Şimdi Ara

Flavor Wave ve Sinbo 5002 mucize fırın incelemeleri! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
4
Favori
106.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BLooD_STaiN

Tv de gör, izle , incele ALMA :D

Olayın özü budur işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeniorAwesome

quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

ben aldım ve iade ettim oyuncak gibi bir şey.

bu güzeldi :)

bizdede turbo fırın var nolmuş yani.. içine koymuşlar fanı sıcaklığı üflüyor heryere yayıyor.. bunlar teknolojiyi geriden takip ediyor :D

ayrıca forever sonic blade...
    herkes kötülemiş
    anlamıyorum dünyanın son harikasını nasıl kötülersiniz :)
    mükemmel pasta kesiyor :)
    diğerlerini annem ondan hızlı kesiyor valla :D
    bi kaç ay oldu sorsam kaç kere kullandığını söylemez bile :) sinir oluyor

Tv de gör, izle , incele ALMA :D

Alıntıları Göster
    Bizde de turbo fırın var ama ikisi aynı değil nedense. Turbo fırından çok daha iyi pişiriyor, çünkü pişirme haznesi normal turbo fırına oranla çok daha küçük ve yuvarlak olduğu için hava sirkülasyonu çok daha üstün. Olayda orda zaten resiztasla ısınan hava fanın oluşturduğu akım sayesinde pişen ürünü çepe çevre sarıyor ve bu sayede ürün daha iyi pişiyor. Borcam veya hava akışını kesecek başka birşey kullanırsanız aynı sonucu alamazsınız. Pişireceğiniz herşeyi mutlaka o tel ızgaralara dizmelisinizki hava akımında yararlanarak pişsin yoksa verim alamazsınız. Birde dizeceğiniz gıdanın aralarında azda olsa mutlaka boşluk bırakmak zorundasınız. Bu ürün bir seferde zaten en fazla 2 kişilik yemek hazırlayabiliyor onun için kalabalık ailelere göre değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: xiamen

Bizde de turbo fırın var ama ikisi aynı değil nedense. Turbo fırından çok daha iyi pişiriyor, çünkü pişirme haznesi normal turbo fırına oranla çok daha küçük ve yuvarlak olduğu için hava sirkülasyonu çok daha üstün. Olayda orda zaten resiztasla ısınan hava fanın oluşturduğu akım sayesinde pişen ürünü çepe çevre sarıyor ve bu sayede ürün daha iyi pişiyor. Borcam veya hava akışını kesecek başka birşey kullanırsanız aynı sonucu alamazsınız. Pişireceğiniz herşeyi mutlaka o tel ızgaralara dizmelisinizki hava akımında yararlanarak pişsin yoksa verim alamazsınız. Birde dizeceğiniz gıdanın aralarında azda olsa mutlaka boşluk bırakmak zorundasınız. Bu ürün bir seferde zaten en fazla 2 kişilik yemek hazırlayabiliyor onun için kalabalık ailelere göre değil.

Alıntıları Göster
    Herkese Merhaba,

Yorumlara bakarak Migros'tan 1 tanede ben aldım, 59 TL'ye. Izgara olarak dikdörtgen şekilli rezistanslı, kapaklı, klasik ve basit bir alet kullanırdık. Bu aletin etleri daha lezzetli pişirdiğini düşünürdüm, Sinbo'yu deneyene kadar. Tavuk pirzolaları aynı anda her ikisi ilede pişirdik. Sinbo'dan çıkanlar daha lezzetli gibi geldi.
    Üst kata tavukları yerleştirdik, alta sebzeleri. İlk 10 dk.da üzerleri kurudu, sonraki 10 dk.da sulandı ve 25 dk. da piştiler.
    Önce birazcık sıvı yağa buladığımız 8mm kalınlıkta dilimlenmiş patates, kabak, domates, patlıcan, kırmızı biber biraz daha geç pişti. Özellikle şunu belirteyim;
    Daha önce tavada kızartma yapardık. Patlıcan, patates, kabak, biber ve üzerine domates sosu.
    Sinbo'dan çıkanları bir salata kasesine döküp karıştırınca yağ emmemelerine rağmen lezzetleri aynen önceden yaptığımız kızartmalar gibiydi.

