Şimdi Ara

Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
34
Favori
15.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ÖNEMLİ NOT:


    01.05.2022 tarihinden önce gümrük vergisi, sipariş verdiğiniz ürünlerin(kargo bedeli hariç) %38'i kadar tutmaktaydı ancak 01.05.2022 tarihi itibariyle toplam ürün bedeli 150 Euro ve üzeri olan siparişlerin gümrük vergisinde ciddi bir artış oldu. Şu an için net bir rakam olmasa da aldığınız ürünün 1,5 katı kadar bir gümrük vergisiyle karşılaşmanız mümkün.




    Herkese merhabalar,


    Fanatec simülasyon ekipmanlarının satışı ülkemizde yaygın olmadığı için böyle bir konu açmak istedim. fanatec.com/eu-en/ adresinden doğrudan Türkiye'deki adresinize ürün siparişi verebiliyorsunuz. Sipariş verdiğiniz ürünler için gümrükte ayrıca bir gümrük vergisi ödemeniz gerekiyor ancak buna rağmen Türkiye'de sıfır olarak satışını yapan yerin yine de yarı fiyatına gelmekte. Güncel döviz kurları dolayısıyla zaten çok yüksek rakamlar ödenen bu ürünlere kimsenin ederinin 2 katı rakamlar ödemesini istemediğim için bu konunun önemli olduğunu düşünüyorum.


    Geçtiğimiz mart ayında Fanatec'in kendi sitesinden GT DD Pro ve CSL Pedals Clutch Kit ikilisini sipariş etmiştim, ürünler gümrük süreçleri dahil 15 günde elime ulaştılar.



    Sipariş, ödeme, kargolama ve gümrük aşamalarına bakacak olursak;



    Sipariş ve Ödeme


    Teslimat ve fatura adreslerini olası bir soruna karşı Türkçe karakter kullanmadan girmenizi öneririm. Adres bilgilerini doldururken istenen "Personal fiscal code" kısmına TC kimlik numaranızı yazabilirsiniz.


    Ödeme, Euro üzerinden yapılmakta. Önerim, sipariş öncesinde ödemeyi yapacağınız kredi kartına ait bankayı arayıp Euro ekstresi oluşturmanızdır. Bu sayede bankanın uygulayacağı ekstra bir kur farkından etkilenmemiş olacaksınız. Ekstre ödemesini ilgili tutar kadar bankadaki TL hesabınızdan Euro hesabınıza göndererek yapabileceksiniz.



    Kargo ve Gümrük Süreci


    Eğer alacağınız ürünler stoktaysa siparişi verdikten sonra yaklaşık 2-4 gün aralığında Hamburg'dan kargoya verilmekte. Gönderiler, UPS Express Saver ile taşınmakta.


    Kargoya verildikten sonra yaklaşık 1-3 gün aralığında ürünler Türkiye gümrüğüne ulaşmakta ve aynı gün tarafınıza UPS Türkiye'den SMS gelmekte. Gelen SMS'te gönderinizin Türkiye'ye ulaştığı ve gümrük işlemlerine devam edilebilmesi için ilettikleri linkte yer alan formun doldurularak kendilerine gönderilmesi istenmekte. Formda yer alan ad-soyad, adres, telefon no, e-posta, TC kimlik no ve gelen ürün/ürünlere ait ticari tanım alanlarını doldurup formu imzalıyorsunuz. Bu formun doldurulmuş hali ile birlikte siparişe ait kredi kartı ekstresi/slibi ya da ödeme dekontu/sipariş formunu da ek yaparak ithalatevrak@ups.com adresine mail atıyorsunuz. Sonrasında talimatınızın ve evraklarınız taraflarına ulaştığıyla ilgili size otomatik yanıt gelmekte.


    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi


    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi


    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi



    4 günlük bekleyişin ardından Ünsped Gümrük Müşavirliği'nden gönderiye ait vergi tutarının ve ödemeyi yapmam gereken yerin banka bilgilerinin yer aldığı bir mail geldi.


    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi



    Gümrük vergisi ödemesini yaptıktan 3 gün sonra ürünler gümrükten çıktı ve bir sonraki gün adresime ulaştılar.


