|
|

1 Mobil
|
|
|
Eskiden Lise Kaç Yıldı?
Eskiden lise eğitimi süresi, ülkelere ve dönemlere göre farklılık göstermekteydi. Türkiye'de ise lise eğitimi geçmişte çeşitli değişikliklere uğramıştır.
Eskiden Lise Kaç Seneydi?
Eskiden İlkokul Kaç Seneydi?
Türkiye'de ilkokul eğitimi süresi eskiden 5 yıldı. 1990'lı yıllarda yapılan eğitim reformuyla ilkokul eğitimi 8 yıla çıkarıldı.
Eskiden Ortaokul Kaç Yıldı?
Eskiden ortaokul eğitimi süresi 3 yıldı. 1960'lı yıllarda yapılan eğitim reformuyla ortaokul eğitimi 2 yıla indirildi. 1990'lı yıllarda ise ortaokul eğitimi yeniden 3 yıla çıkarıldı. 2000 yılında yürürlüğe giren 8 yıllık zorunlu eğitim uygulamasıyla birlikte ortaokul eğitimi 4 yıla çıkarıldı.
Sonuç
Lise eğitiminin süresi tarih boyunca değişmiştir. Türkiye'de lise eğitimi bir dönem 5 yıl, bir dönem ise 4 yıl olmuştur. Günümüzde lise eğitimi 4 yıldır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
![]() |
|
önceden ortaokul ile lise birleşikti 6 yıl okul 1 yıl da hazırlık gibi düşünebilirsin 6-7-8 (ortaokul)9-10-11(lise) gibi düşünebilirsin 1 yıl da hazırlık |
| _____________________________ |
|
gayet güzelmiş aslında niye bozmuşlar acaba |
|
normalde 5 ilkokul, 3 ortaokul 3 yıl da liseydi. fakat yabancı dille eğitim yapan 1 yıl hazırlıkla birlikte ortakul lise birleşik olan ve ilkokul 5.sınıf sonunda merkezi bi sınavla öğrenci alan 7 yıllık anadolu liseleri vardı.sonradan bu okulları sadece 4 yıllık lise yaptılar ve normal lise seviyesine dönüştü anadolu liseleri. |
|