Ülkemizde 500 bine yakın konut yapan 150 civarı stat ve tesis yapan TOKİ bunların yerine her ile 100 tane fabrika kursaydı daha iyi olmaz mıydı? 81 (vilayet) x 100 (fabrika) = 8100 (toplam fabrika) Her fabrikada 100 kişi çalışsa; 100 x 8100 = 810.000 kişi. 810.000 (çalışan) x 3 (eş+çocuklar) = 2.420.000 kişi doyardı. Ne üniversite mezunu mühendisin, teknisyenin, zanaatkârın, ustan, boşta kalırdı ne de siyasilerin görmediği, hatta varlığını hissetmediği gariban. NOT: Forumdaki arkadaşlar, sizin yapacağınız hesaplamalarla Allah bilir daha neler çıkardı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sistem Bilgisayar -- 20 Aralık 2020; 23:20:38 > |
Eyy TOKİ her ile konut yerine fabrika kursaydın ölür müydün?

-
-
Her ile ne 100'ü, 500 tane fabrika kurulurdu.
-
Fabrika kurmakla TOKİ nin nasıl bir alakası var ki biri bana anlatabilir mi? -
quote:
Orijinalden alıntı: soulstriper
Fabrika kurmakla TOKİ nin nasıl bir alakası var ki biri bana anlatabilir mi?TOKİ, dar ve orta gelirli vatandaşların nitelikli konut ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor ama insanların ekmeğe ihtiyacı var, betona değil hocam.
-
Bi ara aldım toki evi, işçilik çok zayıftı, sattıım
Duvara çivi çakınca bir avuç sıva kopuyor, su kaçağı olabilecek her bağlantıdan su geliyordu, toparlamaya çalıştım, olmadı, zararına sattım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
iyi ki kurmamış
çürük, projeleri hatalı, imarları tartışmalı, dere yataklarına yaptığı evler gibi fabrikalar yapsaymış, Türk sanayisi bitermiş.
-
-
Kentsel döüşüm ayağına hep boş taralara dikip duruyorlar evleri. Kentsel dönüşüm azınlıkta.
Burdan kendilerine gelir kapısı yaratmışlar.
-
Hocam TOKİ nin işi bina yapmak. Devlet, fabrika kurmak isteyenlere zaten araziden fabrikanın binasına kadar hibe veriyor, üstüne makina ve ekipman giderinin yarısını hibe olarak ödüyor, diğer yarısına da faizsiz vadeli kredi desteği veriyor.
Konu bina değil ki? Ben fabrika kurarım tamam ama mali nereye pazarlayacağım? Üretecek vasıflı elemanı atıyorum Hakkari'de Şırnak'ta nasıl tutacağım? İstanbul'da Ankara'da lojistik hizmetlere yakın olan, pazara yakın olan üreticilerle taşıma maliyeti ekleyerek nasıl mücadele edeceğim? Yurtdışına satış yapmak istesem, Anadolu'dan nasıl bir lojistik maliyetini göze alacağım, vaktinde kargo bulabilecek miyim?
İşte sorun burada. Konu bina değil. Konu, ülkenin sadece batısında endüstriyel faaliyetlerin yoğun olması, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya hiçbir devlet yatırımının olmaması.
Devlet binayı yapacak, fabrikayı kuracak, lojistik faaliyetleri oluşturacak, pazarı da oluşturacak ki hem özel sektör de gelsin yatırım yapsın.
Kısacası bu konu TOKİ nin konusu değil. Ama KİT denilen Kamu İktisadi Teşebbüsleri devlet eliyle kurulmalıdır, devlet, özel sektöre öncü olmalıdır.
Kaldı ki kapitalizmin dünyadaki başkenti olan Türkiye'de böyle bir ihtimal düşünülemez bile..
-
@ürüng ayıg toyon maalesef öyle hocam.
@soulstriper kesinlikle haklısınız hocam buna bağlı olarak özel sektör batıyor yada yatırımdan kaçıyor. Deprem bölgesi denilen İstanbul'a bile çalışmak için Türkiye'nin dört yanından vasıflı vasıfsız vatandaşlarımız gidiyor belki en azından onlara iş imkanı olurdu. Pazarlama içinde kaliteli ürünleri dünyada herkes alır -ki yıllarca Çin malları kullanan bir vatandaş olarak söylüyorum :) Eğer toki evleri gibi çatma derme üretirsek dediğiniz gibi pazarlanamazda.
-
Dostum bu toplu konut idaresi. Senin dediğin TOFİ. Onlar da 5li çetenin elinde. -
quote:
Orijinalden alıntı: DoğanGörünümlüToros
Dostum bu toplu konut idaresi. Senin dediğin TOFİ. Onlar da 5li çetenin elinde.Alem adamsın hocam :))
-
O iş öyle değil
Türkiyede üretim maliyeti çok yüksek.Bu nedenle Türkiyede fabrika kurmak imkansız ancak uluslararası tekel firmalar 83 milyonluk nüfusa bakarak birşeyler yapabiliyor sadece onlarında birçoğu zarar ediyor olsa da sermayesi güçlü olduğu için yıkılmıyor ama sermayesi düşük bir yerli müteşebbisin batması kaçınılmaz
Türkiyede asgari ücret 2300 lira işte ucuzluk diyorlar ama o iş öyle değil aslında asgari ücretlinin maliyeti kıdem tazminatı ve yol-yemek dahil 4400 liradır .Ayrıca Türkiyede enerji pahalı doğalgaz-mazot-elektrik çin'den ve diğer üretici ülkelerden pahalı.Çin vietnam hindistan endonezya hatta romanya polonya gibi ülkelerle Türkiye rekabet edemiyor bu nedenle...
