Şimdi Ara

EYT ; Emeklilikte yaşa takılanlar , yaşa takıldıklarının farkında olmayanlar . (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
3
Favori
9.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pprodigyy -- 12 Şubat 2019; 13:2:36 >
  • ........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pprodigyy -- 12 Şubat 2019; 13:1:20 >
  • ^+++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pprodigyy -- 12 Şubat 2019; 13:1:2 >
  • ^^^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pprodigyy -- 12 Şubat 2019; 12:59:35 >
  • ,,,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pprodigyy -- 12 Şubat 2019; 12:58:52 >
  • kvadankpakal kullanıcısına yanıt
    he he siyasal dinsizler çok iyi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yukarı
  • "Yandaşlarının ve kendilerinin cebinden 1 lira eksilirse kıyamet kopar , o yüzden bukadar inatçılar!
    Beter olsunlar!"
  • Merkur M kullanıcısına yanıt
    Abi manyak musiniz. 38 yasinda 45 yasinda emekli olanlarin oaralari hep s8zin sirtinizdan cikacak. Nqsio boyle bir somuruye destek veriyorsunuz.

Bu ahlaksizl8ktan baska bursey degil.

30lu 40li yasta emekli olmayi isteyecek jadar utanmaz insanlarin arkasinda durmaniz beni sasurtti !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8000 10bin pirim ödemiş daha ne yapsin bu insanlar, neden hep millet suçlu, sarayda yandasta har vurup harman savuranlarin hiç mi suçu yok, bunlar israf degil mi!?
    Milletin sirtina yuk degilmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Abi manyak musiniz. 38 yasinda 45 yasinda emekli olanlarin oaralari hep s8zin sirtinizdan cikacak. Nqsio boyle bir somuruye destek veriyorsunuz.

Bu ahlaksizl8ktan baska bursey degil.

30lu 40li yasta emekli olmayi isteyecek jadar utanmaz insanlarin arkasinda durmaniz beni sasurtti !
    Konuyu başından oku derim,

Sömürü nasıl oluyor sana yazayım, umarım sonuna kadar okursun.

Şimdi senin 38-45 dediğin insanların çoğunluğu 45-60 yaş bandında, yani öyle 38 de emekli felan yok.

Bu insanların gene çoğunun 5000-10.000 ödenmiş prim günü geçik durumda.

Devlet diyor ki geçmişte senle yaptığım sözleşmeden "TEK TARAFLI" caydım.

Ödemen gereken 5000x lik primi ödeme ne hatta üstüne de çıkmana rağmen seni yaş sınırına bağlıyorum.

Seni atıyorum 2019 yılına ek +10-15 yıl daha emekli etmiyorum.

Bu 10-15 yıl içerisinde eğer SİGORTALI - KAYITLI ÇALIŞMAYA DEVAM EDERSEN ! Bak buraya iyi dikkat et !

Eğer prim gününü doldurmuş olmana rağmen hala kayıtlı olarak çalışmaya devam ediyorsan, SENİN GELECEKTE ALACAĞIN EMEKLİ MAAŞINI HER YIL İNDİRİYORUM diyor.

Yani ya 10-15 yıl yaşın gelinceye kadar hiç çalışmayacaksın ! Ya da kayıt dışı yani KAÇAK çalışacaksın !

Haaa bir de çaktırmadan ne yapmış, ABO ile oynamış, yani kabaca (A_ylık B_ağlama O_ranı) emekli olduğunda alacağın maaşın şu anki maaşına oranı.

Bu %79 ken şu an %27 lerde.

Önümüzdeki süre içerisinde ölmezde sağ kalırsan emekli olacaksın o emeklilik maaşıda kedi g...ü kadar olacak.

ahlaksızlık, utanmazlık, sömürü budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOMIX -- 16 Şubat 2019; 15:58:8 >

• DOMIX kullanıcısına yanıt
    Abi bese geçin. SGK sistemi iflas ediyor . Aç kalacaksınız yoksa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Abi bese geçin. SGK sistemi iflas ediyor . Aç kalacaksınız yoksa.
    BES eyt lileri kurtarmıyor zira

Eytlinin maaşından;

BES için 10 yıl prim kesiliyor + sigorta için kesiliyor + çalıştığı her yıl için emeklilik maaşına kesinti cezası yapılıyor + emeklilik maaşı oranı %27 ye inmiş.

