Şimdi Ara

ferrari ye Türklerin cv si yetmedi! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
1.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaaa bu araba plakası 34 fb 1907 olan araba değil mi ????

onun bir üst modelimi bu yoksa ??

cv olayı da hikaye her yeni modlel çıktığında benzer hikayeleri duyuyoruz parayı veren düdüğü çalıyor kardeşim

Team Technical !
  • bu araba o parayı etmez zaten çok yalvardılar benim cv yi göndermek için ama o paraya ben veyron alırım 612 ye o para verilmez dedim motor gücü az dedim cv yi göndermeye deymez

Orjinalden alıntı: TUNERBOY

yaaa bu araba plakası 34 fb 1907 olan araba değil mi ????

onun bir üst modelimi bu yoksa ??

cv olayı da hikaye her yeni modlel çıktığında benzer hikayeleri duyuyoruz parayı veren düdüğü çalıyor kardeşim

o 612 değil ya 599 gtb fiorano

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruge -- 27 Haziran 2007; 0:06:13 >
  • Türkler bu hale getirmiş olayı... CV falan neyse... Adamlar, ürettikleri özel arabayı sınırlı sayıda yaptılar ve daha önce Ferrari görmüş kişilerin altına verdiler ki olmayacak şekilde kullanılıp kıymasınlar bu arabalara.

Top Gear programını yapan Jeremy Clarkson bile bir Enzo alamadı, ki onun F355'i vardı bir tane. Parası da. Ama Pink Floyd'un davulcusu Nick Mason aldı, zaten belki de de 20. Ferrari'si falandır ve Top Gear'a ödünç verdi arabayı test için.

Öte yandan ben böyle bir araba üretsem, olmayacak tiplere satarken benim de içim parçalanır. Ferrari bunu büyük olmak için falan yapmıyor, ihtiyacı yok, ne kadar araba üretse hepsini satar zaten. İmaj ve prestij deseniz, bir benzeri belki de yok. İnanılmaz bir kar oranı var ayrıca ürünlerinde. Bu yüzden rahatlar ve seri üretim bir Mercedes'teki gibi mantıkla üretilmediği için aslında sadece araba da değil. Zanaatkarlık da var içinde, uzay teknolojisi de.

Uzun lafın kısası, 60. yıl için özel ürettiğim sınırlı sayıdaki arabayı ben de parayı denkleştirene satmam. Sonra Mecidiyeköy'de bilmemne belediye başkanının oğlu kaza yapsın değil mi?

Hoş şimdiden 2-3 tane Enzo çoktan pert oldu ama yine de bir önlem işte... Herkese satsalar belki Enzo'ların yarısı pert olmuştu bile. Öyle böyle zaptedilecek bir araba değil.

Haa, öte yandan, 2. el piyasasına buyrunuz illa almak isterseniz, orada sadece para yeter.

• Demek ki daha elit müşterileri var!
    Madde Bağımlılığına "HAYIR"
  • seçiciliğe bakın seçiciliğe, elitliğe bakın elitliğe (!)

cv si yeterli olan yani genç yaşlarından itibaren bir sürü ferrarisi olan mayfa babalarına, kaçakçılara, dolandırıcılara, spekülatörlere vs niye sökmüyor ferrari nin forsu? eğer buysa ferrari nin elitliği- kendilerini tebrik ederim

Orjinalden alıntı: Eveready

Türkler bu hale getirmiş olayı... CV falan neyse... Adamlar, ürettikleri özel arabayı sınırlı sayıda yaptılar ve daha önce Ferrari görmüş kişilerin altına verdiler ki olmayacak şekilde kullanılıp kıymasınlar bu arabalara.

Top Gear programını yapan Jeremy Clarkson bile bir Enzo alamadı, ki onun F355'i vardı bir tane. Parası da. Ama Pink Floyd'un davulcusu Nick Mason aldı, zaten belki de de 20. Ferrari'si falandır ve Top Gear'a ödünç verdi arabayı test için.

Öte yandan ben böyle bir araba üretsem, olmayacak tiplere satarken benim de içim parçalanır. Ferrari bunu büyük olmak için falan yapmıyor, ihtiyacı yok, ne kadar araba üretse hepsini satar zaten. İmaj ve prestij deseniz, bir benzeri belki de yok. İnanılmaz bir kar oranı var ayrıca ürünlerinde. Bu yüzden rahatlar ve seri üretim bir Mercedes'teki gibi mantıkla üretilmediği için aslında sadece araba da değil. Zanaatkarlık da var içinde, uzay teknolojisi de.

