Şimdi Ara

Exper easytab e2d-130 Tablet PC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
3
Favori
24.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Exper easytab e2d-130 Tablet PC



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibutun -- 26 Aralık 2013; 23:50:14 >



  • Mrb arkadaşlar TeknoSa da şu anda 1.099,00 TL den satılan Exper easytab e2d-130 Tablet PC'i hakkında kullanımlarımdan sonra deneyimlerimi yazacağım...

    Bilindiği üzere çoğu arkadaşımız Tablet almak isteyip hayatlarını kolaylaştırmak ister fakat her tabletle her iş görülmediğini bilmeliler. Örneğin bir android işletim sistemli tabletlerde office programlarını çalıştırmazsınız veyahut windows tarzı gezinme memnuniyetiniz olamaz kesinlikle... Bunun üzerine daha iyi olan iPad di terih edersiniz lakin İOS'un uygulamaları android kadar geniş değildir. Ve fiyatı da bi o kadar can yakıcıdır.

    Bunun için rastgele gidip de dikkatimi çeken Exper easytab e2d-130 PC-Tableti deniyim dedim.(Birde Samsung modelin vardı fakat samsung 500 TL daha pahalı ve özellikleri bakımından experden düşük idi.... Mesela windows puanlandırmasında aralarında 1 puan far vardı. samsung 3.5 ise exper 4.5 idi işlemci hızında)

    Şimdi gelelim Exper easytab e2d-130 Tabletimizine... Bilindiği gibi Exper marka teknoloji bir türk firmasına ait olup bizzat Türk Malıdır. Onun için servis ağında sıkıntıların çok olmadığını düşünüyorum.(İnşallah servisle alakamız olmazda hani olursa diye sölüyüm dedim:))

    Öncelikle modelimizin içerisinde işletim sistemi Win8 (Parasal değeri satın almak isterseniz 350 TL)
    - Yani aldınız bu bilgisayarı ilerde çatladı bozuldu bişeyler oldu bu tabletin içerisindeki windows 8 'i başka bir bilgisayarınız için de kullanabilirisniz.( Tabletten yedekleme için Cd kullanılmıyor ama yedekleme yapılması için Bellek istiyor(Bellek kapasitesi minimum 16 GB olmalı)

    Kullandığı kablosuz ağ İntel Centrino(R) Wireless N-135 (Benim bilgisarımın bir üst modeli)
    -Burda bir sıkıntı var anlamadığım laptobum ile 2 oda ötede bulunan airties modemime bağlanıp internete rahatlıkla girerken Tablette bağlantıda kopmalar oluyor açıkçası uzaktaki modemle iletişimde sıkıntı var(Yalnız şu noktaya deyiniyim tabletimizin klavyesini tablete takıp laptop gibi kullanacağım sırad internette hiç bir sıkıntı olmuyor aynen laptobumdaki gibi nete rahatlıkla girebiliyorum.(ilginç değil mi:)) yalnız aynı odadaki cep telefonumdan wireless ile girerken hiçbir sıkıntı yok.
    - Ayrıca Tabletimizde Çift USB olduğundan 3G VINN, JET Modem ile rahatlıkla internete sıkıntı olmadan girebilirisniz. (Ben olsam direk telefonu wirelessını açıp öle girerim)

    Klavyemiz Mıknatıslı olduğundan kolayca çıkarıp takılabiliyor.
    - Tabletimizdeki Çift USB leri klavye işgal etmemektedir.

    Tabletimizdeki sese gelince;
    - Ses çıkışı bana kısık geldi geldi doğrusu, yani bi Casper Nirvana Tabletin Bangır bangır ses çıkardığını biliyorum onun sestekinin yarısı kadar ses çıkıyordu. Yalnız kulaklığı taktığınızda iş değişiyor. Ses kalitesi gayet güzel ve yüksek çıkıyor. Açıkçası arkadaşların amacı kulaklıkla müzik veya film izlemeye yönelik yapmışlar:)
    - Bu ses olayını da 2 tane ufak Hoparlör alıp halleddebilirisniz film falan izlerken.

    Kamera olayına gelince;
    -Öle fotoğraf falan çekmek için de almayı düşünüyorsanız hiç bakmayın çünkü camerası arka 1MP, Ön 2MP olup sadece msn, sky Pe ibi programlarda görüntülü görüşmek için yeterlidir.

    Pil durumuna gelince;
    - Eğer oyun falan oynamaycaksanız Pil ömrü Sabahtan akşama kadar rahatlıkla kullanırsınız. Hatta görüntüde parlaklığı falan da azaltırsanız daha da fazla. Yani bir iphone daki gibi 4-5 saatte pili bitmez. Normal Kullanımda 24 saat gider diyim size.

