Şimdi Ara

Evrim Yoktur ! (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.988
Cevap
2
Favori
76.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alexdesouza.10

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

Evrimcilerin hiç hoşuna gitmeyen bir videoyu sildiniz. Açıklamanız ilginç. Zamanım yoktu

Bu nasil bir tespittir ar_tryk , ne alakasi var. Hoşumuza gitmeyecek yer neresi?

Evrimci , evrimci...
  • Görüldüğü üzere utanmadılar. Bununla kalmayıp hala da Dawkins tasarımı savunuyor diyebiliyorlar.
    İngilizceyi çok iyi bildiğini söyleyen soho nickli birisi vardı hani, o nerelerde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: buena

Görüldüğü üzere utanmadılar. Bununla kalmayıp hala da Dawkins tasarımı savunuyor diyebiliyorlar.
    İngilizceyi çok iyi bildiğini söyleyen soho nickli birisi vardı hani, o nerelerde?
    o ingilizce linki verip herkesin anlamasını beklemekle asıl utanması gerekenin sen olduğunu biliyorsun değilmi?amerikalımıyız biz ingilizmi?
  • quote:

Görüldüğü üzere utanmadılar. Bununla kalmayıp hala da Dawkins tasarımı savunuyor diyebiliyorlar.
    @Buena
    Önceden de yazı yazdın ve bir fikir belirtmedin. Böyle demek şöyle şöyleliktir vs laflarla ciddiye alınmazsın. Video ile ilgili şahsi yorumun yapabilirsin. Ama bir fikir yürütmedin.

İngilizce bir yazıyı Copy paste yaptın. Ne anladın bu yazıdan, biraz görüşünü belirtmelisin. Saygılı bir uslup kullanırsan iyi olur.

Zaten biz yaratılış var dedi Dawkins demiyoruz.

Adam ciddi konuşmuş. Belli oluyor videodan. Kafa buluyor sizle demeniz doğru görünmüyor. Bir bilim adamı böyle bir ciddiyetsizliği bir TV programında yapamaz. Mantıklı olun.

Benim dediğim tasarımla onların yaratılışçı tasarımı aynı değil diyebilir. Onu da yukarıda açıkladık. zaten. Zahmet edin okuyun ve anlamaya çalışın.

Özellikle ingilizce metne link verip burada vurgulamak istediğiniz kısmı Türkçeye çevirebilirsiniz. Bir şey ifade etmek istiyorsanız biraz emek vermelisiniz.
    Alın okuyun demek ne kadar doğru yorumsuz olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 15 Haziran 2010; 21:16:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

o ingilizce linki verip herkesin anlamasını beklemekle asıl utanması gerekenin sen olduğunu biliyorsun değilmi?amerikalımıyız biz ingilizmi?

Alıntıları Göster
    popüler konular eklentisiyle bu konun ömrü uzun sürmez gibi geliyor.
    bakın az önce yapılan yoruma.

resmem evrimi savunanlara HAYVAN deniliyor.konu açabilsem şikayet edicem de bekliyorum.

http://img324.yukle.tc/images/59hayvan.JPG

• Kişi anlamıyorsa anlayandan, bilmiyorsa bilenden öğrenecek. Anlamadığı, bilmediği ve bilenler de aksini gösterdiği halde çıkıp sallamayacak Dawkins tasarımı savunuyor diye.
  • quote:

Kişi anlamıyorsa anlayandan, bilmiyorsa bilenden öğrenecek. Anlamadığı, bilmediği ve bilenler de aksini gösterdiği halde çıkıp sallamayacak Dawkins tasarımı savunuyor diye.

Kardeşim bir yorumun bile yok. Ayrıca argo konuşuyorsun durmadan. Düşündüğün bir şey varsa yazabilirsin. Bırak bilenlerin aksini göstermesini. Biliyorsan sen göster aksini. Yaz da cevap verelim. Ya da meşgul etme.