Uzun lafın kısası, 60. yıl için özel ürettiğim sınırlı sayıdaki arabayı ben de parayı denkleştirene satmam. Sonra Mecidiyeköy'de bilmemne belediye başkanının oğlu kaza yapsın değil mi?

Hoş şimdiden 2-3 tane Enzo çoktan pert oldu ama yine de bir önlem işte... Herkese satsalar belki Enzo'ların yarısı pert olmuştu bile. Öyle böyle zaptedilecek bir araba değil.

Haa, öte yandan, 2. el piyasasına buyrunuz illa almak isterseniz, orada sadece para yeter.

Oturaklı ve mantıklı bir yorum. Ayrıca 2.el mevzusuna da sonuna kadar katılıyorum. Galerilerimizde bol bol mevcut.

• Herkes sallamış bir tek everready doğru cevabı daha doğrusu adam gibi cevabı vermiş, diğerleri (hepsi değil ama çoğu) aşağılık kompleksi içinde kıvrım kıvrım kıvranan, alıngan mı alngan cevaplar göndermişler. Sanki kendi cv'leri reddedildi. Hayret yahu. şaşıyorum, gerçekten aşağılık kompleksinin bu raddelere varmış olmasına şaşıyorum. İnsanlar gerçeklerden ne kadar da uzak, kendi yarattıkları hayal dünyasında yaşıyorlar. Sanki biz Türkler, dünyanın en gelişmiş, en medeni, teknolojisi, bilimi, sanayisi en ileri; ürün ve hizmetleri dünyanın dört bir yanında satılıp kullanılan, sanatta ve kültürde zirveye çıkmış bir milletiz de, Ferrari, daha kazandığı paranın vergisini verip vermediği belli olmayan 2 türkün Cv'sini reddetti diye ayaklamıyoruz. İşte biz buyuz. O yüzden de sittin sene adam olmayız.

quote:

Türkler bu hale getirmiş olayı... CV falan neyse... Adamlar, ürettikleri özel arabayı sınırlı sayıda yaptılar ve daha önce Ferrari görmüş kişilerin altına verdiler ki olmayacak şekilde kullanılıp kıymasınlar bu arabalara.

• quote:

Orjinalden alıntı: GREvV

bugatti veyron olsa anliycam ama bukadar modeli olan bir marka ilginc bir satis politikasi izliyor.

benim anlamadigim 750bin euro veren adam üstüne bir 750 daha yada daha fazla koyup veyron alabilir ama daha bir babayigit cikmadi su makineyi tr caddelerinde gezdirecek

veyron 1001 beygire atfen 1001 adet yapılacak ve tahminlere göre bunların hemen hemen yarısı toplamda 1000 km bile yapmayacak çünkü koleksiyoncular tarafından alınacak.ayrıca veyronu da alma şansın kalmamış olabilir çünkü araç için daha tanıtıldıgında 600 tane şipariş alınmış.bir veyronun üretilmesi yaklaşık 75 gün sürüyor ve vw milyon € ya sattığı halde sanıldıgı kadar kar etmiyor o araçtan.her araçta 3 tane olan klima kontrol aparatlarının tanesi 4000 € ya maloluyor.
    bu da v16 nın motor blogunun yapılışı
    http://arabam.e-kolay.net/haber.aspx?HID=1&PID=683&haberID=280997

veyrondada atı alan üsküdarı geçmiştir çoktan.hala üretiliyo ancak tahminim kota dolmuştur.ikinci ele bakmak lazım onun içinde

• quote:

Orjinalden alıntı: tralles

Herkes sallamış bir tek everready doğru cevabı daha doğrusu adam gibi cevabı vermiş, diğerleri (hepsi değil ama çoğu) aşağılık kompleksi içinde kıvrım kıvrım kıvranan, alıngan mı alngan cevaplar göndermişler. Sanki kendi cv'leri reddedildi. Hayret yahu. şaşıyorum, gerçekten aşağılık kompleksinin bu raddelere varmış olmasına şaşıyorum. İnsanlar gerçeklerden ne kadar da uzak, kendi yarattıkları hayal dünyasında yaşıyorlar. Sanki biz Türkler, dünyanın en gelişmiş, en medeni, teknolojisi, bilimi, sanayisi en ileri; ürün ve hizmetleri dünyanın dört bir yanında satılıp kullanılan, sanatta ve kültürde zirveye çıkmış bir milletiz de, Ferrari, daha kazandığı paranın vergisini verip vermediği belli olmayan 2 türkün Cv'sini reddetti diye ayaklamıyoruz. İşte biz buyuz. O yüzden de sittin sene adam olmayız.

