Şimdi Ara

fakir olmak çok zor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asgari ücretle bi ailenin geçinmesi gerçekten zor ailemi sevmiyorum (para için değil) tek istedğim şey üniversiteyi dışarıda okuyu dışarıda hayat kurmak ama çok zor itü kazanamam ama kazansam da göndermezler

• haftalık yeme de dahil 15 tl alıyorum evde kös kös oturuyorum
  • Allah yardımcınız olsun
  • Beterin beteri var mali verende alanda ALLAH'tır şükret ve yardım dile Allah'tan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şükretme, daha iyi bi' hayat istiyorsan sadece çabala.
  • Yaşamak çok zor.

• aha turbonun çocuÄŸunu bulduk

not: ÅŸaka

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İnsanlar çok zor
    3 yıl önce açıldı
    Vasıflı olmak çok zor
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kyk 320 tl kredi veriyor aylık evden de destek alırsın azda olsa .Yazında boş durmazsan 4 ayda öyle çalışırsın
    Üniversite okuyabilirsin hatta bulunduğun ilçe kaymakamlığına gidip durumunu anlatıp burs isteye bilirsin belediyelerde burs veriyor artık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: naak98

Beterin beteri var mali verende alanda ALLAH'tır şükret ve yardım dile Allah'tan

Sükür, fakirin avuntusudur.

Hic zenginin sukrettigini gordunuz mu ? Eder etmesine de elindeki kaybetme korkusuyla eder. Toplum, onu zengin yapmistir da o yuzden eder.

Zenginlerin hepsi susluman degil de musluman olsa, zekat verir ve toplumda fakir kesim kalmaz.

Ama neden versinler ki. Fakirler zaten her seye sukrediyor.

Sukredeceginize hukuk tıp pdr muhendislik okuyun pacayi kurtarin valla.

Goruyorsunuz islam ulkelerinin halini. Allahtan bize yardim yok.

• K.B.V. kullanıcısına yanıt
    Ben Kur'an da yazanı söylüyorum inanmak yada inanmamak senin tercihin burada Allah'a sitem etmenin bi manası yok dilerse verir dilemesse süründürür yapacak birşey yok islam ülkesi olmak zenginlik demek değil herşeyi batılı ülkeler yapsın etsin islam ülkeleri neden fakir diyelim yapacak birşey yok Allah yardım etsin
  • Jagten. kullanıcısına yanıt
    Komik çocuk seni
  • Adam akıllı ders çalış,
    Şehir dışı kazan,
    kyk ya başvur,
    okurken part time çalış. Bizim durumumuz çok kötü değil ama ben de çalışarak okuyorum. Tembel biri değilsen yapılamayacak şey değil.
  • Sistemi kurallarına göre oynayacaksın.Sistem sende ne istiyor ders çalış iyi bir üniversite kazan iyi bir eğitim al iyi bir eğitim aldığın için iyi bir işe gir iyi bir şe girdiğin zaman işinin iyi olduğu için senin alacağın ücret iyi olacaktır.Hiç bir zaman sisteme karşı gelme hiç bişey olmaz
  • herkesin aklinda farkli birsey var Allah cumlemizin yardimcisi olsun korusun
  • hem şükret hem çalış sadece çalışarak veya sadece şükrederek hiç bir şey kazanamazsın
  • quote:

Ben Kur'an da yazanı söylüyorum inanmak yada inanmamak senin tercihin burada Allah'a sitem etmenin bi manası yok dilerse verir dilemesse süründürür yapacak birşey yok islam ülkesi olmak zenginlik demek değil herşeyi batılı ülkeler yapsın etsin islam ülkeleri neden fakir diyelim yapacak birşey yok Allah yardım etsin

Kimsenin kimseyi acliga veya bolluga soktugu yok.Herkes kendisinin veya buyuklerinin yaptigi dogru ve yanlislarin sonucunu yasiyor.Islam ulkeleri neden sıkıntı cekiyor (suudinin dubaisi haric) fakirlige bile sukrettikleri icin.Nasil para kazanirim nasil bu kapitalist sistemde birileri uzerinden para kazanirim demek yerine dini ibadetlerin maddiyat olarak donecegini dusunenler var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok çalışıp şükür edilir, şükür etme demek büyük bir ayıptır, bacağı olmayana bakıp yürüyen insanın şükür etmesinden daha olağan bir durum var mıdır?