En iyisi ciddiye almamak seni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktayd

resmem evrimi savunanlara HAYVAN deniliyor.konu açabilsem şikayet edicem de bekliyorum.

Alıntıları Göster
    videoyu beraber yanyana izleme şansımız olmadığı için dawkins'in kullandığı cümleler üzerinden gidersek kimse kıvıramaz diye düşünüyorum..

"ve bir hayat formu dizayn edip dünyamızdaki yaşamın tohumlarını atmış olaiblirler.."
    "ve bu tasarımcı çok üstün bir akla sahip ve evrenin başka bir yerinden bir varlık olabilir"
    "Bio-kimya ve moleküler biyolojinin detayları incelendiğinde bunu yapan bir tasarımcıya ait bir imza bulabilirsiniz."
    Richard Dawkins

richard dawkins'in birebir kullandığı;
    "dizayn etmek" kelimesine de kimse değinmemiş..

elli defa dediğimizi ellibirinci defa yineleyelim;
    dawkins inananların söylediği manada bir Yaratıcı Tanrı'nın gerçekleştirdiği bir "yaratılıştan" BAHSETMİYOORR..

Uzaylıların başlattığı bir yaratmadan bahediyor..

Sonuç olarak bir "dizayn formu"ndan ve bu dizayn formunu oluşturan "tasarımcı" kelimeleri ağzından çıkıyor yukarıdaki cümlelerden okumanız varsa görebilirsiniz..
    Bu da bir dizayn edilmiş canlılık ve bunu gerçekleştiren bir tasarımcı konusunda dawkins bizimle hemfikir demektir bu kadar basit..

• quote:

Kişi anlamıyorsa anlayandan, bilmiyorsa bilenden öğrenecek. Anlamadığı, bilmediği ve bilenler de aksini gösterdiği halde çıkıp sallamayacak Dawkins tasarımı savunuyor diye.
    Videoyu kaçırmışım linkini kural dışı değilse koyabilir misiniz? Veya pm den de olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::cc::

Videoyu kaçırmışım linkini kural dışı değilse koyabilir misiniz? Veya pm den de olabilir.

Alıntıları Göster
    http://www.facebook.com/video/video.php?v=259494846985
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

Alıntıları Göster
    Evrimcilerin hiç hoşuna gitmeyen bir videoyu sildiniz. Açıklamanız ilginç. Zamanım yoktu.
    Yani okumadığınız bir yazıyı siliyorsunuz. Nerede emeğe saygı. Böyle bir açıklama olabilir mi? Özür bile dilemiyorsunuz. İlginç.

Paranoya bitti, şimdi sıra bahane bulmaya geldi değil mi? Videonun neden silindiğini yukarıda belirtmiştim.
    Son iletilerin hepsini sildim çünkü zamanım yoktu, çıkmam gerekiyordu ve tartışmanın uzamamasını istedim. Bunu da yazdım. Ardından arkadaşlardan biri de doğruladı, belli bir yerden sonra hepsi silinmiş şeklinde.
    Tamam mı?
    Mağdur olduğunuz bir durum vardıysa eğer, çok basit belirtebilirdiniz ve geri alınırdı.
    Nitekim benim geri almama gerek kalmadan, tekrar paylaşıldı. Ben de silmedim. Anlatabildim mi?

Sayın M. Madem yöneticisiniz, tarafsız olmadığınızı düşünenlerde olabilecek. Saygı çevrçevesinde bu düşünülenenlerin ifade edilmesinden niçin rahatsızlık duyuyorsunuz. Siz de biliyorsunuz bu konuda sıkıntı olduğunu. Ben de bunu ifade ettim. Sizin de açıklam yapma imkanınız var. Yaparsınız açıklamanızı ve ikna edebiliyorsanız edersiniz. Ama ikna edemediğiniz belli. Evrim karşıtlarının sizi hakem olarak tarafsız görmediğini biliyorsunuz. Bildiğiniz bir konuyu ben sadece dile getirdim. İkna etme ihtiyacım yok diye düşünebilirsiniz. O da sizin sorununuz.

