Şimdi Ara

Evrim Yoktur ! (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.988
Cevap
2
Favori
79.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: buena

quote:

Orijinalden alıntı: soho

quote:

Orijinalden alıntı: buena

quote:

videoyu beraber yanyana izleme şansımız olmadığı için dawkins'in kullandığı cümleler üzerinden gidersek kimse kıvıramaz diye düşünüyorum..

"ve bir hayat formu dizayn edip dünyamızdaki yaşamın tohumlarını atmış olaiblirler.."
    "ve bu tasarımcı çok üstün bir akla sahip ve evrenin başka bir yerinden bir varlık olabilir"
    "Bio-kimya ve moleküler biyolojinin detayları incelendiğinde bunu yapan bir tasarımcıya ait bir imza bulabilirsiniz."
    Richard Dawkins

richard dawkins'in birebir kullandığı;
    "dizayn etmek" kelimesine de kimse değinmemiş..

elli defa dediğimizi ellibirinci defa yineleyelim;
    dawkins inananların söylediği manada bir Yaratıcı Tanrı'nın gerçekleştirdiği bir "yaratılıştan" BAHSETMİYOORR..

Uzaylıların başlattığı bir yaratmadan bahediyor..

Sonuç olarak bir "dizayn formu"ndan ve bu dizayn formunu oluşturan "tasarımcı" kelimeleri ağzından çıkıyor yukarıdaki cümlelerden okumanız varsa görebilirsiniz..
    Bu da bir dizayn edilmiş canlılık ve bunu gerçekleştiren bir tasarımcı konusunda dawkins bizimle hemfikir demektir bu kadar basit..

İngilizce bilgisinin çok iyi olduğunu iddia eden birisi yukarıda Dawkins'in kendi sitesinden aktardığım açıklamasını anlayamıyor mu? Karşınıza çıkıp konuşsa gene "sen onu demiyorsun, aslında sen açık açık tasarıma inanıyorsun" diyeceksiniz herhalde.

bişi bulduğunu sandığını sanıp sevinmişsin, ama haaaala bizim ne dediğimizi anlamamışsın..

verdiğin yazıda "Tanrı" tarafından yapılmış bir akıllı tasarıma karşı olduğunu anlatıyor..bizde burda zaten dawkins Tanrının yarattığı bir tasarımı söylüyor demiyoruz ya kaş defa yazıcaz?
    ciddi söylüyorum kaç defa yazınca anlayacaksın söyle yemin ederim üşenmeyip o kadar yazıcam..

8 mi?
    10 mu?
    40 mı?
    100 mü?
    200 mü?

KAÇ ?

Demek ki sen ya İngilizce bilmiyorsun ya da bilerek ve isteyerek yazıyı tahrif ediyorsun. Başka bir açıklaması yok bunun. Linkini verdiğim yazıda videosu verilen film ile ilgili her şey yazıyor. Çok isteniyorsa Türkçe çevirisi de kitaptan aktarılır. Jesus için yalan söylemeye devam edebilecek misiniz?

tahrif ettiğim yok, yazıda Tanrıya bağlanmayan bir akıllı tasarımdan bahedilmiş, bu tasarım da diğer gezegenlerdeki uzaylılara bağlanmış..
    tıpkı videoda anlatıldığı gibi..videoda dawkins akıllı taarım demiyor sadece tasarım ve bu tasarımı ve dizayn formunu yaratan uzaylıalr diyor..
    bende aynısını söylüyorum elliki defadır...

sana laf anlatacağıma deveye hendek atlatırım daha iyi, hiç olmazsa hayatımda deveye hendek atlattım derim..

• quote:

Orijinalden alıntı: nietzsche

quote:

fosilden bana 1 tane balina-k.ayısı arası fosil göremedigimizi kendinize bir sorun daha sonra evrimi birdaha düşünün

Hadi bekliyorum nasıl lafı kıvıracaksın.
    Bu similasyonuhttp://www.youtube.com/watch?v=8cn0kf8mhS4

Abi sen dahisin ya bende ordaki yaratık gibi yüzerek balık olmak istiyorum
    nasıl balık olacam abi ne içmem lazım ?
    arkadaşlarla yüzüyoruz garip sesler çıkartıyoruz ama evrimleşemiyoruz lütfen bir yardımcı olsan süper olacak :D

• @sın2018

beyler adam liseli.

