Şimdi Ara

Fiyatlar ucucak.Damat Bakan:'Birileri ulkemizi zamaninda ithalat cennetine cevirdi' (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
369
Cevap
1
Favori
31.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
376 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkes bunu yazıp durmuş nasıl gündem takip ediyorsunuz, Albayrak bunu yazarken o dönemin Ali Babacan insan bahsettiğini yazıyor haber sitelerinde. Nasıl siz her şeyi bilenler olarak bunu düşünüyorsunuz şaşıyorum hâlbuki her şeyi bilirsiniz, devleti yönet desek Almanya yapacak kadar birikim bilgi sahibisiniz. ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ressi1 kullanıcısına yanıt
    Kısaca sermaye kontrolünü dolaylı bir şekilde yapıyorlar. Bu yeterli gelmeyecek. Daha büyük tedbirlerle karşı karşıya kalma ihtimalimiz çok yüksek. Görünen köy klavuz istemez. Bu noktadan sonra ancak swap işlemleri ile ateş düşürülür fakat yeterli üretim olmadığı için ülkeye dolar girmiyor. Türk Lirasına bırakın yabancıları, kendi vatandaşı bile güvenmiyor. Kimse swap'a yaklaşmak istemiyor. Kaldıki swap anca bugünü kurtarır. Öyle şaaaakk 10milyar dolar bozmakla kimse çil yavrusu gibi dağılmaz. Asıl şimdi para babaları Türkiye'ye yapacakları vurkaçlarla bir balığın avına vurup geri çekilmesi gibi adeta parçalayacaklar. Ülkede kimse yatırım yapmaya güven duymuyorken, yabancı insanlar asla güven duymaz. Anca böyle vurkaç yaparak dağılmış ekonomiden kendilerine çıkar sağlarlar. Büyük paraları olan hiçbir insan şuan elinde TL tutmuyordur. Türk Lirasına güven gün geçtikçe azalmakta. Buna en büyük etken ise başkanlık sistemi ile yetkileri artırılan tek adam ve kontrolündeki hesabı sorulamayan fonlardır. Bazı insanlar bunları görmek istemeyebilir ama öyle çıkıpta haziran mayısdan daha iyi olacak, şahlanıyoruz elhamdülillah demekle anca yerel seçmeni kandırırsın. Onlar da zaten hiçbir şey anlamadığı için desteklemeye devam eder. Türk insanının bırakın finansal okur yazarlığını normal okur yazarlığı anca idare eder seviyededir. O sebeple ne olursa olsun destek devam edecektir. Desteğini kesen insanlar malum parti sayesinde para kazanan insanlar olabilir. Çünkü artık para kazanamayacaklar. O sebeple bir yerlerden para bulunup bu insanlar beslenmek isteniyor. İstanbul ile bu kadar uğraşmaları da bu sebeple. Çünkü Türkiye'nin gelirinin pek çoğu İstanbul ile sağlanmaktadır. Bu vakte kadar o vakıf senin şu medya kuruluşu benim kafalarına göre takıldılar. Hiç kimse hesap soramadı, o kadar çok hesap sorulamayan para var ki... E avrupalı, amerikalı mal değil bunları görüyor ve Türkiye'den uzak duruyor. Bu saatten sonra kimseyi ülkeye yatırım yapmaya çekemezsin. Hal böyle olunca ülkeye dolar nerden girecek? Giremeyecek işte, yerli üretim namına ne kaldı da biz bize yeteceğiz? Bunun sonucu ne olacak peki? Takip ettiğimiz teknolojiden yediğimiz ürünlerin kalitesine kadar (ki zaten aşırı kalitesiz yediklerimiz) kalitesi düşecek ve dünyayı takip edemeyeceğiz. Örneği olan ülkeler var ve bu ülkelerdeki en büyük problem hesabı sorulamayan paralar. Hem süper ekonomi yapacağız diyorlar hem de halen tam gaz örtülü ödeneklere, hesabı sorulamayan fonlara devam ediyorlar. IMF' e gidememe sebebi de tam olarak budur. Parayı kendileri kontrol edeceği için IMF para verirse 1lirayı bile hesabı sorulmadan harcatmaz.
    Bu da malum partinin beslediği yandaşların işine gelmez. Ülke zamanla rayına girecek olsa bile kimse 1liralık işten 5lira kazanamaz. E böyle olunca malum partiye olan destek azalır. Fakir tayfaya hiç girmiyorum, onlar zaten ayrı bir alemdeler. Onların karısını kızını elinden alsan helal olsun der geçerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 21 Mayıs 2020; 11:59:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8E9B2F559 -- 21 Mayıs 2020; 12:4:54 >

