Şimdi Ara

Evrim Yoktur ! (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.988
Cevap
2
Favori
76.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Katilkiller

soho

Cümleyi anlama bakış açınla alakalı bir olay.
    dawkins için nasıl akıllı tasarıma inanıyor dersiniz?

ar_tryk

tasarım konusunda şüphe yok he oldu başka?
    aslında dünya 7 günde yaratıldı 7000 bin yaşında hatta hı hı tamam.

dediğim gibi anca okuma-yazma olmayan kesimi uyutmaya devam edersiniz bu saatten sonra..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soho -- 14 Haziran 2010; 16:37:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soho

quote:

Dawkins akıllı tasarımı filan kabul etmiyor sallmayın.

http://disturblog.com/genel/richard-dawkinsden-harun-yahyanin-yaratilis-atlasina-cevap.html

biraz araştırın bare bişeyi söylemeden be kardeşim.

artık insanları uyutmayın, nerde kabul etmiyormuş, kendi ağzıyla söylüyor ;

"Bio-kimya ve moleküler biyolojinin detayları incelendiğinde bunu yapan bir tasarımcıya ait bir imza bulabilirsiniz."
    Richard Dawkins.

Adamın kendi ağzıyla söylediği şeyi "hayır söylemiyor" diyorsun..

Artık tüm insanların nerdeyse okuma yazması var, uyutmaya çalıştığınız kesim ancak okuma-yazma bilmeyen kesim olur bu saatten sonra.

Dawkins in Kambriyen döneminin Yaratılışçıların söylediğine uygun olduğunu söylediğini yazmıştım. Yine göz göre göre yalanlama yoluna gitmişlerdi. Beyler bilim bizim dediğimizi söylüyor. Dawkins ateist olduğundan yaratıldı diyemiyor. Tasarımcının kim olduğunu arıyor Dawkins.

• şu video ateistleri şekilden şekle sokuyor ya bayılıyorum..
    dün de bu videoya karşı bana cübbeli örnek verilmişti,sıkışınca cübbeli devreye giriyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soho -- 14 Haziran 2010; 16:40:51 >
  • Bence yalan yalnış bilgilere bakıcağınıza youtube den Dawkinsin zürafanın anatomisini incelerken kafa yüzeyinden geçen büyük siniri çok iyi anlatıyor.

Onu izleyin ondan sonra akıllı tasarım konusunda neler dediğini görürsünüz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

quote:

quote:

http://disturblog.com/genel/richard-dawkinsden-harun-yahyanin-yaratilis-atlasina-cevap.html

"Bio-kimya ve moleküler biyolojinin detayları incelendiğinde bunu yapan bir tasarımcıya ait bir imza bulabilirsiniz."
    Richard Dawkins.

Artık tüm insanların nerdeyse okuma yazması var, uyutmaya çalıştığınız kesim ancak okuma-yazma bilmeyen kesim olur bu saatten sonra.

Dawkins in Kambriyen döneminin Yaratılışçıların söylediğine uygun olduğunu söylediğini yazmıştım. Yine göz göre göre yalanlama yoluna gitmişlerdi. Beyler bilim bizim dediğimizi söylüyor. Dawkins ateist olduğundan yaratıldı diyemiyor. Tasarımcının kim olduğunu arıyor Dawkins.

Bunu yaradılışçı olarak mı yoksa müslüman olarak mı söylüyorsun?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Richard Dawkins.

Konuyu dağıtmayalım. Burada Dawkins in ne dediği önemli. Ateist olan Dawkins in tasarım olduğunu söylemesi önemli. Tanrı diyemiyorda uzaylı diyor:D

Ağzıyla diyor adam hala biz uyduruyormuşuz gibi bir hava veriyorsunuz. Battınız bataklığa konuştukça, kımıldadıkça batıyorsunuz. Kımıldamayın, sabredin. Birazdan M gelir, yine siler ve sizi kurtarır

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Richard Dawkins.

Konuyu dağıtmayalım. Burada Dawkins in ne dediği önemli. Ateist olan Dawkins in tasarım olduğunu söylemesi önemli. Tanrı diyemiyorda uzaylı diyor:D

Ağzıyla diyor adam hala biz uyduruyormuşuz gibi bir hava veriyorsunuz. Battınız bataklığa konuştukça, kımıldadıkça batıyorsunuz. Kımıldamayın, sabredin. Birazdan M gelir, yine siler ve sizi kurtarır

Hayır müslümansan o boldladığım yeri nasıl yazdın onu merak ettimde.
    He tabi evrimciler batıyor evet bilim batıyor haklısın dogma yükseliyor.