Benden daha fazla eleştiriye açık bir insan zor bulursunuz.
    Ama yaptığınız eleştirinin bir tutarlılığı, bir mantığı olması gerekiyor.
    Siz gelip, evrime inanıyorsun nasıl tarafsız olacaksın derseniz böyle bir tepkiyle kraşılaşırsınız. Söylediğiniz şeyin elle tutulur bir yanı YOK!
    Hala daha nasıl ısrar edebiliyorsunuz anlamıyorum. Hayretler içerisindeyim.

Dawkins bir yaratılışçı demedim. Tekrar ediyorum. Bir tasarım olduğunu söylüyor. Onun fikirlerini değiştir miyorum. Çarpıtmıyorum. Onun fikrine saygı açısından ve doğru ifade etmek adına Dawkins Tanrıya inanmadığı için, tasarımı Tanrının yaptığını söylemiyor diyorum. Bir tasarım var diyor adam. Ben demiyorum o diyor. Ve adam tasarımın sahibini arıyor diyorum. Buraya kadar hiç çarpıtma yok. Herşey net.
    Her şey net ama boşuna pek çok yazı yazmışsın. Dawkinsin akıllı tasarıma inanan yaradılışçı olduğunu söylediğimize göre yazmışsın yazılarının tümünü.
    Benim kendi şahsi fikrim Akıllı tasarım. O da yasakladığınızdan anlatılamıyor. Dawkins in tasarımı kimin yaptığını söylemesi çok önemli değil. Birleştiğimiz nokta tasarımın olması canlıların ortaya çıkmasında.

Bir tasarım var demiyor, bir tasarım olabileceğine dair çeşitli işaretler bulunabilir diyor. Eğer dünyadaki yaşam moleküler bir evrimin sonucunda oluşmadıysa, başka bir uygarlık tarafından başlatılmıştır diyor. Tasarım olduğuna inanmıyor ayrıca Dawkins. Adam sormuş, akıllı tasarımın canlılığı açıklayışı konusunda ne düşünüyorsunuz diye... Ona cevap vermiş. Kendi kanaati bu değil.
    Ama siz gelip, Tanrı'nın yaptığını Dawkins uzaylıların yaptığını iddia ediyor diyorsunuz ve de ateist olduğu için buna tanrı diyemiyor diyorsunuz.
    Neyse çok da önemli değil. Ben yukarıda iyice açıklamıştım. Tekrar okursanız, sizin "Dawkins yaratılışçıdır." demediğinizi belirttiğimi anlayabilirsiniz.
    Ayrıca ben yasaklamadım. Sadece uyguluyorum. Yasak çıktığında kendimce tepkimi gösterimştim ama bir işe yaramadı.

Dawkins in söylediği canlı ya da canlının önformunu Dünyada birileri yapmış olamaz. Dünyadan birileri yapmış olsaydı ilk canlı olmazdı zaten.

Demek ki Dawkins in söylediği canlı ya da canlının önformunu yapanlar Dünyadan değil, Dawkinse göre. Uzaylıları kastediyor demiştim. Doğru. Hem Dünyadan olmayacaklar, hem uzaylı olamayacaklar, bu mümkün değil. Uzaylılar olmasın adları gen mühendisleri olsun tamam. Nereli oldukları önemli değil. Ne olursa olsun. Taka taka kafayı buna mı taktınız. Söylenecek laf mı bunlar.

Uzaylı olmalarıyla ilgili değil sıkıntı. Tekrar okuyunuz. Yukarıda da belirttiğim durum bu.