    Dis Kapasitesi tabletlere göre yüksek olup;
    - 64 Gb'dır. Yani bunun 30 Gb ına yakınını Win 8 kaplamaktadır. Kalan sağlar bizimdir nasıl kullanmak isterseniz kullanın:) Yani USb giri olduğundan sizin extra disk kapasitesi için bir adet 500 GB veya 1 TB harddisk alırsanız fazla dosyaları pek barındırmadan rahatlıkla kullanabilirisniz. Unutmayınız ki Tbaletler genelde 16 Gb kapasiteli olaktadır. Üst modellerde 32 Gb olup az modelde bulunmaktadır.

    Tabletimizde ekstradan Mini SD kart girişiolup bu sd kart cep telefonlarının içerisinde bulunan sd kartlardandır. Yani bir 32 GB sd kart ile disk kapasitesini artırabilirisniz.
    - Belki bazı arkadaşlar ben fotogrf makinasındaki SD karttaki bilgileri Tablete atmak istiyorumdur diyebilir bunun içinde usb bağlantısını kullanarak SD karttaki bilgileri atabileceğimiz USB SD readerlar var. Onları kullanırsınız efendim:)

    Evet asıl bu konularda pek sıkıntı olmadığını sadece wifi kısmında ufak bir sorun olduğunu belirttik. Şimdi gelelim Tabletimizde kasma donma kilitlenme veya kendiliğinden reset atma var mı?
    - Hayır efendim hiç biri yok... Şöle sölüyüm aslında ilk tableti aldığınızda tablette 10 dk kullanımdan sonra bir donma olacak yani ekranda hiçbir işlem yapamayacaksınız ve bunu çözmek için tabletin üstünde bulunan kapatma tuşuna bir kez tıklayıp uyku moduna almak ve daha sonra uyku modundan tekrar kapatmaya basarak uyandırmak olacaktır. ve kaldığınız yerden kullanıma devam etmektir. Evet bu olay bir kaç kez ardı ardına tekrar edince insan çıldırmak istiyor.
    ÇÖZÜM
    - Bilgisayarınız elinize geldiğinde bazı driverların güncel olmadığı aşikardır. Onun için bu driverlar özellikle anakart sürücüsünü güncellemeniz gerekmektedir. Bunun için internette kolayca bulabileceğiniz ve ücretsiz olan Slim Drivers 'ı yükleyip güncelleyebilirisiniz. Böylece o ekran donmasından da rahatlıkla kurutlabilirisniz.

    FORMAT ATMAK;

    - Diyelimki tabletiniz artık yuklenen ve silinen programlardan dolayı yavaş çalışmaya başladı. Bu durumda Tablete format atmak zorunda kalacaksınız. Evet Win8 yüklü tabletinizle birlikte size Win8 USB disk falan da vermediklerine göre bu Win8 'in Setup dosyası tabletinizde yüklü durumdadır.
    - Öncelikle Tabletinize yüklü Windows 8 işletim sistemi kurtarma diski oluşturmak için CD olmadığı için 16 GB Kapasitesinde Flash Bellek Gerekiyor.
    - 16 GB Flash Belleğini Bilgisayarım/Flash Bellek Sürüsücüsüne sağ tıklayıp Biçimlenir diyerek NTFS formatında hızlı biçimlendir yapıyoruz.
    - Daha sonra Flash bellek takılı iken EXPER Kurtarma Sürücüsü Oluştur'u çalıştırıyoruz.
    (Bu Windows 8 işletim sistemini flash belleğe Format için yuklemeyi anlatan YÖNERGELERİ BURADAKİ PDF DOSYADAN flash belleğe göre yapın.
    - Evet Kurtarma Sürücüsünü yaptıktan sonra. Sıra geldi Format atmaya. Burada da Yine bir üst menudeki dosyadan formatı yapabilirisniz. Yalnız Tablette boot için öncelikle flash belleğin seçili olması lazım yoksa Flash Belleği okumadan Windows 8 başlatılır durur. Bunun için Tabletin sağ tarafında bulunan ses açma/kapama düğmesinin üzerindeki kilit döndürme açma kapama tuşuna tablete restart attıktan sonra exper yazısı gelince basıp basıp çekerek ulaşabilirisiniz. (Bu kısımda konu anlatımı uzun sürdüğünden normal formatlarda da boot menusunde sürücü seçmeyi başka yerlerden de bulabilirisiniz. Bu kısım bütün bilgisayarlar için geçerlidir.)
    - Boot menusunde sürücüyü yukarı veya aşağı taşımak için (fn + : veya fn + ş tusunu kullanabilirsiniz)
    - Format atarken tek bir sürücü olduğu için sadece Winows 8 işletim sürücüsünün olduğu sürücüye formatı seçin.