Fırın yuvarlak bir halojen ampul ile ısıtıyor. Zamanla bu şeffaf ampulün üzeri karartan bir tabaka ile kaplanırsa, pişirme performansı düşecektir.
    Bunun olmaması için şunu tavsiye ederim.
    Pişirme bittikten sonra içini çalkalayıp temiz su koyuyoruz. Deterjan katarak ısıtıyoruz. İçindeki su hava hareketi ile dönmeye başlıyor ve içeride bir buhar oluşuyor. Bu buhar camdaki kirleri yumuşattığı gibi, halojen lamba yüzeyinide yumuşatacaktır. Bir nebze birikmeye mani olabilir.
    Zamanla birikme olursa, metal kapağı sökerek alkollü pamuk ile lamba itina ile temizlenebilir diye düşünüyorum.

Ben aldığıma çok memnunum. Evde balık pişiyor, kayda değer olmayan çok hafif bir koku oluyor.
    Özellikle iri et, balık ve köfteler için ideal bir alet. Ufak tefekleri dizmek uğraştırıyor.

Alacaklara tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: dhkn

Herkese Merhaba,

Yorumlara bakarak Migros'tan 1 tanede ben aldım, 59 TL'ye. Izgara olarak dikdörtgen şekilli rezistanslı, kapaklı, klasik ve basit bir alet kullanırdık. Bu aletin etleri daha lezzetli pişirdiğini düşünürdüm, Sinbo'yu deneyene kadar. Tavuk pirzolaları aynı anda her ikisi ilede pişirdik. Sinbo'dan çıkanlar daha lezzetli gibi geldi.
    Üst kata tavukları yerleştirdik, alta sebzeleri. İlk 10 dk.da üzerleri kurudu, sonraki 10 dk.da sulandı ve 25 dk. da piştiler.
    Önce birazcık sıvı yağa buladığımız 8mm kalınlıkta dilimlenmiş patates, kabak, domates, patlıcan, kırmızı biber biraz daha geç pişti. Özellikle şunu belirteyim;
    Daha önce tavada kızartma yapardık. Patlıcan, patates, kabak, biber ve üzerine domates sosu.
    Sinbo'dan çıkanları bir salata kasesine döküp karıştırınca yağ emmemelerine rağmen lezzetleri aynen önceden yaptığımız kızartmalar gibiydi.

Fırın yuvarlak bir halojen ampul ile ısıtıyor. Zamanla bu şeffaf ampulün üzeri karartan bir tabaka ile kaplanırsa, pişirme performansı düşecektir.
    Bunun olmaması için şunu tavsiye ederim.
    Pişirme bittikten sonra içini çalkalayıp temiz su koyuyoruz. Deterjan katarak ısıtıyoruz. İçindeki su hava hareketi ile dönmeye başlıyor ve içeride bir buhar oluşuyor. Bu buhar camdaki kirleri yumuşattığı gibi, halojen lamba yüzeyinide yumuşatacaktır. Bir nebze birikmeye mani olabilir.
    Zamanla birikme olursa, metal kapağı sökerek alkollü pamuk ile lamba itina ile temizlenebilir diye düşünüyorum.

Ben aldığıma çok memnunum. Evde balık pişiyor, kayda değer olmayan çok hafif bir koku oluyor.
    Özellikle iri et, balık ve köfteler için ideal bir alet. Ufak tefekleri dizmek uğraştırıyor.

Alacaklara tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    dün bir levrek yaptım akıllara zarar mangaldan güzel oldu is yok koku hiç yok yanınana ufak açtım tamamdır. bugun ne yapsak diye düşünüyorum boş durması saglıga zarar

• quote:

Orijinalden alıntı: kaptan69

dün bir levrek yaptım akıllara zarar mangaldan güzel oldu is yok koku hiç yok yanınana ufak açtım tamamdır. bugun ne yapsak diye düşünüyorum boş durması saglıga zarar

kaptan, nasıl yaptın levreği. önce yağladın mı, baharatı var mıydı, balık bütünmüydü, bir kerede kaç tane pişirdi, ne kadar sürede pişti, balığı cevirmek gerekiyor mu, tadı tavadaki gibi mi yoksa buğulama gibi miydi?
    ne çok soru sordum ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fezalii

quote:

Orijinalden alıntı: dhakanuysal

Merhaba Arkadaşlar,

Ben ısıtma bölümünün gıdalara verdiği radyasyon kısmına takıldım. Acaba infrared ışıma yoluyla verilen radyasyon miktarı hangi boyutta. Bu tip infrared sistemli cihazlar dünyada, genellikle endüstriyel malzemeleri, bilhassa dönen makina merdanelerini ısıtma amaçlı kullanılmaktadır.
    UFO tipi sobalardan işyerinde kullanan biri olarak, yakınında durulduğunda başağrısı yaptığını bizzat yaşadım. İşin içine gıda girdiğinde biraz daha araştırıcı olmak gerekmezmi?
    İnfrared ısı teknolojilerinin gıdalar üzerindeki radyasyonel zararlarını araştıran kimse oldumu? Eğer varsa paylaşırsa çok sevinirim. Zararlı değilse bende hemen almak istiyorum.

Saygılar,

şimdi yazılan yorumların çoğunu okudum bu infrared radyasyon olayı ile ilgili biraz bilgi vermek istiyorum kafalar karışmış gibi.

Öncelikle infrared (IR) dediğimiz olay uzun dalga boyu olan (750 - 100 µm) elektromanyetik dalgadır. insan gözü yaklaşık 400-700 nm arasını görebilir bu nedenle IR insan gözü ile görünmez. aslına bakcak olursak IR ve bizim ısı dediğimiz hadise aynı olgudur. Isı IR dalgaları ile iletilir. Bu ne demek aslında normal fırınlar, soba, yanan odun, güneşin kendisi hatta insan vücudu bile bir IR kaynağıdır (Termal kameraların çalışma prensibini okursanız belki biraz kafanızda canlanabilir). Bir cisim ısı yayıyor ise IR var demektir. Dolayısı ile IR radyasyon ismine aldanıp içinde radyasyon geçiyor bu zararlı öldürür falan filan demek yanlış. Asıl zararlı olan ultraviyole-xray gibi yüksek enerjili elektromanyetik dalgalardır ve kaçınılması gerekenler onlardır. Bu konuda daha fazla teknik detaya girip kafaları karıştırmayayım işin özeti bu.

Gelelim sebebi ziyaretimize; Bu fırınlarda normal fırın ile aynı prensipte rezistans kullanarakçalışıyor ve yani gıdalar açısından acaba kansermi yapar falan filan gibisinden korkmanıza gerek yok ( tabi gıdaları yakıp kimyasal bozunmaya sebep olmamak kaydı ile). Bu fırının normal fırından farkı sadece sıcak havayı içerisinde sirküle ederek pişirmeyi hızlandırıyor o kadar.

Böyle durumlarda hemen radyasyon kanser vs diye yeni teknolojilerden korkmamak lazım asıl olan araştırıp görebilmek.

Umarım içiniz biraz olsun rahatlamıştır.

saygılar selamlar

Alıntıları Göster
    Verdiğiniz bilgi için teşekkürler.
    Fırını alıp incelediğimde, ışık enerjisini ısıya çeviren çok güçlü halojen lamba ile pişirdiğini gördüm.
    Salonlarda kullandığımız 500W.lık lambaderlerin 1300W lık ve şekil olarak yuvarlak olanı.
    Dolayısıyla radyasyon yayılacak bir durum olduğunu sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: dhkn

Verdiğiniz bilgi için teşekkürler.
    Fırını alıp incelediğimde, ışık enerjisini ısıya çeviren çok güçlü halojen lamba ile pişirdiğini gördüm.
    Salonlarda kullandığımız 500W.lık lambaderlerin 1300W lık ve şekil olarak yuvarlak olanı.
    Dolayısıyla radyasyon yayılacak bir durum olduğunu sanmıyorum.

