Bildirim
Fallout 4 + Tüm DLC'ler %100 Türkçe Yama (114. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
keşke biraz daha yardımcı olsa dil bilen arkadaşlar 2 çevirmenle koca dlc leri çevirmeye çalışıyor arkadaşlar eminim yorucu ve uzun bi süreç olucak böyle giderse _____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: Ravenholm
quote:
Orijinalden alıntı: stalker(1979)
quote:
Orijinalden alıntı: Ravenholm
quote:
Orijinalden alıntı: Sarkis.Kısaohanyan
quote:
quote:
quote:
quote:
Sorun yamanın kurulu olduğu tüm bilgisayarlarda ve setupda düzeltilmiştir. Geri bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. :)
Kardeş bende sıkıntı devam ediyor? Launcher güncellemeli diyor. Sonra manuel olarak güncellenmeli deyip sitenize yönlendiriyor? Siteden yamayı tekrar mı kurmam gerekiyor?
Sanırım gözünüzden kaçtı ya da araya kaynadı
1. maddede olduçok basitmiş. Bağış ta da bulundum hocam. DLC leri de oynarız umarım. Hocam Fallot 3 olayı ne oldu? Bazı arkadaşlar aslında öyle bir yama hiç olmadı diyorlar? Doğru mudur? İnşallah öyle değildir. Yıllardır beklediğim bir yamaydı. Çıkmazsa yazık olur.
Yama yayınlandı. Sanırsam yayınlama aşamasında bir iki aksilik olmuş ama son baktığımda forumda konu açılmıştı. Sorunun düzeldiğine sevindim :) Nuka World'de test ediyorum diye oyuna dalıp dalıp gitmezsem yakın zamanda oynanmaya hazır olacak.
Bendeki son durum şu, Steam üzerinden açılan Launcher'da "güncelleme gerekli" dedi arka planda bir şeyler yaptı bekletti sonra "yama günceldir" yazdı bıraktı ve yama sürüm numarası değişti: eskisi v1.4.47.55 - yenisi v1.4.50.16 - Oyun sürümü v1.10.50.0. Şu an için bir sorun yok her şey olması gerektiği gibi aman nazar değmesin.
Nuka World demişken @Sarkis.Kısaohanyan özellikle Far Harbor'u bayağı beğenmiştim Fallout 4'e yakışmıştı, buna göre Nuka World'un ise kötü olacağını düşünürdüm ama yanılmışım oynadıkça öyle sardı ki çok farklı kendine has bir F4 tadı bıraktı Nuka World. F4 haritasının farklı bir bölgesinde devasa Amerikanvari bir eğlence parkı havası ortamı, 200 yıl öncesi/sonrası yaşanmışlık hissi, gezdiğim her adımda "vay be adamlara bak nasıl ortamlar yaratmışlar hmm zamanında buralar canlıyken hayat doluyken kim bilir nasıldı" dedirtiyordu insana Nuka World haritasında dolaşırken hep böyle düşünürdüm.
---
Türkçe yamasının yapılacağına ihtimal bile vermediğimden (DLC'ler dahil) F4'ü zamanında mecburen Ingilizce haliyle oynadım bitirdim 300 saati geçkin oynadım (Ing. haline neden bu kadar saat gömdün derseniz sebeplerini aşağıda anlatacağım. Bir de Türkçe yamasından çok geç haberim oldu). Bu kadar oynadım bitirdim ama nedense F4'ü hep nefretle karşılamışımdır çünkü Fallout 3 ve özellikle de Fallout: New Vegas'a göre gerçekten kötü bir oyundur F4, özellikle eski klasik "Fallout" havasının eksikliği ve RPG öğeleri konusunda F4 berbattır (tekrar belirtmeliyim ki Obsidian'ın yaptığı F:NV ana oyunu ile Honest Hearts - Lonesome Road - Dead Money DLC'leri ayrıca takdire layıktır).