Artık kim öle kim kala.

+ Bu iş sadece eyt lilerin derdi değil, abo oranı herkesi kapsıyor şahsi fikrim bunu %10-15 arasına kadar indirecekler.
    Şu ankiler 65 yaşında emekli olduğunda maaş değil harçlık benzeri bir para alacak, bes desen 65 yaşında abo dan doğan kaybı telafi etmez ki bugün eyt lilerin başına gelen yarın sizlerin başına gelebilir, devlet der bes süresini uzattım +10 yıl daha ekledim maaş istiyorsan 20 yıl prim ödeyeceksin zaten sistemden çıkış yok artık meleye meleye...

O yüzden bugün eyt ye sıkanlar aslında farkında değiller kendi geleceklerine sıkıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOMIX -- 16 Şubat 2019; 16:26:24 >

• Benim anlam veremediğim süper emeklilik(2 yılda jet emekli olan vekiller),emeklilik katsayısında ayarlama ve birçok kalemle oynayan ve 22bin küsür lira alan milletvekilleri şu milletin gözüne batmıyorda gidip gelip yok sen 40 yaşında emekli olacan,devlet sana mı bakacak? deyip duruyor..

Şu tabloyu iliştirmeyi uygun buluyorum.Çünkü:

söz verilip,kandırılmış EYT'liler ve yine millete sanki bizi yük gibi gösteren zihniyetler birşeyler öğrenebilir.Selametle!

Habertürkwww.haberturk.com
    Vekillerin emeklilik için 2 yıl beklemesine gerek kalmadı
    https://www.haberturk.com/yazarlar/ali-tezel-1016/740221-vekillerin-emeklilik-icin-2-yil-beklemesine-gerek-kalmadi

EYT ; Emeklilikte yaşa takılanlar , yaşa takıldıklarının farkında olmayanlar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 20 Şubat 2019; 20:56:34 >

• şimdi bu eyt ye karşı çıkanlar şöyle diyor.

40 yaşında emekli mi olunur. 50 yıl emekli maaşımı alınır. (sanki yukardakiyle sözleşmemiz var)

ben sana bakmaya mecburmuyum ( abisi büyümüşte bana bakacakmış).

bizden öncekiler emekli oldu , biz dedik mi biz size niye bakıyoruz , sırtımıza yük oluyorsunuz. (belki içlerinde sizlerin büyükleride var)

millet hakkını arııyor. bu ülke için 65 yaşta fazladır. senin içine hak aranıyor.

eytlilere uyanık , çakal , parazit diyorsun

çünkü ben yandım , bunlarda yansın istiyorsun.

ama eytliler seninde hakkını savunuyor

sen bunu bilmiyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DOMIX

Konuyu başından oku derim,

Sömürü nasıl oluyor sana yazayım, umarım sonuna kadar okursun.

Şimdi senin 38-45 dediğin insanların çoğunluğu 45-60 yaş bandında, yani öyle 38 de emekli felan yok.

Bu insanların gene çoğunun 5000-10.000 ödenmiş prim günü geçik durumda.

Devlet diyor ki geçmişte senle yaptığım sözleşmeden "TEK TARAFLI" caydım.

Ödemen gereken 5000x lik primi ödeme ne hatta üstüne de çıkmana rağmen seni yaş sınırına bağlıyorum.

Seni atıyorum 2019 yılına ek +10-15 yıl daha emekli etmiyorum.

Bu 10-15 yıl içerisinde eğer SİGORTALI - KAYITLI ÇALIŞMAYA DEVAM EDERSEN ! Bak buraya iyi dikkat et !

Eğer prim gününü doldurmuş olmana rağmen hala kayıtlı olarak çalışmaya devam ediyorsan, SENİN GELECEKTE ALACAĞIN EMEKLİ MAAŞINI HER YIL İNDİRİYORUM diyor.

Yani ya 10-15 yıl yaşın gelinceye kadar hiç çalışmayacaksın ! Ya da kayıt dışı yani KAÇAK çalışacaksın !

Haaa bir de çaktırmadan ne yapmış, ABO ile oynamış, yani kabaca (A_ylık B_ağlama O_ranı) emekli olduğunda alacağın maaşın şu anki maaşına oranı.

Bu %79 ken şu an %27 lerde.