Bu nedenle fabrika açsan bile zarar edip kapanacaktır yaptığın masraf çöpe gidecektir
Ek: sorunun çözümü için 1- emeklilik reformu yapılmalı 2- memur sayısı düşürülmeli 3- asgari ücret yerine asgari ortalama işletme ücreti sistemine geçilmeli ve buda bölgelere ve mesleklere değişken olmalı 4- baskılanmış kur bırakılmalı ki buna MB baskilayacak gücü kalmadığı için artık gerek kalmadı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 21 Aralık 2020; 1:37:27 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Konut yapmak kolay, uygun yere yaparsın bunda sorun yok.
Fabrikayı öyle her yere yapamazsın,
Ama gerçekten çok gereksiz şeyler yapıldı onların yerine istihdam yaratacak çok iş yapılırdı. Bu ülkede değerlendirilecek çok şey olduğunu düşünüyorum.
-
Chp olsa yapardı çünkü devletçilik ilkesini benimseyen bir parti
Ancak Ak parti var olanlarıda sattı o yüzden yapacağını sanmıyorun.
Toki toplu konut yapsaydı özel sektör maaşının yarısı kiraya gitmezdi buda kendi kendine bir ekonomi oluşturur tasarruf ve yatırıma dönüşürdü yapmadı villa yaptı rant aktardı.
-
Fabrika kurmayı basit iş sananlar var. Hadi inşaatını yaptı etti içine makina şu bu her şey lazım. Hadi bunuda yaptılar diyelim bunu işleyecek hammadde lazım hadi ürettin satacak yer lazım. Yanisi bunu toki değil de devletin ilk elden yapması lazım.
Zamanında cumhurbaşkanları bir ülkeye gittiğinde iş heyetide toplar öyle giderdi ticaret için. Yöntemler basit ama uygulamak isteyen yok. Ülke bu haliyle güzel geliyor adamlara ne diyelim. İnşallah her alanda üreten bir ülke oluruz. Kurtuluşumuz buna bağlı.
Hocam adamlar fabrikalari hep satti, ne yapmasi
bina tokiden sermaye senden ise cimer hemen yaz.
-
Şu var Türkiye enerjide dışa bağımlı ve genellikle borçla dönen bir ekonomiye sahip olduğundan en azından iletişim olsun temel gereksinimler olsun belli ölçüde kendi ihtiyacını karşılayacak biçimde fabrika açılması teşvik edilecek geri kalanında ise özel sektöre denetim ve kontrol getirecekti zor birşey değil.
Yok sen eldekini de satarsan ki sattın en çok kullanılan kağıdı bile yok pahasına alırsın.
Herşey pahalı olur özelleştirilsin diyenlere sesleniyorum.Herhalde farkediyorsunuz ki özelleşen kurumlar vereceği vergi dışında tüm kayıp kaçak fuzuli harcamalarını vatandaşa faturalandırır ve faturalandırıyorda devlet umursamıyor elini eteğini çekiyor vergisini vergisinde ne yaparsa yapsın diyor.O nedenle herşey pahalı oluyor.
Özelleştirmeyi savunup birde utanmadan faturalara isyan eden ikiyüzlülere söylüyorum.
En Beğenilen Yanıtlar

Hocam TOKİ nin işi bina yapmak. Devlet, fabrika kurmak isteyenlere zaten araziden fabrikanın binasına kadar hibe veriyor, üstüne makina ve ekipman giderinin yarısını hibe olarak ödüyor, diğer yarısına da faizsiz vadeli kredi desteği veriyor.
Konu bina değil ki? Ben fabrika kurarım tamam ama mali nereye pazarlayacağım? Üretecek vasıflı elemanı atıyorum Hakkari'de Şırnak'ta nasıl tutacağım? İstanbul'da Ankara'da lojistik hizmetlere yakın olan, pazara yakın olan üreticilerle taşıma maliyeti ekleyerek nasıl mücadele edeceğim? Yurtdışına satış yapmak istesem, Anadolu'dan nasıl bir lojistik maliyetini göze alacağım, vaktinde kargo bulabilecek miyim? İşte sorun burada. Konu bina değil. Konu, ülkenin sadece batısında endüstriyel faaliyetlerin yoğun olması, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya hiçbir devlet yatırımının olmaması. Devlet binayı yapacak, fabrikayı kuracak, lojistik faaliyetleri oluşturacak, pazarı da oluşturacak ki hem özel sektör de gelsin yatırım yapsın. Kısacası bu konu TOKİ nin konusu değil. Ama KİT denilen Kamu İktisadi Teşebbüsleri devlet eliyle kurulmalıdır, devlet, özel sektöre öncü olmalıdır. Kaldı ki kapitalizmin dünyadaki başkenti olan Türkiye'de böyle bir ihtimal düşünülemez bile.. |
Benzer içerikler
- kızlık zarı dikimi
- adnan menderes uçak fabrikasını neden kapattı
- elif can yetim
- iş kurmak istiyorum
- efe oak barrel fiyat
- paramount plus türkiye
- milli uçak gemisi
- pes 21 türkçe spiker
- yurtdışı telefon kayıt ücreti 2025
- türkiye"de kaç tane operatör var
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X