Şimdi Ara

Flavor Wave ve Sinbo 5002 mucize fırın incelemeleri! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
4
Favori
106.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BLooD_STaiN




    Tv de gör, izle , incele ALMA :D

    Olayın özü budur işte.
  • Bizde de turbo fırın var ama ikisi aynı değil nedense. Turbo fırından çok daha iyi pişiriyor, çünkü pişirme haznesi normal turbo fırına oranla çok daha küçük ve yuvarlak olduğu için hava sirkülasyonu çok daha üstün. Olayda orda zaten resiztasla ısınan hava fanın oluşturduğu akım sayesinde pişen ürünü çepe çevre sarıyor ve bu sayede ürün daha iyi pişiyor. Borcam veya hava akışını kesecek başka birşey kullanırsanız aynı sonucu alamazsınız. Pişireceğiniz herşeyi mutlaka o tel ızgaralara dizmelisinizki hava akımında yararlanarak pişsin yoksa verim alamazsınız. Birde dizeceğiniz gıdanın aralarında azda olsa mutlaka boşluk bırakmak zorundasınız. Bu ürün bir seferde zaten en fazla 2 kişilik yemek hazırlayabiliyor onun için kalabalık ailelere göre değil.
  • Herkese Merhaba,

    Yorumlara bakarak Migros'tan 1 tanede ben aldım, 59 TL'ye. Izgara olarak dikdörtgen şekilli rezistanslı, kapaklı, klasik ve basit bir alet kullanırdık. Bu aletin etleri daha lezzetli pişirdiğini düşünürdüm, Sinbo'yu deneyene kadar. Tavuk pirzolaları aynı anda her ikisi ilede pişirdik. Sinbo'dan çıkanlar daha lezzetli gibi geldi.
    Üst kata tavukları yerleştirdik, alta sebzeleri. İlk 10 dk.da üzerleri kurudu, sonraki 10 dk.da sulandı ve 25 dk. da piştiler.
    Önce birazcık sıvı yağa buladığımız 8mm kalınlıkta dilimlenmiş patates, kabak, domates, patlıcan, kırmızı biber biraz daha geç pişti. Özellikle şunu belirteyim;
    Daha önce tavada kızartma yapardık. Patlıcan, patates, kabak, biber ve üzerine domates sosu.
    Sinbo'dan çıkanları bir salata kasesine döküp karıştırınca yağ emmemelerine rağmen lezzetleri aynen önceden yaptığımız kızartmalar gibiydi.

    Fırın yuvarlak bir halojen ampul ile ısıtıyor. Zamanla bu şeffaf ampulün üzeri karartan bir tabaka ile kaplanırsa, pişirme performansı düşecektir.
    Bunun olmaması için şunu tavsiye ederim.
    Pişirme bittikten sonra içini çalkalayıp temiz su koyuyoruz. Deterjan katarak ısıtıyoruz. İçindeki su hava hareketi ile dönmeye başlıyor ve içeride bir buhar oluşuyor. Bu buhar camdaki kirleri yumuşattığı gibi, halojen lamba yüzeyinide yumuşatacaktır. Bir nebze birikmeye mani olabilir.
    Zamanla birikme olursa, metal kapağı sökerek alkollü pamuk ile lamba itina ile temizlenebilir diye düşünüyorum.

    Ben aldığıma çok memnunum. Evde balık pişiyor, kayda değer olmayan çok hafif bir koku oluyor.
    Özellikle iri et, balık ve köfteler için ideal bir alet. Ufak tefekleri dizmek uğraştırıyor.

    Alacaklara tavsiye ederim.