• Şükür, her nimetin Allah’tan geldiğini bilip dil ile de hamd etmektir.
    Şükür, nimeti değil, nimeti vereni görmektir. Nimeti vereni bilip gereğiyle amel etmektir.
    Şükür, hem eldeki nimeti yok olmaktan kurtarır, hem de yeni nimetlere kavuşturur.
    Allahü teâlâ, insanlara bol nimet vermiştir; fakat insanların çoğu şükretmez.

Allahü teâlâ, Musa aleyhisselama buyurdu ki: (Bir kimse, kendine verdiğim nimeti benden bilip kendinden bilmezse, nimetlerin şükrünü eda etmiş olur. Bir kimse de, rızkını kendi çalışması ile bilip, benden bilmez ise, nimetin şükrünü eda etmemiş olur.) [İ. Gazalî]

Bir insan, kendine verilen ufak bir hediye karşılığında onu ve­ren kimseye teşekkür eder. peki neden tüm dünyayı içindeki tüm canlı ve cansız herşey ile birlikte hizmetine sunmuş olan Allah'a şükretmeyecekmişiz?

hem bu dünya bir ödül, bir rahat, bir sonuç değil; bilakis bir sınav,zorluk yeri ve bir süreçtir. burada adamın biri sana ayda az bir para ile seni günde 8-10 saat eşek gibi çalıştırsa ve üstüne 500 TL fazla verse ona nasıl minnetdar kalırsın. Halbuki yaratıcı sana insan olmayı bahşetmiş, güzel bir vücut vermiş. sevmemene ragmen bir aile vermiş ki olmayanlar bilir senin o sevmedigin ailenin kıymetini. sonra seni bu ülkede yaratmış, afrikada çölde de yaratabilirmiş. sana sıhhat vermiş, herhangi bir sağlık sorunu vermemiş. o kadar cok sükredilecek şey var ki. Allah'a dayan, bu dünya bir sınav yeri. sükret. 1000 misliyle karşılık bulacaksın ama burası sonuc yada hüküm yeri bu dünya değil. Bu sebepten ahiret var, cennet var, cehennem var.

bundan 100 sene önce doganlardan kimse kalmadı bu dünyada. 100 sene sonra buradaki forumdakilerden de kimse kalmayacak. inançlı da ölecek inancsızlarda ölecek. İnançlı insanın bir kaybı olmaz. ama inanmayan hem bu dünyada bir yokoluşa dogru gittiginden bir sel içindeymiş gibi günlerine ahu vah eder, inanmayarak rahat olacagını kendine telkin ederek kendini kandırır, kalbi gecici zevklerden tatmin arar ama bulamaz.

üstelik inanmayan ve sükretmeyen adam, elindekini az görür fazlasını ister. Verenin Allah oldugunu bilemdiginden çok kazananlardan nefret yada kıskanclık duyar. Güc,şöhret,para vb. için bedel ödemeyecegini bildigi her fırsatta zulmeder. kanunların ulaşamadıgı yerde inancsız adamın zulmu daha acık görünür.

ha dersenki inanlar da zulmediyor. işte insana seytanın bir oyunu daha. Biz sanki tvlere cıkan hoca takımının paraları götürürken sanki cenneti de kazanmışlar gibi bir algıya düsüyoruz. hayır işte, para pul , sehvet vs icin dini alet eden, insanları dinden ve Allah'tan sogutanların hali daha da kötü. belki TVlerde yada sokakta para/din/siyaset üçgeninde dolanıp duranların cogu günümüzde ne yazıkki kendi dinlerini oluşturmuşlar.

Peygamberimize ve ondan sonra gelen arkadaslarına baktıgında şuanki dindarlarda gördügün seyin tam tersini gorursun. Peygamberimiz vefat ettiginde maddi durumunu şu sekilde acıklasak anlasılır herhalde: 1 kalkanı bir yahudide ödünc verlmiş durumda imiş. hatta hayatta iken evinde 3 gün üst üste sıcak bir yemek pişmediği olurmuş. burada uzun uzun anlatmayacagım ama herseyiyle hayatı örnek bir insan. Zaten bir peygamber.

kardeş, zengin de ölmüş fakir de ölmüş,mustafa koç da ölmüş. Mal mülk istersen de Allahtan iste. elindekine sükret, daha fazlası için elbet gayret et. ama bil ki veren de Allah'tır, alan da. Şükretmeyenler gibi olma. çünkü Allah'a sükretmeyenler %100 emin ol ki 3 kuruş fazla veren bir insana şükrederler, ona kulluk yaparlar. paraya , rahata, makama,karıya kıza vs. kulluk yaparlar. para,rahat,makam,şöhret ne isterse onu yaparlar. sonra derlerki: biz Allah'a sükretmiyoruz. ama bilmezlerki Allah'a kul olmayan onun bunun kullugunu ve dilenciligini yapar.

