep soru olmasındansa imkanım varsa 3-5 kuruş daha fazla verip en azından istediğimizi almak daha mantıklı olur ve de daha rahat oluruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: MayDn

Forum oyle bi hal aldı ki Nvidia almak salaklik oldu.

980 israf 290x var
    970 sorunlu 290 al
    780 eski onu alacağına 970 al ama o da sorunlu 290 al yine
    770 parası fazla 280x daha ucuz
    760 F/p düşük 280 çok daha iyi

Bazı arkadaslara uysak piyasada 1 tane Nvidia kart satılmaz.Anlamiyorum bu kadar lanet bir şirket mi bu ya da bu kadar kötü ürünler mi üretiyor da doğru düzgün tavsiye eden yok.Hep Nvidia fanboyluk deniyordu bugüne kadar ama bayadir gördüğüm AMD taraftarlığı var.

Herhangi bir şirketi kötülemek ya da fanboyluk yapmak için yazmıyorum bunu sadece merak ediyorum.Neden bu kadar tavsiye etmiyorsunuz? Her üründe AMD'yi öne sürüp Nvidia alınmaz diyorsunuz?

LÜTFEN çünkü öyle, AMD daha iyi, Nvidia daha iyi ya da açıklama yapmadan fanboyluk yapmak icin mesaj atmayın.Eger söyleyecek birşeyiniz varsa güzelce açıklama yaparsanız sevinirim..

Iyi Forumlar..

Kardes aslına bakarsan kimsenin fan boyluk yaptığı yok kimsenin cebine para gitmiyor mesele şu 900 serisi varken eski seriye para vermek istenmiyor 900 seriside pahalı olduğu için amdye kaçıyor istekler buda alınabilir yapıyor amdyi nvdia biraz daha pahali para konuşuyo yani türkiyedeyiz yapcak bişey yok

• quote:

Orijinalden alıntı: acmtncy

aynı performansı daha düşük fiyata veren bir kart varsa o tavsiye ediliyor. nvidia'nın amd muadillerinden pahalı olduğu malum. nvidia satıyorsa sebebi de oyun desteği, güç tüketimi, marka imajı gibi durumlar.

mesela bana sorsalar ben de 2gb 770 yerine 280x, 760 yerine 280 derim çünkü vram avantajı var. 970 ve 980 ise kullanıcıya göre değişir.

bu arada 960ti çıkarsa almayı düşünüyorum güç tüketimi sebebiyle. yoksa 280x alırdım.

Demekki hersey düz performans almak amacıyla olamaması lazım.Aldigin şirket de ürünü her zaman güncel tutup yeterli destegi vermesi gerekiyor.Kabul edelim ki bu olayı Nvidia bir tık daha iyi yapıyor AMD'den.Belki de hic yoktan Türkiye'de Nvidia satışlarında bu konu göz önünde bulunduruluyordur.

Biraz gecmise dogru baktığımızda da Apple ürünlerinin daha çok tercih edilmesinin onemli bir avantajı da diger markalara gore ürün deseteginin daha fazla olması.

Bu yonden bakarsak uyguladıkları bu strateji de hic goz ardı edilemez olarak değerlendirilebilir.

• Tabiki daha önceden de dedigim gibi her işin sonu paraya bakıyor.

Ama izlediğim kadarıyla kisi bütçesini 970 kadar çıkarmış.Kart sorunlu deniyor.Herkes tarafından kabul edildi buna lafım yok ancak son kullanıcıya ulaşan oyun testleri de gözümüzün önünde.Kart sorunlu olsa bile diger cogu ürüne gore daha güzel bir sonuc vermekte.Bunlara hic bakmadan tek kalemde bu kartı silenler var ne yazık ki.