Neyse işte haftalardır (Türkçe yaması için @Saidsrc ekibine teşekkürler) AC: Unity'e devam ettiğimden (diğer hedefim Türkçe AC: Syndicate olacak) Fallout 4'ü sonraya bırakıyorum, dün de yeni güncel yamayı kontrol etmek amaçlı bir bakıp çıkayım dedim ki 4-5 saattir Fallout 4'deymişim ya ayrılamadım :)
Hakkında o kadar kötü düşünüyorum benden alacağı not (10 üzerinden) 6-7'den fazla olamaz (F3 benden 8.5 ve F:NV + DLC'ler 9.5 alır) ama işte bir şey var F4'de sizi böyle kapıyor bağlıyor ayrılamıyorsun (bakın Bethesda bunu iyi kotarıyor oyunlarında), küçüklü büyüklü önüme çıkan her görevi yapayım her yeri mekanı göreyim herkesle tanışayım eksik malzemeleri tamamlayayım silahlarımı/giysilerimi geliştireyim vb her şey, öylesine bir yerlere yürüyerek etrafı keşfederek ilerlemek yeni şeylerle karşılaşmak "ya buralar savaş öncesi acaba nasıldı savaş sonrası 200 yıldır neler olmuş buralarda vay be" diye diye gezmek of en sevdiğim. "Fallout" oyunlarında ve TES IV: Oblivion'da TES V: Skyrim'de The Witcher III'de hep böyleyimdir hep böyle keşfetmeye gezmeye odaklı oynarım, oynayış süremin (hiç görev peşinden koşmadan bile olsa) neden 300-500-600 saatleri bulduğunu şimdi daha iyi anlıyorum.
Şunu da belirtmem lazım öyle kulübe ev bark köy kasaba kurayım eşyalarla yanarlı dönerli dayayıp döşeyeyim vs vs olayından kesinlikle nefret ediyorum F4'de hiç bunlara el sürmedim uğraşmadım, (görev icabı) kurtardığımız çiftlikler yerler vardır ya habire saldırı haberi gelir falan güya yardımlarına koşacağız vs valla hiç umurumda bile olmadı hiç birine geri dönmedim. Seveni vardır biliyorum da bu tip ev bark yerleşim yeri kurmak saldırı olursa yardıma gitmek vs vs falan F4'de çok gereksiz şeylerdi be kimse kusura bakmasın saçma geldi bana, kesin ve net söylerim ki tamamen zaman kaybı.
Kurtarmadığın çiftliklerdeki insanlar nasıl ağlamıştır gelmediğin için. Yazık olmuş köylülereBen hep koştum yardımlarına nedense. Sonra hep aynı köye aynı adamlar saldırınca usandım bende bıraktım.
Bu kadar düşük puan verdiğin halde çok övdün oyunu?
Evet zaten bunu bilerek yazdım üstüne basa basa belirttim açıklamaya çalıştım kendimi, bir de takdir edersin ki uzadıkça uzadı yazı :)
"Bu kadar düşük puan verdiğin halde çok övdün oyunu?"
Şimdi bu cümle için daha ne anlatabilirim ki bilemiyorum her şeyi o mesajımda yazdım zaten. Orada F1-F2-F3 ve F:NV'a göre diye belirtmiştim bir "Fallout oyunu" anlamında iyi olmamış/olamamış F4, oyun notu olarak da (10 üzerinden dersek) 6 veya 7 üstünü hak etmiyor çünkü ortada F1-F2-F3 var en önemlisi (bana göre) F:NV ile o efsane DLC'leri (Honest Hearts, Lonesome Road, Dead Money) varken F4 gerçekten kötü olmuş be dostum. Bir "Fallout oyunu" denebilecek o kendine has özellikleri detayları RPG öğeleri (senaryosu, özensiz konuşma sekansları buna dahil) her şey çok eksik gedik F4'de daha ne söylenebilir.
