Şimdi Ara

Forumdaki 'Bazı Kişilerin' Nvidia Görüşü (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
2
Favori
6.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zotacing
    özellikle Zotac markalar sorunsuz kartlar ve soğutma sistemleri üretiyor.

zotac dediğiniz marka evga asus ve msıdan sonra gelir ki bugüne kadar da öyle çok kaliteli bir ürününü görmüş değilim, niye özellikle zotacı övdünüz anlamış değilim
  • Nick-Mesaj uyumu bu olsa gerek
  • MayDn kullanıcısına yanıt
    o detayı atlamışım
  • Bizim milletimiz bir değişik ;

kim ne almak isterse kendi parasıyla alır. Amd ya da nvidia zaten bunlardan biri olmasa kalan yine bizim anamızı ağlatır.
    Amd su an nvidia gibi bir durumda olsa nvidia da amd durumunda amd sanmıyorum ki bizim hayrımıza daha ucuz kart satsın
    buna kapitalizm diyor. günaydın
  • quote:

Orijinalden alıntı: JettaTDI

quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

asla nvidia kart almam forumda baya konusu açılmıştı renkler soluk nvidia da düzelteyim diye ugraşsan dahada kötü oluyor 2. elde ucuza bulmam haricinde asla ve asla nvidia kart almam.

Kardeş senin monitörün soluk olmasın ? Nvidia soluk AMD daha canlı filan gibi nasıl bir yorumda bulunuyorsun gerçekten hayretler içerisindeyim Param yok o yüzden Nvidia almıyorum demiyorsun da 2. el ucuza bulursam alırım diyorsun. Gerçekten komik duruma düşüyorsun yapma böyle...

paran yok nvidia alamıyorsun ne demek ;nvidia gtx 780 sattım AMD r9 290x aldım bende mi fakirim şimdi.

• Legend3017 kullanıcısına yanıt
    Zotac GTX 400 zamanında 470 ve 480 için çıkarttığı AMP modelleriyle efsane olmuş, sıcaklıktan kavrulan bu kartlar için derman niteliğinde soğutucular çıkartmıştı. GTX 680 ve 670 için de Extreme Edition modelini hazırlamışlardı ama her nedense piyasaya sürülmemişti.

http://www.techpowerup.com/mobile/163432/zotac-gtx-680-extreme-edition-clocked-at-1-20-ghz.html

http://m.donanimhaber.com/haberler/Zotacin-GeForce-GTX-680-Extreme-Edition-modeli-ortaya-cikti.htm

Forumdaki 'Bazı Kişilerin' Nvidia Görüşü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla bende nvidia düşmanlığını anlamıyorum açıkçası. Bence nvidia da daha çok teknoloji olduğunu dusunuyorum. Aynı olsalar bile nvidia daha çok hissettiriyor. Ayrıca nvdia nin denetim masası daha kolay daha rahat kullanılıyor. İkinci olarak bence nvidia lar daha uzun ömürlü. Bunları sadece mvdia kullandığım için demiyorum. Amd de kullandım. Ve şu an 9500 gt kullaniyom. bf4 oynadım. 3.5 4 sene oldu galiba. Hala calisiyo.

Amd ise 3 sene gitmedi. Bence böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prof.dr.13175 -- 12 Şubat 2015; 0:24:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nvidia son zamanlarda kendi cebini düşünüp milleti (benide) dolandırdı, gtx9xx serisinde amd'nin boşluğundan istifade edip yarım yamalak kırpılmış kartları sattı bu saatten sonra kalkıpta nvidia'yı övmemizi beklemeyin...
  • Concerve kullanıcısına yanıt
    Vallhi satır satır katılıyorum fıkırlerıne sankı benım aklımdan geçenleri yazmışsın.
    Gene verdim + 'nı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 12 Şubat 2015; 4:06:07 >
  • classfield 980 2673 liraya satılıyor yurtdışında 700 dolar abd de yaşıyan adam 700 dolar 700 lira gibi birşey yani biz onlara kıyasla zaten onların pahalı olarak gördüğü bir mala 4 katı fiyat ödemek zorunda bırakılıyoruz alım gücü desen oda zaten çok düşük yani bu paralar nereye gidiyor siyonizime hükümete zenginlerin kasasına seni bir ömür borçlandırıp köleleri yapıyorlar ülkenin %60 ından çoğunun uçağa binmediği fakat 3 hava limanı yapılıyor diye övünen bir ülkedeyiz yapılırkende ormanlar canlılar su kaynakları yok edilecek bunlar kime hizmet edicek baştakilere zenginlere sonrada telefonlardan taksiti kaldırıyorlar ama sarayda 1000 liralık tabakta yemek yesinler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Concerve