    Farklı Format Şekli:
    Bilgisayarda yüklü win8 'i tüm dosyaları kaldırarak ilk durumuna getirmek için:
    1- Sağ tarafta açılan menüden Ayarlar çarkına tıklayın.
    2- Ayarlara tıkladıktan sonra yine Sağ menüde en altta Bilgisayar ayarlarını değiştir seçeneğini seçin.
    3- Açılan Pencerede sol tarafta Güncelleştirmeler ve Kurtar seçeneğini seçin.
    4- Açılan yerde Her Şeyi Kaldırın ve Windowsu yeniden yükleyin dedikten sonra ileri evet diyip fabrika ayarlarına geri dönün. BU işlem 2 saati bulabilir. Sabırlı oldun.

    BAŞKA SORUSU OLAN?

    NOT: Windows 8.1 Güncellemesi yapıldıktan sonra dokunmatikte karşılaşılan donma probleminin çözümü
    quote:

    Orijinalden alıntı: vindobona

    Windows 8'li tablet bilgisayarınızı Win 8.1'e güncelledikten sonra (driver güncellemeleri de yapıldıktan sonra) dokunmatik ekran sorunu yaşıyorsanız eğer çözümü çok basit.

    Bilgisayar özelliklerinden, aygıt yöneticisine giriyorsunuz, insan arabirim aygıtları içerisinde olan USB Giriş Aygıtı (exper'de 3 adet, eğer daha fazlaysa hepsinde bu işlemi yapınız) özelliklerinden "Güç Yönetimi" altında "Güç kazancı sağlamak için, bilgisayar bu aygıtı kapatsın" kutucuğundaki TIKı kaldırın.

    Böylece bu sorun ortadan kalkıyor.

    Teşekkür ederiz "vindobona"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibutun -- 23 Şubat 2016; 17:36:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibutun

    Mrb arkadaşlar TeknoSa da şu anda 1.099,00 TL den satılan Exper easytab e2d-130 Tablet PC'i hakkında kullanımlarımdan sonra deneyimlerimi yazacağım...

    Bilindiği üzere çoğu arkadaşımız Tablet almak isteyip hayatlarını kolaylaştırmak ister fakat her tabletle her iş görülmediğini bilmeliler. Örneğin bir android işletim sistemli tabletlerde office programlarını çalıştırmazsınız veyahut windows tarzı gezinme memnuniyetiniz olamaz kesinlikle... Bunun üzerine daha iyi olan iPad di terih edersiniz lakin İOS'un uygulamaları android kadar geniş değildir. Ve fiyatı da bi o kadar can yakıcıdır.

    Bunun için rastgele gidip de dikkatimi çeken Exper easytab e2d-130 PC-Tableti deniyim dedim.(Birde Samsung modelin vardı fakat samsung 500 TL daha pahalı ve özellikleri bakımından experden düşük idi.... Mesela windows puanlandırmasında aralarında 1 puan far vardı. samsung 3.5 ise exper 4.5 idi işlemci hızında)

    Şimdi gelelim Exper easytab e2d-130 Tabletimizine... Bilindiği gibi Exper marka teknoloji bir türk firmasına ait olup bizzat Türk Malıdır. Onun için servis ağında sıkıntıların çok olmadığını düşünüyorum.(İnşallah servisle alakamız olmazda hani olursa diye sölüyüm dedim:))

    Öncelikle modelimizin içerisinde işletim sistemi Win8 (Parasal değeri satın almak isterseniz 350 TL)
    - Yani aldınız bu bilgisayarı ilerde çatladı bozuldu bişeyler oldu bu tabletin içerisindeki windows 8 'i başka bir bilgisayarınız için de kullanabilirisniz.( Tabletten yedekleme için Cd kullanılmıyor ama yedekleme yapılması için Bellek istiyor(Bellek kapasitesi minimum 16 GB olmalı)