• Dawkins'in yaratılışçılarla maytap geçtiği konuşmasından tasarıma inandığı sonucunu çıkarmak için ne olunması gerektiğini bir önceki mesajımda yazmıştım, ilaveye ihtiyaç yok sanırım. Son kitabında da (Yeryüzündeki En Büyük Gösteri) bu olaydan bahsedip dalga geçer bu zavallılarla. Ha rezilliğinin farkına varıp utanır mı Dawkins tasarıma inanıyor diyenler, sanmam.
  • Dawkins'in kıvırdığı falan yok. Sadece bazı evrim karşıtları mal bulmuş mağribi gibi atlıyor adamın her lafına.

Adam panspermia hipotezinden bahsediyor. Açın bakın. Ne kendisinin bulduğu bişey ne yeni bulunmuş bir şey. Sadece canlılığı uzaylılar dünyaya ekmiş olabilir diyor.

Biz bugün nasıl yapay DNA'dan bakteri üretiyorsak, daha gelişmiş bir uygarlık da canlılığı başlatmış olabilir ancak yaşam yine evrim kurallarına göre işlemiştir. Gayet de makul bir yaklaşım. (Çamurdan bitivermeye inanlar bunu niye ilginç buluyorsa!!!)

Dawkins tasarımın izlerini bulduğu gibi saçma bir şey söylememiştir yine evrim karşıtlarının çarpıtması. Komik olmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gennosuke

ulen yine 2 uyarı pointi almışım dünki makul cevabımdan ötürü

ncrdbl adlı üye dini içerikli soru sormuştu ona atfen ayet ekliyerek sorusuna cevap yazdım ..

yine

yahu evrimci bi arkadaş dini içerikli soru soruyor cevap yazınca kabahatli biz oluyoruz.. çok ayıp.çokk

bunlar bana tuzak gibi geliyor arftık.soruyu sorana veya konuyu ortaya atana yaptırım yok ama cevap verene uyarı veya uzaklaştırma..iyi taktik.

• bende ciddi ciddi bu ihtimali düşünmeye başladım

dini içerikli soru sorana yaptırım yok ama cevap verene var..

evrim konusunda çifte standart var

quote:

ncrdbl canlılığın belirli kurallar ve sebebler ile oluşması konusuna itiraz etmiyoruz ki.. ha sen bu önermeden evrime onay vermemizi bekliyorsan cidden yanılıyorsun

canlılığın var edilmesi konusunda net bilgi yoktur ne kuranda ne hadislerde..

işaaret vardır ayrıntı yoktur ..yol gösterir hepsi bu araştırma insana bırakılır

örnek olarak

quote:

De ki: “Yeryüzünde dolaşın da Allah’ın başlangıçta yaratmayı nasıl yaptığına bakın. Sonra Allah (aynı şekilde) sonraki yaratmayı da yapacaktır. (Kıyametten sonra her şeyi tekrar yaratacaktır) Şüphesiz Allah’ın gücü her şeye hakkıyla yeter.” ANKEBUT 20

bu ayeti kullanarak darvine pay çıkaranlarda yok değil hani

bu arada yazdığım ve silinen mesajı şikayet eden arkadaşa iki çift lafım olacak ..

quote:

ortak atan maymunlar yada ne ad veriyorsan onlar nasıl çoğaldı über zeka

demiştim bir üyeye şikayet edilmiş..neymiş efendim rahatsız olmuş..iyide maymunlar ile aynı ortak atadan evrilip devrildiğimizi evrim söylüyor..ölçülü istihza ile belirtilmiş bu durum neden rahatsızlık sebebi oldu ..yoksa şikayet eden üye bilmiyormuydu bu gerçeği

yahu galiz hakaretleri bile aşırı olmadıkça şikayet etmiyorum ama bazıları..

işte uyarıya sebeb cevabım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinuhe.s -- 14 Haziran 2010; 17:29:35 >

• bende evrimle ilgili -ilk yaratılma-canlılık ile ilgili link koydum link silinmiş..
    nedenini sordum tık yok..

sanırım kendi gibi düşünmeyen birçok insanı bu bölümden uzaklaştırarak kendi aralarında "kafayı kuma gömmece " oynamak istiyorlar amaç bu olsa gerek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soho -- 14 Haziran 2010; 18:19:48 >
  • Ben bu forumda "kişiye hakaret" olmadan mesaj silinmesine, uyarıya cezaya vb. karşıyım. İsteyen istediği düşüncesini savunabilmelidir, hiç olmazsa sanal ortamda.. Ama bu forumun kural böyle, ben buna katılmasam da, sevmesem de maalesef böyle...

Şimdi yazdığına bir cevap ta ben yazmak isterim ama bu sefer ceza falan alan olur, adım iyice tetikçiye çıkar burada.... Zaten burada bana karşı bir anda öyle bir "önyargı" oluştuğunu hissettim ki, yok efendim "soran ceza almalıymış, cevap veren ceza alıyor"lar falan...

