Şimdi Ara

Fiat Uno 60S Hakkında Düşünceleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
5.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şuan 17 yaşındayım. 18'e girmeme az bir süre kaldı. Araba arıyorum. İnternette dolaşırken Fiat'taki arabalar dikkatimi çekti. Ucuz bir kaç model buldum. (126 bis , Uno , Tipo , Tempra) Birikmişim 1000Tl kadar. Yaza kadar bir o kadar daha biriktiribilirim diye düşünüyorum. Yazında 3000Tl kadar biriktiririm. 2000Tl kredi çekip 6000Tl'ye araba almayı düşünüyorum. (Ehliyet için gereken parayı öğrenci okutan babam verecek. Sonuçta buda bir sınav. ) Aracın giderleride olacaktır. 1000Tl'yi bu nedenle saymıyorum. Yani toplam 7000Tl kadar param olacak.

Neyse beyler 1-2 ilan baktım. Gözüme şu çarptı. Fiat Uno 60S 4000Tl biraz ucuz değil mi? Bana öyle geldi. Bunun nedeni nedir sizce?

Bide eğer Uno kullanan arkadaşlar varsa Uno hakkında biraz soru sormak istiyorum.

1)Uno'nun parçaları ucuz mu ve kolay elde edilebiliyor mu? ( Amcamla biraz konuştuk ama parçası nadir bulunur diyor. )

2)60S ve 70S arasındaki fark nedir? ( Yani tip olarak kasa olarak birebir aynı gibi duruyor. )

3)Uno'lara Turbo veya Blow-Off takılabilir mi? ( Demek istediğim Blow-Off için turbo'ya ihtiyaç duyarmıyım? )

4)Bu araçlar sağlam mı? ( Birkaç kaza testi izledim. Fakat hepsindeki sonuçlar çok farklıydı )

5)Ses sistemi toplarsam bu araç için değer mi? ( Bu sorum herkesedir. Lütfen cevabınızı verin. )

6)Bu araç sözde az yakıyor. Ama LPG'demi , benzindemi? ( Hiç bir sitede bu konuya değinilmemiş. Değinilmişsede ben göremedim. )

Sorularımıda sorduğuma göre artık cevaplarınızı bekliyebilirim.

Herkese iyi forumlar ve iyi hafta sonları...

• turbo takarsan elinde kalır ilerde modifiye istersen eski japon araçlarına bak civic falan. 90 model civic bile 2015 model biçok arabadan iyidir merak etme
  • Alma bulaşma yaklaşma 60s tutmaz bana 70s geldi vereyim uygun bi fiyata sıfır motor boyada atılcak 15 güne kadar galiba 98 modeldi
  • Usta öyle diyorsunda dediğin aracın piyasası 8000-9000Tl. Benim 7000Tl'm var. Oda maximum. Daha uygun bir araba önerirsen sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LegendEngineer -- 21 Şubat 2015; 21:08:05 >
  • mkdkutalmış usta resimleri varsa senle bir irtibata geçelim.
  • 60S in motor hacmi 1.1 Litre
    70S in 1.4 Litre

Performans olarak bariz farklar var arada. 1.1 sadece aracı taşır ama 1.4 seridir hızlıdır.

60S İtalyan üretimidir parçaları daha farklı
    70S Tofaş üretimi parçası daha bol ve ucuz.

Fiat serisinden türkiyeye gelmiş her aracın parçasını bulabilirsiniz ama pahalı olur ama ucuz belli olmaz.

Turbo takarsan elinde kalır diyen arkadaş. Uno 1.4 Turbo var 118HP güç veriyor ve o ağırlıkta tam bir ölüm makinesi, motor tamamen 1.4 ile aynı tek farkı turbo. Yani elde falan kalacağı yok ama sonradan bir turbo takmak en az araba kadar maliyet oluşturacaktır.

Söylenişe göre LPG de az yakıyor. Benzinde fazladan bi tüketimi olmayacaktır bence eğer LPG siz alınırsa LPG takmakla uğraşmamak lazım.

Ses sistemine değmeyecektir bence. Aldığınız gibi motoruna ve şanzımanına gerekli bakımları yapıp yürüyen aksamı düzgün hale getirip binmekten başka bişey kalmaz. Ekstra bişeyle uğraşmayın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: LegendEngineer

mkdkutalmış usta resimleri varsa senle bir irtibata geçelim.

sana 7.500 vereyim lpg atiker yeni sıfır motor sıfır boya şimdi araç garajımda astarlı yani resimlerden pek bişey anlaşılmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sen mümkünse resimleride bir at. Zaten yazın sonuna doğru almayı düşünüyorum. Babama şimdi söyliycem. Hani fikrim değişirse
  • Blow off sesi almak için turboya gerek yok elektronik blow offlarda var ama ben gerçek blow off istiyorum dersen turbo şart.O araçlara turbo takmak ne kadar akıl kârı birşey orası tartışılır fakat ilk dönemlerde bütçen yetmeyecektir fiyat listesi önüne gelincede turbo parasını arabayı satıp üstüne koyar turbo benzinli bir araç alırım diyeceğinden eminim.

