Şimdi Ara

Evren Neyin Yansıması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
3
Favori
4.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biz yıllardır söylüyoruz dünya hayatı sanal bir yaşantıdır diye ama kimse iplemiyor :)
    lakin birileri çıkıp süslü püslü sözler ve görsellerle süsleyince millet coşuyor

ayrıca rüyalar sadece bilinç altında olanların yansıması değildir ,bazen hiç aklınıza dahi gelmeyecek rüyalar görürsünüz
    rüyaların bir mesajı vardır ama çözebilmek önemli ,bazıları birebir mesaj verir ,bazıları çok karışıktır ,bazıları ise saçmalıktan öte değildir (belki anlamı vardır ama bize saçma gelen bir şeye değer vermeyiz)
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

biz yıllardır söylüyoruz dünya hayatı sanal bir yaşantıdır diye ama kimse iplemiyor :)
    lakin birileri çıkıp süslü püslü sözler ve görsellerle süsleyince millet coşuyor

ayrıca rüyalar sadece bilinç altında olanların yansıması değildir ,bazen hiç aklınıza dahi gelmeyecek rüyalar görürsünüz
    rüyaların bir mesajı vardır ama çözebilmek önemli ,bazıları birebir mesaj verir ,bazıları çok karışıktır ,bazıları ise saçmalıktan öte değildir (belki anlamı vardır ama bize saçma gelen bir şeye değer vermeyiz)

Daha once elma görmediysen, onun bilgisi sende olmadigi için bir elma hayal edemezsin, yada rüyanda görmezsin. Burada dogum aniyla beraber bir seyler goruyoruz,ogreniyoruz. Her ne kadar bir çok detayi unutsakta, bilincin derinliklerinde mevcut kaliyor o bilgi. Ayrica rüyalarin anlamiyla ilgili bir sey demedim, Sadece burada karşilasmadigimiz şeyleri gormeyiz. Bir kaç tane istisna durum hariç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dada12 -- 23 Şubat 2018; 9:20:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

quote:

Orijinalden alıntı: kdr-2015

quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

quote:

Orijinalden alıntı: dada12

quote:

Orijinalden alıntı: Take That

hologramsa şöyle bir anda önümde birkaç milyon dolar hologramı felan beliriverse hiç fena olmaz. yada şu türkiye hologramı yerine biraz avrupa hologramını görsek. sanalmı yani herşey. bu kadar çekilen acı sıkıntılar. keşke hepsi rüya olsa ama sanmıyorum

Gündelik hayatımızda, isyan eden,neden ben diye yakınan insanlarla karşılaşıyoruz.Bunun altında yatan neden kurban psikolojisi diyebiliriz. Bir çok insan kendini önemsiz, evrendeki basit bir nokta olarak görüyor. Ancak biz bu değiliz, biz noktadaki evreniz.Yaşanılan bütün korkular, acılar yada bütün algılamalar hepsi bilincimizde oluşup vuku buluyor. Örneğin dokunduğunda o katılık hissini sana beyin veriyor. Yada bir şeye baktığında gözlerin değil zihnin görüyor. Gözler sadece bilgiyi beyne taşıyor. Ancak her şey beyninde yorumlanıp oluşuyor. Bütün fizik yasaları bize bağlı olarak zihnimizdeki duvarlar gibi. Kendimize sınır koymadığımız sürece, sınırsız tanımsız saf bilinciz. Ancak çoğu insan gerçekliğini acı ve korku üzerine kurduğundan dünyanın hali bu şekilde. Sevgiyi hatırlamamız gerek. Videolarda da buna ve ilginç konulara bağlamaya çalışacağım. Takip etmek istersen oradanda konuşuruz.

Bu yazdığın maddelerin hepsi ateizm ve materyalizme ait. O fizikçilerin hepsinin de aynı şekilde olduğuna eminim. Ancak ateist ve deist beyinler Allahın kıdretini idrak edemeyecek ve inkar edecek seviyede olurlar. Yansıma falan geçin bu işler.

Ne materyalizmi yav önce şu holografik evren teorisini öğrenin öyle gelin

Genel ifade kullandım materyalist olmayabilir yalnız Allah'ın olmadığını materyalist bilimsel öğeleri kullanarak kanıtlamaya çalışan gruplar çok.

Ortada bigbangten beri genişlemeye devam eden bir evren var. Üzerinde yaşadığımız da bir gezegen var. Bu tarz teorilere sinir oluyorum nedense.

Holografik evren teorisini de okumadım. Detaylı bakamıyorum yoğunum ve mobilim ama rahatsız olduğum konuyu anlamışsınızdır.

Materyalizm oldukça gözden düşmüştür. Çünkü direk söylemek gerekirse saçmadır. Evren beyinde oluşuyorken, evren ve beyini ayırıp, 5 duyudan aldığımız gerçekliği nesnelleştirmek mantıklı değil. Idealizm çok daha tutarlıdır. Ancak bunlar sonuçta kavram ve kavramları putlastırmamak gerek. Sadece öğreti olarak değerlendirilmeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

biz yıllardır söylüyoruz dünya hayatı sanal bir yaşantıdır diye ama kimse iplemiyor :)

Daha once elma görmediysen, onun bilgisi sende olmadigi için bir elma hayal edemezsin, yada rüyanda görmezsin. Burada dogum aniyla beraber bir seyler goruyoruz,ogreniyoruz. Her ne kadar bir çok detayi unutsakta, bilincin derinliklerinde mevcut kaliyor o bilgi. Ayrica rüyalarin anlamiyla ilgili bir sey demedim, Sadece burada karşilasmadigimiz şeyleri gormeyiz. Bir kaç tane istisna durum hariç.

ben hayal etmekten falan bahsetmedim ,aklına dahi gelmeyecek şeyleri rüyanda görebildiğinden bahsettim (gerçi bazen hiç görmediğin ,bilmediğin şeyleri de gördüğün oluyor ve saçma deyip geçiyorsun)

• Fındık alabilir miyim?
    -Kac gram olsun?
    Hologram.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yansıma derken hocam nereye varmak istiyorsunuz? Son zamanların popülaritesi olan "Aslında bir simülasyonun içindeyiz" anlayaşı mı?