    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi



    Birkaç ürünü tek bir siparişte alsanız dahi ilginçtir ki hepsini tek bir kutu içerisinde toplu olarak göndermiyorlar, hepsi ayrı ayrı kutularda gelmekte.


    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi



    Gümrük Vergisi


    01.05.2022 tarihinden önce gümrük vergisi, sipariş verdiğiniz ürünlerin(kargo bedeli hariç) %38'i kadar tutmaktaydı. 01.05.2022 tarihi itibariyle toplam ürün bedeli 150 Euro ve üzeri olan siparişlerin gümrük vergisinde ciddi bir artış oldu. Şu an için net bir rakam olmasa da aldığınız ürünün 1,5 katı kadar bir gümrük vergisiyle karşılaşmanız mümkün.



    01.05.2022 öncesi için Türkiye satış fiyatı ile kıyaslama yapacak olursak konuyu açtığım 09.04.2022 tarihinde Ortombo'da havale/EFT ödeme seçeneği ile 30.106 TL'ye satılmakta olan GT DD Pro'yu ele alalım. Fanatec'in sitesinden Türkiye adresine aynı seti sipariş ettiğinizde ürün 588,19 Euro, kargosu 103,95 Euro tutmakta. Gümrük vergisi, kargo hariç tutar üzerinden hesaplandığı için 588,19 x 0,38 = 223,51 Euro'luk bir gümrük vergisi doğmakta. Kargo dahil sipariş tutarı(692,14 Euro) ve gümrük vergisi(223,51 Euro) toplamda 915,65 Euro yapmakta. 09.04.2022 tarihindeki Euro kurunu 16,10 TL olarak hesapladığımızda 915,65 x 16,1 = 14.742 TL yapmakta. Yani Fanatec'in sitesinden gümrük vergisi ödenerek alınan GT DD Pro'nun fiyatı(14.742 TL) Ortombo'daki fiyatın(30.106 TL) yarısından daha uyguna gelmekteydi.


    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi


    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi



    Gümrük Vergisi Alacak Tutarının İade Alınması


    Siparişiniz tarafınıza ulaştıktan 1 gün sonra adresinize yine UPS tarafından Ünsped Gümrük Müşavirliği'nin gümrük vergisi için yaptığı hesaplamalara ilişkin evraklar gelmekte. Bu evraklarda oluşan vergi ile sizin ödediğiniz tutar arasındaki farktan dolayı ortaya çıkan alacak tutarınız da yazmakta.


    Alacağınızı tahsil etmek için app.ugm.com.tr/MCP/Account/IndividualLogin adresine giriyorsunuz ve ilgili alana kullanmakta olduğunuz eposta hesabınızı yazıp "Onayla" butonuna tıklıyorsunuz. Hemen ardından bot@ugm.info.tr hesabından tarafınıza bir mail gelmekte(gereksiz kutusuna düşebiliyor). Mailde yazan onay kodunu da ilgili alana yazdıktan sonra "Kaydet" butonuna tıklayarak iade talebinde bulunacağınız sayfaya yönlendiriliyorsunuz. Gelen sayfaya TC kimlik numaranızı yazdıktan sonra alacak tutarınız sayfanın alt kısmındaki "Firma Bakiyesi" kısmına otomatik olarak yansımakta. Tüm alanları doldurduktan sonra "Gönder" butonuna basarak iade işlemini başlatabilirsiniz. UGM cari hesaplar müşteri temsilcisinden aldığım bilgiye göre iadeler çarşamba-cuma günleri arasında yapılmakta. 


    Vergi Dairesi İsmi kısmını boş geçmenize izin verilmediği için bu alana "TC" yazabilirsiniz.

    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi


    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi




    Yukarıda mümkün olduğunca tüm detaylara yer vermeye çalıştım, bunların dışında merak ettiğiniz bir konu olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.


    Herkese keyifli sürüşler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 19 Mayıs 2022; 17:30:28 >







  • Selamlar arkadaşlar, ben Ortombo dan Mustafa,

    Bu bilgilendirme ve detaylı anlatım için teşekkrüler güzel bir bilgilendirme olmuş, Tüm simulasyon severlerin faydalanacağı bir içerik.


