Şimdi Ara

Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
34
Favori
15.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dostlar bende 2 gün önce amazon.de den t300 aldım arkads gelirken yanında getirecek toplam fatura bedeli 339 € buna ist havaalaninda vergi vs bisey çıkar mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @Dante bu konuda en yeni deneyimi olan sensin Tugay hocam, DD Pro'nun hava limanı gümrük macerasıyla ilgili bilgi alabilir miyiz rica etsek Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafkaslı57 kullanıcısına yanıt

    ali abi seni görmek ne kadar güzel...



    hala senden aldığım T500 RS'i kullanıyorum. çok sağlam çıktı meret :)


    her kullandığımda da seni anıp sağlığını merak ediyordum. çok sevindim hala buralarda gördüğüme

  • emrkavak kullanıcısına yanıt

    Yolcu beraberi 430 Euro ‘ya kadar muafiyet var. Hayırlı olsun, bu arada beyanname açtırmak felan vs isterlerse ki vergi muhaf olduğu için istemezler ola ki istendi itiraz edersiniz “yolcu beraberi bu eşya” diyerek. Normalde 430 euro üzeri fatura bedeli ürünler için de Kırmızı hattan devam edip, yanımda eşya var diyerek faturanızı ibraz ettiğinizde fatura bedelinden 430 euro düşülerek kalan bedelin %18’ini ödeyip işleminizi tamamlıyorsunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnt_cem -- 6 Haziran 2022; 9:7:35 >
  • tnt_cem kullanıcısına yanıt
    Cihaz geldi teşekkürler. Bir allahin kulu bune diye sormadı bile.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 01.05.2022 tarihi sonrasında ülkeye giriş yapan 690,04 Euro'luk Fanatec ürünün gümrükten çıkartılabilmesi için istenen toplam ücret 18.780,42 TL olmuş.


    690 Euro'yu bugünkü kurdan(17,42) TL'ye çevirdiğinizde 12.000 TL yapıyor ki istenen gümrük ücreti, ürünün bedelinden daha yüksek. Üründen 1 tane kendimize alırken 1,5 tane de hediye etmemiz isteniyor...


    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi


    @apppa





  • Bu hesapla gidip Ortombo'dan almak daha iyi. Yazık olmuş gerçekten.

  • offf

  • Bu konuda yapılacak en güzel şey yurtdışından araba ile gelen bi gurbetçi akrabamıza ürünleri getirtmek ,başka alternatifi kalmadı bu işin 12000 TL tutan bi ürüne ekstradan 18000 küsür vergi vermek nedir ya...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tardokath -- 20 Ağustos 2022; 21:45:12 >
  • Çünkü biz yurtdışından hiçbirşey almayalım, aman dışarıya para çıkmasın cari açık daha da çoğalmasın. Bizim görevimiz, bizim suçumuz çünkü bu.

    Resmen ithal mal aldığımız için hükümete ceza ödüyoruz 1.5 kat fazladan ücret vererek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurpalaur -- 25 Ağustos 2022; 12:7:14 >
  • onurpalaur O kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle hocam. Molla kafalı adamlar ülkeyi Mollalarin İran'ına çevirdiler. Bu ülke bir zamanlar ab ile müzakere masasında idi. Şimdi geldiğimiz nokta bu. Ekipman bile getirtemedigimiz, dünyadan soyutlanmış yeni modern Türkiye. Ne simülasyon ne direksiyon. Bize herşey haram. Evde oturup birbirimizi doğrayalım istiyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar fanatec resmi sitesinden ekipman almak istiyorum ama ne zaman baksam stokta yok. Nasıl stok bulabilirim resmi sitede? Yada Amazon germany de stok olur mu? Yardımcı olur musunuz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fanatec için kendi websitesi haricinde alternatif yok.

    ayrıca stok problemi genellikle oluyor fanatecte.

    ben de stok bulamadığım için başka markaya geçtim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrkavak kullanıcısına yanıt

    Fanatec'in kendi sitesini sürekli olarak takip etmenizde fayda var. Düşündüğünüz ürünleri doğrudan Türkiye adresine gönderilmek üzere satın alacaksanız ve toplam tutar 150 Euro üzerindeyse ürünlerin toplam değerinin yaklaşık 1,5 katı kadar bir gümrük vergisi ödeyeceğinizi de unutmayın.

