Şimdi Ara

Fen liseliyim ama hiç alakam yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu konu hakkında çok kötü hissediyorum. Teogta %1'lik sınava girip üniversite sınavında iğrenç bir sonuç yapmış biri olarak kendimden nefret ediyorum. Liseye geçtim adeta mallaştım. Teog ne kadar seçici olmasa da bu kadar da fark olmamalıydı hocam. İlk iki sene yan gelip yatmanın cezasını çok ağır bedellerle ödüyorum. Herkes ilk beş bin hedefi koyabiliyorken ben on bin demekten çekiniyorum. Sınav tokat gibi çarptı bana 20 bin yapabilir miyim diye düşünmüyor değilim. Mezunum ama en ufak zorluğa gelemiyorum direkt kapasitesiz gibi hissediyorum 3-5 soru çözemeyince. Ortaokulda aramda hiçbir fark olmayan insanlar 5 binde 20 binde. Benim neyim eksik diyorum? Böyle olacağını bilsem 9dan hayvan gibi çalışırdım ama keşke demek bir halta yaramıyor. Bu sene ne kadar toplayabileceğim bakalım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İşin tuhaf yanı obp 94.16 madem bu kadar salağım bu nasıl oluyor? Edit: Sınavdan bir iki gün önce çalışırdım ama ne bileyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diyafontdenklem -- 24 Eylül 2018; 22:57:49 >

• bizim okulda ilk 300e giren bile vardı insanın morali bozuluyor ama kapasitesiz değiliz kesinlikle bu sınavla diğer sınavı bağlayan hiç bir şey yok zaten fen lisesinde okumuşsun bence yapamaman için bir sebep yok ben de çok tuhaf ve umutsuz hissediyorum 42 bin yaptım ve asla hedefim değildi ama olacağına inanmamız ve çoook çalışmamız lazım sanırım

Hocam haklısınız bizde de vardı öyle dereceler ama onlar düzenli çalışan kişilerdi onlar gibi bir senede kendimi yetiştirmem zor gibi ama keşke on bin felan olsa gönlümden en iyisi geçiyor tabi ama bir senede bunu ne kadar iyileştiririm bilemiyorum sadece inanmak ve çalışmak gerek aslında sadece çok çabuk yılıyorum ve kendi kendimi üzüyorum elbette ki çok farkımız yoktur ama insanoğlu işte bir kere olmadı mı sorgulamaya başlıyor :(

• yine de daha yükseği hedeflemeye çalış emin ol yaparsın 1 hedeflersin 5 olur 5 hedeflersin 10 olur en yüksektekini hedefle herkes ilk senesinde kazanmıyor

• Hocam bazen benzer hislere düşüyorum ben de. Akrabalar annem babam fen lisesi diyince inanılmaz başarılar bekliyorlardı sürekli tıpa ikna etmeye çalışıyorlardı ancak tıpın kıyısından bile geçemediğimi görünce bu sene öyle baskılar yok ümidi kestiler:D bazen benim de kendimden ümidi kesesim geliyor, olmayacak galiba diyorum, umutsuzluğa düşüyorum ancak ben o potansiyeli yoğun olarak hissediyorum hocam içimde, bence siz de hissediyorsunuzdur. Yılmamak lazım, bir de kendimize inanmamız lazım. Başaramamız için bir neden yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fleenco F kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de öyle babam felan benim senden umudum vardı diyor ama ben de biraz tembellik etmiştim bu sene mezuna kalacağımı kabullenmiştim babamın bazı hataları oldu ailevi meselelere takılı kaldım bu sene öyle bir şansım yok başarmak lazım hedefim tıp ama artık valla büyük hedefler koymaya korkuyorum cidden artık yıpranmak istemiyorum ama yapabiliriz gerçekten inanç lazım

• Hocam işin kötü tarafı ben eşek gibi çalışmıştım ya. Görmüşlerdi de ne kadar çalıştığımı o yüzden daha da bir ümitsizlik var ancak sınav anı talihsizlikler yaşadım ve hiç sınava yönelik çalışmamışım ben onu fark ettim girince. Bu sene hatalarımızı düzeltip inşallah hedefimize ulaşacağız, milletin ne dediğini de çok takmamak lazım kendimizi en iyi yine biz biliyoruz, neler yapabileceğimizi de. O yüzden siz de kulak asmayın, çalışmanıza bakın ancak kendinize güvenin, çok önemli bu sınav esnasında dağılmamak için. Çok çalışmadım diyorsunuz, çalıştıkça güven gelecektir eminim, güzel haberlerinizi bekliyorum seneye uplayalım burayı