Öyle bir kafir sözü söylemedim. İma dahi etmedim ve aklımın ucundan bile geçmedi. Hayret ediyorum size. Bu nasıl paranoya. Ama Dawkins in sözünü tasarım olarak çeviren video silindi. Siz tercüme ediyorsunuz ve tasarım sözü çevirinizde geçmiyor. Bunu söyledik. Hakarete uğramış gibi ajitasyon yapmayın. Video da tasarım geçmiyor diye bir fikriniz varsa adam gibi eğip bükmeden söyleyin. Saygıyla dinlemeyi biliriz.

Kimseyi kandırmayın burada. Evrimciler kendi aralarında bilgi alışverişi yapmıyorlar. Evrimin açık yönlerini bile gizleyenler var. Amacı kafasına yatmayanı öğrenmek değil bazılarının. Evrim karşıtları ile evrime inananlar arasında tartışma var. Ya da evrimin bilimsel olmadığına inananlarla Bilimsel olduğuna inanalar arasında tartışma geçiyor. Siz de evrimin bilimsel olduğunu düşünenlerden olabilirsiniz. Buna da saygım sonsuz. Size inancınızdan ötürü ithamım yok.

Ama taraf tutuyorsunuz diyorum. En azından sorun niye böyle düşünüyorsunuz diye. Hemen adam ne diyo gibi kaba sözlerle, kafayı mı çektin gibi sokak diliyle bir yönetici olarak nasıl konuşabilirsiniz.

Sorarsanız nasıl taraf tuttuğunuzu açıklarım düşüncelerimi. Düşünürsünüz. Belki değişirsiniz. Ama ilgilenmeden sözlerimle saldırıya geçtiniz. Yazık.

Kafir dediniz demedim. Orası benim yaptığım bir iğnelemedir. Kimseye de gitmedi, kendime yaptığım için. Bir sorun yok. Paranoya değil yani.
    Hayır, ajitasyon yapmıyorum. Tasarım sözcüğüne takılmışsınız, ben kullanmamışım diye paranoya yapan sizsiniz. Bilerek kullanmadığımı iddia ediyorsunuz. Buna hayret ediyorum.
    Fikrim varsa söylerim elbet, ama siz karşıma geçmiş dalga geçer gibi, "evrime inanıyorsun, tarafsızlığını nasıl koruyacaksın" diyorsunuz. Bunun neresini nasıl ciddiye alayım? Bilime inanıyorum ben sadece. Bu kimseyi alakadar etmez, tarafsızlığıımı koruyamamama neden olacak bir durum değildir. Evrim konusu bir taraflılık değildir. Ortadadır. Bilimdir çünkü... Normal bir davranış da bilimi öğrenip, anlayabilmektir. Siz evrime inanmıyorsanız eğer, anormal davranış budur çünkü bunun yerine koyabileceğiniz herhangi bir bilimsel teori yok.

Evrimin bilimsel olup olmadığı tartışılır bir durum değil. 150 yıldır teori olarak geçiyor, bunun bilimsel olmayışını tartışamazsınız. Çok saçma bir durum olur. Başka bir teori ortaya koyarsınız, canlılığı açıklayabilen... Kimisi evrimi savunur, kimisi sizin teorinizi savunur. Olay budur. O haliyle bile evrim bilimsel bir teori olmaya devam edecektir. Siz evrim bilimsel değil derseniz, bunu kimse ciddiye bile almaz. (Az biraz bilim dünyası ile alakası olan biri...)

Evrimciler kendi aralarında bilgi alışverişi yapmıyorlar ne demek? Ne alaka yani? Burada yazmıyorlar mı neyin ne olduğunu? Bu bilgi alışverişine girmiyor mu?
    Evrim bir bilimdir ve açıklamaları sabittir. Kişiden kişiye değişmez.

