Şimdi Ara

=FİAT LİNEA TJET PİYASADA=

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
6.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR PERFORMANS ÖZELLİKLERİ İLE GÖZDOLDURAN TJET MOTORLU LİNEA LAR SATIŞA SUNULMUŞTUR.BUNUN İLE İLGİLİ OLARAK TJET ALAN ARKADAŞLARIN İÇ VE ÖZELLİKLE PERFORMANS YAPISINDAKİ FARKLILIKLARLA İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİ BEKLİYORUZ....

• Tjet bildiğim kadarı ile 1.4 turbo benzinli olanı. 120HP gücü ve 206NM torku var. Güç konusunda iyi gibi ama torku sanki biraz yeni nesil rakiplerine göre düşük gibi. En az 220nm olması gerekliydi. Ancak gerek tüketim gerekse performansta çok iyi sonuçlar vereceğine eminim.

Orjinalden alıntı: tolgakmg

Tjet bildiğim kadarı ile 1.4 turbo benzinli olanı. 120HP gücü ve 206NM torku var. Güç konusunda iyi gibi ama torku sanki biraz yeni nesil rakiplerine göre düşük gibi. En az 220nm olması gerekliydi. Ancak gerek tüketim gerekse performansta çok iyi sonuçlar vereceğine eminim.

110-125 hp arası 1.6 atmosferik benzinlilerin genelde max torku 150-160Nm arası.üstelik 5000 devirlerde

1.4 t-jet in 206 Nm max torku çok yüksek bir değer.üstelik alt devirlerde de max torka yakın tork geliyor.

2.0 atmosferik benzinliler genelde 190 Nm civarı verdiği düşünülürse.206 Nm nin anlamı ortaya çıkıyor.

audi nin en son çıkardığı 1.4 turbo benzinlisi 125 hp 200Nm tork .

sen büyük ihtimal 1.6 turbo diesel torkları ile karıştırdın.

çünkü performanstan emin olduğunu söylemişsin.

• hatun da iyimiş lineada
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Skoda Octavia vs Toyota Corolla
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arabanın kırmızı renkli torku oldukça iyiymiş.
    anlayamadım şey şu ki şu kırmızılı TJET in standart aksesuarımı yoksa opsiyon mu?

Tjet bildiğim kadarı ile 1.4 turbo benzinli olanı. 120HP gücü ve 206NM torku var. Güç konusunda iyi gibi ama torku sanki biraz yeni nesil rakiplerine göre düşük gibi. En az 220nm olması gerekliydi. Ancak gerek tüketim gerekse performansta çok iyi sonuçlar vereceğine eminim.

140 beygirlik VW TSI motorun torku 220 Nm
    bu alet 120 beygir ve torku 206 Nm
    oranlarsanız ürettiği beygir gücüne göre tork oranında fiatın TJET motorunun daha iyi olduğunu göreceksiniz

ikisi ayrı olay...

asıl karşılaştırılması gereken.... 1.4 tsi 122 ps lik vw motoru.. tek turbo...

BU motorun turbosu ilk... alt devir cansızlığı yok bunda, çünkü max torkunu 1500 devirde , max torkun %80 ni ise 1250 devir de veriyor... ve bu max torku 4000 devire kadar aynen sunuyor...

fiatın 1.4 turbosu ise max torku 1750 devirde verebiliyor ne yazık ki ve bunu ancak 3000 devire kadar sürdürebiliyor...

sonuç noluyor...

tsi 122 ps 210 tork, ps ve kg başına dünyanın en az yakan benzinlisi oluyor..

passat da 1388 kg ve 8.6 L/100 km şehir içi değer...

quote:

Orjinalden alıntı: TheGate

quote:

140 beygirlik VW TSI motorun torku 220 Nm
    bu alet 120 beygir ve torku 206 Nm
    oranlarsanız ürettiği beygir gücüne göre tork oranında fiatın TJET motorunun daha iyi olduğunu göreceksiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 26 Ekim 2007; 2:03:41 >
    f/4 IS USM

• tsi 122 pslik motor golfde var ... 1200 kg ve 5.2 L/100 km şehir dışı ve 8.2 şehir içi yakıyor...

fiat arabayı satmaya başlamış ama hala sitesinde yakıt değerleri yok... yayınlayınca göreceğiz...
    linea 1.4 turbo 1190 kg ve göreceksiniz şehir içinde 9 l/100 km yakın veya biraz fazla yakacak...
    f/4 IS USM
  • quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

tsi 122 pslik motor golfde var ... 1200 kg ve 5.2 L/100 km şehir dışı ve 8.2 şehir içi yakıyor...

fiat arabayı satmaya başlamış ama hala sitesinde yakıt değerleri yok... yayınlayınca göreceğiz...
    linea 1.4 turbo 1190 kg ve göreceksiniz şehir içinde 9 l/100 km yakın veya biraz fazla yakacak...

