Şimdi Ara

ferrari ye Türklerin cv si yetmedi! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
1.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: gorele2000

Katılmıyorum, kesinlikle katılmıyorum, aşağılık kompleksi ise olsun varsın...
    tralles@ demiş ki..

Sanki biz Türkler, dünyanın en gelişmiş, en medeni, teknolojisi, bilimi, sanayisi en ileri; ürün ve hizmetleri dünyanın dört bir yanında satılıp kullanılan, sanatta ve kültürde zirveye çıkmış bir milletiz de, Ferrari, daha kazandığı paranın vergisini verip vermediği belli olmayan 2 türkün Cv'sini reddetti diye ayaklamıyoruz. İşte biz buyuz. O yüzden de sittin sene adam olmayız.

Bir aşağılık kompleksi varsa bence bu trallesin yukarıdaki kendi sözlerinde gizli...Ferrari sahibi olmak için dünyanın en gelişmiş milletine üye mi olmak lazım, ne demek bu?

İşte burda benim söylemek istediğim 2. cümlenizde saklı...TR distribütörü bir işgüzarlık yapıp açıklama yapıyor, neymiş efendim, 2 Türkün CV si yolladık red edildi.
    Saptırma ne? Türklerin CV si yetmedi ferrari sahip olmak için...

Sen 2 Türk ün CV si ile tüm Türkleri yargıla, utanmadan bunu bir üstünlük gibi basına açıkla, açıklayan da bakın Tr temsilcisi Türk yani...

Var mı böyle bir şey.. Siz ticari bir kurumun başı olsanız 2 müşterinizin kabul edilmediğini açıklama gereği niye duyarsınız?
    Bir kere müşterine ayıp, tabii varsa öyle bir müşteri..

İkinci ise sadece aklın sıra reklam yapmak için yaparsın bunu...

Ferrari değrleri yapan tek şey dünyanın en büyük kurallarından birini uygulaması...

Az bulunan şey çok değerlidir...

tralles 2 madde de saymışsın... sanatı bilmem ama Türk milleti kültür de dünyanın zirvesindedir, tabiki siz kültürünüze sahip çıktıkca...

İşte kastettiğim buydu.
    "tralles" arkadaş; benim amacım tartışmak değil. Embesil filan gibi bir terimi de bırak yazmak aklımın ucundan bile geçirmedim bunu anlayalım. "Kimler geyik yapmış açıkla bana" "geyik yapanlar kimler" diye cevap yazarak siyaset meydanlarına döndürmeyelim lütfen. İstersen bir daha oku; kaç tane mesajın sonunda ( ) bunun gibi smiley' ler kullanılmış, kaç tanesinde esprili muhabbetler dönmüş görebilirsin. Ancak kendi mesajını okursan bodoslama dalıp ortalığa "aşağılık kompleksi" lafını savuruyorsun. Herkes aşağılık kompleksli diyorsun. Hangi mesajdan çıkardın bunu? Tabiiki insanlar tepki gösterecek; 2 tane türk' ün cv' si reddediliyor ve bu yüzden "TÜRKLER' İN CV' Sİ YETMEDİ" manşeti atılıyor. Buna tepki göstermek aşağılık kompleksi değildir. Tam tersine üstte alıntıladığım mesajda yazan şeye katılıyorum; herhangi bir yerde aşağılık kompleksinin varlığı var ise, bunun en bariz el salladığı yer "" Sanki biz Türkler, dünyanın en gelişmiş, en medeni, teknolojisi, bilimi, sanayisi en ileri; ürün ve hizmetleri dünyanın dört bir yanında satılıp kullanılan, sanatta ve kültürde zirveye çıkmış bir milletiz de... "" bölümüdür. Birazcık güven kazanalım. Nasıl amerikanlar, almanlar veyahut tüm batılılar bu dünyanın saygıdeğer biricik lordları değil ise Türkler' de bu dünyada sahip oldukları değerler ile yer temizlikçisi konumunda değiller. Tıpkı hiçkimsenin olmadığı gibi. Dolayısıyla kimseyi bilmem ama kendi gazetelerimizin dahi "Türklerin CV' si yetmedi" şeklinde kendi milliyetini aşağılayan, dalga geçen söylemlerde bulunması bana dokunuyor. Bu manşeti Yunanistan' da bir gazete atsa nasıl tepki gösterirdik?.. Herneyse katılabilirsin katılmayabilirsin çok önemli değil zaten.