  • dün bir levrek yaptım akıllara zarar mangaldan güzel oldu is yok koku hiç yok yanınana ufak açtım tamamdır. bugun ne yapsak diye düşünüyorum boş durması saglıga zarar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaptan69

    dün bir levrek yaptım akıllara zarar mangaldan güzel oldu is yok koku hiç yok yanınana ufak açtım tamamdır. bugun ne yapsak diye düşünüyorum boş durması saglıga zarar


    kaptan, nasıl yaptın levreği. önce yağladın mı, baharatı var mıydı, balık bütünmüydü, bir kerede kaç tane pişirdi, ne kadar sürede pişti, balığı cevirmek gerekiyor mu, tadı tavadaki gibi mi yoksa buğulama gibi miydi?
    ne çok soru sordum ya.
  • Verdiğiniz bilgi için teşekkürler.
    Fırını alıp incelediğimde, ışık enerjisini ısıya çeviren çok güçlü halojen lamba ile pişirdiğini gördüm.
    Salonlarda kullandığımız 500W.lık lambaderlerin 1300W lık ve şekil olarak yuvarlak olanı.
    Dolayısıyla radyasyon yayılacak bir durum olduğunu sanmıyorum.
  • kaptan, nasıl yaptın levreği. önce yağladın mı, baharatı var mıydı, balık bütünmüydü, bir kerede kaç tane pişirdi, ne kadar sürede pişti, balığı cevirmek gerekiyor mu, tadı tavadaki gibi mi yoksa buğulama gibi miydi?
    ne çok soru sordum ya.


    kardeşim levrek 2 adet tanesi 400gr çivarında yaglamaya gerek yok zaten yaglıdır kendileri ,levrege üstten alttan 2 adet çizik atacaksınki içi daha iyi pişsin ben 25 dakikaya ayarladım üst rafı kullandım son 10 dk kala çevirdim ısıda 200 derecede aynı mangal lezzetinde
  • yokmu başka ızgara yapan bu alemde
  • Hamsiyi deneyin süper oluyor. Dünde palamut yaptım. Çok lezzetliydi. Balık için ideal bu alet. Hem kokuda çıkmıyor. Alt kata balık, üste patates dizdim süper oldu.
  • aynen bende öyle yapıyorum alta balık üste patetes olay budur ayrıca t bone de güzel oluyor ama 40dk lazım iyi pişmesi içn
  • acaba bu fırınları mikrodalga gibi kullanabiliyo muyuz?buz çözdürme ve yemek ısıtma yapabilir miyiz?özelliklerinde yazıyo ama bana pek olur gibi gelmedi. kullanan arkadaşlar siz ne dersiniz?

    bu arada hala migroslarda bulabilen var mı sinboyu?
  • çok uğraştırıcıymış yav. ne gerek var o kadar uğraşmaya, bi de az malzeme alıyormuş içine.. temizlemesi de uğraştırıcıymış..

    koy abi balığı tavuğu tost makinesine,
    al sana yağsız sağlıklı ızgara
    ne gerek var uğraşmaya?

    vay şiir gibi oldu son 3'lük
  • quote:

    Orijinalden alıntı: budda

    acaba bu fırınları mikrodalga gibi kullanabiliyo muyuz?buz çözdürme ve yemek ısıtma yapabilir miyiz?özelliklerinde yazıyo ama bana pek olur gibi gelmedi. kullanan arkadaşlar siz ne dersiniz?

    bu arada hala migroslarda bulabilen var mı sinboyu?


    evet ısıyı düşük derecelere ayarlarsan ısıtma ve buz çözdürme işini yapıyor dert etme. Bendeki ürün BMS kombi ürünün ısı ayarında yazıyor en düşük ayar "çözdürme" sonra sırasıyla , ısıtma, temizlik ( kendini temizleme özelliği) pişirme, kızartma, ızgara ayarları var.


    quote:

    çok uğraştırıcıymış yav. ne gerek var o kadar uğraşmaya, bi de az malzeme alıyormuş içine.. temizlemesi de uğraştırıcıymış..

    koy abi balığı tavuğu tost makinesine,
    al sana yağsız sağlıklı ızgara
    ne gerek var uğraşmaya?

    vay şiir gibi oldu son 3'lük

    Balığı başka yerde de pişirebilirsiniz ama bunun tadı bir başka oluyor denemenizi tavsiye ederim. Olay orda zaten tadı diğer pişrme yöntemlerinde farklı oluyor bu alette.