Taraf tutuyorsam bunu düzgün belirtmeniz gerekiyor. Bunu yapan ilk kişi siz değilsiniz ve ayrıca eleştiriye her zaman açık biriyim.
    Ama tekrarlıyorum, sen evrime inanıyorsun bu yüzden taraflılığın şüpheli diyemezsiniz. Bilime destek veren bir insan hakkında, bu desteği nedeniyle böyle bir ithamda bulunamazsınız.
    Sokak dili kullanmadım. Biraz iğneleyici konuşmuşum, özür dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: madun

memetik diye konu açmıştım ama cevap gelmedi.bu bilimin kurucusu richard dawkins.felsefeekibi.comdan alıntı yaptım.

Damga… leke… işaret… iz….

Eski ve biten yazıların sonuna bir işaret koyarmış bilenler çok eskilerden. Bu işarete Mim denirmiş.Mim konuldu mu bir yazının sonuna artık o işarete kimse karşı gelemezmiş.

Oysa başka bir medeniyet Mim’i yaşamla dalga geçen komedi oyununa isim diye vermiş.

Mimik ve yüz kaslarının hareketleriyle varmış bir başka biri, kendisinden farklı bir diğerine.

MİM KOYMAK: Yaşamlarımızda ne çok şey var mim koyduğumuz, unutulmaması için kendimize özel işaretlerle belirlediğimiz, ısrarla üzerinde durduğumuz.

Richard Dawkins ve Jung, tıpkı DNA ile geçen genetik özellikler gibi bazı bilgi, deneyim ve davranışlarımızın da meme-mim, kültürel gen(orjinali meme) sayesinde nesilden nesile aktarıldığını savunmuş.

Meme aslında adını da yapısını da gen bilimden almıştır.

Meme, Dawkins’in yorumlarına göre, tıpkı virüslerin davranış özelliklerini taşır. Gözlem yoluyla, ebeveyinlerinden birinin davranışı ve ya okuduğu bir kitabın kahramanıyla bulaşıyor, kopyalanıyorlar. Dawkins bu Replicatör (kopyalayıcı) fikirleri insanı taşıyıcı olarak gören parazitler olarak nitelemiş.

Bu kopyalayıcıların doğal seleksiyonun gereği olarak devamlı elendiği, en güçlü kopyalayıcıların hayatta kalabildiği de saptanmış.

Kültürel evrim, Biyolojik evrimden çok daha hızlı ilerler, trendler, markalar, moda ve yaşam şekilleri sürekli kendisini yeniler. Yaşamak için Kültürel evrime ayak uydurmak zorunda kalan mwmw’de genlerden farklı olarak, bulaştıkları, yerleştikleri insanın bilincinde yeniden işleme konuş, üzerinde oynamalar yapılır, yeniden şekillenir. Bilince uyum sağlar.

Mim/meme’ler tıpkı virüsler gibi, kendilerini hayatta tutmak amacıyla iki yol güderler. Recombination; başka, daha güçlü ve yeni mimlerle kombine olarak.Din, terör, aşk ve arkadaşlık ilişkilerindeki temel tutum ve davranışların belirli mim’lerle kompine olduğu biraz uç’da olsa birer saptamadır.

Zamanla mutasyona uğrayarak.

Mim bulaşan insana Host (taşıyıcı) ve ya Memeroid adı verilmiş.

Mim’ler pek çok virüs gibi oldukça zekiler. Kendi stratejilerini kendileri yaratabiliyorlar. Bir mim kendisini etkisiz hale getiren diğer bir mimi yok edip, zayıflatabiliyor. Örneğin her insanda bulunan Ölüm korkusu mim’inin pek çok mim’in yayılımını engellemesi gerekirken ölümden sonra yaşam mim’ini etkili hale getirir. Ve ya yine toprak sevgisi ve ölüm mimleri birleşerek ‘’vatan için kutsal ölüm’’ mimi etkili hale gelebiliyor.

Memetik; Sosyal yaşamda etkili olan mim’leri inceleyen bilime verilen isim.