• Bu vergilerin yarısı oy vermeyenlere yarısıda oy verenlere giriyor. Hadi oy vermeyen itiraz ediyor. Oy veren kardeşler sizinki galiba hiç acımıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Parti ici hesaplasiyor anlasilan. Yoksa o birileri zaten AKP li yoneticilerin eseridir esiridir ....
  • Köprü ve otoyolları yap işlet devret diye yabancı ortaklı şirketlere verdi peki? Hem de devlet bankasından uygun kredilerle ve dövize endeksli geçiş garantisiyle.
  • Biz fabrikada eşek gibi çalışıp, üretip, dünyaya satmaya çalışırken populizm uğruna yıllarca TL'yi aşırı değerli tutup ihracatı zorlaştıran, ithalatı kolaylaştıran hükümet de Moritanya'nın hükümeti zaten.

Biz fabrikayı 10 yıl, sizin populist politikalarınız içinde işlettik. Gücümüz yetmedi. Kapadık. Adam çıkmış şimdi ne diyor. Anlat anlat, hoşuma gidiyor...

-----------------

Adam bildiğin kayınpederine gizli atar yapmış. Aferin! Kayınpedere, kayınvalideye açık açık atar yapılmaz. Böyle alttan alttan yapılır. Mutlu evliliğin sırlarından birini çözmüş Berat reis. Bir de evli iken sevgili yapmamayı öğrenirse tamamdır bence bu iş.

Şaka bir yana, Babacan'a gönderme yapıyor da, övüp duruyordunuz Babacan'ı? Ne oldu? Halbuki Babacan'ın politikasının zemini de Kemal Derviş'in politikası. O politikada TL bu kadar değerli tutulmasa, üretici/ihracatçı desteklense, tüketici finansmanına bu kadar abanmak yerine yatırım finansmanına abanılsa bugün sorun yoktu. Problem kayın babanın başbakanlığında yaşandı. Gene mi kandırılmış kayın baba?

Arkadaş! Adam kandırılıyor, ceremesini 87 milyon insan çekiyor. Hiçbir zaman da suçlu değiller ya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 21 Mayıs 2020; 12:38:48 >

• damadın kendi partisinden haberi yok, yada işine gelmiyor.
    Bizzat tüketin diye kamu spotları hazırladı akp.

Alın Verin Ekonomiye Can Verin diye

Kıt kafalı ak çomarlar için ithalat= cep telefonu, bilgisayar.
    başka kafası basmıyor birşeye.

arabanın yan parçaları yok , olsa da sıfırı yok. Yurtdışından getirtmek zorundayım.

Uydu alıcısı var, yazılımını memlekette üreten yok. Dolar ile yazılımı satın almak zorundayım.

bir makinanın parçası gerekli , çin'den başka yerde yok.

bakan bey ve sazcı trollere göre ben bunları alamam çünkü "lüks"

Ulan yıllardır biz ne dedik ? parasal genişleme varken AVM dikmek yerine, katma değerli üretim yapan fabrikalar açalım dedik.

kısa vadede karı şuan düşük olur, ama 10 yıl sonra hayat kurtarır dedik. İpleyen olmadı.

