Şimdi Ara

Vasıflı olmak çok zor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kodlama öğrenmek CAD öğrenmek bunlar zor müzik yazarlık spor yaratıcılık da büyük ölçüde genlerden geliyor.Hiçbir zaman lüks yaşama imrendiğimiz hayata kavuşamayacağız sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• IQ genlerden geliyor. Istediğin şeyi yavaş da olsa öğrenebilirsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vasıfsız kalmak için kendine bahane uydurursan tabi vasıfsız kalırsın , değil mi ?

• Kodlama öğrenmek CAD öğrenmek bunlar zor müzik yazarlık spor yaratıcılık da büyük ölçüde genlerden geliyor.Hiçbir zaman lüks yaşama imrendiğimiz hayata kavuşamayacağız sanırım.

---

familyada 7-8 kuşak geriye kadar kodlama bilen yok. ben kod yazıyorum. cad öğrendiğimde ortaokul sıralarındaydım, yazarlık kısmını blogumda hallediyorum, üniversitede takıldığımız bir oluşumda akşama kadar bir sürü firmaya fikir üretiyorduk, grafik tasarım ve yaratıcılık gerektiren bir sürü şey yaptık. O grubun başındaki arkadaş ben askerdeyken istanbuldan kalkıp gelip bana iş teklif etti, sırf yaratıcı fikirlerimden dolayı.

Genlerden falan gelmiyor, büyüdüğünüz çevre ile alakalı bu işler. küçük düşünmeyin yeter.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keske ailem ben küçükken kodlama, ingilizce gibi ileride işimize yarayacak şeylerin kursuna yollasaydı ya da teşvik etseydi diyorum. Şimdi 20 yaşındayım ve bunları öğrenmek için kendimi tamamen veremiyorum. Eger çocuğu olan bir forum üyesi varsa bu tarz şeylere dikkat ederek yetiştirmesini temenni ediyorum.

• askerasker A kullanıcısına yanıt
    Hocam 21 yaşında kodlamayı kendim öğrenmeye başlasam nasıl bir yol izlemem gerekir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Alegra

Hocam 21 yaşında kodlamayı kendim öğrenmeye başlasam nasıl bir yol izlemem gerekir?
    Web konusunda mı? masaüstü programcılık mı?

---

Geçen benzer konu açıldı, qbasic dedim diye linç yedim

https://forum.donanimhaber.com/---133428118

O yüzden bu soruyu programcılık bölümüne açıp oradakilerden daha ciddi cevaplar almanı öneririm.

------

Ben eğitim almadım kendim öğrendim, piyasada bu işin eğtimini almış kişilerden farklı düşünüyorum, kafam farklı çalışıyor. O yüzden benim fikirlerim onlara ters geliyor onlarınki de bana ters geliyor. Ama yapacak birşey yok. Her yiğidin yoğurdu üfleyerek yer :) (yanlış yazmadım)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İnsanlar çok zor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Ortaokuldan öğrenmişsin hocam ben durumun farkına 12. sınıfta vardım

• 18 yaş çok geç,işimde kalburüstü biri olmak istemiyorum en iyilerden olmak istiyorum adam ortaokulda cad öğrendim diyo nasıl rekabet edeceğim bunla

• Ders çalışmak ingilizce öğrenmek yazılım öğrenmek hepsi çok zor geliyor ben hiç birini bilmiyorum yaşım da 19 vasıfsız birisi oldum işci olup rezil bir hayat yaşamak çok korkutucu geliyor her şey bitmiş gibi hissediyorum
  • Ivo I kullanıcısına yanıt
    sınavı kazan ünide öğrenirsin diyorlar bence yalan başarılı kişiler hep ilkokuldan beri yoğun mesai harcayan ve yüksek zekaya veya yeteneğe sahip kişiler.sıradan biri olup çıkaaağız bence hocam

• Ben ilkokul 8de kendi merakımla başladım, böyle olunca ünide farkın oluyor tabi. Ama burda okuyan insanlarin %97si ünide öğrenmeye başlayanlar. Çok bişey kaybetmezsin

• quote:

Orijinalden alıntı: eastindiacompany

sınavı kazan ünide öğrenirsin diyorlar bence yalan başarılı kişiler hep ilkokuldan beri yoğun mesai harcayan ve yüksek zekaya veya yeteneğe sahip kişiler.sıradan biri olup çıkaaağız bence hocam
    Bence doğru diyorlar okula gidersen öğrenilir. Sıradan birisi bile olsam yeter bana yeter ki vasıfsız işci olmayayım ama sonum o gibi görünüyor ne temel var ne ders çalışıyorum bir de işe gircem bittim ben.
  • en basit mantık şu: oyun oynamak yerine "bu oyun nasıl yapılıyor?" sorusunu kendinize sorun. Ben bu sorudan yola çıktım. kendime yetecek kadar. 3-4 programlama dili öğrendim.