  • haftasonu somon denedim. süper oldu.

    birkaç saat önceden dilim somonları soya sosu, zeytinyağı ve kekik ile marine ettim.

    önce az yağladığım elma dilimli patatesleri alt rafa dizdim. patatesler 10 dk yalnız piştikten sonra üst rafa somonları attım. 10 dk da felan pişti herhalde. aynı ızgara gibi oldu hemde herkesin söylediği gibi mutfak kokmadan. eşim geçen gün pizza pişirmiş. çok güzel olmuş. görevde olduğum için ben yiyemedim.

    aslına bakarsanız aleti alırken bir heves kullanırız sonra atarız kenara diyordum ama görünüşe göre bütün fırın, kızartma ve mangal işlerini bununla yapmaya devam edeceğiz.

    bir arkadaş mikrodalga olarak kullanablirmiyiz diye sormuş. tam olarak değil bence. wafel ısıttım o işi süper yaptı ama çorba felan ısıtınca kabı da aynı derecede ısttığı için alması biraz sorun oluyor ha ıstıyormu evet ısıtıyor. börek vs çok iyi ısıtıyor.




  • Bende sinbo kullanıyorum ve hazır yiyecekler süper oluyor.Az önce mesela hazır nugget ve köfte pişirdim 10dk. da hem daha sağlıklı ve lezzetli oluyor
  • Bir şey soracam;
    Flavor Wave Turbo Oven 250 tl
    Sinbo SCO-5002 Konveksiyonel Fırın 109,91 TL
    Bu iki ürün aynı teknolojiyimi kullanıyor ve aynı kalitedemi?
    Hangisini tercih etmeli?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doktor2005

    Bir şey soracam;
    Flavor Wave Turbo Oven 250 tl
    Sinbo SCO-5002 Konveksiyonel Fırın 109,91 TL
    Bu iki ürün aynı teknolojiyimi kullanıyor ve aynı kalitedemi?
    Hangisini tercih etmeli?

    İlgilenen yokmu?Cevap yokmu?
  • Önceki sayfalarda sorunun cevabı var kardeş
    quote:

    Orijinalden alıntı: doktor2005


    quote:

    Orijinalden alıntı: doktor2005

    Bir şey soracam;
    Flavor Wave Turbo Oven 250 tl
    Sinbo SCO-5002 Konveksiyonel Fırın 109,91 TL
    Bu iki ürün aynı teknolojiyimi kullanıyor ve aynı kalitedemi?
    Hangisini tercih etmeli?

    İlgilenen yokmu?Cevap yokmu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fezalii

    Önceki sayfalarda sorunun cevabı var kardeş
    quote:

    Orijinalden alıntı: doktor2005


    quote:

    Orijinalden alıntı: doktor2005

    Bir şey soracam;
    Flavor Wave Turbo Oven 250 tl
    Sinbo SCO-5002 Konveksiyonel Fırın 109,91 TL
    Bu iki ürün aynı teknolojiyimi kullanıyor ve aynı kalitedemi?
    Hangisini tercih etmeli?

    İlgilenen yokmu?Cevap yokmu?



    yok ya kardeş!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doktor2005


    quote:

    Orijinalden alıntı: fezalii

    Önceki sayfalarda sorunun cevabı var kardeş
    quote:

    Orijinalden alıntı: doktor2005


    quote:

    Orijinalden alıntı: doktor2005

    Bir şey soracam;
    Flavor Wave Turbo Oven 250 tl
    Sinbo SCO-5002 Konveksiyonel Fırın 109,91 TL
    Bu iki ürün aynı teknolojiyimi kullanıyor ve aynı kalitedemi?
    Hangisini tercih etmeli?

    İlgilenen yokmu?Cevap yokmu?



    yok ya kardeş!

    Sinbo'yu Migros 59 liraya ve Şok marketler 55 liraya satıyordu. Şu anda kangurum'da 69 lira görünüyor:
    http://www.kangurum.com.tr/kangurum3-web/showProductDetail.do?psi=10045357&categoryId=355&name=S%C4%B0NBO+5002+KONVEKS%C4%B0YONEL+FIRIN




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.