Orijinalden alıntı: sın2018

quote:

quote:

fosilden bana 1 tane balina-k.ayısı arası fosil göremedigimizi kendinize bir sorun daha sonra evrimi birdaha düşünün

arkadaşlarla yüzüyoruz garip sesler çıkartıyoruz ama evrimleşemiyoruz lütfen bir yardımcı olsan süper olacak :D

Bilmediği konu hakkında yorum yapmak insanı ne hallere düşürüyor, ibret aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mobilecom
    Geçenlerde National geographic kanalaında bir belgesel izledim. İnsanlara en yakın akataba olarak şempanzeleri göstermekteler. Kısa süreli zekaları muhteşem, bir çok maymun türünde olamayan kendini tanımaları vs.. çok ilginç. Birbirleri ile yardımlaşmaları, alet kullanmaları vs.. Yanlız bu yaptıkları tamamen beslenme amaçlı (alet kullanmaları-birbirlerine yardınm etmeleri vs..) sonucu çıktı. Örneğin psikoloji testinde 2-3 yaşında bir çocuk, kalem düşüren birinin kalemini almasına yardım etmesi ile sonucunda yemek olan bir kabı almak için yardımlaşan maymunlarınkinden çok farklı. (ki 2. teste yemeği alamayan maymun diğerine yardım etmiyor.) Ama insan oğlu karşılıksız yardımlaşmayı daha ilk yaşlarında kazanıyor.

Bu yüzden maymuna maymun, insana insan diyoruz? Bunlar farklı türler. Evrime ters bişey yok burada.
    Bu arada karşılıksız bir eylem yoktur, her eylemin bir sebebi vardır sadece bunu hemen göremeyebiliriz.

quote:

Ayrıca, yapısal ve fiziksel bezeşmeler olsada, yada bir yaratıktan milyonlarca yıl sonra evrimleşsek bile, bu yaratıklarda var olmayan mantık ve düşünebilme yeteneğini nasıl aldık bunu bilmiyorum.

Hangi yaratıktan bahsediyorsun? Hayvanlardan bahsediyorsan onlar da düşünebiliyor. Senin daha fazla düşünebilmen onları beyinsiz yapmaz. Aynı kartalın senden daha iyi görmesinin seni kör yapmadığı gibi. Nasıl aldık sorusunun cevabı ise "evrim ile"

quote:

Bu çok farklı bir durum, bu özellik dna,genler ile geçecek birşey malesef değil.

Maalesef öyle.

quote:

Kaldı ki bu özelliği almış olsak bile , bu kadar yaratık arasında birtek bizim almış olmamaız yine mantıklı gelmiyor.

"Bir tek"... Gene burada kendini çok farklı ve üstün görme var. Bu da hem hayvanları hem de kendinizi tanımamanızdan kaynaklanıyor.

quote:

Türlerdeki Varyasyonlar Evrim Değildir

Sağol öğrenmiş olduk

quote:

50.000 yıl sonra insanlar, bir pitbull, birde aslan fosili bulsa, bu iki ayrı ırkmı olacak yada bilmem kaç sene içinde aslan evrim geçirmiş, şehir yaşamına ayak uydurmuş mu diyecekler?

Tabiki hayır. Neden desinler?

• soykırım'ın demokrasi içindeki versiyonudur bu yapılan..
    ilkerinanç'da 15 gün ceza almış..

şurda aptal,şarlatan diyen "a" dediğini "q" alayan çocuklarla muhattap oluyoruz üzerine de soykırıma uğruyoruz..yürekten tebrik ederim.

Orijinalden alıntı: ::cc::

quote:

quote:

quote:

Bilmediği konu hakkında yorum yapmak insanı ne hallere düşürüyor, ibret aldım.

çok bilmişlik yapanları gördüm cahil olmak güzel

• Bu video hakkında:http://www.facebook.com/video/video.php?v=259494846985

quote:

videoyu beraber yanyana izleme şansımız olmadığı için dawkins'in kullandığı cümleler üzerinden gidersek kimse kıvıramaz diye düşünüyorum..

"ve bir hayat formu dizayn edip dünyamızdaki yaşamın tohumlarını atmış olaiblirler.."
    "ve bu tasarımcı çok üstün bir akla sahip ve evrenin başka bir yerinden bir varlık olabilir"
    "Bio-kimya ve moleküler biyolojinin detayları incelendiğinde bunu yapan bir tasarımcıya ait bir imza bulabilirsiniz."
    Richard Dawkins

richard dawkins'in birebir kullandığı;
    "dizayn etmek" kelimesine de kimse değinmemiş..

elli defa dediğimizi ellibirinci defa yineleyelim;
    dawkins inananların söylediği manada bir Yaratıcı Tanrı'nın gerçekleştirdiği bir "yaratılıştan" BAHSETMİYOORR..