• Türkiyede gördüğünüz fxx replica olmasın arkadaşlar ?

ferrari lamborghini çok iyi replicalar var dünyada, yanına gitmeden analamanız bile mümkün olmuyor ...

google da replica ferrari diye aratın bakın neler bulacaksınız hele bir lamborghiniler var aklınız durur ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: metinemre

quote:

Orjinalden alıntı: Eveready
    ...Ferrari bunu büyük olmak için falan yapmıyor, ihtiyacı yok, ne kadar araba üretse hepsini satar zaten. İmaj ve prestij deseniz, bir benzeri belki de yok. İnanılmaz bir kar oranı var ayrıca ürünlerinde. Bu yüzden rahatlar ve seri üretim bir Mercedes'teki gibi mantıkla üretilmediği için aslında sadece araba da değil. Zanaatkarlık da var içinde, uzay teknolojisi de. ...

hiç kimse ne kadar üretse satamaz. talebin bir doyma noktası vardır. bu basit bir ekonomik kural. ferrari arzı düşük tutarak talebi canlı tutuyor ve böylece arabalarını pahalı satıyor. ama yine de bir tata kadar kar edemiyor. bugün kendi başına ayakta durabilen pek fazla lüks marka olduğunu sanmam. yanlış bilmiyorsam ferrari de fiat çatısı altında...

Ferrari'nin Fiat çatısı altında olmasının bir sebebi var. Ferrari'nin hem operasyon maliyetlerini karşılayıp hem de Formula 1 takımını kendi beslediğini dikkate almak lazım. Hem de en büyük bütçeye sahip takımlardan birisini. Çeşitli yarış gideleri olmasa, Ferrari böyle zorlanmazdı mali açıdan. Tabii bu durumda bizim bildiğimiz Ferrari olur muydu, meçhul. Ferrari, bizzat kendi deyimiyle yarışmak için otomobil satmakta.

Öte yandan kastettiğim nokta farklı. Elbette ki arz-talep-fiyat ilişkisi konusunda hakkınız var. Bunun aksini savunmak istemem mümkün değil. Sanırım iyi ifade edemedim. Demek istediğim Ferrari'nin elinde kalan stoklarının olmaması, ve aslında daha fazla araba satabilecek halde olması fakat bunu tercih etmeyip üretimini sınırlandırmasıdır. Teknik olarak baktığımızda, şu anda ürettikleri tarzda araç üretmekten vazgeçmezlerse, Ferrari'nin durmadan otomobil üretse bile tüm ürettiklerini satacağından şüphem yok. Eğer VW fabrikası gibi bir fabrika kurmazlarsa elbette.

• quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

saçmalık. bi yerden başlayacaki ferrari kullanmaya 3 tane kullanmışlığımız olsun.

o zaman satmadan önce başvuru alsınlar eski modellerden versinler yenisini alana kadar onu kullanalım. oldu olacak ferrari sürücü kursları açsınlar

tam super olmuş bende cv gondereyım bagri içimde kalacagına onların ıcınde kalsın

Orjinalden alıntı: 10ur_1

quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

quote:

Orjinalden alıntı: cyber-shot

Yetmez olurmu Türkiye'de dunyada sadece 30 adet bulunan özel üretim enzo fxx var youtube da videosuda var. Aracı garajdan
    tahta takozlarla çıkarıyorlar .Bu aracı alabilen adam isterse 612 yide alabilir bence.

Benim bildiğim enzo fxx sadece pistte kullanılabiliyor.

video yu gördüm ama o işte bir iş var

e36 3,20yi e46 3,20 ye çeviren sevgili ustalarımız mutlaka bir ferrrari üzerinde oynama yapmışlardır keza 6 farklı arabadan ferrari türeten ustamızda buna dahildir...

edit: smiley

Video yu izle bir youtubedan orjinal olduğu belli aynı fxx hadi yaptı diyelim(ki zor)o motorun rolantideki sesin zor yapar

• bu model için konuşmuyorum
    başka biryerde okumuştum
    ferrari sahibi olmak için önceden de ferrari kullanmak/sahip olmak gerekiyormuş
    ne yani
    şimdi bana piyangodan trilyon çıksa ben de ferrari almak istesem sıfır km,alamayacak mıyım?
    bence gereksiz bir uygulama olmuş
  • tamamen artıstlık işte bole kolay elde edılemeyecek bır araba gıbı gosterıp değerini arttırıolar ferrari'nin.. ah şöle fabrikaya fln bişey olsada Batma durumuna gelse ozaman görmek lazım onların alın diye yalvarışlarını fln kşkee böle yok turklerın Cv si yetmemıs fln denınce cok sınır oluorm ıste beddua bıle edıorm adamlara nedemek yahu 2. sınıf ınsn yerıne koyulmuş gibi bişey bu ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anshered -- 28 Haziran 2007; 1:08:39 >

• Lamborghini bu güne kadar 8 defa iflas etmiş. Ferrari gibi olamaz. Ferrari ayrı bir kavram.

Kar marjlarını aşırı yüksek tutuyorlar. Az satıyorlar değerleri artıyor. Ama kazanıyorlar da. Bu gibi firmaların yıllık satış üst limitleri vardır. Mesela Bentley'in 2007 yılı hedefi 10.000 den fazla satmamakmış

Daha önce Ferrari sahibi olma şartı bazı modellerinde var. Hepsinde değil tabi ki.