Ses sistemleri hakkında bir bilgim yok ama araca yapılan bir ses sistemi biraz vakit ayrılıp başka bir araca geçiriliyorsa yapmanda bir sakınca olmaz bence arabayı satarken çıkarırsın yeni aracına takarsın ses sistemini.

Aracın benzinde çok yakan araç lpgde az yakar diye birşey yok veya tam tersi.Lpg yapısı nedeniyle benzin tüketiminin 1-2 litre üstünde oluyor diye biliyorum yani araç az yakıyorsa az yakıyordur önemli olan kaç litre yaktığını hesaplayıp benzinden ve lpgde 1 kmde kaç kuruş yaktığını öğrenmendir.

15-20 senelik aracın sağlamlığı konusunda yorum yapmak istemiyorum tartışma çıkıyor sonra.Dikiz aynasına takılı bir cevşen bol bol dua ve hız kurallarını aşmamak kaydı ile acel gelmediyse birşey olmaz bence.

Bu arada şunuda eklemek istiyorum aracın performansı bence sana yetmeyecektir.İlk başlarda o heves ile sana güzel gelsede bir yerden sonra kanın kaynamaya başlayacak daha hızlısını isteyeceksin fakat bütçen yetmeyecek.Yerinde olsam bu araca masraf yapmak yerine 24-25 yaşa kadar para biriktirir marea alırdım veya turbo istiyorsan 1.5 turbo erada iyi gider.

Era'ya yapılıcak spacer kule gergisi ve fren sistemlerinin güçlendirilmesi ile genç birine yeterde artar bile.Era'yı alıp artık erada yetmiyor diyen birine hot hatch'e geçmelidir

• 1994-2004 aradında Uno 60s kullandım, sıfır alıp 180.000 km de satmıştım. Bakımlarını hep yetkili serviste yaptırdım, kaza ve senelik bakım dışında servis yüzü görmedim. Sanılanın aksine dayanıklı bir arabaydı. Az yakıyordu, gücüne göre iyi kaçıyordu, Parça fiyatları da şaka gibiydi :)
    Bildiğim kadarıyla tüm 60s ler İtalyan üretimdir ve 1994 den sonra Türkiye de sadece 70 serisi üretildi. Yerli üretim alıp sorun yaşayan çok gördüm.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bnym97 birader Era'ların fiyatına baktım 15.000Tl gibi komik bir rakama sahip araçlar. Hemde 2010 modeller. Ancak araçlar taksi çıkması. Halk arasında bir deyim vardır sende bilirsin. Herkes söyler "Taksi çıkması araba alınmaz diye."

Giannizzero usta sence bu yukardaki gösterdiğim ilana bakmanı istiyorum. Ve ilan hakkındaki düşünücelerini bekliyorum.
  • Biraz alakasız olacak burayla fakat sadece siz kullanacaksanız ben motor tavsiye ederim.Hem yakıtı hem vergisi sizi daha az sıkar.Ayrıca yaşınıza daha uygun.
  • Hevesini anlıyorum ama eski araç uğraştırır.
    Elektronik blow-off takarsın ama komik olur Uno'dan o ses çıkınca bence.
    Daha 18 yaşındasın, biraz daha biriktirip yıl olarak daha yeni bir araç alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeTheFuckUp

Biraz alakasız olacak burayla fakat sadece siz kullanacaksanız ben motor tavsiye ederim.Hem yakıtı hem vergisi sizi daha az sıkar.Ayrıca yaşınıza daha uygun.

Güzel bir tavsiye. Bunu bende düşündüm ancak motor arabadan çok daha tehlikeli. Bu yüzden düşünmüyorum. Yani motorda kasa sensinsin bir yere çarpsan dalgın sürsem benim koluna bacağına mal olacak. Belkide canıma mal olacak. Ancak arabalarda yapılan kazalarda (yani 60-70) ile yapılan kazalarda sana sadece bir çamurluk yada tampona mal olacak. Bu nedenle motor düşünmüyorum. Ama fikrini beyan ettiğin için teşekkür ederim.

powermoon komik olacağını düşünüyorsun. Tipo falan olsa acaba nasıl olur. Yani Tipo'ya baksam? Uno'nun tipi öyle tipo gibi modifiyeye müsait değil gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LegendEngineer -- 21 Şubat 2015; 21:55:18 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GeTheFuckUp

Biraz alakasız olacak burayla fakat sadece siz kullanacaksanız ben motor tavsiye ederim.Hem yakıtı hem vergisi sizi daha az sıkar.Ayrıca yaşınıza daha uygun.