Alıntıları Göster
    kaptan, nasıl yaptın levreği. önce yağladın mı, baharatı var mıydı, balık bütünmüydü, bir kerede kaç tane pişirdi, ne kadar sürede pişti, balığı cevirmek gerekiyor mu, tadı tavadaki gibi mi yoksa buğulama gibi miydi?
    ne çok soru sordum ya.

kardeşim levrek 2 adet tanesi 400gr çivarında yaglamaya gerek yok zaten yaglıdır kendileri ,levrege üstten alttan 2 adet çizik atacaksınki içi daha iyi pişsin ben 25 dakikaya ayarladım üst rafı kullandım son 10 dk kala çevirdim ısıda 200 derecede aynı mangal lezzetinde

• quote:

ne çok soru sordum ya.

kardeşim levrek 2 adet tanesi 400gr çivarında yaglamaya gerek yok zaten yaglıdır kendileri ,levrege üstten alttan 2 adet çizik atacaksınki içi daha iyi pişsin ben 25 dakikaya ayarladım üst rafı kullandım son 10 dk kala çevirdim ısıda 200 derecede aynı mangal lezzetinde

Alıntıları Göster
    yokmu başka ızgara yapan bu alemde

• quote:

yokmu başka ızgara yapan bu alemde

Alıntıları Göster
    Hamsiyi deneyin süper oluyor. Dünde palamut yaptım. Çok lezzetliydi. Balık için ideal bu alet. Hem kokuda çıkmıyor. Alt kata balık, üste patates dizdim süper oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xiamen

Hamsiyi deneyin süper oluyor. Dünde palamut yaptım. Çok lezzetliydi. Balık için ideal bu alet. Hem kokuda çıkmıyor. Alt kata balık, üste patates dizdim süper oldu.

Alıntıları Göster
    aynen bende öyle yapıyorum alta balık üste patetes olay budur ayrıca t bone de güzel oluyor ama 40dk lazım iyi pişmesi içn
  • quote:

Orijinalden alıntı: drgul

mrb mıgrostaki indirimden haberdar ettiğiniz için tşk ederim hemen aldım ilk izlenimlerim gayet olumlu. özellikle donmuş gıdalarda çok iyi sonuçlar veriyor. patates de çok güzel ve yağsız oluyor .az önce biftek yaptım fırında olandan daha yumuşak oldu ve kısa sürede pişti.Donmuş pizza 7-8 dk da pişti. Çalışanlar için çok pratik ve evde kişi sayısı az ise tabii. Bende gören iki arkadaşımda hemen aldı . Çocuklar patates ve pizza ya bayıldı .henüz hamur işi denemedim bakalım şimdilik tarif arıyorum.

Alıntıları Göster
    acaba bu fırınları mikrodalga gibi kullanabiliyo muyuz?buz çözdürme ve yemek ısıtma yapabilir miyiz?özelliklerinde yazıyo ama bana pek olur gibi gelmedi. kullanan arkadaşlar siz ne dersiniz?

bu arada hala migroslarda bulabilen var mı sinboyu?

• quote:

Orijinalden alıntı: budda

acaba bu fırınları mikrodalga gibi kullanabiliyo muyuz?buz çözdürme ve yemek ısıtma yapabilir miyiz?özelliklerinde yazıyo ama bana pek olur gibi gelmedi. kullanan arkadaşlar siz ne dersiniz?

Alıntıları Göster
    çok uğraştırıcıymış yav. ne gerek var o kadar uğraşmaya, bi de az malzeme alıyormuş içine.. temizlemesi de uğraştırıcıymış..

koy abi balığı tavuğu tost makinesine,
    al sana yağsız sağlıklı ızgara
    ne gerek var uğraşmaya?

vay şiir gibi oldu son 3'lük

• quote:

Orijinalden alıntı: budda

evet ısıyı düşük derecelere ayarlarsan ısıtma ve buz çözdürme işini yapıyor dert etme. Bendeki ürün BMS kombi ürünün ısı ayarında yazıyor en düşük ayar "çözdürme" sonra sırasıyla , ısıtma, temizlik ( kendini temizleme özelliği) pişirme, kızartma, ızgara ayarları var.

quote:

çok uğraştırıcıymış yav. ne gerek var o kadar uğraşmaya, bi de az malzeme alıyormuş içine.. temizlemesi de uğraştırıcıymış..

ne gerek var uğraşmaya?

Balığı başka yerde de pişirebilirsiniz ama bunun tadı bir başka oluyor denemenizi tavsiye ederim. Olay orda zaten tadı diğer pişrme yöntemlerinde farklı oluyor bu alette.