Abartma bu kadar bence. Tektük birkaç kişi dışında millet geyik yapmış sadece. Kimsenin aşağılık kompleksi filan olmadığına eminim buradaki.. Sadece bi kaç kişinin "bizi aşğılıyorlar" mesajı var başka da bi kompleks filan yok ortada farkettiysen. Nerden çıktı bu celal sabah sabah yahu? Kimse ayaklanmadı hem..

• Hikaye bence bu, yukardada dendiği gibi FXX var Türkiye de. Süper arabalar Türkiye de sanıldığından daha çok var ve satılmakta.

Herkes sallamış bir tek everready doğru cevabı daha doğrusu adam gibi cevabı vermiş, diğerleri (hepsi değil ama çoğu) aşağılık kompleksi içinde kıvrım kıvrım kıvranan, alıngan mı alngan cevaplar göndermişler. Sanki kendi cv'leri reddedildi. Hayret yahu. şaşıyorum, gerçekten aşağılık kompleksinin bu raddelere varmış olmasına şaşıyorum. İnsanlar gerçeklerden ne kadar da uzak, kendi yarattıkları hayal dünyasında yaşıyorlar. Sanki biz Türkler, dünyanın en gelişmiş, en medeni, teknolojisi, bilimi, sanayisi en ileri; ürün ve hizmetleri dünyanın dört bir yanında satılıp kullanılan, sanatta ve kültürde zirveye çıkmış bir milletiz de, Ferrari, daha kazandığı paranın vergisini verip vermediği belli olmayan 2 türkün Cv'sini reddetti diye ayaklamıyoruz. İşte biz buyuz. O yüzden de sittin sene adam olmayız.

quote:

İki tane mantıklı cevap gelmiş..
    Neden herkes birden aşağılık kompleksine girdi ki. Bence suçu ferraride aramak yerine kendi görgüsüz zenginlerimizde aramalıyız..

• Şimdi aslında bir şeyi açıklığa kavuşturmak lazım. Ferrari'nin en büyük pazarı Amerika'dır ve Amerika'daki zenginlerin yarısı da bizim değme görgüsüzlere taş çıkarır. "Görgüsüz" üzerinde mutabık bir tanıma vardığımızı varsayarsak, Ferrari alanların yarısı görgüsüzdür diyebiliriz rahatlıkla bence.

Ancak yukarıda denmiş ya, bu eninde sonunda "araba" diye, işte bu fabrikaya göre üretilen sadece "araba" olmadığı için, bazı seçicilik önlemleri uygulanıyor. Her isteyen F355 alabilirdi çünkü binlerce ürettiler. Ama 60 tane üretilen arabayı da elbette para önce getirene değil ama kendilerince belirledikleri ağırlık kriterine göre sattılar. Durum bu.

Eninde sonunda görgüsüzlere gitmiyor mu? Gidiyor. Sonuçta Brunei prensi de kimine göre 1 numaralı görgüsüz olabilir (station wagon Ferrarisi var- daha neler).

Hatta eminim Enzo kullanan "gangsta" rap kralları da vardır Amerika'da, Enzo'dan pahalı kolye taşıyan boynunda.

Eninde sonunda böyle de olsa, siz böyle araba gibi olan ama sadece araba olmayan bir şey üretseniz, satarken kollamaz mısınız? Ben bu arabayı misal Tom Cruise'a ya da Nick Mason'a satmayı tercih ederim ama 10 sene önce haraç toplarken şimdi ağır takılan bir fırlama zengine satmak istemem.

Gerçi seçici satış politikalarını sevmem, ama anlayabilirim. Hak veririm ama hoşuma gitmez.

Burada milletin tepkisini çeken "Türklerin CV'si" lafı. Ferrari'den çok onu buraya getiren firmanın ya da haberi yapanın halt yemesi bu ifade. Tam anlamıyla popülist bir ucuzluk gösterisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eveready -- 27 Haziran 2007; 11:28:21 >

• reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığı ile hazırlanmış artık basitleşmiş bayatlamış yalanlardan bir kaçı...60.yıl özel üretimmiş...