Uzaylıların başlattığı bir yaratmadan bahediyor..

Sonuç olarak bir "dizayn formu"ndan ve bu dizayn formunu oluşturan "tasarımcı" kelimeleri ağzından çıkıyor yukarıdaki cümlelerden okumanız varsa görebilirsiniz..
    Bu da bir dizayn edilmiş canlılık ve bunu gerçekleştiren bir tasarımcı konusunda dawkins bizimle hemfikir demektir bu kadar basit..

Hemfikir demek değildir lütfen çarpıtmayın. Dawkins o cümleleri söylemeden başında ne dedi? "Olabilir". Olabilir, her ne kadar böyle birşey olduğuna dair hiçbir KANIT olmasa da, imkansız mı? Değil. İmkansız olmaması, olduğunu göstermez.

Ayrıca videoda tam anlatırken maalesef Dawkins in sesini kesip kendileri konuşmuşlar, burada kim bilir ne dedi ama işlerine gelmeyip çıkardılar.

Dawkins akıllı tasarım olduğuna dair kanıtlar, bir çeşit imza bulabilirsiniz dedi. Eee bulunmadığına göre? Burada Dawkins in demeye çalıştığı şey şu. Eğer akıllı tasarım olsaydı olduğuna dair kanıt bulurdunuz, (ama yok bu yüzden akıllı tasarım da yok). İşte tam bunu söyliyecekken sözü kesiliyor duyamıyoruz. Demese bile zaten belli. Varsayımlardan konuşuyor.

Uzaylıların başlattığı bir yaratma değil, uzaylıların geliştirdiği bir proje OLABİLİR.

İlk kendini kopyalayan molekülü uzaylılar tasarlamış, sonradan evrimle günümüze gelmiş olabiliriz. Bunun neresi evrime aykırı? Evrim ilk den sonrasını açıklar. Ayrıca olabilir demek bunun olduğuna inanmak demek değildir. Burada bilinmeyen bir olayda ihtimalleri değerlendiriyoruz. Her ne kadar saçma olsa da...

3 sayfa önce Yenitürkü nün verdiği videoyu izlediniz mi?http://www.youtube.com/watch?v=D5MrGxubcdE Nasıl olurda bu videodaki adam akıllı tasarıma inanıyor diyebilirsiniz?

• İnançların tartışılması saçma birşey. Sonsuza kadar insanlar inandıklarını savunacaklar. Hangisi doğru kanıtlanamayacağı için bu böyle. Evrim olsa ne olur olmasa ne olur Fener şampiyon olsa ne olur Bursa şampiyon olsa ne olur. Tabiki taraftarlar sadece tatmin olur. Ama takımlar ve oyuncular en büyük payı alır

Orijinalden alıntı: karnıyarık

İnançların tartışılması saçma birşey. Sonsuza kadar insanlar inandıklarını savunacaklar. Hangisi doğru kanıtlanamayacağı için bu böyle. Evrim olsa ne olur olmasa ne olur Fener şampiyon olsa ne olur Bursa şampiyon olsa ne olur. Tabiki taraftarlar sadece tatmin olur. Ama takımlar ve oyuncular en büyük payı alır

İnançları tartışmıyoruz zaten evrimi tartışıyoruz.
  • Yani kısaca düşüncelerim şu şekilde gerçek bilimi araştıranları bir kenara koyarsak yani istisnalar kaideyi bozmaz dersek
    Genel olarak ataist düşünceyi kafasına koymuş insanların bu durağan evren modeli ve evrim teorisine sıkı sıkıya tutunduğunu görmek ister istemez bir art niyet olduğunu gösteriyor.
    avrupa ve amerikada 1980 lerin sonlarına doğru big bang modeli kanıtlarıyla sunulunca ataist kesimin elindeki büyük bir koz gitmişti
    şimdi bakıyorum tek kozları bu evrim olayı kaldı, lakin ellerinde ki kanıtlar "olabilir" ve 2-3 kemik kırıntısından öteye gidemiyor olsada çünkü çok saçma geliyor bazı şeyler ve cevapları tatmin edici değil.
    cümlemin başında da dediğim gibi bir koz arama sevdası var işin içinde
    amaçları bir şeylere tutunmak olunca ayığıda balina yaparlar isterlerse sivri sinekte...
    Çal güzelim çal sivrisisinek az davul zurna saz

• quote:

soykırım'ın demokrasi içindeki versiyonudur bu yapılan..
    ilkerinanç'da 15 gün ceza almış..