• quote:

Orijinalden alıntı: blackcurse

ne gerek var uğraşmaya?

Alıntıları Göster
    haftasonu somon denedim. süper oldu.

birkaç saat önceden dilim somonları soya sosu, zeytinyağı ve kekik ile marine ettim.

önce az yağladığım elma dilimli patatesleri alt rafa dizdim. patatesler 10 dk yalnız piştikten sonra üst rafa somonları attım. 10 dk da felan pişti herhalde. aynı ızgara gibi oldu hemde herkesin söylediği gibi mutfak kokmadan. eşim geçen gün pizza pişirmiş. çok güzel olmuş. görevde olduğum için ben yiyemedim.

aslına bakarsanız aleti alırken bir heves kullanırız sonra atarız kenara diyordum ama görünüşe göre bütün fırın, kızartma ve mangal işlerini bununla yapmaya devam edeceğiz.

bir arkadaş mikrodalga olarak kullanablirmiyiz diye sormuş. tam olarak değil bence. wafel ısıttım o işi süper yaptı ama çorba felan ısıtınca kabı da aynı derecede ısttığı için alması biraz sorun oluyor ha ıstıyormu evet ısıtıyor. börek vs çok iyi ısıtıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: toggle

haftasonu somon denedim. süper oldu.

birkaç saat önceden dilim somonları soya sosu, zeytinyağı ve kekik ile marine ettim.

önce az yağladığım elma dilimli patatesleri alt rafa dizdim. patatesler 10 dk yalnız piştikten sonra üst rafa somonları attım. 10 dk da felan pişti herhalde. aynı ızgara gibi oldu hemde herkesin söylediği gibi mutfak kokmadan. eşim geçen gün pizza pişirmiş. çok güzel olmuş. görevde olduğum için ben yiyemedim.

aslına bakarsanız aleti alırken bir heves kullanırız sonra atarız kenara diyordum ama görünüşe göre bütün fırın, kızartma ve mangal işlerini bununla yapmaya devam edeceğiz.

bir arkadaş mikrodalga olarak kullanablirmiyiz diye sormuş. tam olarak değil bence. wafel ısıttım o işi süper yaptı ama çorba felan ısıtınca kabı da aynı derecede ısttığı için alması biraz sorun oluyor ha ıstıyormu evet ısıtıyor. börek vs çok iyi ısıtıyor.

Alıntıları Göster
    Bende sinbo kullanıyorum ve hazır yiyecekler süper oluyor.Az önce mesela hazır nugget ve köfte pişirdim 10dk. da hem daha sağlıklı ve lezzetli oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Àhmet

Bende sinbo kullanıyorum ve hazır yiyecekler süper oluyor.Az önce mesela hazır nugget ve köfte pişirdim 10dk. da hem daha sağlıklı ve lezzetli oluyor

Alıntıları Göster
    Bir şey soracam;
    Flavor Wave Turbo Oven 250 tl
    Sinbo SCO-5002 Konveksiyonel Fırın 109,91 TL
    Bu iki ürün aynı teknolojiyimi kullanıyor ve aynı kalitedemi?
    Hangisini tercih etmeli?

• quote:

Orijinalden alıntı: doktor2005

Bir şey soracam;
    Hangisini tercih etmeli?

İlgilenen yokmu?Cevap yokmu?
  • Önceki sayfalarda sorunun cevabı var kardeş
    quote:

quote:

Bir şey soracam;
    Hangisini tercih etmeli?

• quote:

Önceki sayfalarda sorunun cevabı var kardeş
    quote:

quote:

Bir şey soracam;
    Hangisini tercih etmeli?

yok ya kardeş!
  • quote:

quote:

Önceki sayfalarda sorunun cevabı var kardeş
    quote:

quote:

Bir şey soracam;
    Hangisini tercih etmeli?

yok ya kardeş!

Sinbo'yu Migros 59 liraya ve Şok marketler 55 liraya satıyordu. Şu anda kangurum'da 69 lira görünüyor:
    http://www.kangurum.com.tr/kangurum3-web/showProductDetail.do?psi=10045357&categoryId=355&name=S%C4%B0NBO+5002+KONVEKS%C4%B0YONEL+FIRIN

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.