Ferrari aldıktan sonra bu kadar ince ayrıntıya takılacak bir adam varsa bence atsın kendisi aşağı...612 alabiliyorsa daha ne ister ama olmaz dimi 60.yıl özel üretim modelini almak varken

Orjinalden alıntı: Soylukan

seçiciliğe bakın seçiciliğe, elitliğe bakın elitliğe (!)

cv si yeterli olan yani genç yaşlarından itibaren bir sürü ferrarisi olan mayfa babalarına, kaçakçılara, dolandırıcılara, spekülatörlere vs niye sökmüyor ferrari nin forsu? eğer buysa ferrari nin elitliği- kendilerini tebrik ederim

O türden karanlık işlerle uğraşan insanları geri çevirmek her baba yiğidin harcı değil!
    Madde Bağımlılığına "HAYIR"
  • Katılmıyorum, kesinlikle katılmıyorum, aşağılık kompleksi ise olsun varsın...
    tralles@ demiş ki..

Sanki biz Türkler, dünyanın en gelişmiş, en medeni, teknolojisi, bilimi, sanayisi en ileri; ürün ve hizmetleri dünyanın dört bir yanında satılıp kullanılan, sanatta ve kültürde zirveye çıkmış bir milletiz de, Ferrari, daha kazandığı paranın vergisini verip vermediği belli olmayan 2 türkün Cv'sini reddetti diye ayaklamıyoruz. İşte biz buyuz. O yüzden de sittin sene adam olmayız.

Bir aşağılık kompleksi varsa bence bu trallesin yukarıdaki kendi sözlerinde gizli...Ferrari sahibi olmak için dünyanın en gelişmiş milletine üye mi olmak lazım, ne demek bu?

İşte burda benim söylemek istediğim 2. cümlenizde saklı...TR distribütörü bir işgüzarlık yapıp açıklama yapıyor, neymiş efendim, 2 Türkün CV si yolladık red edildi.
    Saptırma ne? Türklerin CV si yetmedi ferrari sahip olmak için...

Sen 2 Türk ün CV si ile tüm Türkleri yargıla, utanmadan bunu bir üstünlük gibi basına açıkla, açıklayan da bakın Tr temsilcisi Türk yani...

Var mı böyle bir şey.. Siz ticari bir kurumun başı olsanız 2 müşterinizin kabul edilmediğini açıklama gereği niye duyarsınız?
    Bir kere müşterine ayıp, tabii varsa öyle bir müşteri..

İkinci ise sadece aklın sıra reklam yapmak için yaparsın bunu...

Ferrari değrleri yapan tek şey dünyanın en büyük kurallarından birini uygulaması...

Az bulunan şey çok değerlidir...

tralles 2 madde de saymışsın... sanatı bilmem ama Türk milleti kültür de dünyanın zirvesindedir, tabiki siz kültürünüze sahip çıktıkca...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 27 Haziran 2007; 12:00:07 >
    f/4 IS USM

• Abarttığım falan yok, dediğin gibi kimse geyik falan da yapmıyor, inandığını yazıyor. O senin yorumun. Geyik ile gerçeği ayırd edemeyecek kadar embesil değilim. 1 bilemedin 2 geyik cevap dışındakilerin hepsi inandığını yazmış. Ferrari'nin 60 yıllık satış politikası bir anda çok bilmişler tarafından pazarlama yalanına dönüştü. neden, 2 Türkün cv'si yetersiz görüldü diye. Reddedilen 2 türk değil, 2 alman olsaydı aynı yorumlar gelecek miydi? İşte bu şarklılıktır. Duruma göre doğru saptamak. Brunei Sultanı reddedilseydi (reddedilmiş de olabilir, bilemem) bu yorumlar yapılmayacaktı ama kim olduğu belirsiz, parayı nerden ve nasıl kazandığı belirsiz 2 türk reddediliyor diye, Ferrari gibi ilkeleri dünyaca bilinen bir firmaya çamur atma yarışı başlamış.
    Bunun neresi geyik? Rica etsem hangi yorumlar geyikmiş bana bi gösterir misin?