şurda aptal,şarlatan diyen "a" dediğini "q" alayan çocuklarla muhattap oluyoruz üzerine de soykırıma uğruyoruz..yürekten tebrik ederim.

M ye birşeyler yazmıştım. Sildim. Umudum yok düzeleceğine çünkü.

Yani kısaca düşüncelerim şu şekilde gerçek bilimi araştıranları bir kenara koyarsak yani istisnalar kaideyi bozmaz dersek
    Genel olarak ataist düşünceyi kafasına koymuş insanların bu durağan evren modeli ve evrim teorisine sıkı sıkıya tutunduğunu görmek ister istemez bir art niyet olduğunu gösteriyor.
    avrupa ve amerikada 1980 lerin sonlarına doğru big bang modeli kanıtlarıyla sunulunca ataist kesimin elindeki büyük bir koz gitmişti
    şimdi bakıyorum tek kozları bu evrim olayı kaldı, lakin ellerinde ki kanıtlar "olabilir" ve 2-3 kemik kırıntısından öteye gidemiyor olsada çünkü çok saçma geliyor bazı şeyler ve cevapları tatmin edici değil.
    cümlemin başında da dediğim gibi bir koz arama sevdası var işin içinde
    amaçları bir şeylere tutunmak olunca ayığıda balina yaparlar isterlerse sivri sinekte...
    Çal güzelim çal sivrisisinek az davul zurna saz

Biz sahte bilimi mi araştırıyoruz?
    Sadece ateist düşünceye sahip olanlar evrimi savunmuyor. Ayrıca evrim savunuluyorsa ve her yerde tartışılıyorsa bunun nedeni "Ateizm propagandası" değil adı üstünde evrimi savunma amaçlıdır. Eğer din olmasaydı, saldırılar olmazdı, saldıranlar olmasa bu tartışma da olmazdı. Etki-tepki meselesi.
    Bilimin işine geldiği yerlerini kabul edenler, işine gelmediği yerlerini kabul etmeyenler, herbirşeyi büyük maddi desteği de arkasına alarak çarpıtanlar art niyetli değil, ancak bilimin herhangi bir teorisini savunmak art niyet öyle mi? Bigbang de bir teoridir ancak onu hiç sorgulamadan kabul ediyorsunuz. Bigbang teorisinin ateistleri zora soktuğu falan da yok, bigbang den önce hiçbirşey olmadığını nerden biliyorsunuz?
    "2-3 kemik kırıntısı", birkaç genetik sınıflandırma, ama maalesef başka açıklama yok. Sizin açıklamalarınızı bekleriz.

• gerçek bilimi araştıranları bir kenara koyarsak yani istisnalar kaideyi bozmaz dersek

ya başında belirttim kardeşim neden okumuyorsun
    genel olarak dışardan bu olay ister öyle ister böyle aynen yazdığım gibi görünüyor
    dinciler-anti dinciler savaşında bir koz olarak kullanılıyor
    bazıların işine geliyor
    okullarda bu evrim teorisinin gerçekmiş gibi daha olayın farkında olmayan bebelere analtılması öğretilmesi bana bir art niyet gibi geliyor.
    o zaman tüm teori ve tezleri ufak bebelere tablolar halinde resimleyelim ve öğretmeye çalışalım
    okullda ataist öğretmenlerim olmuştu ve bu evrim olayını gözümüze sokuyorlardı, diğer dinci öğretmenlerde aksini söylüyordu
    küçük arkadaşlarımız hangisine inanacak şimdi?
    ortada bilimi anlaltan yok ki gerçekmiş gibi dikta ediliyor teoriler
    gerçek bilimin peşinde gidenlere saygım sonsuz onlar istisnadır
    ama gerçekleride görelim lütfen "poliyana"cılık yapmayalım

• quote:

Ayrıca videoda tam anlatırken maalesef Dawkins in sesini kesip kendileri konuşmuşlar, burada kim bilir ne dedi ama işlerine gelmeyip çıkardılar.