forumdaki bu tartışmalara bakıp fikir sahibi olan bir elin parmaklarını geçmez herhalde , başkalarının alıp kullandığı kartlar için bir kaç insanın bu kadar kendini yırtınmasını anlamak güç herhalde canları muhabbet tartışma istiyor bu yüzden donanımhaber forumlarına giriyorlar :)

neyse o forumdaki bazı kişiler ile ilgili benim düşüncem şu
    AMD fanboylarının bizim memlekette daha çok olmasının sebebi AMD nin mazlum ezilmiş NVIDIA nın burjuva olarak görülmesi
    bizim milletin eğitim , maddi durum ve bunun gibi bir kaç etkenden dolayı bilinç altında bir eziklik vardır ve insanlar birşeyleri sahiplenince kendisini önemli hisseder , örneğin etrafda bir sürü petrol zengini arap ülkesi varken neden milyonlarca suriyeliyi biz memlekete doldurduk önemli dünya lideri bir ülke olduğumuzu hissetmek için , neden asgari maaş alan birisi gidip tablet kadar samsung cep tel alır yada iphone?kendisini önemli hissetmek için , neden altına araba alan direk karı kız kovalamaya başlar kendisini önemli ve değerli hissettiği için tabi bunları ülkenin geneline yayamayız ama geneli böyle
    halbuki ekmeğini suyunu verdiğini sandığı annesi babası gibi savunduğu avukatlığını yaptığı 2 markada amerikan markasıdır ve dünya genelinde bunları kurtaracak en son ülkelerden birisi bizim memleket

öte yandan madem konuya yazdım kendimce birşeyler daha yazayım , özellikle ben bir kullanıcıyım tüketiciyim taraf vs yok
    NVIDIA sürekli yeni teknolojiler geliştiriyor Tesla , Fermi , Kepler , Maxwell diye geliştirdiği cuda coreye dayalı gpu mimarisi var ve giderek daha az cuda core ile daha çok performans hedefliyor , daha az cuda core ile daha az güç tüketimi ve daha az ısınma sağlıyor , neredeyse sorunsuz driverleri ve popüler oyunları takip eden driver updateleri oluyor

AMD ise kullandığı teknolojiyi geliştirmedi yada geliştiremedi son yıllarda , son çıkardığı Hawaii serisi R9 290-290x ile en başta driver sorunları yaşadı çok fazla iade aldı ve ciddi manada oyun içi shuttering şikayeti oldu (benim ve bir arkadaşımın başınada gelmiştir bu driver yükledikden sonra ekranın kararması ve bir daha gelmemesi) , yeni çıkacak kartlarıda yine shaderlere abanmış durumda buda daha büyük kart boyutu ve daha çok ısınma ve güç tüketimi anlamına geliyor , aşağılarda söyleyen olmuş AMD 512bit diye ama AMD kartlara dikkat edin bellekleri samsung bile olsa yüksek hızlarda çalışmıyor AMD nin gpu mimarisinden dolayı ve ortaya çıkan bandwith açığını 512bit ile kapatıyorlar işin çok kısa özü bu

peki biz kullanıcılar ekran kartından ne bekliyoruz?
    ödediğimiz ücrete göre daha çok performans , daha az güç tüketimi , daha az ısınma , daha çok overclock yeteneği , sorunsuz işletim ve oyun desteği

şimdi bakınız 1080p yada 2K da oyun oynayacaksınız (4K da AMD kartlar arayı kapatıyor hatta geçebiliyor oyununa göre ama piyasadaki kartlarla 4K da oyun oynanmaz bence şuan için)
    dünya geneli olsun diye newegg sitesindeki fiyatlara bakalım şu şekilde aşağıdada bir inceleme var ve siz bir kart alacaksınız hangisi tercih ederdiniz?
    Evga , Asus , MSI GTX 970 340$ , Sapphire R9 290 300$ , Sapphire R9 290x 340$
    daha az güç tüketimi , daha çok overclock performansı , daha az ısınma vs , şahsen bende kart alırken bunlara baktım ve fiyatlara baktım R9 290x istiyordum ama mantık GTX 970 dedi tabi seçim zevk meselesidir bu
    NVIDIA yı sevdiğimden hoşlandığımdan aşık olduğumdan değil işime o geldiği için , orta sınıfdada 280x severim mesela
    nette onlarca inceleme var googleden bakılır hepsine
    http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_970_Gaming/1.html

son olarak AMD nin fiyat politikasını anlamıyorum biraz fiyat kırsa çok kişi tabiki AMD tercih edecek hem bizler sevineceğiz hemde fanlarımız :) ama fiyatda kırmıyor