Aslında bu haline "F4'e iyi olmuş mükemmel olmuş demek bence F1-F2-F3-F:NV oyunlarına yapılan bir hakarettir" 'e getirdim sözlerimi, ha evet kabul ediyorum yine delicesine oynadım 300 saat gömdüm bitirdim ve şimdi de Türkçe yaması hatırına yine Fallout 4 topraklarında geri dönüş yaptım. Ya neyse tekrarlatma beni @stalker(1979) yine üsteki mesajımda belirttiğim yerlere geleceğim anlattıkça anlatıp yazı uzayacak. Ayrıca @Sarkis.Kısaohanyan'da umarım o diğer mesajımı güzelce okur görüşlerini alırız bayağı merak ediyorum ne söyler, özellikle Nuka World hakkında bahsettiğim konularda bilgisini beklerim.
Valla benim görüşlerim böyle @stalker(1979) ne demişler "zevklerle renkler tartışılmaz yaşanır!", herkesin oyunlardan anladığı kendine herkesin oyun zevki kendine ne diyelim. Hem ben (sadece Fallout 4 için değil tüm oyunlar için de) böyle bir oyuncuyum; Yani bir şeyi çok övsem ona pozitif olumlu yaklaşsam da diğer yandan (hak ediyorsa tabii doğru temellere dayandırarak ispatlayarak) ona tam tersi negatif kötüleyici yaklaşımlarda da bulunabilirim acımasızım bu konuda, hiç bir oyunu affetmem :) Sevgiler saygılar.
Senin gibi Fallout hayranı oyuncu zor bulunur. Fallout 3'ü oynamaya başladım da grafikler çok kötü duruyor (grafiğe önem veren biri değilim yanlış anlaşılmasın) Ancak hikaye olarak çok daha iyi. Çıktığı seneye göre değerlendirmek lazım. Fallout 4'te bize zor tercihler yaptırmadılar sanki? Neyin ne olacağı az çok belliydi zaten. New vegas ı da oynadım gerçekten iyi oyunlardı.
Not:Fallout 3'te bir yerde takılı kaldım kardeş. yardım edebilir misin? Elemanın babası ile su arıtma istasyonuna gidiyoruz. Ben boruları filan tamir ederken helikopter (adı neydi unuttum o aletin) ile askerler geliyor sonra kontrol odasına geliyorum babamızı tehdit ediyorlar filan babamız da tamam sizin dediğiniz gibi olsun diyor ancak sonra hiç bir şey yapmıyor? Youtube den seyrettim orada babamız kendini ve askerleri öldürüyordu? Bende hiç bir şey yapmadan kalıyorlar ve ben de o kabinin içine giremiyorum? Bir yerde hata mı yaptım yoksa bug da takılı mı kaldı?
Şu oyun hakkında konuşulacak çok fazla şey var..her şeyden önce çok basit ele alırsam 2 temel şey bu oyunu efsane yapardı..birincisi oyunun adı fallout 4 değilde yine başka bir şey olsaydı yani "fallout un serisinden değiliz kardeş biz, bizim olayımız başka" deseydi..ikincisi madem her şeye rağmen ismi fallout olacak adam gibi ana görev-yan görevler olsaydı..tamam ana hikaye fena sayılmaz ama yan görevler nedir ya el insaf..nerede o ilk oyunlardaki görevlerde olan derinlik ve duygu hatta az ama kararında mizah...ayrıca oyunu oynarken hiç post apokaliptik bir dünyadaymışım hissi alamadım..vegas ta bile o çaresizlik, kasvet çok iyi işleniyordu..bu oyun bayaa bir survival aksiyon olmuş işte..tamam eyvallah rpg dediğimiz şey izometrik-turn based tır mevzunun doğası gereği (işte bir sürü hesap-kitap yapma, rol yama v.s) ve biz artık oyunları üç boyutlu oynadığımız için anca rol yapmayı ve karakteri işlemeyi sos olarak yemeğin üstünde kabul etmek zorunda kalıyoruz ama arkadaş bu kadar mı sapılır serinin ruhundan ;(((..dedim ya ismi başka olaymış keşke beklenti farklı olurdu başka kafada olurduk, azcıkta hikayeye özen gösterselermiş..he bu demek değil oyunu oynamıyorum, saatlerce oynadım çeviriyle beraber yine oynarım..ingilizcem akan diyalog sistemine yetişmiyor zaten, nerede o biz tıkladığımız zaten diyalog ekranı ilerleyen falloutlar ;))
Not: hardcore-survival da oynıcam bir dahakine..ayrıca zorla rol yaparız bizde, madem oyun o hissiyatı vermiyor..en önemlisi de vats da kullanmıycam, ne öyle hile gibi..bundan sonra dıkşın dıkşın ..