  • sarppy kullanıcısına yanıt
    Hayır almanyadaki ofise göndereceğim. Oraya gidince yanımda getireceğim. Mayıs ayında t300 almıştım çok ama çok memnunum, eğer fanatec alırsam herhalde işi gücü bırakıp sabah akşam oynarım diye diye korkuyorum, fakat buna rağmen alacağım. 🤓

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sarppy kullanıcısına yanıt
    Yakın zamanda Almanya ya Uçak la gidip gelme planım var.Oradan alsam gelirken gümrükte/havaalanında sorun yaşarmıyım bu konuda bilginiz varmı?

    Edit:Önceki mesajlarda şans işi olduğu yazılıymış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grizzle -- 10 Ekim 2022; 11:27:52 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tnt_cem kullanıcısına yanıt

    Merhaba, acaba 430 euro muafiyet tek ürün için mi? Yoksa yanında başka eşyalarda varsa total olarak mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

  • HeisenbergBB kullanıcısına yanıt

    Hocam bu mevzu biraz komplike ama bir o kadar da basit, komplike olan kısım gümrükteki personellerin tutum ve yaklaşımı. Normalde yolcu beraberinde kendisine ait olan eşyayı getirmekte özgür fakat ''Hediyelik Eşya'' kategorisinde 430 Euro muhafiyet ve 1500 Euro üst sınır mevcut. Şöyle ki Hediyelik Eşya kategorisinde getirilen ürünlerin toplamının fatura bedeli 430 Euro geçmiyorsa muhaf, eğer bu ürünlerin fatura tutarlarının toplamı bu matrahı geçiyorsa ve 1500 Euro üst limitini aşmıyorsa gelen ülkeye göre muhaf olan 430 Euro düşüldükten sonra kalan matrahın %18 veya %20 vergi 'si hesaplanarak tahsil ediliyor. Bir de Avrupa ülkelerinden satın aldığınız ürünlerin vergisini peşin ödediğiniz için, ki söz konusu Fanatec ise faturaya yansıyan %19'luk bir vergi söz konusu bu vergiyi geri almak için Fanatec'in size mail olarak gönderdiği faturanın çıktısını alarak ülkeden ayrılmadan ''Customs'' Gümrük'de faturayı ibraz ederek vergi iadesi talebinizi belirityorsunuz ve çıktısını aldığınız faturaya onay mühürü basılıyor. Diğer bir çok markalar ''GlobalBlue'' ile çalışıyor bu kısım ayrı uzun bir mevzu ama Global Blue size havaalanında ödediğiniz vergiyi oradaki şubesinden iade ediyor. Fanatac'te ise durum şöyle; gümrükte onaylattığınız faturayı ve berabrinde hangi banka hesabına iade istiyorsanız Iban ve banka bilgilerini Fanatec'in size vermiş olduğu (daha önceden Fanatec ile mail üzerinden iletişime geçip vergi iadesi istediğinizi belirtin) adrese posta yoluyla göndererek (orjinal mühürlü faturayı göndermeniz gerekiyor ve bunun fotokopisini alıp saklayın) iade alabilirsiniz. Ben gümrük mevzuatı ile ilgili bir pdf upload edip linki de paylaşıyorum onu da inceleyerek detaylı bilgi edinebilirsiniz. Bir diğer hatırlatma ; eğer yolcu ben bu kargoyu yanımda taşıyamam bu kargo büyük gibi sorunlar olursa 1 ay öncesine kadar bir tanıdığınıza dilekçe ve dönüş uçuş ayrıntılarınızı göndererek, tanıdığınızdan size en yakın gümrük müdürlüğüne gidip yolcu beraberi önceden kargo olacağını bildirmesini isteyerek bu şekilde ürünü önceden kargo ile o gümrüğe gönderip TR'ye geldikten sonra pasaport ile ürünlerinizi oradan teslim alabiliyorsunuz.


    NOT : Ayın 21'inde Fantec CLS DD getirteceğim detayları tam olarak paylaşırım.