Haline şükret. asıl Ödül öbür alemdedir. ama demek değil ki bu dünyada da zengin olamazsın. hak hukuk gözet, haram yeme, sabır içinde şükret.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi druen -- 26 Ocak 2016; 15:36:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SoruSoranBirey

Sistemi kurallarına göre oynayacaksın.Sistem sende ne istiyor ders çalış iyi bir üniversite kazan iyi bir eğitim al iyi bir eğitim aldığın için iyi bir işe gir iyi bir şe girdiğin zaman işinin iyi olduğu için senin alacağın ücret iyi olacaktır.Hiç bir zaman sisteme karşı gelme hiç bişey olmaz

aslında cok güzel bir tespit. :)

bu sıralama ile gittim ben de. devlette memur oldum ve çok şükür halimden memnunum. öss zamanı öss ye kpss zamanı kpss ye calıstım. baska birsey yapmadım ve senin düsündügün gibi düsünüyorum. ama sistem açıklarla dolu. bir kişinin illaki matematigi , fizigi, türkçesi cok iyi olacak degil. baska alanlarda da sistem dedidign şey işletilmeli. daha yeni yeni spor ve sanat konularında biraz hareketlilik var. ama genel olarak sistem dedigin şey insanları matematik, fizik, türkce, tarih , cografyada basarı şartı koyuyor. hatta matamatik ve fizikte kötü olup ama tarih ve cografyada iyi olan kişiyi kafası basmayan olarak tanımlıyor. matematik/fen yapamayanlar sözelci oluyor. halbuki sözelde iyi olanlar sözele gitmeli. sözele agırlık verilmiyor bizde.

yinede tespitine katılıyorum

ama şu da var ki büyük insanların hepsi sistemi bir sekilde delen insanlar

bizler sıradan insanlarız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi druen -- 26 Ocak 2016; 15:48:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

Kimsenin kimseyi acliga veya bolluga soktugu yok.Herkes kendisinin veya buyuklerinin yaptigi dogru ve yanlislarin sonucunu yasiyor.Islam ulkeleri neden sıkıntı cekiyor (suudinin dubaisi haric) fakirlige bile sukrettikleri icin.Nasil para kazanirim nasil bu kapitalist sistemde birileri uzerinden para kazanirim demek yerine dini ibadetlerin maddiyat olarak donecegini dusunenler var.

benim dikkatimi çeken konulardan biri de; dünya dinlerinin genel insanların eşit olduklarını ve yardımlaşma-dayanışma-hak mevzularını çok fazla dillendirmelerine rağmen, sosyalist sistemleri değil, vahşi-acımasız doğa rekabetini temel alan ve insanların sömürülmesine çok müsait olan kapital sistemleri diretmeleridir.

insanların ilk önce fakir yaşamayı kabullenmeleri lazım. sonra, çok sayıda çocuk yapmaları lazım. amele gerekli. sonra da, onları sömürecek bir sistem lazım.

tüm bunlar gerçekleştiğinde elinizin altında sizin için çalışan durumundan şikayetçi olmayan kocaman bir amele ordusuna, ve size kalan dünya kadar mala-mülke sahip olursunuz.

dünyada en kolay para kazanma yolu dindir. papa altın tahtta oturup afrikadaki çocukların açlıktan ölmemesi için tanrıya dua eder. vatikan bildiğim kadarıyla akıl almaz bir altın stoğuna sahip.

hayali varlıkların sözde öğütlerinin hepsini çöpe atın. gözünüzü açıp etrafınıza bakın. siz-biz hepimiz, vahşi bir sömürü sisteminin içindeyiz ve kendimizi kurtarmanın tek yolu gözümüzü açmak. hepiniz kendinizden sorumlusunuz. bu yazdıklarımı: "bak bak bencile bak işte" diye eleştirip size öğütler veren hurafe sistemlerini incelerseniz tamamiyle sizi sömürmek üzerine kurulu olduklarını görürsünüz. dinler sadece alırlar. feto bile din iman diye milleti sömürdü, fetonun kandırdığı saf insanlar şu anda işlerini kaybederken feto ve kurmayları yurt dışındaki köşklerinde ömürleri boyunca ellerini sıcak sudan soğuk suya koymadan yaşayacaklar. bu durum sadece dinlere de özgü değil aslında, etrafımız her şekilde bizi kendi bünyesine katıp sömürmeye çalışan birsürü sistemle dolu. birey olarak gözünüzü açmazsanız, bu dolandırıcılardan birinin girdabına girerseniz, sömürülürsünüz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.