kahve aldım da filtreymiş bunu makinasız direkt sıcak suyu üzerine dökerek yapsam kafeinden bir şey kaybeder mi < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
filtre kahveyi makinasız yapsam

-
-
kafeini bilmem de olmaz. french press ile yapabilirsin. youtubede nasıl yapıldığına dair videolar var. ama her hâlükârda tortu kalır. bulanık dere gibi. normalde filtre kahve demlenmiş siyah çay gibi oluyor. (görüntü olarak)
ama tadı daha yumuşak olur french press ile. sert olmaz.
AKAP Newsyoutube
FİLTRE KAHVE #shorts #shortsvideo #coffee #discoveryhttps://www.youtube.com/shorts/cH5bYEo60-4?si=WNmbJl_8pl7kY0Xx
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagleoneye -- 17 Nisan 2025; 17:48:30 >
-
kağıt al onla yap
-
türk kahvesi gibi olur, telvesine dikkat et.
bu şekil de hiç denemedim:)) ben de deneyeyim bakalım.
-
Filtre kahve kağıdını bir huninin üzerine koyup, sıcak suyu yavaş yavaş dökerek yapılabilir.
-
Kahveyi eüzmen gerekir, en komay yöntem french press veya v60. Askerdeyken karıştırıp yapıp filtre kağıdından süzüyordum ben sadece
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hiç malzemen olmadığını varsayarsak bile birkaç seçeneğin var.
En basiti, kahveyi bardağın dibine koy. Üzerine kaynar su ekle. Karıştır ve 2-3 dakika kahvenin dibe çökmesini bekle. Bu şekilde içebilirsin. Kahve sürekli suyun içinde bekleyeceği için en yüksek kafeini bu şekilde elde edersin ayrıca. Olur mu öyle şey deme, bu şekilde demlenen kahve Doğu Avrupa'da çok yaygın.
İkinci olarak, bir peynir süzme bezi, ya da tülbent gibi ince bir bezle bu karışımı ikinci bir kaba aktarıp kahve telvesinden filtreleyebilirsin. Kahve suyun içinde sınırlı süre bekleyeceği için bu şekilde daha az kafeinli olacaktır kahven.
Son olarak da kahveyi bir filtre ile (yine tülbent ya da ince bir bez) kavanozun üzerine lastikleyip üzerinden su akıtarak demleyebilirsin. Suyu çok yavaş bir şekilde eklemen gerekir bu durumda, filtre kahve damla damla demleniyor mesela. Kahve su ile çok daha az süre temas edeceği için en az kafein bu şekilde suya geçecektir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X