Aynı şekilde internetle tanıştığımda webde gezmek yerine "lan bu web sitelerini nasıl yapıyorlar?" sorusunu sordum kendime. Oradan HTML öğrendim. "ya bu sayfanın altındaki kayan yazıları, uçan kaçan değişen şeyleri nasıl yapıyorlar?" diye sordum javascript öğrendim.

4. sınıfta bilgisayar dersinde millet virüsleri araştırırken bana verilen dönem ödevi web sitesi yapmaktı. 8. sınıfta mezun olurken okulun web sitesini yapıp dosyaları bilgisayar hocasına teslim ettim.

"bu kullanıcı adı şifreli giriş sistemini nasıl yapıyorlar?" diye sordum ASP öğrendim. Lisede okulun web sitesini yap dediler. sunucu Linux olduğu için hiç bilmediğim dil olan PHP ile yaptım. 2 haftasında site hacklendi (bkz: yıllarca hacklediğim sitelerden dolayı karmanın dönüp dolaşıp beni bulması) :)

"lan beni nasıl hacklerler? nasıl güvenlik önemli alırım?" diye sordum PHP öğrendim.

ortaokulda Autocad R14 ile cad öğrenmeye başladım. Şimdi bilgisayarıma autocad yüklemiyorum bile. 3d çizdiğim için bana yetmiyor.

Birşeye ilginiz olsun merakınız olsun gerisi gelir. Yoksa asla öğrenemezsiniz.

Almanca eğitim veren lisede 4 yıl almanca gördüm sevmediğim için öğrenemedim. okumayı öğrendiğimde ingilizce-türkçe sözlük kullanmayı öğrendim, ingilizce öğrenebilmek için.

aradığınız cevap: merak merak merak

---

üniversite size bilgiye nasıl ulaşacağınızı öğretir. Bunu unutmayın. Gerisi size kalıyor.

Herkesin mühendis,doktor,öğretmen olmasına gerek yok. Gidin tornacı olun, su altı kaynakçısı olun, vasıfsız işçi olun. Dünyanın sonu değil. Çalışmak isteyene her yerde iş var. Yeterki çalışmak isteyin. Bu dünyanın çöpçüye de ihtiyacı var.

1) çalışmayı sevin

2) herşeyi merak edin

----

not: bilgisayar mühendisi, yazılımcı, makineci değilim. "bunları neden öğrendin mal mısın" diye sorabilirsiniz. cevabım evet :)

• eastindiacompany E kullanıcısına yanıt
    Sızlanacağına , kendini başkalarıyla ayrıştıracağına git işinle ilgili çalış , unutma bir şeyde en iyilerinden olmak demek daha önce yapılanları iyi yapmak demek değildir, yapılmamış olanı yapmak demektir.

• Tamam işte nasıl yapacağız onu?

4. sınıfta çaktığın olayı ben 12 de çaktım 1 yıl da mezuna kalıcam ders çalışıcam.1 sene daha çöp.Sizin meslek neydi nasıl para kazanıyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: eastindiacompany

4. sınıfta çaktığın olayı ben 12 de çaktım 1 yıl da mezuna kalıcam ders çalışıcam.1 sene daha çöp.Sizin meslek neydi nasıl para kazanıyorsunuz?
    Mühendisim. Çalışıp para kazanıyorum :)

Php ve C# öğrenmek istiyorum. Türkçe kaynak ve ya nasıl nerden öğrenmeliyim tavsiyen var mı?
    Önerdiğin keywordler?? Google'da aramak için.
    Ve her dili ne kadar sürede öğrendin?

Udemy'den kurs almak mantıklı mı?

• eastindiacompany E kullanıcısına yanıt
    Çalış.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.