Yine fanboylar eksilemiş ama süper yazmışsın;

Yanlış hatırlamıyorsam ilk aldığım ekran kartı 3dfx di o zamanlarda ucuzdu ekran kartları ne zaman rakipler teker teker battı bu iki firma kaldı fiyatları dehşet arttı, neyse o zamandan beri aynı dediğin gibi sebeplerden çoğunlukla AMD param oldukçada nvidia kullandım AMD kartlarımın 2 si ISIDAN dolayı saçma salak yerlerde sistemi göçertiyordu özellikle yaz aylarında çekilmez oluyordu ya extra soğutma yapacaktım ki hiç bana göre değil niye bir karta soğutma yapıyordumki? bunu yapıp satan AMD nasıl düşünmezdi bunu? yada kartı değiştirecektim, 2 sindede kartı değiştirdim, 1 tane AMD kartımda nedenini anlamadığım şekilde mavi ekran vermeye başlamıştı muhtemelen oda ısıdan ama onu hiç ispatlayamadım onunda sonu aynı oldu yine para ver yine değişim...

Nvidia kartlarımda ise hiç bu tarz sorunlar yaşamadım ama kesinlikle alırken fazla para verdim en sonuncusu sanırım 460 serisiydi şu andada 970 var 2 aydır sorunsuz kullanıyorum.

Şimdi ise durum biraz değişti AMD vs nvida durumunda artık fiyat avantajıda yok AMD nin eşitler hatta bazen daha pahalıya satıyorlar kartı o yüzden tercih etmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozfidelio -- 12 Şubat 2015; 11:57:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

Orijinalden alıntı: JettaTDI

quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

asla nvidia kart almam forumda baya konusu açılmıştı renkler soluk nvidia da düzelteyim diye ugraşsan dahada kötü oluyor 2. elde ucuza bulmam haricinde asla ve asla nvidia kart almam.

Kardeş senin monitörün soluk olmasın ? Nvidia soluk AMD daha canlı filan gibi nasıl bir yorumda bulunuyorsun gerçekten hayretler içerisindeyim Param yok o yüzden Nvidia almıyorum demiyorsun da 2. el ucuza bulursam alırım diyorsun. Gerçekten komik duruma düşüyorsun yapma böyle...

paran yok nvidia alamıyorsun ne demek ;nvidia gtx 780 sattım AMD r9 290x aldım bende mi fakirim şimdi.

:D

Bende AMD kullanıyorumda arkadaş 3 aydır güncel sürücü çıkarmıyorlar. :S Biraz klasik olacak ama doğru bir şey AMD yazılım konusunda Nvidia'dan çok geride.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B7C70F6C0 -- 12 Şubat 2015; 16:18:18 >

• KİM NEDERSE DESİN SONUNA KADAR INTEL VEDE NVIDIA.

2 cı el aldığım 2 cı gtx 970 şimle mutlu mesudum. 1080 p de kullanıyorum beni hiç bir şekilde mahçupetmedi.

o yokmuş 3.5 gb konularında mesaj atanlar ağır koylu vede fakırler ezikler ulaşamdıkları karta laf atanlar, paraları yokkki alsınlar :P yada amd fanatıklerı. bu kartı alın kullanın başlada bişsey demicem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 12 Şubat 2015; 17:23:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Havana_Brown

KİM NEDERSE DESİN SONUNA KADAR INTEL VEDE NVIDIA.

