|
Bildirim
|
beğenmedikleri eski türkiye'de insanlar 40 yaşında emekli oluyordu, emekli ikramiyeleri ile de en az 1 adet daire alabiliyorlardı. Ananıza babanıza ya da çevrenize sorun, öğrenin.
ama alnı secdeden kalkmayan siyasi islamın neferleri ülke yönetimini ele alınca her gün daha kötüye gitti işler, bir kere 99 sonrası SGK başlatanlar zaten yandı, suyunu çıkarana kadar çalıştırıyorlar artık ve sonunda verdikleri ikramiye ile anca babafingo'yu alıyorsun. Bugün 14 eylül 2018 asgari ücret üzerinden bir kişi emekli olsun, ne kadar emekli maaşı bağlanacak biliyor musunuz? 800 - 900 TL arası bir şey. 65'e kadar yaşayabilen akepeye biat etmeye devam edebilir, ölen ölür akepe ayakta kalır. 65'den sonra aklı başına gelen de zaten 1-2 sene içerisinde kanser hastası olur, pamugu tıkarlar geberir gider. |
Ben asıl bu yirmili yaşlardaki şakşakçıları
Altmışlarında görmek istiyorum Anlayacaklar burası almanya mı, japonya mı. ![]() |
Evet..önceleri öyleydi..
bizde demiyoruz ki bizde bu yaşta olalım.. Ülke kötü durumdaysa bi omuz atalım eyvallah.. Kardeşim yaşım 48 ben normal şartlarda 3 sene önce emekli idim.. Devlet benim 3 yılımı aldı yaktı faydam olduysa helali hoş olsun ama sen bana dersen ki yok buda yetmez bi 4 yıl daha sık dişini.. bu böyle olmaz.. ben zaten 3 yıl fedekarlık yapmışım yeter.. kademe de bir yere kadar sen Milletvekilini bir dönemde emekli et bana gelince 7 sene geçir.. Hak nerede hukuk nerede.. |
Eyt mağduru olan kişilerden birisi de babamdır. Hükümeti destekledi yıllarca. Son yaşanan kriz ve eyt nin bu kadar gündeme gelmesine rağmen gündemimizde yok denmesi onu önümüzdeki seçimde sandığa gitmemeye ya da başka partiye oy vermeye itecektir. 2 türlü de ben karlı çıkyorum. Çünkü eyt nin önüne akp engel olursa sonunda akp nin halk için çalışmadığını anlayacak olmazsa da evimize ektra 2 bin lira üstü maaş bağlanacak. bunu da annemle benim desteklediğim kesim çıkaracağı veya destekleyeceği için 2 yıl karta biz el koyacağız :D Babam da 3 yıl erken emekli olmuş olacak kart kendisine geçince - Bunlar işin geyik kısmı tabi aramızdaki şakalar- . Ancak eyt de ciddi mağdur bir kesim var. 48 49 yaşından sonra iş bulamayan bir çok insan var. Hem de primlerini ödeyip emeklilik hakları kazanmalarına rağmen emekli olamayan zor durumdaki insanlar. Yasa geriye dönük işletilemez. Ama bu insanlara işletildi ve anayasa çiğnendi resmen. Bu arada Suriye de dış politikayı eline yüzüne bulaştırıp ülkede 5 milyon mülteciye 30 milyar dolar para harcayan hükümet de kusura bakmasın bu işe engel olmanın bi bahanesi yok. Bu adamlar yardım istemiyorlar kendi haklarını istiyorlar. Kaynak nerde diye soran olursa bu adamların her ay ödedikleri paralar nerede diye sorulur? Sen millete 30 milyar dağıtacak parayı bul ama sana yıllarca prim ödeyen insanlara KENDİ PARALARINI geri ödemeye gelince sıra kaynak sor. Kusura bakma ama hiç bir eytli bu saatten sonra akp yi desteklemez. Hükümet de bu durumu göz önünde muhakkak bulundurmalı. 6 7 ay sonra seçim olacak.
|
2008 çıkarılan kanun aynı zamanda ciddi oranda maaşların düşmesine de sebep oluyor . ama özellikle sokaktaki halk bu durumun farkında değil .
|
Kardeşim yazdıklarının her kelimesine katılıyorum..
Eskiden emekli olan 1 ev 1 araba alıyordu ve emekli maaşı ile gayet güzel geçiniyordu. Emeklilik hayalleri kuruyoruz ama iş maaşa gelince asgari ücret ile çalışan insanlar bu bağlanacak maaş ile emekli olmak istemezler en azından 3-5 mesai ile köle gibi çalışarak 2500 TL gibi maaşlara mahkum olmaya devam ederler. Yada 3 kuruşa tamah edip pazarda tezgah açmaya başlarlar.. Allah yardımcılar olsun. Gelelim emeklilik tazminatı konusuna .. eski yasaya göre her yıla 1 bürüt ücret iken şimdi tavan getirdiler sanırım 5400 TL gibi bu günlerde .. Misal ben ender olarak maaşı tavandan alan biri olarak bile 22 yıl * 5400 = 113,400 TL gibi bir para alıp emekli olacagım.. tabii kesinti vs olacaksa onu bilmiyorum.. 2 oda bir ev bile alamıyorum.. 20-30 Milyar borç harç var ise dagıt.. kaldımı eline 80 bin .. Çocukları evlendir sen sağ ben selamet.. tüm yaşlılık boyunca cam da otur gelen gideni izle !! |
300.000 yaşlı,dul kadına verilen aylık para:
275x300.000=82.500.000 TL Erdoğan için alınan süper lüks uçağın açıklanan bedeli 185.000.000 dolar 185.000.000x5.75=1.063.750.000 TL Yani 300.000 kişimin maaşının 12.5 katı |
Hükümet hayatının tokadını yiyecek seçimde.
|
şimdi bu eyt ye karşı çıkanlar şöyle diyor.
40 yaşında emekli mi olunur. 50 yıl emekli maaşımı alınır. (sanki yukardakiyle sözleşmemiz var) ben sana bakmaya mecburmuyum ( abisi büyümüşte bana bakacakmış) ![]() bizden öncekiler emekli oldu , biz dedik mi biz size niye bakıyoruz , sırtımıza yük oluyorsunuz. (belki içlerinde sizlerin büyükleride var) millet hakkını arııyor. bu ülke için 65 yaşta fazladır. senin içine hak aranıyor. eytlilere uyanık , çakal , parazit diyorsun çünkü ben yandım , bunlarda yansın istiyorsun. ama eytliler seninde hakkını savunuyor sen bunu bilmiyorsun. |
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|