    Bunun dışında burda bizim gibi ürünleri getirenlere dair yanlış yorumlar için bu cevabı yazma ihtyacı duydum. ayrıca örnek olması için yaptığımız bir ithalattan remi beyannamenin dijital kopyasını ekliyorum. isteyen arkadaşlar beyannameyi numarasından kontrol ettirebilirler.

    Sarpın da belirttiği gibi bu tip oyun ekipmanlarını bireysel aldığınızda gümrükteki süreç farklı işliyor bireyselde üst limit olan 1500 euro ya kadar olan alımlarda bireysel olarak vergileri verip çekebiliyorsunuz.


    Ticari olarak ithalat yapıldığında Tıpkı araba sektöründeki gibi ve diğer bir çok ürün grubu ve sektörlerde olduğu gibi işletmeler ürünlerin bağlı bulundukları gruplara, Gümrük tarifelerine göre farklı vergilendiriliyor.

    Örneğin Oyun ekipmanlarında da böyle bazı ürünlerde bireyler sadece kdv ödeyerek alırken bizler %20 ötv %30 ek vergi ve Kdv gibi vergiler ödüyoruz, ayrıca ardiye ordino beyanname masrafları gümrükçü masrafları nakliye sigortası vb gibi bir çok ek yükümlülük geliyor.


    Bunun sonucunda ürün fiyatı bireysele göre tabi ki çok yüksek oluyor.

    Sonrasında da satış yapılan fiyattan gelir vergisi ve kdv gibi vergiler çıkıyor.


    Bizimle iletişime geçen neredeyse tüm müşterilere eğer aceleleri yok ise direk fanatec ten almalarını zaten biz de tavsiye ediyoruz.

    Bizim işimiz Simulatör ve kokpit, biz direksiyonları satmayı ana amacımız olarak görsek zaten Thrustmaster ın distribütörlüğünü bırakmazdık.


    Burda yapılan ve bazı başka forumlarda, discord kanallarında acımasızca yargılamalar ve eleştirilere bir cevap olması için bu gönderiye bu açıklamayı yazıyorum.


    Türkiye de bu sektörde en başından bu yana gerçekten tüm enerjisiyle bu işi yapmaya çalışan ve ülkemizde bu konuda tüm mecralarda herkese yardımcı olmaya çalışan bir firma olarak sizlerin değerlendirmelerini çok daha iyi araştırıp bilgi sahibi olduktan yapmanızı rica ediyorum.



    Not: Bu beyannamede kırmızı çizili olan 8532,91 Euro luk toplamda o günkü kurla 133.433 lira mal bedeli olan ürünlere 94.900,22 lira vergi ödenmiştir, vergi harici de ödenen diğer masraflarla birlikte toplamda 98.313,72 lira masraf yapılmıştır.


    Bu rakamları güncel kurlarla da hesaplayıp şu andaki satış fiyatımızı sonrasında oluşacak vergileri düştükten sonra kalan rakamı bulabilirsiniz.

    bunun gibi ticari olaylarda evrakları paylaşmak aslında doğru değil ama gerçekten bunun ilgili yapılan haksız eleştiriler, atılan iftiralar ve çirkin ithamlar bizi çok üzüyor.


    hepinize selamlar

    herkese iyi eğlenceler diliyorum


     

              8.532,91 EUR MAL BEDELİ TUTARINDAKİ ENDOR AG FİRMASINDAN İTHAL EDECEĞİNİZ XXXX CİNSİ ÜRÜNLERİNİZ İLE İLGİLİ YAKLAŞIK GÜMRÜK MAALİYETİ AŞAĞIDAKİ GİBİ TARAFINIZA SUNULMUŞTUR.