2 cı el aldığım 2 cı gtx 970 şimle mutlu mesudum. 1080 p de kullanıyorum beni hiç bir şekilde mahçupetmedi.

o yokmuş 3.5 gb konularında mesaj atanlar ağır koylu vede fakırler ezikler ulaşamdıkları karta laf atanlar, paraları yokkki alsınlar :P yada amd fanatıklerı. bu kartı alın kullanın başlada bişsey demicem.

okok dan fazlası sana fazla gelir
  • Dostum amd açıklama yapmıştı 3 ayda bir kez normal sürücü ;arada aylık olarak beta sürücü çıkaracağız diye.
    O şekilde yapıyorlar.Çok önemli birşey olursa beta sürücüde koyuyorlar.
    Aslında gtx 970 bu kadar sorunlu çıkmasaydı çekmiştim bir tane uzun sürede kurtarırdı ama açıkçası şu 0.5 gb saçmalığı yüzünden
    kartı almak hiç içime sinmedi.

Bu arada fanı yolla soğutucu takıcam tepedeki fan yok diye takmıyorum kaç haftadır.
  • quote:

Dostum amd açıklama yapmıştı 3 ayda bir kez normal sürücü ;arada aylık olarak beta sürücü çıkaracağız diye.
    Aslında gtx 970 bu kadar sorunlu çıkmasaydı çekmiştim bir tane uzun sürede kurtarırdı ama açıkçası şu 0.5 gb saçmalığı yüzünden

Bu arada fanı yolla soğutucu takıcam tepedeki fan yok diye takmıyorum kaç haftadır.

O zaman AMD'de yalan söyleyip sözünde durmuyor çünkü sitesinde beta sürücüsünü 11/17/2014 tarihinde yayınlamış 3 aydır oda çıkmamış.

Fan senin nasıl almak istersen gönderirim.

• Amd sevmiyorum istemiyorum çünkü bana güven vermiyor. Bugüne kadar ati nin tüm kartları bana ancak sorun çıkarttı. 5 sene boyunca 3 farklı bilgisayarda cursor problemi yaşadım... Bir cursor problemi 5 senede çözülmez mi arkadaş ya ?

Fan boyluğunda değilim, hisse sahibi değilim. Müşteriyim lan ben! Bi bilgisayarımda nvidia var diğerinde amd var. Amd bana yaramıyor... sen istediğin kadar F/p ürünü çıkart ben halen amd olan bilgisayarımda cursor problemi yaşıyorum. Amd driverlarını adam gibi yapmıyor demekki. herşey benchmark değil arkadaşlar. Lanet cursor bana günde 2 kez reboot yaptırıyorsa istediği kadar hızlı kart olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßlue Sky

quote:

Dostum amd açıklama yapmıştı 3 ayda bir kez normal sürücü ;arada aylık olarak beta sürücü çıkaracağız diye.

O zaman AMD'de yalan söyleyip sözünde durmuyor çünkü sitesinde beta sürücüsünü 11/17/2014 tarihinde yayınlamış 3 aydır oda çıkmamış.

Fan senin nasıl almak istersen gönderirim.

Aynen AMD de nvidia'ya ayak uydurayım demiş o da aksiyona girmiş şaka bir yana 2 aydır sürücü yok piyasada dediğin gibi.
    nvidia alınmaz dedik amd de alınmaz desek başka markada yok ki

Fan için pm atarım sana.

• quote:

Orijinalden alıntı: Havana_Brown

KİM NEDERSE DESİN SONUNA KADAR INTEL VEDE NVIDIA.

Öncelikle, kartın hayırlı olsun.
    Fakir olmak suç mu ve hakir görülme sebebi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Php

Amd sevmiyorum istemiyorum çünkü bana güven vermiyor. Bugüne kadar ati nin tüm kartları bana ancak sorun çıkarttı. 5 sene boyunca 3 farklı bilgisayarda cursor problemi yaşadım... Bir cursor problemi 5 senede çözülmez mi arkadaş ya ?

Fan boyluğunda değilim, hisse sahibi değilim. Müşteriyim lan ben! Bi bilgisayarımda nvidia var diğerinde amd var. Amd bana yaramıyor... sen istediğin kadar F/p ürünü çıkart ben halen amd olan bilgisayarımda cursor problemi yaşıyorum. Amd driverlarını adam gibi yapmıyor demekki. herşey benchmark değil arkadaşlar. Lanet cursor bana günde 2 kez reboot yaptırıyorsa istediği kadar hızlı kart olsun.

Bir kez imleç bozulmasını yaşadım. Tekrarlamadı ondan sonra. Biraz eskide kalmış zannedersem tecrübeniz.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.