Yorumları okuyan da sanacak ki, Türkiye yollarında 60 yıldır Ferrariler fink atıyorr. Yuh yani, Şu ülkeye 0 Ferrari gireli olsa olsa 10 yıl oldu. İkinci eli de 15-20 yıl önce girmiştir. Ama Ferrari aynı satış politikalarını 50 yıldır uyguluyor. Adı üstünde 60 adet üretmiş. 60'dan fazla talep gelirse nolacak? Ya insanlar okuduklarını anlamıyorlar ya da aynen benim yazdığım gibi aşağılık kompleksi içinde bu gerçeği göz ardı edip, sallıyorlar...

Ha bu politikayı onaylarsınız,, onaylamazsınız , o ayrı konu.

60 adet üretilmiş arabayı dünyada Türkiyenin zenginlerinden önce alacak 60 bin adam çıkar. Kendimizi ne sanıyoruz ki? Dünya çapında tanınmış kaç zenginimiz var? Adam elbette arabayı tanınmamış yerine tanınmış zengine vermek isteyecek çünkü bedava reklam. medya tanınmış zenginin peşinde koşar, tanınmış zenginin altındaki Ferrari medyada konu olur ama tanınmamışın altındaki olmaz. Bu 2 Türkü dünyada kaç kişi tanıyor acaba, bırakın dünyayı acaba biz tanıyor muyuz? Kimdirler, ne iş yaparlar? Vergi öderler mi? Karanlık işler mi çevirirler?

Yani bütün bunlara bakmadan sallayalım gitsin. Ferrari reklamını yapıyormuş. Kimle? Kimsenin tanımadığı 2 Türkle!..

Hadi ordan canım!..

quote:

Orjinalden alıntı: feanorringeril

quote:

Abartma bu kadar bence. Tektük birkaç kişi dışında millet geyik yapmış sadece. Kimsenin aşağılık kompleksi filan olmadığına eminim buradaki.. Sadece bi kaç kişinin "bizi aşğılıyorlar" mesajı var başka da bi kompleks filan yok ortada farkettiysen. Nerden çıktı bu celal sabah sabah yahu? Kimse ayaklanmadı hem..

• Sevgili Gorele2000,

Elbette katılmayabilirsin. Ama benim eleştirdiğim şeyi iyi anlamak gerek, katılmadan önce.

Burada ben bir zihniyeti eleştiriyorum. Sorun ferrari değil. Bana ne Ferrari'den? ferrari benim cebime para mı koyuyor, altıma 0 F50'mi çekiyor? Yoo, Ferrari'nin benim varlığımdan haberi bile yok.

İnsanlar bilmeden, anlamadan o iki Türkle hemencecik kendilerini özdeşleştirivermişler. İstediğin psikiyatra sor, aşağılık kompleksinin tipik belirtisidir bu. O iki Türkün elenmelerinin olası nedenlerini irdelemek yerine, haksız ve MESNETSİZ biçimde Ferrari'ye yükleniyorlar.

O 2 Türk elenmeyip yerine, ne bileyim, 2 Amerikalı elenseydi ve bu haber olsaydı, Ferrariyi yere göğe sığdıramazlardı. Böyle şey olur mu? Ferrari ticari bir firma. Müşterisini milliyetine göre mi seçiyor? O zaman İtalya dışında satmasın, ne alaka?

Oysa Ferrari bütün dünyaya satış yapıyor. Belçikada bir Türk Ferrari'ye tüp taktırdı diye haber olmuştu, Ferrari de gidip o Türkten aracı geri satın almıştı. Ben buna bakarak bütün Türkler hakkında olumsuz bir şey söyleyebilir miyim? Tabii ki hayır. Ama o Türk hakkında epey geyik yapmıştım zamanında. Sonuçta onun yaptığının nasıl Türklüğü ile doğrudan alakası yoksa, bu 2 Türkün elenmesinin de Türklük ile doğrudan alakası yok. Parası olan iki zat elenmiş, bize ne? Zenginin malı züğürdün çenesi bu kadar yorar yani.

Yok, bunun arkasında illa ki batının bir komplosunu arıycaz. neden? aşağılık kompleksimiz var da ondan. Başka türlüsünü düşünemiyoruz, herkes bize düşman (!) çünkü. Ve Ferrari de düşman.