    Kullandığı kablosuz ağ İntel Centrino(R) Wireless N-135 (Benim bilgisarımın bir üst modeli)
    -Burda bir sıkıntı var anlamadığım laptobum ile 2 oda ötede bulunan airties modemime bağlanıp internete rahatlıkla girerken Tablette bağlantıda kopmalar oluyor açıkçası uzaktaki modemle iletişimde sıkıntı var(Yalnız şu noktaya deyiniyim tabletimizin klavyesini tablete takıp laptop gibi kullanacağım sırad internette hiç bir sıkıntı olmuyor aynen laptobumdaki gibi nete rahatlıkla girebiliyorum.(ilginç değil mi:)) yalnız aynı odadaki cep telefonumdan wireless ile girerken hiçbir sıkıntı yok.
    - Ayrıca Tabletimizde Çift USB olduğundan 3G VINN, JET Modem ile rahatlıkla internete sıkıntı olmadan girebilirisniz. (Ben olsam direk telefonu wirelessını açıp öle girerim)

    Klavyemiz Mıknatıslı olduğundan kolayca çıkarıp takılabiliyor.
    - Tabletimizdeki Çift USB leri klavye işgal etmemektedir.

    Tabletimizdeki sese gelince;
    - Ses çıkışı bana kısık geldi geldi doğrusu, yani bi Casper Nirvana Tabletin Bangır bangır ses çıkardığını biliyorum onun sestekinin yarısı kadar ses çıkıyordu. Yalnız kulaklığı taktığınızda iş değişiyor. Ses kalitesi gayet güzel ve yüksek çıkıyor. Açıkçası arkadaşların amacı kulaklıkla müzik veya film izlemeye yönelik yapmışlar:)
    - Bu ses olayını da 2 tane ufak Hoparlör alıp halleddebilirisniz film falan izlerken.

    Kamera olayına gelince;
    -Öle fotoğraf falan çekmek için de almayı düşünüyorsanız hiç bakmayın çünkü camerası arka 1MP, Ön 2MP olup sadece msn, sky Pe ibi programlarda görüntülü görüşmek için yeterlidir.

    Pil durumuna gelince;
    - Eğer oyun falan oynamaycaksanız Pil ömrü Sabahtan akşama kadar rahatlıkla kullanırsınız. Hatta görüntüde parlaklığı falan da azaltırsanız daha da fazla. Yani bir iphone daki gibi 4-5 saatte pili bitmez. Normal Kullanımda 24 saat gider diyim size.

    Dis Kapasitesi tabletlere göre yüksek olup;
    - 64 Gb'dır. Yani bunun 30 Gb ına yakınını Win 8 kaplamaktadır. Kalan sağlar bizimdir nasıl kullanmak isterseniz kullanın:) Yani USb giri olduğundan sizin extra disk kapasitesi için bir adet 500 GB veya 1 TB harddisk alırsanız fazla dosyaları pek barındırmadan rahatlıkla kullanabilirisniz. Unutmayınız ki Tbaletler genelde 16 Gb kapasiteli olaktadır. Üst modellerde 32 Gb olup az modelde bulunmaktadır.

    Tabletimizde ekstradan Mini SD kart girişiolup bu sd kart cep telefonlarının içerisinde bulunan sd kartlardandır. Yani bir 32 GB sd kart ile disk kapasitesini artırabilirisniz.
    - Belki bazı arkadaşlar ben fotogrf makinasındaki SD karttaki bilgileri Tablete atmak istiyorumdur diyebilir bunun içinde usb bağlantısını kullanarak SD karttaki bilgileri atabileceğimiz USB SD readerlar var. Onları kullanırsınız efendim:)

    Evet asıl bu konularda pek sıkıntı olmadığını sadece wifi kısmında ufak bir sorun olduğunu belirttik. Şimdi gelelim Tabletimizde kasma donma kilitlenme veya kendiliğinden reset atma var mı?
    - Hayır efendim hiç biri yok... Şöle sölüyüm aslında ilk tableti aldığınızda tablette 10 dk kullanımdan sonra bir donma olacak yani ekranda hiçbir işlem yapamayacaksınız ve bunu çözmek için tabletin üstünde bulunan kapatma tuşuna bir kez tıklayıp uyku moduna almak ve daha sonra uyku modundan tekrar kapatmaya basarak uyandırmak olacaktır. ve kaldığınız yerden kullanıma devam etmektir. Evet bu olay bir kaç kez ardı ardına tekrar edince insan çıldırmak istiyor.
    ÇÖZÜM
    - Bilgisayarınız elinize geldiğinde bazı driverların güncel olmadığı aşikardır. Onun için bu driverlar özellikle anakart sürücüsünü güncellemeniz gerekmektedir. Bunun için internette kolayca bulabileceğiniz ve ücretsiz olan Slim Drivers 'ı yükleyip güncelleyebilirisiniz. Böylece o ekran donmasından da rahatlıkla kurutlabilirisniz.

