Arkadaşlar merhaba 49x puanlı bir Fen Lisesi'ne gidiyorum. Bu sene projelerle ve yazılılarla vs uğraşmamak için açığa geçmeyi düşündüm ama internette bile adam akıllı bilgi bulamıyorum. Görevliden bile tatmin olmadım tanıtım yapan. 12. sınıfta açığa geçenler yardımcı olabilir mi sorulara 1.) Zorunlu dersler dışında ekstra ders almam gerekiyor mu seçmeli olarak (sanırım bu gerekmiyor ama tam emin olmak için.) ve alsam almasam ne eksisi olur veya artısı ne olur? 2.) Mezun olmakta sıkıntı çeker miyim? 3.) Derslerde aldığımız notların obp'ye katkısı nasıl oluyor? atıyorum hepsinden 100 alsam kaça çıkarabilirim veya hepsinden 80 alsam kaça indiririm? 4.) Bazıları vermem gereken ders var vs. diye sorular sormuş. Sınavı zaten 2 kere olmuyor muyuz? Dersi verip vermeyeceklerini neye göre anlıyorlar? 5.) AÖL Sınavlarına nerelerden çalıştınız ve obpniz kaçtan kaça çıktı? AÖL Notlarının bu mevzuya etkisi 6.) OBP olayı ne zaman belli oluyor bu sene ösym nin sitesinden herkes bir şeyler onaylıyordu 2. dönem sınavlarını vermeden ben nasıl onu onaylayacağım veya sistem nasıl işliyor? 7.) Genel olarak pişman mısınız yoksa iyi oldu gibi mi düşünüyorsunuz? 8.) Kredi benim ne işime yarayacak sanırım zaten olaya başlar başlamaz almam gereken krediyi tamamlamış oluyorum. Kredileri olabildiğince çoğaltmak neye yarıyor. Yoksa sadece bir baraj görevi mi görüyor? 9.) Edebiyat vs. gibi zorunlu derslere nasıl çalıştınız? Konular vs. neye göre belirleniyor geçen sene sık sık söylev sormuşlar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3E9B73467 -- 5 Ekim 2020; 16:31:3 > |
12. Sınıfta Açık Liseye Geçiş ve Zorunlu Dersler
-
sınıfta açık liseye geçiş yapmak isteyen öğrenciler, hangi derslerin zorunlu olduğunu bilmelidir. Açık lisede 12. sınıf zorunlu dersler şu şekildedir:
-
Türkçe
- Matematik
- Fen Bilimleri (Biyoloji, Fizik, Kimya)
- Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya, Felsefe)
-
Yabancı Dil (İngilizce veya bir başka dil)
-
sınıf açık liseye geçerken, önceki sınıflarınızda aldığınız krediler dikkate alınır. Açık liseye geçmeden önce kaç kredinizin olduğunu öğrenmek için okulunuzun kayıt ofisine başvurabilirsiniz.
Açık lise 12. sınıf dersleri, yüz yüze eğitime alternatif olarak çevrimiçi veya uzaktan eğitim yoluyla sunulur. Öğrenciler kendi hızlarında ders alabilir ve sınavlarını istedikleri zaman tamamlayabilirler.
Açık lise 12. sınıf zorunlu dersleri, öğrencileri üniversiteye veya iş gücüne hazırlamayı amaçlamaktadır. Bu dersler, öğrencilerin temel akademik becerilerini geliştirmelerine ve seçtikleri alanda ilerlemek için gereken bilgi ve becerileri edinmelerine yardımcı olur.
Açık liseye geçmek, lise eğitiminizi tamamlamanın ve geleceğiniz için daha iyi fırsatlar elde etmenin esnek ve uygun maliyetli bir yoludur.