• Benzer fiyatlarda olsalar ve nvidia vram konusunda cimrilik yapmasa kesinlikle nvidia alırdım bende ama tek başına az güç çekmesi birşey ifade etmiyor neticede kimse 7x24 çalıştırmıyor kartları. yazılım konusunda amd iyi ilerleme gösterdi eskiye nazaran baya. misal 1000 tl altına sıfır nvidia gpusu almak kesinlikle akıl karı değil.. 1000 lira altında gtx760 ve gtx960 var ikiside r280x' ten bariz daha az performansa ve vram'e sahip. vaporx ve trix 280x varken kim gidipte daha çok para verip gtx960 ya da benzer yakın fiyata gtx760 alır ? kaldıki fizik olayı bu kartlarda ne derece verimli olur ? fizik destekleyen kaç tane oyun var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersal -- 9 Şubat 2015; 23:49:27 >
  • quote:

Tabiki daha önceden de dedigim gibi her işin sonu paraya bakıyor.

Ama izlediğim kadarıyla kisi bütçesini 970 kadar çıkarmış.Kart sorunlu deniyor.Herkes tarafından kabul edildi buna lafım yok ancak son kullanıcıya ulaşan oyun testleri de gözümüzün önünde.Kart sorunlu olsa bile diger cogu ürüne gore daha güzel bir sonuc vermekte.Bunlara hic bakmadan tek kalemde bu kartı silenler var ne yazık ki.

Valla kardeşim artık o kisinin bilgisine kalmış insiyatifine kalmış valla ben diyorum " kardes bak gtx970 de cw sorunu ve bellek sorunu var fakat buna rağmen bu kartin performansını etkilemiyor çok performanslı bir kart eğer benim için bu sorun derseniz r9 290x alabilirsiniz " diye uyarıyorum seçmek artık alıcıya kalmış bilinçli bir alıcı kitlesi yaratmak aslında burda benim amacım gtx 970 öneriyorum sorunlarını anlatıyorum tercihi onlara bırakıyorum

• MayDn kullanıcısına yanıt
    Gtx 780 alıcakken son anda karar değiştirip r9 290 biriyim.Bende isterdim gtx 780 alayım ama 3gb vram ne dalgamı geçiyorhigh-end kartta 3 gb rammi olur bu sene güzel önümüzdeki sene başla ayar kısmıya gpu süper ama yeterli vram yok ne anladım o işten. üstelik 200 tl fazla vericem daha az uzun ömürlü olucak.Nvidia benim aklımda hep kaliteli diye düşünürüm ama gtx 600 den sonra bozdu işi amacı para kazanmak oldu(yoruma açığım)

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan_1907

quote:

Tabiki daha önceden de dedigim gibi her işin sonu paraya bakıyor.

Valla kardeşim artık o kisinin bilgisine kalmış insiyatifine kalmış valla ben diyorum " kardes bak gtx970 de cw sorunu ve bellek sorunu var fakat buna rağmen bu kartin performansını etkilemiyor çok performanslı bir kart eğer benim için bu sorun derseniz r9 290x alabilirsiniz " diye uyarıyorum seçmek artık alıcıya kalmış bilinçli bir alıcı kitlesi yaratmak aslında burda benim amacım gtx 970 öneriyorum sorunlarını anlatıyorum tercihi onlara bırakıyorum

''fakat buna rağmen bu kartin performansını etkilemiyor''
    vram sorunu performansı etklemiyormu ? kafanmı iyi senin ?

• Evet fizik gelecek vaat eden bir proje ve de gercekten oyunlara çok sey katacağına inanıyorum.Benim amacım sadece neden bu kadar AMD önerilerini öğrenmek sizin görüşürüze gore de durum paraya dayanıyor yine.Ama ben 760 ya da 770 de haksızlık yapıldığını dusunuyorum.Yazilim konusunda ya da oyunlardaki grafik destekleyici yazılımlarla aradaki farklara degecegini dusunuyorum.Nvidia olayı biraz daha tak calistir arkana bakma gibi bisey olarak görülüyor.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.