Saygılar,

quote:

Orijinalden alıntı: Gennosuke

bende ciddi ciddi bu ihtimali düşünmeye başladım

dini içerikli soru sorana yaptırım yok ama cevap verene var..

evrim konusunda çifte standart var

...

işte uyarıya sebeb cevabım

• Kromozom konusunda ne cevap verilceğini bende merak ediyorum. Cevap lütfen.

Düzeltme:
    Mesaj güme gitmesin diye düzeltiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeVeL -- 14 Haziran 2010; 20:48:13 >
  • Beyler, yanlış yapıldığını düşündüğünüz bir olay varsa, bunu burada değil, şikayet konusunda dile getirebilir ya da bana PM atabilirsiniz.
    Birazdan bu türden mesajları temizlemeye başlayacağım.

Ayrıca, yasak olan durumları tekrar hatırlatıyorum:

Akıllı tasarım, yaratılış gibi kavramlar bilimsel birer teori olmayıp, dini veya din felsefesine tabii inançlardır. Dolayısıyla yasaktırlar.
    Bunu Richard Dawkins adı altında da yapamazsınız. Zaten az biraz İngilizcesi olan adam, o videoda Dawkins'in ne söylemek istediğini anlayabilir ama ne çare...
    Bu küçük şeyin bile bu kadar uzayabildiğini görmek beni gerçekten çok sinirlendiriyor.
    İsteyen olursa doğrudan çeviri yapar, anlatırım. Altyazılar da çok hatalı değil gerçi ama asıl söylenmek isteyen kısımları vurgulayamamış.
    Sonuç olarak şunu söylüyorum, Dawkins üzernden akıllı tasarım inancıyla ilgili yorumlar yapmayın, kural dışı oluyor.
    Yaparsanız da silerim ve uyarı veririm, en azından sonuçlarını göze alarak yapın.

Ayrıca Dawkins'in sözlerinden hiçbiri akıllı tasarımı inancını içermiyor.
    Dawkins bilimsel söylemler üzerinden bir açıklama yapmış, bunun yaratılış ile bir alakası YOK.

Bu konu, ne zamandır söylediğim gibi, evrimin doğru olmadığını düşünüyorsanız, canlılığı açıklayan bilimsel görüşünüz nediri bulmayı amaçlayan bir konudur.
    Ben de hala daha bekliyorum ayrıca, evrim dışında canlılığı açıklayabilen bilimsel bir görüş, teori ortaya sürülebilir mi?
    Bana göre imkansıza yakın bir olasılık bu.
    150 yılın ardından, her geçen gün güçlenmiş ve zirvesinde olan bir teoriyi çattadanak aşağı indirebilecek keskin bir fikir gerekiyor ki böyle bir fikrin gelişmesi için bu kadar çok beklemeye gerek duyulmamalı.
    Bilimsel düşüncelerin de belli bir evrimi vardır, çok eskilerden kaynaklanan bir düşüncenin güçlenmesi şekillenmesiyle oluşabilirler.
    Ama canlılık için evrim dışında böyle bir düşünce yok.

Yine de bilimsel düşünmeyi arzulayabilen her insan gibi biraz septisizm ile yaklaşırsak, beklemekte bir sakınca görmüyorum.
    Ama bilimsel bir düşünce sunmanız gerekiyor. Dediğim gibi, yaratılış bilimsel bir düşünce ya da teori değil, bir inançtır. Hiçbir kanıtı yoktur.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• http://www.facebook.com/profile.php?id=1075749286&ref=ts#!/video/video.php?v=118119328205611&ref=mf

Big bang'in açıklaması

Canlılık protein senteziyle başladı. Evrimleşme ile bugüne geldik. Sorusu olan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: M

Beyler, yanlış yapıldığını düşündüğünüz bir olay varsa, bunu burada değil, şikayet konusunda dile getirebilir ya da bana PM atabilirsiniz.

Akıllı tasarım, yaratılış gibi kavramlar bilimsel birer teori olmayıp, dini veya din felsefesine tabii inançlardır. Dolayısıyla yasaktırlar.
    Bunu Richard Dawkins adı altında da yapamazsınız. Zaten az biraz İngilizcesi olan adam, o videoda Dawkins'in ne söylemek istediğini anlayabilir ama ne çare...
    Bu küçük şeyin bile bu kadar uzayabildiğini görmek beni gerçekten çok sinirlendiriyor.
    İsteyen olursa doğrudan çeviri yapar, anlatırım. Altyazılar da çok hatalı değil gerçi ama asıl söylenmek isteyen kısımları vurgulayamamış.
    Sonuç olarak şunu söylüyorum, Dawkins üzernden akıllı tasarım inancıyla ilgili yorumlar yapmayın, kural dışı oluyor.
    Yaparsanız da silerim ve uyarı veririm, en azından sonuçlarını göze alarak yapın.