    GÜMRÜK KDV-----------------------------------------------------------------------------------94.900,22 TL

    HİZMET   -----------------------------------------------------------------------------------------944,00 TL

    ARDİYE--------------------------------------------------------------------------------------------2209,50 TL

    ORDİNO-------------------------------------------------------------------------------------------260,00 TL

     

    GENEL TOPLAM -------------------------------------------------------------------------------98313,72 TL

    Evet çok pahalı lakin buraya getirdip birde üzerine bir kat daha koyanlardan daha hesaplı alınıyor hiçolmazsa adam 15.500 tl ye mal ediyor ürün burada 32 bin 33 bin tl oluyor el insaf yani

    kör tuttuğunu öpüyor artık bu ülkede ne denetleme var nede bir gözetim


    bu yüzden Sarp kardeşimiz çok iyi etmiş bu konuyu açmakla ellerine aklına sağlık

    Öncelikle rehber için sağol Sarp hocam.


    Sonralıkla.. %138 ne abicim? Yok öyle bir vergi. Herkes istediği yerden alabilir kim arkadaşı kim değil beni ilgilendirmez ben gördüğümü söylerim. 15'e gelen cihazı 32 bin lira çekmek benim için "aa senin sim hobin var, dur senin cüzdanını bir imha edeyim" dir. Şu yüzdeni bu yüzdeni o yüzdeni yok bunun.


    Aynısını kokpitciler de yapar. Gider cnc'cide doğramacıda sigma yaptırırsın yarı yarıya gelir fiyatı. Kokpit yapan adama gidersin yapıştırır fiyatı kat kat.


    Kar etme demiyoruz elbette edecek. Ama bu nedir ya bu nasıl bir marj?


    Neden çünkü "reyyyysing". Sim reyssing. hobi. Lüks kafası. Hadi oradan. Bitmedi bu ülkedeki "aa lüksse geçiririm" aynı gemideyiz kafası. arkadaş açmış mis gibi konuyu. Bu konuyu açtı diye kaç tane "tacir" tırnağını yiyor ondan etli fiyattan almayacaz da yurtdışından alacaz diye.


    Fanatec'in kendisi düşünmüyor bu uyanıklıkları 699'a DD için müthiş bir fiyata set çıkarmış. Bizim aynı gemideki vatandaşımız bizim üstümüzden fanatec'ten daha fazla kazanmaya çalışıyor.

    Bundan 7-8 ay önce bayağı bayağı kafaya koyup işi büyütmeye karar vermiştim. Elimdeki g29 u satıp (dişli sistem olması sebebiyle pek performansından memnun değildim.) , Fanatec serilerini almaya niyetlenmiştim. Hatta g29 u ilana bile koymuştum. Neyse ki o hevesim çabuk geçti   iRacing'te üst classlara çıktıktan sonra artık her hafta, ya piste ya da arabaya para vermeye başlayınca oyunu bırakma kararı aldım. f1 21 de zaten bir süre sonra sıktı ve şuan neredeyse haftada 1 gün 1 saat ya yarışıyorum ya yarışmıyorum. G29 la iyi kötü, olduğu kadarıyla idare edebileceğime karar verdim sonuç olarak. İyi ki o anki gazla gidip fanatec almamışım. Hala borcunu ödüyor olurdum yoksa  


    Bu sim racing işine yeni başlayacak olan, bilgi toplayan arkadaşlara bir öneri vermek istiyorum. Şayet bu işi sonuna kadar götüreceğim. Peşini bırakmayacağım diyorsanız kesinlikle iyi bir set alın.Dişli sistemi tercih etmeyin. En kötü ihtimalle dişli kayışlı Thrustmaster ürünlerine bakın. Ancak bu iş sadece hobiyse, boş zamanlarınızı doldurmak için alıyorsanız, Logitech serileri de gayet yeterli olacaktır. Bir an gaza gelip yüklü paralara yüksek cihazlar almayın.


    Konuyu açan arkadaşın da eline sağlık. İlgilileri için güzel bir çalışma olmuş.

    01.05.2022 tarihi sonrasında ülkeye giriş yapan 690,04 Euro'luk Fanatec ürünün gümrükten çıkartılabilmesi için istenen toplam ücret 18.780,42 TL olmuş.


    690 Euro'yu bugünkü kurdan(17,42) TL'ye çevirdiğinizde 12.000 TL yapıyor ki istenen gümrük ücreti, ürünün bedelinden daha yüksek. Üründen 1 tane kendimize alırken 1,5 tane de hediye etmemiz isteniyor...


