Şimdi Ara

Farlar Farlar Farlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
3.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkes trafikte sorunsuz gitmeyi istiyor elbette. Ama kimse sorunsuz gidemiyor.

Hele ki arkadan gelen arabanın farları işin içine girince kaçacak yer arıyorsunuz dimi. Ayarsız farlılar. Beyaz farlılar. Ayarsız beyaz farlılar var bir de yeni çıkan mavi veya mor farlılar var. Gördünüz dimi sizde. Araba güzel görünüyo sanan kekolar. İnsanları tehlikeye düşüren kekolar. Gece 3 olmuş uyanmışım işe gidicem pat arkadan gelen apaçi mavi farlı. Kaçacak yer arıyorum.

Ne zevk alıyosunuz arkadaş bundan. Bir de sislere da takmış kısalar beyaz sisler mavi araba kırmızı amerikan bayrağı gibi geziyo keko. Kendini düşünmüyosun orası belli xenon far bile belli bir zaman sonra veya yağmurda görüş vermekte zor oluyor. Bu farlarla nasıl gidiyosun anlamıyorum. Sarı far neyinize yetmiyor.

Neyse sakinim.

• Mercekli xenonlar gözleri yormuyor ama beyaz ampuller mahvediyor
  • En iyi aydınlatma 3200 kelvinde sağlanır. Buda şu anki standart halojenlerin renk sıcaklığıdır. Orjinal xenonlar 4300 kelvinde olur. Piyasada pek bulunmazlar. Kelvin değeri arttıkça renkte mavileşme başlar. Buda yetersiz aydınlatma anlamına gelir. Bu mavi renk veren ampüller önünü bile zor aydınlattığından ben daha gözümü aldığını görmedim. Halojen farların da göz aldığı düşünüldüğünde, bu mavi efsanesini iyice yayıp trafikte rahat edesi geliyor insanın. Mavi tonların hem daha şık, hemde daha iyi olduğuna dair bir söylenti yayılsa inanacak en az 10 milyon insan var ülkede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 4 Mart 2018; 21:52:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben uzunları acık gezenlerle arka sisleri acık gezenlere cok sinir oluyorum.

Son model BMW de arka sis açanlar var. Sinek beyinliler. Işık’tan tahrik oluyorlar heralde.

• Bugün benimde başıma geldi bı tane Honda sağı solu değişik yanıp sönen beyaz far takmış söz falan kalmadı

• Camlarda 1 numara film var olmasa daha cok cıldırtıyorlar insanı

hele uzun yol zehir oluyor ...

Arap yagı cok bulunca kıcına sürermiş misali

bazi insanlarda lüzumsuz yere acıyorlar sis

veya arka sis

veya uzunlar ...

• rahmetli kemal sunal'in martılar martılar şiiri aklıma geldi, başlığı görünce

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    xenon far sönüp yanıyor
    8 yıl önce açıldı
    H4 farlar hiç aydınlatmıyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARES007

Ben uzunları acık gezenlerle arka sisleri acık gezenlere cok sinir oluyorum.

Son model BMW de arka sis açanlar var. Sinek beyinliler. Işık’tan tahrik oluyorlar heralde.

Sinekler ışığa geliyor o zaman sis farını açınca sinek beyinlileri kendine çekeceğini mi sanıyor acaba.