o ara dediğin şey sinema arası gibi 15dk. değil, 5-6sn. birşey..orada videoyu çekenin çıkaraına bir durum olsaydı dawkins'in darwin benzeri bir evrim süresindeki dizayn cümlesini söylerken o arayı koyarlardı, o arada bir art niyet olmadığı çok açık ki zaten 5-6 sn. birşey..

quote:

Dawkins akıllı tasarım olduğuna dair kanıtlar, bir çeşit imza bulabilirsiniz dedi. Eee bulunmadığına göre? Burada Dawkins in demeye çalıştığı şey şu. Eğer akıllı tasarım olsaydı olduğuna dair kanıt bulurdunuz, (ama yok bu yüzden akıllı tasarım da yok). İşte tam bunu söyliyecekken sözü kesiliyor duyamıyoruz. Demese bile zaten belli. Varsayımlardan konuşuyor.

o cümle tam öyle değil eksik yazmayalım ;

sizin dediğiniz gibi olsa bile canlılık tohumunun dizaynını yapan tasarımcının imzasını bulabilirsiniz diyor yani imzayı - tasarımı görebilirsiniz diyor, dediğin gibi "ee bulunamadığına göre " diye bir anlamı yok o cümlenin, bulunamıyorsa "tasarımcıya ait imza" ibaresini "tasarım ve dizayn" için darwin benzeri bir evrim süreci ile uzaylıalr tarafından yaratıldığından bahsetmezdi akıl var mantık var..

yani bir cümleyi evirip çevirip kendi inanmak istediğiniz şekilde yorumlamanızı görmek, türkçeye yeni anlamlar katma çabanızı görmek ne kadar keyifli bir bilseniz..
    eğer sen o cümleyi öyle anlıyorsan benim sana diyecek hiçbir şeyim yok, istediğin cümleyi istediğin şekilde anla ama benle bundan onra tartışma derim..

quote:

Uzaylıların başlattığı bir yaratma değil, uzaylıların geliştirdiği bir proje OLABİLİR.

lütfen orjinal kelimelerle oynamaya çalışmayalım, "proje" diye bir kelime hiçbiryerde geçmiyor, senin proje diye değiştirmeye çalıştığın şey bizim bugüne kadar bahsettiğimiz ve videoda da artık dawkins'in de kullandığını gördüğümüz "dizayn ve tasarım, tasarımcı" kelimeleridir..

quote:

İlk kendini kopyalayan molekülü uzaylılar tasarlamış, sonradan evrimle günümüze gelmiş olabiliriz. Bunun neresi evrime aykırı? Evrim ilk den sonrasını açıklar. Ayrıca olabilir demek bunun olduğuna inanmak demek değildir. Burada bilinmeyen bir olayda ihtimalleri değerlendiriyoruz. Her ne kadar saçma olsa da...

dawkins evrimi savunuyor bu videoda da, buna şimdiye kadar hiçbirşey söylemedik..

bizim demek istediğimiz ve ısrarla ama ısrarla anlamadığnıız şey dawkins'in belirttiği tasarım, tasarımcı ve dizayn kelimeleridir..

aynı kelimeleri fii tarihinden beri biz kullanıyorduk, siz sürekli tesadüflük, tasarımı olmayan, dizaynı olmayan kendi kendine oluşan bir evrimden bahediyordunuz ama şimdi görülüyorki dawkins' de artık tasarım-tasarımcı-dizayn ve bu dizaynı yaratan "uzaylı" dan bahediyor..

umarım "biraz" anlayabilmişsinizdir..

umarım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soho -- 15 Haziran 2010; 23:36:47 >

• Bence evrimden daha çok, değişim ve başkalaşım olduğunu düşünüyorum, duruma göre ufak veya büyük boyutlarda.Sonuçta organizmalar içinde bulundukları duruma,ortama göre tepki gösterip organizmayı kendi içinde değişime uğratıyorlar.Bunun ismi "evrim"se başlık iddalı olmuş.Bu olay bazı canlılara olup bazılarına olmayabilirde.Sonuçta onların varlıklarını sürdürüp sürdürememesiyle alakalı bir durum oluşturabilir bu süreç.Ayrıca konunun ateist düşüncemi değilmi yönünde ilerlemesi saçma olmuş.
    MSI Optix MAG274QRF-QD Monitor - i710700k - Z590 Tuf - Aorus Master Rtx 3070 ti - 32gb ram - Phanteks P500a - Nzxt Kraken x62 - Logitech G513 Carbon Rgb Keyboard - Logitech G602 Mouse - Asus RT-AC87U Router - ZYXEL NSA325 V2 Nas 3tb 3tb - Sony MDR 1000X Headphones - PreSonus AudioBox Studio - HD7 High Definition Headphones - M7 Microphone - Samsung S10+ - Xiaomi Mi TV Box 3 4K - XGIMI H1 1080p Projector DLP - Specta 265x150 Motorized Auto Projector Screen - AVR Pioneer VSX-921 - Wharfedale Diamond 5.0 set - Klipsch R-100 SW Subwoofer
  • quote:

gerçek bilimi araştıranları bir kenara koyarsak yani istisnalar kaideyi bozmaz dersek

ya başında belirttim kardeşim neden okumuyorsun
    genel olarak dışardan bu olay ister öyle ister böyle aynen yazdığım gibi görünüyor
    dinciler-anti dinciler savaşında bir koz olarak kullanılıyor
    bazıların işine geliyor
    okullarda bu evrim teorisinin gerçekmiş gibi daha olayın farkında olmayan bebelere analtılması öğretilmesi bana bir art niyet gibi geliyor.
    o zaman tüm teori ve tezleri ufak bebelere tablolar halinde resimleyelim ve öğretmeye çalışalım
    okullda ataist öğretmenlerim olmuştu ve bu evrim olayını gözümüze sokuyorlardı, diğer dinci öğretmenlerde aksini söylüyordu
    küçük arkadaşlarımız hangisine inanacak şimdi?
    ortada bilimi anlaltan yok ki gerçekmiş gibi dikta ediliyor teoriler
    gerçek bilimin peşinde gidenlere saygım sonsuz onlar istisnadır
    ama gerçekleride görelim lütfen "poliyana"cılık yapmayalım

Evet koz olarak kullanılıyor ancak burada din tartışılması yasak. Sonuçta biz evrim vardır yani dinler yalandır demiyoruz. Sadece evrimi anlatıyoruz. Bunun nedenini de yazdım, etki-tepki.
    Koz olarak kullanılması da doğaldır, bilim ilerledikçe eski uydurma cevapların yerini yeni gerçek hayata dayanan kanıtlanmış cevaplar alıcaktır. Bilimle savaşılmaz. Doğada olduğu gibi eğer birşey hayatta kalmak istiyorsa ortama uyum sağlamalı, değişebilmelidir. Günümüz dünyasında da hayatta kalmak isteyen din bilime ayak uydurmak zorunda, bilimle çelişmemek zorundadır.
    Evrim teorisi zaten gerçektir, sizin konu hakkında yeterince bilgi sahibi olmamanız ve ön yargılı yaklaşmanız sonucunda kişisel olarak evrimi reddetmeniz evrimi durdurmaz. Evrimi kabul etmeyenler de evrimleşiyor Evrim teorisi de elbette diğer herhangi bilimsel teori gibi okulda verilecektir. Yoksa okula gitmenin ne anlamı var? Öğrenmek için gidiyorsun.
    Bu arada ateist öğretmene nasıl rastladın şaşırdım doğrusu, ateist olmasına rağmen buna dile getirmiş olması büyük cesaret.
    Dinin hiçbir kanıtı olmamasına rağmen okullarda öğretilmesini geçtim, bunu baz alan öğretmenlerin hiçbir bilgi sahibi olmadan sırf inancına ters diye evrim karşıtı çarpıtmalarla öğrencilerin beynini yıkaması ciddi bir yozlaşmadır. Bu da heralde sadece Türkiye de oluyordur. Evrim tartışılan 2 ülke var ABD ve Türkiye. Ancak abd de okulların düzgün olduğunu sanıyorum.
    Evrim bir inanç olmadığından küçük arkadaşlarımız evrime inanmıyacak, evrimi öğreniceklerdir. Diğer derslerde olduğu gibi. Kimya dersinde öğretmen atomu gösterdikten sonra öğrenciler atoma inanmıyor, atomu öğreniyor.
    Evrimi bilimden saymamanız sizin bilimden uzaklığınızı gösterir ve tamamen sizin görüşünüzdür, diğer insanları bağlamaz. Bu konuda zaten herşey açık, evrimi herhalde dünyadaki bilim adamlarının %99 unun halkı kandırmak için yaptığı propaganda olarak görmek ciddi bir önyargı perdesi ve paranoyaklık gerektirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::cc:: -- 15 Haziran 2010; 23:57:00 >