şimdi ise 1 doalrlık alışverişte bile ümüğümüze yapışıyor hükümet.

Ak kuçu kuçular imitasyon ile kendini tatmin edebilir.

Tarihe not düşülsün:
    2017 yılından bu yana ülkenin ekonomisinin başında cumhurbaşkanının damadı var

anlayana bu utanç bir ömür tek başına yeterli

edit: donanımhaber her zamanki gibi göçtüğü için video çıkmamış

alın verin ekonomiye can verin diye aratmanız yeterli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 21 Mayıs 2020; 12:40:22 >

• Herhalde daha önceki Akp li bakanlar ve hükümetlere diyordur. Kendisi başka partilerin kurduğu em son hükümette muhtemelen orta okula falan gidiyordur, hatırlamayabilir.

Sayın bakandan öncekilere hadi teknojik aletleri geçtik, yediğimiz ekmeğin buğdayını bile ithal ediyoruz derken, paramız varki alıyoruz deniliyordu. Akp diğer Akp li hükümetlere hesabını soracak demek ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 21 Mayıs 2020; 12:58:29 >
  • Fiyatlar ucucak.Damat Bakan:"Birileri ulkemizi zamaninda ithalat cennetine cevirdi"

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ıoasjdıaojdaıo ulan damat
  • quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Herkes bunu yazıp durmuş nasıl gündem takip ediyorsunuz, Albayrak bunu yazarken o dönemin Ali Babacan insan bahsettiğini yazıyor haber sitelerinde. Nasıl siz her şeyi bilenler olarak bunu düşünüyorsunuz şaşıyorum hâlbuki her şeyi bilirsiniz, devleti yönet desek Almanya yapacak kadar birikim bilgi sahibisiniz. ;)
    Sayın Cumhurbaşkanı o zamanlar başbakandı güzel kardeşim. Başbakanımız görmüyor muymuş bakanının yanlışını? Tüm bu yıllar boyunca (en az 7-8 yıl süren bir süreç), üreticiler, ihracatçılar durmadan şikayetlerini bildirdi. Bunların birini bile ciddiyetle ele almamış, hep bakanına mı devretmiş sayın başbakanımız? Amma çok güvenmiş bakanına? Bakan üzerinde hiçbir kontrol olmadan, kendisinden hiçbir talep beklenti olmadan onca yıl ülke ekonomisini bi-fiil mi yönetmiş? Bu iddia sayın Cumhurbaşkanımızın hayata yaklaşımına ters bir kere. Sayın Cumhurbaşkanımız ülkenin her meselesine bi-fiil dahil olmak isteyen "karizmatik lider" profili değil mi?

Ve x2yk'nın devreler yanar...

Gördüğün üzere, sayın Cumhurbaşkanımızın karakteri ile, "bakanı kendi haline bırakmak" tezatlık içeriyor. Bu durumda ithalat cennetine çevirme başarısızlığında sayın cumhurbaşkanımızın da gayet büyük bir payı var.

------------------

TL değerli olduğunda garibanın satın alma gücü artıyor. ANCAK Türkiye'de üretim zorlaşıyor. İthalat da kolaylaşıyor. 7-8 yıl boyunca TL'yi hakkından fazla değerli tutma politikası bakanımızın tek başına güttüğü bir politika ve çevresinde hiçbir kurmay ekonomiden anlamadığı için buna müdehale etmedi mi? Yoksa Ak Parti'nin topyekün politikası mı? İkincisi olduğunu hepimiz biliyoruz. Kaldıki, ilki olsa dahi, bu sefer de ekonomiden anlamayan cahilleri neden ülkenin başında tutayım? İşten anlayan birini koyarım?