Mim ve Memetik araç olarak genelde ‘’dil’’ i kullanmaktadırlar. Argo konuşmalar, sloganlar, reklam söylevleri gibi. Söylentiler, dedikodular, efsaneler, şarkı sözleri, batıl inançlar mim’lerin genel bulaşma şekilleridir.

Mim’ler bulaşmak için bilinç ve ya bilinç-altında vaatler de sunmaktadırlar. Örneğin her dinde CENNET vaadi ortaktır. Her insanın ortak istemi ve hassas noktası olan ÖZGÜRLÜK düşüncesi de yine pek çok politikacı tarafından bir SAVAŞ mim’i olarak kullanılır.

Bu tür mim komplekslerinden korunmak için yine mim’lere ihtiyaç duyulur. Bu tür dirençli mim’lere ise ‘’vaccime ‘’ adı veriliyor. ‘’Radikallik’’ bir tür dirençli mim olabilir, bir tek ‘’mim’’ i benimseyip diğerlerine kapalı olma durumu. Muhafazakarlık ise eski mim’leri özümseyip yeni mim’leri kabullenmeme davranışı.

Alıntıları Göster
    tüm canlı yaşamı veya bu güneş sistemini tesadüflerden oluştu sanmak gereçkten tutarsızdır , bilimlede bağdaşmaz bu ... ancak tüm canılılar zamanla modife olmuş olabilir buna evrim de dahil çünki dünya şartları devamlı değişmiş ... ayrıca bildiğim kadarı ile dini kitaplarda insanın ilk şekiline dair ayrıntılı bilgiler yok ... düşününce özellikle buzul çağlarında ilkel insanların çokdaha güçlü vücut yapılarına ihtiyacaı olduğu gerçeği geliyor akla , daha atik vahşi yaşamla daha iyi mucadele eebilcek bir yapı dizaynı ... sonrasında zekayı kullandığı için haliylen rahata ermeye başlıyor ve bazı özelliklerini yitiriyor olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 15 Haziran 2010; 15:52:35 >

• Videonun ortasında Dawkins in sözünü kesip boş konuşulması çok ilginç, kesilme olmayan bir video için bakıcam zamanım olunca ve yorum yapıcam.

quote:

Orijinalden alıntı: evohan

tüm canlı yaşamı veya bu güneş sistemini tesadüflerden oluştu sanmak gereçkten tutarsızdır , bilimlede bağdaşmaz bu ... ancak tüm canılılar zamanla modife olmuş olabilir buna evrim de dahil çünki dünya şartları devamlı değişmiş ... ayrıca bildiğim kadarı ile dini kitaplarda insanın ilk şekiline dair ayrıntılı bilgiler yok ... düşününce özellikle buzul çağlarında ilkel insanların çokdaha güçlü vücut yapılarına ihtiyacaı olduğu gerçeği geliyor akla , daha atik vahşi yaşamla daha iyi mucadele eebilcek bir yapı dizaynı ... sonrasında zekayı kullandığı için haliylen rahata ermeye başlıyor ve bazı özelliklerini yitiriyor olabilir

Tesadüf bir açıklama değildir. Zaten tesadüf diyen de yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: soho
    videoyu beraber yanyana izleme şansımız olmadığı için dawkins'in kullandığı cümleler üzerinden gidersek kimse kıvıramaz diye düşünüyorum..

"ve bir hayat formu dizayn edip dünyamızdaki yaşamın tohumlarını atmış olaiblirler.."
    "ve bu tasarımcı çok üstün bir akla sahip ve evrenin başka bir yerinden bir varlık olabilir"
    "Bio-kimya ve moleküler biyolojinin detayları incelendiğinde bunu yapan bir tasarımcıya ait bir imza bulabilirsiniz."
    Richard Dawkins

dawkins inananların söylediği manada bir Yaratıcı Tanrı'nın gerçekleştirdiği bir "yaratılıştan" BAHSETMİYOORR..