• quote:

quote:

o ara dediğin şey sinema arası gibi 15dk. değil, 5-6sn. birşey..orada videoyu çekenin çıkaraına bir durum olsaydı dawkins'in darwin benzeri bir evrim süresindeki dizayn cümlesini söylerken o arayı koyarlardı, o arada bir art niyet olmadığı çok açık ki zaten 5-6 sn. birşey..

quote:

o cümle tam öyle değil eksik yazmayalım ;

sizin dediğiniz gibi olsa bile canlılık tohumunun dizaynını yapan tasarımcının imzasını bulabilirsiniz diyor yani imzayı - tasarımı görebilirsiniz diyor, dediğin gibi "ee bulunamadığına göre " diye bir anlamı yok o cümlenin, bulunamıyorsa "tasarımcıya ait imza" ibaresini "tasarım ve dizayn" için darwin benzeri bir evrim süreci ile uzaylıalr tarafından yaratıldığından bahsetmezdi akıl var mantık var..

yani bir cümleyi evirip çevirip kendi inanmak istediğiniz şekilde yorumlamanızı görmek, türkçeye yeni anlamlar katma çabanızı görmek ne kadar keyifli bir bilseniz..
    eğer sen o cümleyi öyle anlıyorsan benim sana diyecek hiçbir şeyim yok, istediğin cümleyi istediğin şekilde anla ama benle bundan onra tartışma derim..

quote:

lütfen orjinal kelimelerle oynamaya çalışmayalım, "proje" diye bir kelime hiçbiryerde geçmiyor, senin proje diye değiştirmeye çalıştığın şey bizim bugüne kadar bahsettiğimiz ve videoda da artık dawkins'in de kullandığını gördüğümüz "dizayn ve tasarım, tasarımcı" kelimeleridir..

quote:

dawkins evrimi savunuyor bu videoda da, buna şimdiye kadar hiçbirşey söylemedik..

bizim demek istediğimiz ve ısrarla ama ısrarla anlamadığnıız şey dawkins'in belirttiği tasarım, tasarımcı ve dizayn kelimeleridir..

aynı kelimeleri fii tarihinden beri biz kullanıyorduk, siz sürekli tesadüflük, tasarımı olmayan, dizaynı olmayan kendi kendine oluşan bir evrimden bahediyordunuz ama şimdi görülüyorki dawkins' de artık tasarım-tasarımcı-dizayn ve bu dizaynı yaratan "uzaylı" dan bahediyor..

umarım "biraz" anlayabilmişsinizdir..

umarım..

Tesadüf kelimesini sadece evrim karşıtları kullanır bunu ilk başta söyliyim.
    Ee bulunamadığına göreyi zaten ben söyledim. Herşeyi alıntı yapmıyorum ki? Biraz ben de yazıyim izin ver. Proje kelimesi yerine de tasarım koyabilirsin fark etmez. Uzaylıların tasarımı...

Dawkins bu kelimeleri kullanmışsa ne olucak yahu? Ben de söylemiştim bunu forumda garip birşey değil ki? Bilinmeyen bir olayda olan olasılıklardan birini söylemiş.
    Ancak tasarım derken bu sadece ilk moleküldür bunun altını çiziyim. Yani o kendini kopyalayan ilk moleküller bir tasarımcı tarafından tasarlanıp dünyaya atılmış olabilir. Günümüz canlıları tasarlanmamış, evrimleşmiştir.