    FORMAT ATMAK;

    - Diyelimki tabletiniz artık yuklenen ve silinen programlardan dolayı yavaş çalışmaya başladı. Bu durumda Tablete format atmak zorunda kalacaksınız. Evet Win8 yüklü tabletinizle birlikte size Win8 USB disk falan da vermediklerine göre bu Win8 'in Setup dosyası tabletinizde yüklü durumdadır.
    - Öncelikle Tabletinize yüklü Windows 8 işletim sistemi kurtarma diski oluşturmak için CD olmadığı için 16 GB Kapasitesinde Flash Bellek Gerekiyor.
    - 16 GB Flash Belleğini Bilgisayarım/Flash Bellek Sürüsücüsüne sağ tıklayıp Biçimlenir diyerek NTFS formatında hızlı biçimlendir yapıyoruz.
    - Daha sonra Flash bellek takılı iken EXPER Kurtarma Sürücüsü Oluştur'u çalıştırıyoruz.
    (Bu Windows 8 işletim sistemini flash belleğe Format için yuklemeyi anlatan YÖNERGELERİ BURADAKİ PDF DOSYADAN flash belleğe göre yapın.
    - Evet Kurtarma Sürücüsünü yaptıktan sonra. Sıra geldi Format atmaya. Burada da Yine bir üst menudeki dosyadan formatı yapabilirisniz. Yalnız Tablette boot için öncelikle flash belleğin seçili olması lazım yoksa Flash Belleği okumadan Windows 8 başlatılır durur. Bunun için Tabletin sağ tarafında bulunan ses açma/kapama düğmesinin üzerindeki kilit döndürme açma kapama tuşuna tablete restart attıktan sonra exper yazısı gelince basıp basıp çekerek ulaşabilirisiniz. (Bu kısımda konu anlatımı uzun sürdüğünden normal formatlarda da boot menusunde sürücü seçmeyi başka yerlerden de bulabilirisiniz. Bu kısım bütün bilgisayarlar için geçerlidir.)
    - Boot menusunde sürücüyü yukarı veya aşağı taşımak için (fn + : veya fn + ş tusunu kullanabilirsiniz)
    - Format atarken tek bir sürücü olduğu için sadece Winows 8 işletim sürücüsünün olduğu sürücüye formatı seçin.

    Farklı Format Şekli:
    Bilgisayarda yüklü win8 'i tüm dosyaları kaldırarak ilk durumuna getirmek için:
    1- Sağ tarafta açılan menüden Ayarlar çarkına tıklayın.
    2- Ayarlara tıkladıktan sonra yine Sağ menüde en altta Bilgisayar ayarlarını değiştir seçeneğini seçin.
    3- Açılan Pencerede sol tarafta Güncelleştirmeler ve Kurtar seçeneğini seçin.
    4- Açılan yerde Her Şeyi Kaldırın ve Windowsu yeniden yükleyin dedikten sonra ileri evet diyip fabrika ayarlarına geri dönün. BU işlem 2 saati bulabilir. Sabırlı oldun.

    BAŞKA SORUSU OLAN?

    NOT: Windows 8.1 Güncellemesi yapıldıktan sonra dokunmatikte karşılaşılan donma probleminin çözümü
    quote:

    Orijinalden alıntı: vindobona

    Windows 8'li tablet bilgisayarınızı Win 8.1'e güncelledikten sonra (driver güncellemeleri de yapıldıktan sonra) dokunmatik ekran sorunu yaşıyorsanız eğer çözümü çok basit.

    Bilgisayar özelliklerinden, aygıt yöneticisine giriyorsunuz, insan arabirim aygıtları içerisinde olan USB Giriş Aygıtı (exper'de 3 adet, eğer daha fazlaysa hepsinde bu işlemi yapınız) özelliklerinden "Güç Yönetimi" altında "Güç kazancı sağlamak için, bilgisayar bu aygıtı kapatsın" kutucuğundaki TIKı kaldırın.

    Böylece bu sorun ortadan kalkıyor.

    Teşekkür ederiz "vindobona"
    bende 999tl + 100çek ile 899 tl den aldım..yarın gelecek muhtemelen.. 64gb microsd de vardı deneriz artık..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EcZaNeT

    bende 999tl + 100çek ile 899 tl den aldım..yarın gelecek muhtemelen.. 64gb microsd de vardı deneriz artık..

    Alıntıları Göster
    ürün elime ulaştı..

    Windows 8 puanları
    işlemci 5.9
    bellek 5.5
    grafikler 4.1
    oyun grafikleri 5.9
    sabit disk 8.0

    bende size artı ve eksiler olarak düşüncelerimi yazayım..


    avantajları..