Güzel bir tavsiye. Bunu bende düşündüm ancak motor arabadan çok daha tehlikeli. Bu yüzden düşünmüyorum. Yani motorda kasa sensinsin bir yere çarpsan dalgın sürsem benim koluna bacağına mal olacak. Belkide canıma mal olacak. Ancak arabalarda yapılan kazalarda (yani 60-70) ile yapılan kazalarda sana sadece bir çamurluk yada tampona mal olacak. Bu nedenle motor düşünmüyorum. Ama fikrini beyan ettiğin için teşekkür ederim.

powermoon komik olacağını düşünüyorsun. Tipo falan olsa acaba nasıl olur. Yani Tipo'ya baksam? Uno'nun tipi öyle tipo gibi modifiyeye müsait değil gibi.

Ne demek önemli değil hocam.Da 60-70 i küçümsemeyin.Motorda güzelce tulum alınıp sağlamından kask alınırsa kolay kolay sorun olmaz.Ben şuan da bisiklet kullanıyorum trafikte.Ortalama hızım 30-35 çoğu araçtan yüksek yeri geldiğinde 60-70 eğim güzelse 80 i görüyorum. Çok sıkıntı değil. 40 ile giderken de kaza yaptım kask gitti ve bir kaç yerimde sıyrıklar yaralar vs oluştu.Birde 300 km ile motorla kaza yapıp sağ kalanlar var onları halen anlamadım Yani diyeceğim odur ki umarım istediğiniz araca kavuşur kazasız belasız binersiniz ama baktınız olmuyor 250cc supersport bir motor ve ekipmanlarla çok iyi olur . 60-70 le yapılan çoğu kazada ekipman sizi kurtarabilir.Ama malum Türkiye kamyon felan çarparsa dediğiniz gibi sıkıntılı.

• renault twingo'da bakabilirsin gerçekten az yakan araçlar
  • quote:

bnym97 birader Era'ların fiyatına baktım 15.000Tl gibi komik bir rakama sahip araçlar. Hemde 2010 modeller. Ancak araçlar taksi çıkması. Halk arasında bir deyim vardır sende bilirsin. Herkes söyler "Taksi çıkması araba alınmaz diye."

Giannizzero usta sence bu yukardaki gösterdiğim ilana bakmanı istiyorum. Ve ilan hakkındaki düşünücelerini bekliyorum.

Fotolardan araba artık kendini bırakmış gibi görünüyor :) Ama fotoya göre ne desek boş, iyi deriz bitik çıkar.

• Giannizzero bitikten kastın nedir? Kasası gayet diri gözüküyor. Motoru bir test'e sokmadan öğrenemeyiz zatende. Gerçi sen kullanmışsın. Ben ne desem boş. Sen daha iyi bilirsin. Ama konuya tekrar dönersen sevinirim.
  • quote:

Giannizzero bitikten kastın nedir? Kasası gayet diri gözüküyor. Motoru bir test'e sokmadan öğrenemeyiz zatende. Gerçi sen kullanmışsın. Ben ne desem boş. Sen daha iyi bilirsin. Ama konuya tekrar dönersen sevinirim.

Adam kendisi demiş kaportası hoş değil diye. Ayrıca devri de alamıyorsun üstüne. O araba feleğin çemberinden geçmiş sakın bulaşma. Şimdi gençsin bu işlerden anlamıyorsun fakat bu işlerde kenarda hep bir 300-500 tl nakitin olacak. Arabaya binmek kolay iş değil hele bir de eski arabaya binmek hiç kolay değil. Sen 7bine aldığın arabaya binebilmek için en az 750-1000 tl masraf yapman gerekir ve gençsin sigortan çok yüksek çıkar (en az 500-600 tl). Bu masrafları da göz önüne al ve araba almayı bir daha düşün.

• çok eskiden aşırı bakımlı ve herşeyi tam bir 70s kullanıcıs olarak hatırladığım kadarıyla söyliyim

120 den sonra uçmaya başlar, diğer arabaların 2 katı mesafeye yakın mesafede durur, en ufak çukurda bile takla atmaya yaklaşır, çok hafiftir iyi kalkar, bir yerden bir yere insan gibi götürsün denirse alınabilir yok basayım uçayım denirse öldürür çünkü en ufak bir insanı korur yanı yoktur, iyi bir araçsa bildiğim kadarıyla benzinde de öyle çok yakmaz, unoya abuk subuk eklentiler yapmak ancak çevredeki insanları güldürür o kadar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.