• güzel..
    yani ilk canlılık tohumunu dizayn eden bir tasarımcı olması olasılık dahilinde size göre de..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soho -- 16 Haziran 2010; 0:19:55 >
    Evrim evrenin kainatın yüce bir yaratıcı olmaksızın bir takım tesadüfler sonucu oluştuğunu savunur.Başlangıçta bir hücre yada organizmadan bütün canlılar oluşmuştur.Ve bu ilk hücreye ilk canlıya ulaşmaya çalışırlar.Evrenin gezegenlerin arasındaki dengelerde tesadüflere bağlıdır.O öyle olduğu için bu böyle olmuştur, bu böyle oluncada şu şöyle olmuştur etkiler ve tepkiler evreni günümüze getirmiştir diye bir açıklaması vardır.Tabi aklı başında hiç kimse dünyada şahit olduğu şeyler, alışılagelmişlikten sıradanlıktan sıyrılıp baktığı zaman herşeyin bir mucize olduğunu düşünmeye başlayabilir.Yani sadece insan kendini incelese bu muazzam tasarımın bu akla sığmaz dengelerin nasıl oluyorda oluyorunu düşününce kafasında canlanan şey tesadüfe bak olmaz.Bunun çok üstün güçlü bir yaratıcısı olduğunu anlar.Şöyle ki:İnsan buna programlıdır, yani bir resme baktığında resimde kendisini hayran bırakan unsurları farkettikçe acaba bunu kim yapmış diye sormaya başlar kesinlikle şansa bakın ki bakteriler hücreler her nelerse renkleri oluşturmuş bunlar zamanla kağıda tuale öyle yayılmış ki muazzam bir görüntü çıkmış demez.Bunu yapan birinin olduğunu anlar ve onu takdir eder.Bu herşeyde böyledir.Bir binanın kendi kendine olduğuna insan aklı inanmaz buna inanan alay konusu olur ahmaklığı dillere destan olur.Bu sitede yazılanların birileri tarafından yazıldığını biliyorum bunlar buraya kendiliğinden yazılmadı.Bu siteyi yapanların varlığını biliyorum onları tanımıyorum görmedim bilmiyorum ama bazen mesajlarını okuyorum.Ve bu site birtakım tesadüfler sonucu oluşmuştur burda bir kurucu tasarımcı falan yoktur demek ne kadar saçma ise evrimde o denli saçmadır.eğer böyle bir teoride bulunsam sitenin grafiklerinden başlayıp pc nin ilk icadına varsamda sitenin kendi kendine oluşabileceğine dair bir sonuca varamıcam.
    Yaratılışın maddi yönünün yanında birde ruhani bir yönü vardır.Ve aslında herşey manevi boyutta değerlendirilir.İnsan sahip olduğu bedene bağlı bir ruhtur.Bu beden ruhun kullanımına cevap verecek şekilde tasarlanmıştır.Ruh kendi başına görme yetisine sahiptir ancak bir bedende pencereye ihtiyacı vardır.Bedende ki görüş daha dolaylı yollardandır ve saf görüntüden daha net değildir.En net görüntü ve sesi bedenden ayrıldığında algılar.Fakat yinede bedende ruhun bütün algılarını kullancağı teknoloji mevcuttur.Bu öyle bir makinedir ki ruhu bilmeyip kendini bedenden ibaret olduğunu sandırabilir.Oysa Ruh bedeni terkettiğinde daha onu harekete geçirecek bir kullanıcı yoktur.Her haliyle beden yerindedir ama artık çalışmıyordur.Herşey açıkça Ayetlerde açıklanmışken bunlara rağbet etmeyip bintürlü saçmalığa mantık dayatmaya çalışmak nedendir pek anlamıyorum.Yıllardan beri süregelen zamanlarda hep peygamberlerden bahsedilmiştir.Kitap getirdikleri söylenmiştir.Nasıl bir akıldır ki birbirinden yüzlerce yıl sonra gelmiş ve hep aynı yaratıcıdan bahseden insanlar varken milyarlarca insanın farklı inanışlarda da olsalar yüce yaratıcının varlığından haberdar olmaları nasıl bir duyumsamazlık ki evrimcilere hiç uğramamış yada buna hiç kafa yormamışlar.Evrimcilerin maddiyat üzerinden hareket etmelerini bilim dahi durduramıyor, o kadar saplantılı ki artık işlerine gelmeyen bilimsel verileride kabul etmiyorlar.Uzun zaman önce bilim adamları biz insanların, diğer canlıların, evrenin kısaca herşeyin yani maddiyat olarak bildiğimiz herşeyin maddesel boyutta var olduğunu ispatlanamadığını açıklaması bile evrimcileri durdurmadı.Yani bilimsel açıdan evren kainat ve içindeki herşey bildiğiniz ne varsa hiçbiri gerçek değil.Yok böyle bir evren biz yokuz.Bizim kendimizi bildiğimiz sandığımız şeklimizde vardeğiliz.Çünkü evrenin yaratılışı, insanlara en sonunda maddiyatta hiçbirşeye sahip olamıyacaklarını gösteriyor.Maddiyatta insan hiçbişeye sahip olamıyacaksa sahip oluncak şey nedir ve buna sahip olmak için ne yapmak gerekir.Buna yoğunlaşsanız çok daha doğru bir iş için emek harcamış olurdunuz.Kalın sağlıcakla...

• 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.