Neyse, şimdi başladığımız yere geri döneceğiz. Umarım bu süreçte Türk milleti üzerine düşen dersleri çıkarır:

1) Kısa sürede refaha kavuşmak yok. Bu nesiller alan bir süreçtir. Hızlı yükselen, hızlı düşer!
    2) Düzgün işleyen hukuk, yargı bağımsızlığı yatırımcı bulmak için ilk kuraldır. Yargı yoksa para yok. Kusura bakma. Yerli sermaye bile böyle işler. Hakkımı arayınca bulamayacağımı düşünüyorsam, deli mi dürttü lan beni? Niye yatırım yapayım?
    3) Bir kişiye bu kadar çok yetki vermek yanlıştır. Herkesin herkesi denetlediği ve hesap sorabildiği bir düzen işler bir düzendir.
    4) Cari açık para bolluğunda sürdürülebilir. Uzun vadede SÜRDÜRÜLEMEZ. Üretim yatırımı sebebi ile cari açık veriyorsan dert değildir. Tüketim sebebi ile cari açık veriyorsan BÜYÜK BİR DERTTİR. Bunu yıllarca tekrar ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanken buna en az 3 kere karşı çıkan konuşmalar yapmıştır.

Neyse, şimdi gene haklı çıkıyoruz. Büyük bedellerek ödeterek gene geliyorsunuz sözümüze. Ya ihracatı arttıracaksın. Ya da ekonominin küçülmesini sineye çekip ithalatı kısacaksın. İhracatı arttırmak için gereken yatırım zamanla oluşacağı için, içinde bulunduğumuz kriz ortamında hükümetin ilk yapacağı şey ithalatı kısma olacaktır. Özetle: GENE GELDİNİZ SÖZÜMÜZE.

• quote:

Orijinalden alıntı: Berlin93

bunların sonu da böyle geliyor anlaşılan. hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Saman dışarıdan patates soğan dışarıdan her şey dışarıdan..Soruyoruz diyorlar "paramız var ki alıyoruz" diye.Sonra ortamlarda konuşuyorla birileri diye
    Mercimek buğday bile dışarıdan hatta bir çk bakliyat patates misal suriyeden geliyordu suriyede ekiliyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: k1mbu

Ben bir tutmadım dedim ki 1881 kişi bir kitaba 2.500 lira verip sevinç çıglıkları atarken bu insanlar aynı zamanda ülke fakir diyen tayfa da oluyor dedim.

Nutuk ne kadar 30-40 TL kime yazıldı Atatürk e.
    Peki bu kitap ne kadar 2.500 Lira kime yazıldı Atatürk e. İçeriği nutuk tan alındı ve toplasan 10 sayfa bile etmeyen bir kitap.

Şimdi sen bir kitaba 2.500 Lira vereceksin düşün. Ama arkadan diyeceksin ki bu ülke fakir ve geçinemiyor insanlar açlıktan ölüyor. Ben bunu diyenleri forumlarda ve yakın çevremde gördüm de.

Ülke fakir kimsenin parası yok diyen bir şahsım bu söyleminden 1 ay sonra altına mercedes marka c200d modelini 250 bin liracık bir paraya aldığını bizde hayırlı olsun derken ülke fakir be kardeşim adam 250 bin liracık araba alabiliyor sadece dediğimizde. Utanmadan hala ülke fakir diyen insan tanıdım. Bu insan meclis ten dışarı sözüm koyu CHP ve Atatürkçü.
    O serinin bir koleksiyon serisi olduğunu, yardım amaçlı olarak bilinçli olarak yüksek fiyattan 2.500 TL'den satıldığı ve tüm geliri ile doğudaki köy okullarına kitap alınıp gönderildiği bilindiği halde saptırmaya çalışıyorsun.

20 yıl sonra da "bundan 20 yıl önce AKP zihniyeti camileri cuma namazına ve cemaate kapattı. Kapısında kilit vurdu. Hem de haftalarca" dediklerinde şu anda ne yapmaya çalıştığını anlayacaksın.