Hocam olsun sizin de bilgi birikiminiz var öyle düşünün lütfen pes etmeyin. Bu sene konuların alt yapısı oluştuğu için yeni nesil sisteme daha kolay ayak uyduracaksınızdır. Kendinizi üzmeyin hiçbir şey için ben sizin iyi yerlere geleceğinize inanıyorum. Bu sene daha verimli çalışıp çok daha iyisini alacaksınız inşallah. Ben de güzel derece haberlerinizi bekliyorum. Yılmayın... Sizinleyiz hocam.

• Hocam ayni durumdayiz ben de tam olarak yuzde 1lik dilime girip fen lisesi okudum 9,10 hatta 11in de yarısında yattim. Sadece 12deki konulara adam akilli calistim diyebilirim sonuc 30bin. Ben de mezunum hocam teogun olayı şuydu sadece 8.sınıf konularından soru vardi ve sure ınanılmaz fazlaydi bi soruya 2dk ayrica sorularin basitligine deginmiyorum bile. Universite sınavi ise cok farkli. Konu araligi cok genis, sadece 1 sene calismakla olmuyormus dedigim gibi bastan saglam tutmak gerekiyor cidden yüksek siralama isteyenler icin. Umudunuzu kaybetmeyin, mutlaka kapasitemiz var sadece hizlanmali ve konulara daha iyi hakim olmak gerekir

• Hocam haklısınız öyle bir algı oluşuyor bu ortamda çok yıprandım kendi kendime de baskı kurdum ama istediğim hedef tıp olduğu için bilmşyorum acaba ortamdan mı etkilendim nedense artık sadece onu hayal ediyorum. Ne insanlar vardı kazandı ben niye kazanamıyorum diye kafama takıyorum ama olay verimli çalışmaktan geçiyor ve rahat olmaktan. Psikolojik olarak hazır olmak çok önemli.

• Leo Messi Kun kullanıcısına yanıt
    Hocam 30 bin de çok iyi aslında belki size küçük gelebilir ama siz yine çok iyi yapmışsınız iyi bir çalışmayla çok iyi yere geleceksiniz eminim. Yılmak yok. İyi bir pratik ve çalışmayla yeneceğiz bu durumu dediğiniz gibi. Umarım sizi de çok iyi derecelerde göreceğiz seneye. Güzel olacak her şey sizin adınıza inşallah.

• Hocam o kadar haklısınız ki. Sınava kesinlikle bir yandan da psikolojiyi hazırlamak gerekiyor, psikoloji zayıfsa dağılıp gidiyorsunuz. Bana çok demişlerdi sen bu psikolojiyle mezun senesini kaldıramazsın diye ancak ben yine de emeklerimin karşılığını almadığımı düşündüğüm için kaldım ve direniyorum. Ne insanlar kazandı düşüncesi beni de çok kemiriyor ama bunu düşünerek kendimize zarar vermekten başka bir şey de yapmıyoruz, olumlu düşünmek lazım. Sırf girmek için rastgele bir yere girmedik, bunu biz seçtik kendi geleceğimiz için, hayallerimiz için. Yürek ister bence. Seneye istediğimiz yerde olunca onlar da iç çeker ulan bir sene daha kalsa mıydım acaba daha iyisi için diye, bu işler böyledir. Biz çalışmamıza bakalım

• Leo Messi Kun kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de 9-10-11 de yattım sonuç 27 bin:D ben son sene toparladım konuları ancak çok yavaştım, hızlanmak gerçekten çok önemli gerçekten teog o yönden bize bir dezavantaj oldu.

Kesinlikle haklısınız hocam bu stresin sonu güzel bitecek umarım ama rahat olmaya bakalım. Stres demeyelim. Her şeyin bir güzelliği var bir sene daha sabır sadece ve olup gidecek işte. Sakın pes etmeyin. Sınav anı tecrübesi olduğu için bir nevi daha çok avantajlıyız. Her şey daha iyi olacak bu avantajları değerlendirdiğimizde aksilik çıkmadıkça iyi bir sonuca ulaşacağız.

• sıralaman kaç?

9. 10.sınıfta meslek liseli ust siniflar hep nasil fen liseli bu derdi şimdi anlıyorum cekemediklerimi

İster meslek lisesi ol ama kendine inan tip kazanan çok ortalama anadolu liselerinden

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.