Orjinalden alıntı: anshered

tamamen artıstlık işte bole kolay elde edılemeyecek bır araba gıbı gosterıp değerini arttırıolar ferrari'nin.. ah şöle fabrikaya fln bişey olsada Batma durumuna gelse ozaman görmek lazım onların alın diye yalvarışlarını fln kşkee böle yok turklerın Cv si yetmemıs fln denınce cok sınır oluorm ıste beddua bıle edıorm adamlara nedemek yahu 2. sınıf ınsn yerıne koyulmuş gibi bişey bu ..

Ferrari kolay mı elde ediliyor

Türklerin cv si yetmemiş bizim basının yorumu.

kimbilir kimleri elediler.ferrari özel seri üreteceğini açıkladığında bnlerce insan sıraya giriyor.

özel seri satışlarında ferrari koleksiyoncularına öncelik veriliyor.

ferrari otomobil üreticisi Türk düşmanı başka bir örgüt değil.

• Tekrar diyeyim Türkiye'de Ferrari koleksiyonu olan bir adam vardı adamın adını hatırlamıyorum.Hatta ferrari fxx topiğinde konusulmuştu.O adam alır diyorum isterse.Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi bizim basınımızın yorumu bu sallamışlar

"tamamen artıstlık işte bole kolay elde edılemeyecek bır araba gıbı gosterıp değerini arttırıolar ferrari'nin.. ah şöle fabrikaya fln bişey olsada Batma durumuna gelse ozaman görmek lazım onların alın diye yalvarışlarını fln kşkee böle yok turklerın Cv si yetmemıs fln denınce cok sınır oluorm ıste beddua bıle edıorm adamlara nedemek yahu 2. sınıf ınsn yerıne koyulmuş gibi bişey bu .. "

Sanırım şimdi ne demek istediğim daha iyi anlaşılmıştır değil mi bana itiraz eden arkadaşlar?..

Sağolasın Anshered.
    Barton 2500+ | Abit AN-7 | 1.5gb DDR400 | ASUS X800XT Platinum Edition + AC Silencer | 120gb WD JB 7200rpm + 250gb Samsung Sata2 NCQ | Philips 109P4 | Jazz JB9901 150watt RMS | Ferrari Force Feedback Wheel | Thermaltake 420watt pfc | ASUS TA 210 | AC Fan Pro TC
    2nd:
    ThorougBred 1700+dlt3c | MSI KT4AV | 512mb DDR400 | Sapphire 9800pro | 15gb Quantum lct 7200rpm + 4gb WD 4200rpm:(| Samsung 763mb | Philips a2.610 5+1 55watts RMS | ASUS 300watt
  • quote:

Orjinalden alıntı: SUBARU

japon kılıklı uyduruk ferrariye 750.000 euro verene kadar ne arabalar var o fiyata
    el yapımıymış
    yesinlerr

Japon kılığı kötü mü

genelde ferrari ye mühendislik harikası derler.

ama sen uyduruk diyorsan öyledir.bir bildiğin vardır

uyduru arabaya 750bin euro fiyat çekiyorsun ve millet sıraya giriyor.

asıl marifet budur işte

• Ferrari'ye tepki olarak Shell'den verdikleri oyuncak Ferrari arabaları çöpe attım ve kazanamadıkları her Formula 1 şampiyonluğu için özellikle mutlu oldum.

Ayrıca herkesi duyarlı olmaya ve tepki olarak CV'lerini Modena'daki Ferrari merkezine fakslamaya davet ediyorum. Neye uğradıklarını şaşırsınlar.

Faks için :Paolo Maldini, Ferrari Spa Sales Manager and Recruitment Chief
    +39- 355 -3377274 (yani 355 - FERRARI)

Sarılın fakslara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eveready -- 28 Haziran 2007; 14:38:55 >

Orjinalden alıntı: tralles

Feanorringeril@, son yazına ben cevap vermeyeyim benim yerime Anshered@ cevap versin:

"tamamen artıstlık işte bole kolay elde edılemeyecek bır araba gıbı gosterıp değerini arttırıolar ferrari'nin.. ah şöle fabrikaya fln bişey olsada Batma durumuna gelse ozaman görmek lazım onların alın diye yalvarışlarını fln kşkee böle yok turklerın Cv si yetmemıs fln denınce cok sınır oluorm ıste beddua bıle edıorm adamlara nedemek yahu 2. sınıf ınsn yerıne koyulmuş gibi bişey bu .. "

Sanırım şimdi ne demek istediğim daha iyi anlaşılmıştır değil mi bana itiraz eden arkadaşlar?..

Sağolasın Anshered.

Saolasın krdeşim eywallah

• ferrari gereksiz pahali,araci carpinca kagit gibi yariliyor.okadar parayi arabanin neresine istiyorlar anlamis degilim
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.