Fallout 3 te aynı hata ile ben de karşılaştım bugün. Maalesef yamadan dolayı oluyor. Oyunu sıfırdan kurup orayı geçtikten sonra save edip tekrar yamayı kurdum bu seferde başka bir görevde magaraya girerken oyun dondu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feriox -- 9 Ocak 2018; 19:59:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Bu güne kadar hiç hile kullanmadım saçma bulurum konsolu dahi açmadım oyun boyunca. _____________________________ -
-
quote:
Orijinalden alıntı: feriox
Aynı hata ile ben de karşılaştım bugün. Maalesef Türkçe yamadan dolayı oluyor. Oyunu sıfırdan kurup orayı geçtikten sonra save edip tekrar yamayı kurdum bu seferde başka bir görevde magaraya girerken oyun dondu.
Arkadaşlar lütfen başka çevirilerle ilgili değerlendirmenizi yaparken ya oyun adı verin ya da başka konuda tartışın. Çocuğun biri bu yorumu göstererek başka bir mecradan yaptığımız yamayı kötülemeye çalıştı. Siz burada Fallout 3'ü tartışın diye bizim çevirimize laf edilmesini eminim hiç biriniz istemezsiniz. Lütfen yaptığınız konuşmalar dışarıdan nasıl gözükür bunu göz önünde bulundurun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarkis.Kısaohanyan -- 9 Ocak 2018; 15:33:35 >_____________________________ -
quote:
quote:
Aynı hata ile ben de karşılaştım bugün. Maalesef Türkçe yamadan dolayı oluyor. Oyunu sıfırdan kurup orayı geçtikten sonra save edip tekrar yamayı kurdum bu seferde başka bir görevde magaraya girerken oyun dondu.
Arkadaşlar lütfen başka çevirilerle ilgili değerlendirmenizi yaparken ya oyun adı verin ya da başka konuda tartışın. Çocuğun biri bu yorumu göstererek başka bir mecradan yaptığımız yamayı kötülemeye çalıştı. Siz burada Fallout 3'ü tartışın diye bizim çevirimize laf edilmesini eminim hiç biriniz istemezsiniz. Lütfen yaptığınız konuşmalar dışarıdan nasıl gözükür bunu göz önünde bulundurun.
Harbiden de dediğin gibi diğer yorumu okumadan direk feriox'un yorumunu okuyunca, bende Fallout 4 yamasında sıkıntı olduğunu sandım. Şu Türkçe yamaları 'kendi konuları dışında konuşma huyunu' bir bırakamadılar._____________________________
-
quote:
En son sürümünü kurdum oyunun yine de hata veriyor mu? Allah Allah 2018 yılındayız oyun halen daha buglu? Görev geçmek için hile kodu var mı? Mesela o görevi tamamlamış göstermek için?_____________________________ -
Arkadaşlar Merhaba,
Better Cooking Stations, Campsite, Raider Overhaul, Super Mutant Overhaul modlarını çevirdim ama Nexus'un sitesine yüklerken tüm alanları doldurup kategorisini seçmeme rağmen bana ''Error - The file your mod is a translation of couldn't be found'' diye bir hata veriyor.
'Original file your mod is a translation of'' kısmında modların isimlerini veya linklerini girmeyi denedim sonuç yine aynı. Sizce hata nerede?
Bu arada Unofficial Fallout 4 Patch'i de kesin olmamakla beraber çevirebilirim fakat daha ilk denemelerim olduğu için muhakkak hatalar olacaktır._____________________________ Some are born to sweet delight, some are born to the endless night... -
quote:
Orijinalden alıntı: doorsclosed
Arkadaşlar Merhaba,
Better Cooking Stations, Campsite, Raider Overhaul, Super Mutant Overhaul modlarını çevirdim ama Nexus'un sitesine yüklerken tüm alanları doldurup kategorisini seçmeme rağmen bana ''Error - The file your mod is a translation of couldn't be found'' diye bir hata veriyor.