    ** 899 tl ye geldi bana 64GB ssd depo / 2GB bellek / 11.6" bir tableti bu fiyata almak imkansız
    ** 1037u işlemci günümüz arm tabanlı işlemcilerinin aşağı yukarı hepsinden daha güçlü..
    ** Windows 8 x64 kurulu geliyor .. sistem olarak yazılım ücreti en az 100 usd dir.. x86 tabanlı program kullanananlar için avantaj..
    bunun yanı sıra usb ve x86 / x64 desteğinden ötürü elinizin altındaki bütün usb cihazları çalıştırabilirsiniz..
    Windows 10-15 sn içinde açılıyor cidden hızlı..
    ** ekran görüntü kalitesi ve dokunmatik hassasiyeti iyi
    ** microsd yuvası var..ben 64gb micro sd takarak toplam 128gb ye çıkardım..
    ** giroskop ve gps var.. Windows 8 desteklediği oyun var mı bilmiyorum ama asphalt ı telefonda oynar gibi oynayabilirsiniz..
    ** Bluetooth ve HDMI çıkış var..

    eksiler

    -- kasa kalitesi çok iyi seviyede değil ..bir ipad beklemeyin..
    -- ekran 1920x1080 olsa çok daha iyi olabilirdi (1368x768)
    -- klavye oyuncak gibi kalitesiz..
    -- usb ler e2d-130 da usb 2.0 olarak çalışıyor.. e2d-530 / 330 da usb 3.0 desteği var..
    -- şarj aleti 19v 2.1a adaptör ve ince uçlu daha üniversal bir şey kullanılabilirdi..sağda solda gittiğimiz yerde şarz aletimi arayalım..
    -- uykuya geçtikten tekrar uyanırken afallıyor 5-6 sn bekliyor..




  • Orijinalden alıntı: EcZaNeT

    ** 899 tl ye geldi bana 64GB ssd depo / 2GB bellek / 11.6" bir tableti bu fiyata almak imkansız (Bu fiyata nerden aldın arkadaşım internette 1099 TL olarak var sadece?)
    ** 1037u işlemci günümüz arm tabanlı işlemcilerinin aşağı yukarı hepsinden daha güçlü..
    ** Windows 8 x64 kurulu geliyor .. sistem olarak yazılım ücreti en az 100 usd dir.. x86 tabanlı program kullanananlar için avantaj..
    bunun yanı sıra usb ve x86 / x64 desteğinden ötürü elinizin altındaki bütün usb cihazları çalıştırabilirsiniz..
    Windows 10-15 sn içinde açılıyor cidden hızlı.. (Gerçekten çok hızlı ben bile şaşırmıştım acaba kapatmıyor mu win8 i diye düşündüm)
    ** ekran görüntü kalitesi ve dokunmatik hassasiyeti iyi
    ** microsd yuvası var..ben 64gb micro sd takarak toplam 128gb ye çıkardım..
    ** giroskop ve gps var.. Windows 8 desteklediği oyun var mı bilmiyorum ama asphalt ı telefonda oynar gibi oynayabilirsiniz.. (GPS nerden açılıyor ben bunu bilmiyorum?)
    ** Bluetooth ve HDMI çıkış var..

    eksiler

    -- kasa kalitesi çok iyi seviyede değil ..bir ipad beklemeyin..(Ama kötü de değil)
    -- ekran 1920x1080 olsa çok daha iyi olabilirdi (1368x768)
    -- klavye oyuncak gibi kalitesiz.. (Klavye ince ve portatif olduğundan kalitesiz gibi görünüyor bence. Onun dışında mıktasıslı olması hemen tak çıkar yapabiliyorsun)
    -- usb ler e2d-130 da usb 2.0 olarak çalışıyor.. e2d-530 / 330 da usb 3.0 desteği var..
    -- şarj aleti 19v 2.1a adaptör ve ince uçlu daha üniversal bir şey kullanılabilirdi..sağda solda gittiğimiz yerde şarz aletimi arayalım.. (Şarj kablosu kısa geldi biraz daha uzun olabilirdi)
    -- uykuya geçtikten tekrar uyanırken afallıyor 5-6 sn bekliyor..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibutun

    Orijinalden alıntı: EcZaNeT

    ** 899 tl ye geldi bana 64GB ssd depo / 2GB bellek / 11.6" bir tableti bu fiyata almak imkansız (Bu fiyata nerden aldın arkadaşım internette 1099 TL olarak var sadece?)
    ** 1037u işlemci günümüz arm tabanlı işlemcilerinin aşağı yukarı hepsinden daha güçlü..
    ** Windows 8 x64 kurulu geliyor .. sistem olarak yazılım ücreti en az 100 usd dir.. x86 tabanlı program kullanananlar için avantaj..
    bunun yanı sıra usb ve x86 / x64 desteğinden ötürü elinizin altındaki bütün usb cihazları çalıştırabilirsiniz..
    Windows 10-15 sn içinde açılıyor cidden hızlı.. (Gerçekten çok hızlı ben bile şaşırmıştım acaba kapatmıyor mu win8 i diye düşündüm)
    ** ekran görüntü kalitesi ve dokunmatik hassasiyeti iyi
    ** microsd yuvası var..ben 64gb micro sd takarak toplam 128gb ye çıkardım..
    ** giroskop ve gps var.. Windows 8 desteklediği oyun var mı bilmiyorum ama asphalt ı telefonda oynar gibi oynayabilirsiniz.. (GPS nerden açılıyor ben bunu bilmiyorum?)
    ** Bluetooth ve HDMI çıkış var..

    eksiler

    -- kasa kalitesi çok iyi seviyede değil ..bir ipad beklemeyin..(Ama kötü de değil)
    -- ekran 1920x1080 olsa çok daha iyi olabilirdi (1368x768)
    -- klavye oyuncak gibi kalitesiz.. (Klavye ince ve portatif olduğundan kalitesiz gibi görünüyor bence. Onun dışında mıktasıslı olması hemen tak çıkar yapabiliyorsun)
    -- usb ler e2d-130 da usb 2.0 olarak çalışıyor.. e2d-530 / 330 da usb 3.0 desteği var..
    -- şarj aleti 19v 2.1a adaptör ve ince uçlu daha üniversal bir şey kullanılabilirdi..sağda solda gittiğimiz yerde şarz aletimi arayalım.. (Şarj kablosu kısa geldi biraz daha uzun olabilirdi)
    -- uykuya geçtikten tekrar uyanırken afallıyor 5-6 sn bekliyor..

    Alıntıları Göster
    ** 999 Tl ye hafta sonu teknosada idi .. 1tl daha üstüne bişey alırsanız.. 100 tl hediye çeki veriyorlar..oluyor 899 tl.. hediye çeki limiti yok yani 100 tl lik ürün alıp 100 tl lik hediye çeki kullanabilirsiniz..
    ** GPS yokmuş benim hatam..sanırım 3G li opsiyonel modellerde olacak..

    bi artı daha ekleyim.. uykudan sonra duraklama olayı kendi kendine düzeldi..
    batarya süresi umduğumun çok üstünde 7-8 saat wifi ve ekran kapanmadan %30 altına düşmedi toplam pil seviyesi.. gayet başarılı..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EcZaNeT

    ** 999 Tl ye hafta sonu teknosada idi .. 1tl daha üstüne bişey alırsanız.. 100 tl hediye çeki veriyorlar..oluyor 899 tl.. hediye çeki limiti yok yani 100 tl lik ürün alıp 100 tl lik hediye çeki kullanabilirsiniz..
    ** GPS yokmuş benim hatam..sanırım 3G li opsiyonel modellerde olacak..

    bi artı daha ekleyim.. uykudan sonra duraklama olayı kendi kendine düzeldi..
    batarya süresi umduğumun çok üstünde 7-8 saat wifi ve ekran kapanmadan %30 altına düşmedi toplam pil seviyesi.. gayet başarılı..

    Alıntıları Göster
    Bilgi için saol. Ben bunu eşime almıştım da dikkatgimi çekti geçenlerde... Ekranda jelatin var mı? Ben yok diye düşündüm... Ona göre gidip jelatin alcam ekrana.. Parmak izleri falan kalmasın diye




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibutun

    Bilgi için saol. Ben bunu eşime almıştım da dikkatgimi çekti geçenlerde... Ekranda jelatin var mı? Ben yok diye düşündüm... Ona göre gidip jelatin alcam ekrana.. Parmak izleri falan kalmasın diye

    Alıntıları Göster
    bugün bende aldım ürünün gelmesini bekliyorum.kılıf canta kullaniyormusunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaftolga -- 29 Kasım 2013; 19:13:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaftolga

    bugün bende aldım ürünün gelmesini bekliyorum.kılıf canta kullaniyormusunuz.