    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi


    @apppa

  • eline sağlık

  • Süper olmuş sarp :)

  • Çok iyi çok faydalı. Hemen sipariş geçiyoruz ailecek 👍
  • Eline sağlık Sarp kardeşim zahmet etmiş yazmışsın alacak insanlar fazla aşırı para ödemesinler diye teşekkürler

  • O.S.N O kullanıcısına yanıt

    Ulen Karslı işin gücün muziplik alem adamsın valla

  • Eline sağlık sarp hocam harika bilgiler  

  • Darisi artik bizim basimiza

    Konu icin tesekkurler Sarp, benim ihtiyacim olmasada yararli ve gayet aciklayici olmus.

    İyi gunlerde kullan, direksiyonuna elektrik akimi az gitmesin
  • @CyberKnight; teşekkürler hocam. Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi 


    @DriveMaN; teşekkürler başkan, artık sıra sende. Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi 


    @Kafkaslı57; teşekkürler abi, umarım almayı düşünen kişiler için faydası olur.


    @MARCO; senden de bir Fanatec haberi bekliyoruz hocam artık. Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi 


    @- The Stig -; ihtiyacım olmaz deme, lazım olur. Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi 





  • @sarppy teşekkürler Sarp Hocam eline sağlık Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi 

  • Keşke dolar kuru bu kadar uçmasa da ulaşması kolay olsa böyle şeylere...

  • Evet çok pahalı lakin buraya getirdip birde üzerine bir kat daha koyanlardan daha hesaplı alınıyor hiçolmazsa adam 15.500 tl ye mal ediyor ürün burada 32 bin 33 bin tl oluyor el insaf yani

    kör tuttuğunu öpüyor artık bu ülkede ne denetleme var nede bir gözetim


    bu yüzden Sarp kardeşimiz çok iyi etmiş bu konuyu açmakla ellerine aklına sağlık

  • MARCO kullanıcısına yanıt

    Biz anca bakarız abi :)

    Yunus Emre ben

  • Hocam hayırlı olsun boost kit sonramı almayı düşünüyorsunuz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan_mee -- 10 Nisan 2022; 4:56:1 >
  • 👏👏
  • ozkan_mee O kullanıcısına yanıt

    8 nm boost kiti ve QR 1 de aldı Sarp kardeşim

  • @ilkermurat; İlker hocam teşekkürler, darısı senin başına artık.  


    @ozkan_mee; Teşekkürler hocam. Ali abi ile birlikte Boost Kit 180 ve QR1 siparişi verdik, gümrük işlemlerinin yapılmasını bekliyoruz şu an. Oluşacak farkı merak ediyorum.

  • sarppy kullanıcısına yanıt

    Anladım bu siparişinizden sonra satın aldınız. Daha fazla masraflı olmaz mı ya tek seferde boost kitli almak sanki daha avantajlı gibi :) benimde gözüm karardıda :D malum vergi şeysi değişecek




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan_mee -- 10 Nisan 2022; 12:2:56 >
  • Selamlar. Ogretici faydali bir paylasim olmus ama ortombo benim arkadasim. Onun yaptigi iki katina kaziklamak degil orada yanlis ve yargisiz itham olmus. Satmak uzere sirket olarak ithal edildiginde bireyseldeki gibi %38 degil %138 lere tekabul eden bir vergilendirme soz konusu. Bireyselde tabiki daha uygun ama turkiyede ithalatcilik yaparsaniz fiyat oralara geliyor. Adam getireyim de milleti kaziklayayim diye degil elimde olsun almak isteyene yok demeyeyim diye numunelik 5-10 tane alip magazasina koyuyor. Soyleyeyimde bilmeyen olabilir. [&:
  • cagribahadir C kullanıcısına yanıt

    Yorumunuz için teşekkürler hocam. Konunun ilk mesajında Ortombo için kazıklamak gibi bir ithamda bulunmadım, sitelerinde satışta olan bir ürünün doğrudan Fanatec'in web sitesi üzerinden satın alındığında ne kadara mal olduğunu hesaplayıp fiyatları karşılaştırdım. Bu noktadan sonra kimin nereden alacağı kişinin kendisine kalmış bir durum, kimseye oradan sakın almayın demiyoruz. Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi 

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.