'Original file your mod is a translation of'' kısmında modların isimlerini veya linklerini girmeyi denedim sonuç yine aynı. Sizce hata nerede?
Bu arada Unofficial Fallout 4 Patch'i de kesin olmamakla beraber çevirebilirim fakat daha ilk denemelerim olduğu için muhakkak hatalar olacaktır.
Sorununuzun nedenini bilemiyorum, bununla birlikte Unofficial pack'i es geçmeniz gerekecek, yamayla uyumlu olabilmesi için satırları işleyeceğiz. Nuka-World'ün bitmesini bekliyoruz unofficial Pack için._____________________________
-
Tamamdır Sarkis sağolasın. Sizinkini beklerim ben de o zaman... _____________________________ Some are born to sweet delight, some are born to the endless night... -
quote:
Orijinalden alıntı: doorsclosed
Tamamdır Sarkis sağolasın. Sizinkini beklerim ben de o zaman...
Anlayışınız için teşekkürler. Diğer modlar için çalışmalarınızda başarılar_____________________________ -
Ne desen haklısın dostum, yanlış anlamaya müsait bir cevap yazmışım kusura bakma mesajımı elden geçirip düzelteceğim. _____________________________ -
-
-
Nexus Mods :: Fallout 4
Full Dialogue Interface (NewDialog English and CN-DE-ES-FR-IT-JA-PL-PTBR-RU translations)https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/1235/?
Ben hala şu FDI moduna kafayı takmış durumdayım bir şeyleri bozmadan halledebilsem diye uğraşıyorum. FDI moduyla beraber gelen Fallout4/Data içine atmamız gereken 3 klasör var, bunlardan da sadece "Strings" isimli klasörün karşılığı var Fallout4/Data içinde bu kafamı karıştırıyor. FDI moduyla gelen Strings klasörünü Fallout4/Data içine toptan kes/yapıştır desem FDI Strings içeriğinde sadece 5-6 dosya var, ee orijinal Fallout4/Data/Strings içi daha fazla dosya içeriyor nasıl olacak bu?. Diğer eklenmesi gereken iki klasör ayrı bir durum.
Korkuyorum arkadaşlar anlayın beni bir şeyler ters giderse hem oyunumdan hem Türkçe yamadan olmak istemiyorum, aman nazar değmesin şu an her şey sorunsuz eksiksiz oynarken bir anda sudan çıkmış balığa dönmeyelim FDI modunun kurbanı olmayalım anlayın.
IF INSTALLING MANUALLY:
Download the manual install package, found under Miscellaneous in the downloads tab. Open the manual install archive you just downloaded. Then click on the folder labeled with the name of the interface layout you wish to install (for example, "Default", "Brackets Without Numbers", etc.). Inside that folder, you should see three more folders: Interface, Strings, and EN Strings Backup. Extract THOSE folders to your Fallout 4\Data folder (usually C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Fallout 4\Data ). Again, don't extract the folder labeled "Default" or "Brackets Without Numbers" or whatever - go INSIDE the folder of your preferred option and extract the three folders in there (Interface, Strings, EN Strings Backup) to your Fallout 4\Data folder.
After you're done placing the folders in the proper place, do the following two steps and then you're done:
1. Go to ...\Documents\My Games\Fallout 4\ (typically found in C:\Users\<YourName>\My Documents\My Games\Fallout 4 )
2. Open your Fallout4Custom.ini file, and add the following lines:
[Archive]
bInvalidateOlderFiles=1
sResourceDataDirsFinal=
-----------------------------------------------------------------------
@EndOfTheNight
@Stalker(1979)
Arkadaşlar Fallout 4 ve genel anlamda Fallout serisi hakkındaki görüşlerimi belirtmiştim sizler de eksik olmayın cevapsız bırakmadınız yorumlarınızı okudum sağolasınız, yani söylenecekleri siz yazmışsınız işte daha üstüne bir şey demeye gerek yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 10 Ocak 2018; 9:45:25 >_____________________________
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X