    Alıntıları Göster
    evet tablet için guzel birçanta aldık klavyeside giricek sekilde... Güle üle kullan arkadaşım
  • ibutun İ kullanıcısına yanıt
    Canta kilif icin link verebilirmisiniz ve ilk neler yapmaliyim guncellemelerden baska.
  • EcZaNeT kullanıcısına yanıt
    Hocam kılıf icin bir tavsiyeniz var mi
  • zaftolga Z kullanıcısına yanıt
    ben çanta / kılıf almadım...siz alırsanız buraya yazın bizde faydalanalım..
  • EcZaNeT kullanıcısına yanıt
    Cihaz bugun geldi,gercekten güzel ama bakış acısını iyi ayarlamak gerek, birde kalem var mı cihazda ? Win 8.1 i yuklediniz mi. Microsoft office kisa yolu var ama aktiflemek icin sifre istiyor bunun sifresi nerde biliyormusunuz.hafizada geriye 15 gb kaldi sizdede durum aynimi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaftolga -- 3 Aralık 2013; 21:09:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaftolga

    Cihaz bugun geldi,gercekten güzel ama bakış acısını iyi ayarlamak gerek, birde kalem var mı cihazda ? Win 8.1 i yuklediniz mi. Microsoft office kisa yolu var ama aktiflemek icin sifre istiyor bunun sifresi nerde biliyormusunuz.hafizada geriye 15 gb kaldi sizdede durum aynimi.
    8.1 e internetten otamatik güncelledim..ms Office deneyecek zamanım olmadı.. hafızaya gelince microsd 64gb taktım d sürücüsü olarak depo sorunum yok şükür.. kalem / kılıf konusunda daha bilgili arkadaşlar aydınlartırsa bende memnum olurum..
  • EcZaNeT kullanıcısına yanıt
    kalem opsiyonelmiş hocam ama kılıf konusunda bir şey bulamadım. birde bu teknosa çeki hesaba ne zaman tanımlanıyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaftolga -- 3 Aralık 2013; 23:55:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibutun

    evet tablet için guzel birçanta aldık klavyeside giricek sekilde... Güle üle kullan arkadaşım

    hocam çantayı nerden aldınız model ne ? office içinde kurulu mu tabletin aktifleştirmek için key istiyor ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaftolga

    quote:

    Orijinalden alıntı: ibutun

    evet tablet için guzel birçanta aldık klavyeside giricek sekilde... Güle üle kullan arkadaşım

    hocam çantayı nerden aldınız model ne ? office içinde kurulu mu tabletin aktifleştirmek için key istiyor ?

    Alıntıları Göster
    -Windows Güncellemelerinden sonra donanım guncellemelerini de yap sonra gule gule kullan.
    -Çanta için PC tableti eşime aldığımdan dolayı su an marka söleyemeyeceğim ama TeknoSa da 40 TL üzerinde Kılıfın dışı sert olan bir çanta aldık. Normalde hatırlıyorsam ipad için çıkarılmış kılıftı. Eve gidince resmini çekerim. Ucuz olanların kılıfı bez gibi olduğundan sağda solda düştümü hasar görür diye sert ve kabarık görünen çantayı aldık. Çok da iyi bi çanta sıkıntımız yok.
    -Office Programı genelde Windows işletim sistemleriyle birlikte verilir ama shareware olarak kullanırsın. Belli bir süreden sonra aktifleştirmek için satın almak gerek.
    - Windows 8.1 e de yükselttik. Şu an Laptopta 10 GB kadar alan var (extra programda yukledik.) EcZaNeT arkadaşın dediği gibi 64 GB lık bir Mini SD kart alıp takarsan çok iyi olur... Sonuçta bu Laptop değil.




  • ibutun İ kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler.ekran dokunmatiginde takilma oluyormu hic.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaftolga

    Tesekkurler.ekran dokunmatiginde takilma oluyormu hic.
    Evet o dokunmatiğin geçmesi için Driver bulucu program kur tablete. SlimDrivers'dı yanılmıyorsam benim kurduğum. Orda anakart ile birlikte 2 driver daha guncellemesi var. 3 Donanımında güncellemesini yapınca o donma sorunu geçiyor. Bilgin olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibutun

    Evet o dokunmatiğin geçmesi için Driver bulucu program kur tablete. SlimDrivers'dı yanılmıyorsam benim kurduğum. Orda anakart ile birlikte 2 driver daha guncellemesi var. 3 Donanımında güncellemesini yapınca o donma sorunu geçiyor. Bilgin olsun
    ÇANTA

    Yukarıdaki Linkte Direk TeknoSa ürününe çıkarsınız. Ürün Şu an İndrimnde bence kaçırmayın

     Exper easytab e2d-130 Tablet PC



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibutun -- 6 Aralık 2013; 22:30:51 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.