KENDİNE GÜVENEN HATALARINDAN VE EKSİKLERİNDEN KORKMAZ, ONLARI HALI ALTINA SÜPÜRMEYE KALKMAZ, AKSİNE ONLARI DÜZELTME, ONLARDAN ARINMA YOLUNDA ÇABA GÖSTERİR.

Ama biz dünya burjuvazisi ve aristokrasisi içinde niye Ferrari'nin eleyemeyeceği çapta insanlarımız yok diye düşünüp bu konuda çalışmıyoruz da, Ferrari'ye yükleniyoruz.

Vay sen nasıl seçmezsin o Türkü!

vay, Abime yamuk ha?

Aha işte zihniyet bu.

Ben bu zihniyeti eleştiriyorum. Katılırsın, katılmazsın. O senin bileceğin bir şey. Ama ben bu zihniyeti gördüğüm yerde teşhir ederim.

Azıcık kendimize güvenelim,.

hastalık bilinmeden hastalığıklarımızı tedavi edemeyiz.

zaaflarımızı, eksikliklerimizi bilmeden veya yok sayarak onlardan kurtulamayız.

Aşağılık kompleksi içinde suçu hep karşıda arıyoruz. Hiç kendimize toz konduramıyoruz.

Özeleştiri yapamayanın eleştirisi de ciddiye alınmaz.

Meramım budur. Doğru bildiğimi de hiç çekinmeden söylerim.
    Yanılmışsam da yine hiç çekinmeden özür dilerim.

quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

Katılmıyorum, kesinlikle katılmıyorum, aşağılık kompleksi ise olsun varsın...
    tralles@ demiş ki..

Sanki biz Türkler, dünyanın en gelişmiş, en medeni, teknolojisi, bilimi, sanayisi en ileri; ürün ve hizmetleri dünyanın dört bir yanında satılıp kullanılan, sanatta ve kültürde zirveye çıkmış bir milletiz de, Ferrari, daha kazandığı paranın vergisini verip vermediği belli olmayan 2 türkün Cv'sini reddetti diye ayaklamıyoruz. İşte biz buyuz. O yüzden de sittin sene adam olmayız.

Bir aşağılık kompleksi varsa bence bu trallesin yukarıdaki kendi sözlerinde gizli...Ferrari sahibi olmak için dünyanın en gelişmiş milletine üye mi olmak lazım, ne demek bu?

İşte burda benim söylemek istediğim 2. cümlenizde saklı...TR distribütörü bir işgüzarlık yapıp açıklama yapıyor, neymiş efendim, 2 Türkün CV si yolladık red edildi.
    Saptırma ne? Türklerin CV si yetmedi ferrari sahip olmak için...

Sen 2 Türk ün CV si ile tüm Türkleri yargıla, utanmadan bunu bir üstünlük gibi basına açıkla, açıklayan da bakın Tr temsilcisi Türk yani...

Var mı böyle bir şey.. Siz ticari bir kurumun başı olsanız 2 müşterinizin kabul edilmediğini açıklama gereği niye duyarsınız?
    Bir kere müşterine ayıp, tabii varsa öyle bir müşteri..

İkinci ise sadece aklın sıra reklam yapmak için yaparsın bunu...

Ferrari değrleri yapan tek şey dünyanın en büyük kurallarından birini uygulaması...

Az bulunan şey çok değerlidir...

tralles 2 madde de saymışsın... sanatı bilmem ama Türk milleti kültür de dünyanın zirvesindedir, tabiki siz kültürünüze sahip çıktıkca...

• quote:

...Ferrari bunu büyük olmak için falan yapmıyor, ihtiyacı yok, ne kadar araba üretse hepsini satar zaten. İmaj ve prestij deseniz, bir benzeri belki de yok. İnanılmaz bir kar oranı var ayrıca ürünlerinde. Bu yüzden rahatlar ve seri üretim bir Mercedes'teki gibi mantıkla üretilmediği için aslında sadece araba da değil. Zanaatkarlık da var içinde, uzay teknolojisi de. ...

hiç kimse ne kadar üretse satamaz. talebin bir doyma noktası vardır. bu basit bir ekonomik kural. ferrari arzı düşük tutarak talebi canlı tutuyor ve böylece arabalarını pahalı satıyor. ama yine de bir tata kadar kar edemiyor. bugün kendi başına ayakta durabilen pek fazla lüks marka olduğunu sanmam. yanlış bilmiyorsam ferrari de fiat çatısı altında...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.