Sonuç olarak bir "dizayn formu"ndan ve bu dizayn formunu oluşturan "tasarımcı" kelimeleri ağzından çıkıyor yukarıdaki cümlelerden okumanız varsa görebilirsiniz..
    Bu da bir dizayn edilmiş canlılık ve bunu gerçekleştiren bir tasarımcı konusunda dawkins bizimle hemfikir demektir bu kadar basit..

İngilizce bilgisinin çok iyi olduğunu iddia eden birisi yukarıda Dawkins'in kendi sitesinden aktardığım açıklamasını anlayamıyor mu? Karşınıza çıkıp konuşsa gene "sen onu demiyorsun, aslında sen açık açık tasarıma inanıyorsun" diyeceksiniz herhalde.

• quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

quote:

Kardeşim bir yorumun bile yok. Ayrıca argo konuşuyorsun durmadan. Düşündüğün bir şey varsa yazabilirsin. Bırak bilenlerin aksini göstermesini. Biliyorsan sen göster aksini. Yaz da cevap verelim. Ya da meşgul etme.

En iyisi ciddiye almamak seni.

Dawkins tasarıma inanıyor diyorsun, o video yaratılışçıların şarlatanlığıdır diyorum, azıcık araştırırsanız görürsünüz diyorum, Dawkins kendi ağızıyla söylüyor senin yorumuna mı güvenelim diyorsun. Kendi sitesinden bu şarlatanlık ile ilgili yazısını aktarıyorum, bana kendi yorumunu yap diyorsun..
    Bundan sonra kim kimi ciddiye almayacak acaba?

• Arkadaşım orada bahsetmek istediğim düşünce aşikardır..
    Ben Evrimi savunanların, savunduğu mantığı avvamın diliyle yazdım..
    Şayet bir evrim varsa ,ben bu varsayımdan yola çıkarak, ilk dizayn edilen varlığı (hayvan) belirtmem neden rahatsız etti anlayamadım!.
    İnanıyorsanız;kabullenmeniz gereken gerçekler, bunlar olmuyor mu?

Ama yok yine de bu şekilde bir yorumu ağır buluyorsanız afedersiniz..
    mesajımı hemen sileyim..

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyhat -- 15 Haziran 2010; 16:41:03 >

• quote:

quote:

Richard Dawkins

İngilizce bilgisinin çok iyi olduğunu iddia eden birisi yukarıda Dawkins'in kendi sitesinden aktardığım açıklamasını anlayamıyor mu? Karşınıza çıkıp konuşsa gene "sen onu demiyorsun, aslında sen açık açık tasarıma inanıyorsun" diyeceksiniz herhalde.

bişi bulduğunu sandığını sanıp sevinmişsin, ama haaaala bizim ne dediğimizi anlamamışsın..

verdiğin yazıda "Tanrı" tarafından yapılmış bir akıllı tasarıma karşı olduğunu anlatıyor..bizde burda zaten dawkins Tanrının yarattığı bir tasarımı söylüyor demiyoruz ya kaş defa yazıcaz?
    ciddi söylüyorum kaç defa yazınca anlayacaksın söyle yemin ederim üşenmeyip o kadar yazıcam..

8 mi?
    10 mu?
    40 mı?
    100 mü?
    200 mü?

KAÇ ?

• Şu ana kadar bu forumda yüzlerce defa tekrar tekrar yazıldığı gibi, evrim teorisi bilimsel bir teoridir, evrimin kendisi ise deneylerle kanıtlanmış bir gerçektir. Harun Yahya, onun kopyacılığını yaptığı evangelistler ne kadar abuk subuk site açsa da, ne kadar yalan dolan video hazırlasa da, ve bunları ısıtıp ısıtıp ortaya atanlar ne kadar yırtınsa da yaradılışın bilimle bir ilgisi yoktur. Evrim teorisinin karşısında bir taraf değildir, hiçbir zaman da olamayacaktır.
  • quote:

quote:

quote:

Richard Dawkins

bişi bulduğunu sandığını sanıp sevinmişsin, ama haaaala bizim ne dediğimizi anlamamışsın..

verdiğin yazıda "Tanrı" tarafından yapılmış bir akıllı tasarıma karşı olduğunu anlatıyor..bizde burda zaten dawkins Tanrının yarattığı bir tasarımı söylüyor demiyoruz ya kaş defa yazıcaz?
    ciddi söylüyorum kaç defa yazınca anlayacaksın söyle yemin ederim üşenmeyip o kadar yazıcam..