    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi
    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberieasyupload.io
    easyupload.io
    https://easyupload.io/t6vhtd



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnt_cem -- 18 Ekim 2022; 18:37:25 >




  • tnt_cem kullanıcısına yanıt

    Hocam çok teşekkürler. Sizin getirteceğiniz üründe neler yaşadığınızı, nasıl getirdiğinizi de anlatırsanız çok sevinirim. Beklemedeyim Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi 

  • HeisenbergBB kullanıcısına yanıt

    Lafı olmaz hocam, birbirimize de yardımcı olmayacaksak paylaşımın ne anlamı var? Sana adım adım anlatmaya çalışayım bütün işleyişi ;


    Ürünü Fanatec web sitesi üzerinden (EU) sepetime ekledim, ''Shipping Adress'' teslimat adresi olarak Almanya'da bir tanıdığın bilgilerini girdim (İsim Soyisim,Adres, posta kodu, telefon numarası). Fatura Bilgileri olarak da Almanya'ya giden arkadaşımın bilgilerini aynı şekilde girdim, BEN ŞÖYLE BİR HATA YAPTIM SİZ YAPMAYIN DİYE ANLATIYORUM ben Avrupa'da bir çok resmi iş posta yoluyla ilerliyor diye basılı fatura gelecek diye fatura adresini Almanya'da faturanın arkadaşa ulaşabilmesi için kargo ile aynı adresi girdim FAKAT Fanatec basılı fatura göndermiyormuş. Ben bu hata yüzünden %19 vergi iadesini gümrükte alamadım, siz Fatura adresini Türkiye'de bir adres olarak girin. Ödemeyi kendi kartımla yaptım ve siparişi oluşturdum.


    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi


    Ertesi gün siparişim işleme alındı ve bir sonraki gün siparişim depodan verdiğim kargo adresine yola çıktı, kargo yola çıkmadan UPS tarafından bana mail olarak bilgisi geldi.


    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi


    Kargom çıkış tarihini takiben 1 gün sonra verdiğim adrese teslim edildi. Kargo teslim edildiğinde Fanatec tarafıma mail olarak faturasını gönderdi



    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi

    Ben Fanatec web sitesi üzerinden bir ticket açarak vergi iadesi istediğimi belirttim, onlardan cevap 2 gün içerisinde mail olarak geldi;

    Vergi iadesi konsunda tek yapmam gerekenin Faturanın çıktısını alarak, havaalanında Customs (gümrük) 'e gidip söz konusu faturayı vererek vergi iadesi talep ettiğimi belirterek faturaya ıslak damga basmalarını sağlamak ve akabininde ise bu damgalı orjinal halini Fanatec'in tarafıma ilettiği posta adresine beraberinde vergi iadesi için Banka bilgilerimin de olduğu bir notu iliştirerek o posta adresine göndermem gerektiğini belirttiler.


    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi

    Arkadaşım dönerken vermiş olduğum siparişe ait paketleri yanına alarak havaalanına gitti önce vergi iadesi için customs (gümrük) uğrayarak vergi iadesi için işlem yaptırmak istedi fakat benim yukarıda belirttiğim adres hatam yüzünden o faturadan vergi iadesi alamayacağımı çünkü fatura adresi olarak Almanya yazıldığını söylediler. Sonrasına paketleri normal yolcu bagajı değil ''ağır bagaj'' kısmından uçağa gönderilmesi için teslim etti. Ağı bagaj kısmındaki tek dezavantaj 15dk fazladan beklemesiydi. Türkiye'ye iniş yaptığında ise paketleri bagaj kısmından teslim alarak Kırmızı Hat'ı takip ederek gümrük personellerine yolcu beraberinde eşyası olduğunu belirtti. Arkadaşlar bakın burada dikkat edilmesi gereken tek husus karşınızdaki gümrük personeline normal davranmanız, kimisi dünyaları yaratmış gibi davranıyor sonra maraz çıkıyor. Adamlar görevini yapıyor normal ve olması gereken bir şekilde yanınızda eşya olduğunu belirtirseniz onlar da size ürünün faturasını soruyor, faturayı gümrük personeline verdiğinizde gerekli işlemleri zaten yapıyor sizi de yönlendiriyorlar, faturanızdan 430 Euro düşülerek kalan bedelin %18'ni ödeyerek paketleriniz gümrükten geçiyor. Arkadaşım da bu anlattığım şekilde ilerleyerek ürünleri gümrükten geçirdi ve Cuma günü tarafıma kargoladı. Kısmetse pazartesi günü ürünler elimde. Umarım anlattıklarım size fikir vermiş, yardımcı olmuştur.





  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.