Ben fakir değilim, ama ülke fakir dememi engelleyemezsin, çünkü doğru, halkın yüzde bilmemkaçı fakir, açlık sınırının altında geliri olan bir sürü insan var.
    Ekonomisi berbat bir ülkenin fakir vatandaşlarıyız.

Ayrıca benim imkanlarıma sahip olan birisi, Amerika ve Avrupa'da benzer ürünlere gelirinin çok daha azını ayırarak ayırabiliyor.
    Alım gücümüz çok düşük.

• quote:

Orijinalden alıntı: Last Troll Bender

Nasıl yani s600 maybach da mı ithal etmeyeceğiz?

Bunlar hep gısganan Merkel yüzünden gısgançlığından ulu,kainat lideri,superior,son mohikan,sultan han,padişahlar padişahı,yüzüklerin efendisi,kozmozun sahibi,samanyolu mucidi,usta,başkan,çokomellinin kayınpederi, reise karşı böyle şimarıklıklarda bulunuyor.

• İnşallah dediği gibi olur zira halk her olana razı geliyor ve gelmek zorunda kalıyor 83 milyonla bunu başarmalılar

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Vallahi hiç kusura bakma ve beni de anla, vatandaş olarak kimse akıllı görmesin kendini biz diyorduk biz biliyorduk deyip durmasın kimse, sanırsam sen Ecevit ciydik biz diyenlerdendin diye okuyordum senin yazılarını ha işte madem çok biliyorduk o dönemdekiler neden akp diye bir şey var oldu ben bunu bilirim bunu derim, bu ülkenin kalitesi de insanı da ortada, aç tavuk kendini buğday ambarında sanır gibi yaşıyor o yüzden de çok biliyor olarak görüyor ama fayda etmiyor, bu yüzden sonuca bakarak herkes konuşur, akp bin elinde fırsat vardı bunu da sonuna kadar kullandı ve bitti para kalmadı diyelim şimdi çözemezse DSP nin ANAP in DYP nin yaşadıklarını kendileri yaşar. Bu kadar basittir bu denklem herkes çok bilir bana icraate geldi mi buyur yap dersin kimse taşın altına elini koymaz o yüzden Atatürk ten sonra bu ülke belini kaldıramadı, hiçbir lider Atatürk hariç hiçbiri birbirinden üstün değil öyle olsa idi 20 yıl değil 50 yıl halk onları seçerdi ve Türk milleti kısa günün karı şekilde yaşar büyük planlar yapmaz 50 100 yıllık planlar yapmaz bugün ülken 100 yıllık Cumhuriyet bile zor ayakta durur hale gelmiş ülkende her kesim ağzına geleni yazar söyler hale gelmiş etrafında komşuların iç savaşlar yaşıyor, artı terör olmuş her ülke etrafındakiler sen bana hükümet de bana bunları eleştirsen ne olacak geçmişin süper miydi süperdi de neden millet onları hala secmiyordu. O yüzden birbirimizi hiç kandırmayalım, hepimizin kalitesi ortada biz Türkler olarak kafayı kullanmazsak ve öyle AÖF mezunu lisans mezunu yaparak biz ilerledik diye kendimizi üstün görmeye devam edersek olduğumuz yer de sayar dururuz 1940 lardan beri saydığımız gibi. Benim bildiğim bu gördüğümde bu.

• yapacağınız işi seveyim.. kaç yıldır bir ekonomi düzelmedi.. amerika da rüzgar esse bizim burda dolar 7 tl oluyor.. böyle kırılgan ekonomi yapanların geçmişini seveyim.. alım gücü yerlerde kimse bırak yurtdışını, yurtiçinde gezemez oldu, pazar fiyatları berbat, elektronik almak mümkün değil hala koşuyor dalkavuk.. ben anladım bu güzel canım ülkeyi yönetebilecek kapasitede hiç kimse yok benim gözümde yazık güzelim vatana
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.