8 mi?
    10 mu?
    40 mı?
    100 mü?
    200 mü?

KAÇ ?

Demek ki sen ya İngilizce bilmiyorsun ya da bilerek ve isteyerek yazıyı tahrif ediyorsun. Başka bir açıklaması yok bunun. Linkini verdiğim yazıda videosu verilen film ile ilgili her şey yazıyor. Çok isteniyorsa Türkçe çevirisi de kitaptan aktarılır. Jesus için yalan söylemeye devam edebilecek misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: seyhat

Arkadaşım orada bahsetmek istediğim düşünce aşikardır..
    Ben Evrimi savunanların, savunduğu mantığı avvamın diliyle yazdım..
    Şayet bir evrim varsa ,ben bu varsayımdan yola çıkarak, ilk dizayn edilen varlığı (hayvan) belirtmem neden rahatsız etti anlayamadım!.
    İnanıyorsanız;kabullenmeniz gereken gerçekler, bunlar olmuyor mu?

Ama yok yine de bu şekilde bir yorumu ağır buluyorsanız afedersiniz..
    mesajımı hemen sileyim..

quote:

Alıntıları Göster
    Hiç tartışmaya girmeden kendi fikrimi belirtmek istiyorum.

Geçenlerde National geographic kanalaında bir belgesel izledim. İnsanlara en yakın akataba olarak şempanzeleri göstermekteler. Kısa süreli zekaları muhteşem, bir çok maymun türünde olamayan kendini tanımaları vs.. çok ilginç. Birbirleri ile yardımlaşmaları, alet kullanmaları vs.. Yanlız bu yaptıkları tamamen beslenme amaçlı (alet kullanmaları-birbirlerine yardınm etmeleri vs..) sonucu çıktı. Örneğin psikoloji testinde 2-3 yaşında bir çocuk, kalem düşüren birinin kalemini almasına yardım etmesi ile sonucunda yemek olan bir kabı almak için yardımlaşan maymunlarınkinden çok farklı. (ki 2. teste yemeği alamayan maymun diğerine yardım etmiyor.) Ama insan oğlu karşılıksız yardımlaşmayı daha ilk yaşlarında kazanıyor.

Ayrıca, yapısal ve fiziksel bezeşmeler olsada, yada bir yaratıktan milyonlarca yıl sonra evrimleşsek bile, bu yaratıklarda var olmayan mantık ve düşünebilme yeteneğini nasıl aldık bunu bilmiyorum. Bu çok farklı bir durum, bu özellik dna,genler ile geçecek birşey malesef değil. Kaldı ki bu özelliği almış olsak bile , bu kadar yaratık arasında birtek bizim almış olmamaız yine mantıklı gelmiyor.

Müslüman olduğum için de sorgusuz inancım gereği, zaten böyle birşeye inanmam söz konusu olmayacaktır.

Türlerdeki Varyasyonlar Evrim Değildir

Şimdi 9 tane (sanırım) ırkı birleştirip oluşan (sadece bir örnek) pitbull köpeği, evrim mi geçirmiş yoksa 9 türün birleşmesimidir? 50.000 yıl sonra insanlar, bir pitbull, birde aslan fosili bulsa, bu iki ayrı ırkmı olacak yada bilmem kaç sene içinde aslan evrim geçirmiş, şehir yaşamına ayak uydurmuş mu diyecekler?

• 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.