Şimdi de VWci mi oldun ?

Üzgünüm ama Linea 9 lt/100 km yakamaz. Kendisinden daha ağır aynı motora sahip Bravo bile 8 lt civarı yakıyor. Uluslarası Fiat sitelerinde detaylı bilgi var.
    sizin gibi değiliz, haklının hakkını haklıya teslim ederiz...
    unutmadan ilk defa aynı sınıf aynı marka araçlardan hb olanının sedan olanından daha ağır olduğunu duydum... tabii aynı sınıfsa..( bravo-linea)
    quote:

Orjinalden alıntı: kkvan

quote:

tsi 122 pslik motor golfde var ... 1200 kg ve 5.2 L/100 km şehir dışı ve 8.2 şehir içi yakıyor...

Şimdi de VWci mi oldun ?

Üzgünüm ama Linea 9 lt/100 km yakamaz. Kendisinden daha ağır aynı motora sahip Bravo bile 8 lt civarı yakıyor. Uluslarası Fiat sitelerinde detaylı bilgi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 26 Ekim 2007; 9:10:48 >
    f/4 IS USM

• ===

Ne vw ci, ne opelci ne re renocu...
    sizin gibi değiliz, haklının hakkını haklıya teslim ederiz...
    unutmadan ilk defa aynı sınıf aynı marka araçlardan hb olanının sedan olanından daha ağır olduğunu duydum... tabii aynı sınıfsa..( bravo-linea)
    quote:

Orjinalden alıntı: kkvan

quote:

Şimdi de VWci mi oldun ?

Anlıyorum.

Ama sorun Linea'da değil Bravo'da. Bravo'nun boyutları sınıfını zorluyor. Genişliği 179,2 cm , bagaj hacmi 400lt ve ağırlığı ortalama 1300 kg. Hatta 1,9 dizeli 1360 kg.

Bravo şehiriçi 8,7 lt yakıyor. Linea'nın da yakacağı 8,2 lt civarı olmalı.

• arkadaşlar linea'nın turbo benzinli versiyonunun testini auto show yapmıştı 100 km'de ortalama tüketim 7.8 yani düz yolda 5-6 litre yakıyor bilmeyenlere duyrulur özellikle torku alt devirde verdiğinden dolayı yakıt tüketimi çok düşük zaten turbosuz versiyonuda test tüketimi 6.8
  • Benim test etmediğim bu araç hakkındaki tek duyduğum serviste performansının çok iyi olduğu ancak performanslı kullanımda yakıt ibresinin düştüğünü neredeyse gözünle takip edebildiğin yönündeydi ki bana mantıksız geldi bence bu kadar yakmayacaktır.
  • http://configurator.fiat.de/modellinfo/modellinfo.aspx?cmc=198

1.4 jet motorun 2 versiyonu var:::
    1.4 120 ps 206 tork ve 150 ps 200 tork....

ne yazık ki her ikisi de eski versiyon turbo ( aynen vw dışındakiler gibi+ pug-bmw 1.6)

120 pslik 1750 devirde diğeri ise 2000 devirde max torkunu veriyor...( fiat-jet motor)

ve noluyor, sıkışık trafik nedeniyle dur-kalk durumlarında araba devirsiz kullanınca alt dvir cansızlığına yenik düşerek fabrika verilerinin üstünde tüketime neden oluyor...

Ya vw 1.4 tsi 122 ps:: tek turbo::: 1250 devirde 155 tork ve 1500 devirde 210 tork ve ta 4000 devire kadar 210 tork...

Bravoda bu motorun 120 psliği şehir içi: 8.7 L/100 km, 150 psliği ise: 9.3 L/100 km yakıyor...( 1300 kg)

1400 kgluk passat ise şehir içi: 8.6 L/100 km yakıyor... mondeo 1.6 ise 10.4 L/100 km....
    golfde ise aynı motor::: 8.2 L/100 km

tabii istanbulda tsi kolay kolay 9 u geçmezken, jet 10 nu geçebilir kanımca...

link en tepede...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 26 Ekim 2007; 17:43:13 >
    f/4 IS USM

• Sayın hemşerim Vw nin 122hp lik TSI si güzel bir üretim,sende bu motorun tork grafiği var mıdır acaba?
  • 2000 devirde max tork veren 1750 de tork üretmiyor gibi bir mantığı nasıl kurdun anlamış değilim.

gidip t-jet i kullan ondan sonra yorum yap.

ayrıca 120 lik tsi de kullanmadan İstanbul tüketimini vermen çok ilginç

ayrıca 150 hp t-jet lerde overboost da 230 Nm tork basıyor.

grande punto ve yeni bravo da bu motorlar mevcut.linea da henüz yok.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.