Polis bunlara müdahale edemiyor mu onu anlamıyorum. Bir kuralı kanunu maddesi yok mu bunun anlamadım.
  • Youtube da trafik kazalarını izlediğimde, gece kaza yapanların çoğunun mavi ve maviye yakın farları olduğunu tespit ettim. Muhtemelen merceksiz far lara dandik led ışıklarını takan kimseler bunlar. Artık aydınlatma yetersiz olduğu için mi yoksa bunların zihniyeti kural tanımaz olduğu için mi bilemem ama bir ortak yönleri de gece kaza yapmak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benden çok güzel küfür yiyorlar , bunlar sayesinde stres atıyorum. Haa birde çakar farlı motosikletler çıktı , kendisini farkettirecek diye milletin gözünü almayı kendinde hak görüyor .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arka sis lambasını yakarak dolaşan, i20 ve Civic görüyorum. Bu araçlara sahip kişilerin durumu ilginç.
  • o zaman trafikte görevli arkadaşların işkembecide karın doyurmak yerine yanından geçen şuursuzu durdurup ceza kesmesi gerekiyor ancak ona da yetkileri yok sanırım.
  • çok yazdım bir daha yazmayacağım. Ama şunu şöyleyeyim. Arka sisi açan gerizekalının önde gidenidir. Ön sisi açana hadi önümü görmüyorum falan dese, ikna edemeyiz de gereksiz olduğuna. Ama arka sisi açmanın hiç bir amacı, faydası yok. Bunun yanında açanda da zeka belirtisi yok. Aracı boşline olupta, önde sisi olmayıp arka sisi açanlarda ayrı bir olay.
    Ben yoruldum. Küfür etmekten, kendimi sinir etmekten.
  • Bu sabah arka sisi açık birisini lambada yanına yanaşıp
    Arka sis lambanızı açık unutmuşsunuz diye kibarca UYARDIM
    Mal mal baktı suratıma
  • Geçenlerde eve giderken cok ilerde parlayan beyaz bir ışık gördüm, ilk başta ters yönden bir araç oldugunu düşündüm, yaklaştikca apaçi şahin tayfasinin arka sis fari oldugunu farkettim ancak şöyle bir durum var; sis kırmızı degil ve aşırı derecede parlak yani arkasinda gitmeniz imkansiz. Önüne geçtim durum daha vahim yani nersinden tutsan elinde kalir.

• Civiciler hep. Baya küfür ediyorum. Böyle apaçi bir kitle yok ya. Stok civic yok piyasada hepsi body kit takmış 1200283 tane ışıkla vegas gazinosu gibi geziyor

• O arka sislerin nedeni ön sisleri takarken ustaların kolay yolu tercih etmesidir. Orjinal sinyal kolunda araçta ön sis olmadığı için haliyle kolda da sadece arka sis butonu var ve ustalar ise hemen kolay yolu seçip arka sis'e giden kabloya ek kablo çekip direk önlere bağlıyor. Buda ön sisleri açmak için arkalarında yanacağı anlamına geliyor. Bana usta bu şekilde söyledi ve ben içeriye tuş taktırmıştım sis için. Ya da ustanın yöntemi seçilebilir; arka sis ampulü yuvadan çıkartılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

quote:

Orijinalden alıntı: ARES007

Ben uzunları acık gezenlerle arka sisleri acık gezenlere cok sinir oluyorum.

Sinekler ışığa geliyor o zaman sis farını açınca sinek beyinlileri kendine çekeceğini mi sanıyor acaba.

Polis bunlara müdahale edemiyor mu onu anlamıyorum. Bir kuralı kanunu maddesi yok mu bunun anlamadım.

kanunu var. farlar beyaz sisler sarı olmalı. sis olmayan zamanlarda sis farı yakmanın cezası var ama kimse takmıyor. ceza uygulanmadığı için insanlar bu konuda rahat davranıyor.

arka sisleri yakanlara dayıyorum uzunu. çok göz alıyor biraz da o uğraşsın.

• Trafik polisleri nedense bunları görmez.
  • kaliteli led'ler sıkıntısız. şu 300 küsür liralık philips'ler. göz almamakla birlikte mükemmel aydınlatıyor.
    70-80 liralık ama adam gibi ledler (8000k-göz almayan tip msela inwells'ler iyidir o konuda) de iş görüyor.

asıl sorun 12000 k olan, tam apaçi işi, artık maviye çalan ledlerde.

mercekli fara led daha çok yakışıyor bu arada.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.