Önümüzdeki süre içerisinde ölmezde sağ kalırsan emekli olacaksın o emeklilik maaşıda kedi g...ü kadar olacak.

ahlaksızlık, utanmazlık, sömürü budur.

Alıntıları Göster
    Helal olsun, anlamazlar anlamak istemzler ki!

Yahu sende geleceğini düşünüyorsan eğer, eyt ye sahip çıkarsın ve dersin ki , biz de mezarda emekli olmak istemiyoruz, emekli maaşlarımız erimesin , emeklilik sistemi adil olsun, yukarıdaki boş adamlar milletten önemli değil herkes hak ettiğini alsın, birileride milletin ..ına koymasın , ne var bunda adalet istemek hak hukuk istemek artık kötümü hainlik mi oldu?

Ondan sonra beter olun diyince kızarlar, beter olun!

• 50 yaşda anlaşalım derim:) Bu kanun çıkmazsa önceki yıllarda 50 yaşından önce emekli olanların emeklilikleri de iptal edilsin. Herkesin vardır bir tanıdığı 30-40 lı yaşlarda emekli olup 20 yıldır maaş alan. Bunlar aldıkları parayı da faiziyle geri ödesin. Madem geriye dönük kanun işliyor burda da işlesin.
  • İş İlanları Kariyer
    Prim Günü Arttıkça Emekli Maaşı Düşüyor
    https://www.isilanlarikariyer.com/prim-gunu-arttikca-emekli-maasi-dusuyor-9939h.htm

quote:

Prim Günü Arttıkça Emekli Maaşı Düşüyor
    2 dakika
    SGK’lı olarak çalışanlar emekli olmak için gerekli olan prim gün sayısını doldurduktan sonra çalışmaya devam etmeleri halinde emekli maaşlarında düşüş yaşanıyor.

A+A-

360 Gün İçin 40 Lira

SGK’lı olarak çalışanlar emeklilik için gerekli olan primleri yatırdıktan sonra çalışmaya devam ederse emekli maaşları her 360 günde 40 liradan fazla düşüş göstermektedir. Bu konuda bir çalışma yapılması için daha önceden talimat verilmişti ancak halen bir gelişme olmadığını ifade etmek gerekir. Bu durum özellikle primleri düşük yatırılan çalışanları etkilemektedir.

Bu durumdan kaçınmak için farklı alternatif yollar deneniyor. Bunlardan birincisi imkanı olanları ilgilendiriyor. Bu ihtimalde çalışanlar emeklilik şartlarını sağlar sağlamaz işten ayrılarak yaşı beklemeye başlayabilir. Ancak bu çoğu zaman mümkün olmamaktadır. İkinci bir ihtimal ise eğer emekliliğin tüm şartları sağlanmış ise emekliliğe ayrılmak ve ardından çalışmaya devam etmektir. Üçüncü bir ihtimal ise yasalara aykırı olsa da ülkemizde sıklıkla görülen bir durumdur. Bu seçenek kayıt dışı çalışmaktır.

Ancak bu durum devletten vergi kaçırmak olduğu için büyük cezalara neden olabilir. Son olarak SGK primlerinin 30 gün üzerinden değil de 7 gün üzerinden yatırılması da emekli maaşının düşmesinin önüne geçecektir. Bu durumda prim günü 360 güne ulaştığında emekli maaşında artış dahi görülüyor. Bu nedenle çalışanların iyi bir hesap kitap yapmaları kendi faydalarına olacaktır.

• EYT yoksa oy yok diyenler çok fazla.Ama korkutucu olan şu ; EYT halledilrse oy veririm diyenler yine çok .Yani adam "kendi işi" görülürse oyunu satacak ! Yaşadıklarını hemen silecek ve daha kötüsü olması için yine gidip oy verecek

Erdoğan zaten böyle giderse 2-3 haftaya düzenleme getirir oy için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Bence o defter kapandı ve oradan gelecek oy kaybını göze aldı.
    Bunun yanında bekleyen 3600 ek gösterge var ki söz vermesine rağmen bu konuda hala somut bir adım yok.
    Üstüne bir de af meselesi var ki zaten aşağısı sakal yukarısı bıyık.
    İdam konusu zaten çoktan unutuldu.

Ya saysak çözüm bekleyen ne kadar çok şey birikmiş de fark etmemişiz.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.