Dawkins bilimsel söylemler üzerinden bir açıklama yapmış, bunun yaratılış ile bir alakası YOK.

Richard Dawkins'in konu olduğu her haber, her video, her röportaj evrimi içerir..
    Videoyu hala nerenizle izliyorsunuz anlamadım o yerinizi hiç merak etmemekle beraber videoyu gözünüzle izlemenizi tavsiye ederim.

Dawkins tasarımcı imzası için uzaylılar diyor, uzaylıların Darwin'in evrim süreci benzeri oluşturduğu bir dizayn ve tasarımın evriminden bahsediyor, bu videoda evrimi de içeren bir vdieo iken senin bu linki silmen tamamen önyargıdan başka hiçbir şey değildir..

Adil davranmadığını kendinde biliyorsun, içinde evrimin geçtiği bir konuyu SİLEMEZSİN!

Tekrar silersen faydası olurmu bilmiyorum ama seni forum yönetimine gerekçelerimi sunarak şikayet edeceğim haberin olsun..

• quote:

quote:

Beyler, yanlış yapıldığını düşündüğünüz bir olay varsa, bunu burada değil, şikayet konusunda dile getirebilir ya da bana PM atabilirsiniz.

Richard Dawkins'in konu olduğu her haber, her video, her röportaj evrimi içerir..
    Videoyu hala nerenizle izliyorsunuz anlamadım o yerinizi hiç merak etmemekle beraber videoyu gözünüzle izlemenizi tavsiye ederim.

Dawkins tasarımcı imzası için uzaylılar diyor, uzaylıların Darwin'in evrim süreci benzeri oluşturduğu bir dizayn ve tasarımın evriminden bahsediyor, bu videoda evrimi de içeren bir vdieo iken senin bu linki silmen tamamen önyargıdan başka hiçbir şey değildir..

Adil davranmadığını kendinde biliyorsun, içinde evrimin geçtiği bir konuyu SİLEMEZSİN!

Tekrar silersen faydası olurmu bilmiyorum ama seni forum yönetimine gerekçelerimi sunarak şikayet edeceğim haberin olsun..

Dostum Dawkins orada yaratılışçılarla dalga geçiyor bir nevi. Ki bu çok uçuk bir ihtimal değil yani bir yaratılışa bakıyorum da... En azından bilimsel olarak açıklanabilir.

Bu söylediğinde ciddi misin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nineeleven -- 14 Haziran 2010; 21:40:41 >

• quote:

Zaten az biraz İngilizcesi olan adam, o videoda Dawkins'in ne söylemek istediğini anlayabilir ama ne çare...

Altyazılar da çok hatalı değil gerçi ama asıl söylenmek isteyen kısımları vurgulayamamış.

Dawkinsin söylemek istediğ diye birşey yok, Dawkinsin cümleleri var, aynen ve birebir de doğrudur.
    Alt yazılar hatalı değil, çünkü Dawkins ne demişse aynısı çevrilmiştir..

İngilizcem fena değildir, ODTU hazırlık bölümünü bitirdim, üzerine de İngiltere London güneyinde Kent bölgesinde -Faversham' da da 1 seneye yakın yaşadım.
    Nick name'im de London' da bir semtten alınmadır.

İngilizcem senden daha iyi olduğunu iddia ederim..

Burada insanları çeviriler Dawkins'i tam anlatamamış diyerek insanları yanlış yönlendirme..
    Dawkins bal gibi ilk canlılık tohumu olarak tasarımcı kelimesini kullanıp bunun uzaylıların yapabileceğini söylüyor..

Sen kabul etsen de etmesende gerçek bu..Ve evrimle alakası olan bu videoyu silersen seni üzgünüm ama şikayet etmek zorunda kalacağımı tekrar belirteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soho -- 14 Haziran 2010; 21:45:51 >

• quote:

quote:

Yanlisiniz var, videoyu tekrar izleyiniz. Evrim konusunda akilli tasarimi değil abiyogenez konusunda akilli tasarimi iddia ediyor. Hatta iddia ediyorda diyemeyiz , adam en başta bilmiyoruz diyor zaten sonra soru soran israr edince kendi fikrini söylüyor , bu kendi fantezisidir kendisini ilgilendirir.

@Peki o nasıl oluşmus?

-Size söledim , bilmiyoruz.

@Yani , nasıl başladığı hakkında hiçbir fikriniz yok mu?

Bundan sonrasinda anlatiyor kendi fikrini.

Akilli tasarimin bize faydasi nedir anlayamiyorum? Kromozom birlesmesi konusunda yanitiniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeVeL -- 14 Haziran 2010; 21:54:25 >

• 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.