• Angry Man kullanıcısına yanıt
    İnsanın içerisinde sürekli ortaya çıkabilen bir yansıma mekanizması var. Uykuya daldığımızda farklı bir gerçekliğe gidip orası olmamız gereken yer gibi algılıyoruz. Buradan haberimiz olmuyor. Bu duruma rüya görmek diyoruz. Bende yaşadığımız konseptinde çok farklı olmadığını anlattım. Ancak matrix tarzında bir simülasyon anlayışı değildi amacım. Rüya konusuyla ilgili bir kaç ilginç detay daha var. Onları da yeni bir video içinde anlatınca konu tam anlaşılacaktır. Takipte kalabilirsin. Teşekkürler yorumun için.

• quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Fındık alabilir miyim?
    -Kac gram olsun?
    Hologram.

İlginç :)

• dada12 D kullanıcısına yanıt
    Rüyanın gerçekliğe yakın olması ya da ta kendisi olması tartışılabilir tabi sonuçta felsefe buKeşke konu dışında daha fazla felsefi konu olsa ama biraz zor gibi. Umarım başarılı olursunuz +1

• Fenomenler kurumsal düzlemde barınamaz dolayısıyla evrenin yansıması olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Fenomenler kurumsal düzlemde barınamaz dolayısıyla evrenin yansıması olmaz

Yansıma kelimesi bir metafor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Angry Man

Rüyanın gerçekliğe yakın olması ya da ta kendisi olması tartışılabilir tabi sonuçta felsefe buKeşke konu dışında daha fazla felsefi konu olsa ama biraz zor gibi. Umarım başarılı olursunuz +1

Aslında bütün cevap hafızamız ve zamanla alakalı. Biraz alakasız gibi olsada videoda tamamlayacağım. İyi dileğin için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dada12 -- 24 Şubat 2018; 15:27:59 >
  • Ayrıca ilginizi çekerse şuna da bakabilirsiniz. Yaptığım bir müzik.https://youtu.be/4-5-TsLkc-k

• Nedense foruma yeni üye olanların çok iddialı sorularla hemen konu açma gibi bir huyları var.

Ne zaman "ışık hızını ne zaman geçeriz" "evrenin sonunda ne var ?" "başka gezegenlerde yaşam var mı, gelirlerse bizle pişti oynarlar mı ? (bunda biraz yaratıcılığımı kullandım kabul ediyorum) gibi konu başlığını görsem üyenin genellikle mesaj sayısı ya bir ya da iki haneli oluyor.

Birileri, bir yerlerde "forum donanımda çok zeki üyeler var, en kazık soruları cevaplıyor" deyip bizim şanımızı mı yürütüyor, nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

Nedense foruma yeni üye olanların çok iddialı sorularla hemen konu açma gibi bir huyları var.

Ne zaman "ışık hızını ne zaman geçeriz" "evrenin sonunda ne var ?" "başka gezegenlerde yaşam var mı, gelirlerse bizle pişti oynarlar mı ? (bunda biraz yaratıcılığımı kullandım kabul ediyorum) gibi konu başlığını görsem üyenin genellikle mesaj sayısı ya bir ya da iki haneli oluyor.

Birileri, bir yerlerde "forum donanımda çok zeki üyeler var, en kazık soruları cevaplıyor" deyip bizim şanımızı mı yürütüyor, nedir ?

Artık boş sorularla vakit kaybetmek yerine, ciddi ve ontolojik tarzda sorular sorup yaymak gerekli diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dada12 -- 24 Şubat 2018; 17:9:15 >
  • quote:

quote:

quote:

ben hayal etmekten falan bahsetmedim ,aklına dahi gelmeyecek şeyleri rüyanda görebildiğinden bahsettim (gerçi bazen hiç görmediğin ,bilmediğin şeyleri de gördüğün oluyor ve saçma deyip geçiyorsun)

Anlıyorum ancak videoda değindiğim kısım şu ki ; bize saçma yada alakasız gelebilen durum ve nesneler, çoğu zaman hatırlamasakta gördüğümüz şeyler oluyor. Bilinçaltında depolanıyor ve oradan bize yansıyor. Mesela rüyanda bir şatoda olabilirsin ve bu sana alakasız gelebilir. Sonuçta belkide ilk defa bir şatoda bulunuyorsun rüyada. Yani sanki yeni bir nesne veya durum gibi gözüküyor. Ancak arkaplanda bu dünyada izlediğin filmler oynadığın oyunlar ve bunların içinde mekan olarak geçebilen şato tarzı bir yer olabilmesi durumu bilinçaltında kaydolur. Mesela izlediğin bir filmi düşün, o filmdeki bir mekanı hayal et. Muhtemelen tam detaylarıyla yapamayacaksın eksik kalacak. Fakat bilinçaltı bu eksik parçaları dolduracak.

Video içinde değindim.https://youtu.be/D8JDb_Uvy0s

• Duyu organlarımız aracılığıyla bilgi beynimizde yorumlanır ve biz dış dünyayı algılarız. Lakin dış dünya kavramı tamamen öznel bir konsepttir ve her canlıda farklılık gösterir. Diğer canlıların algılayıp yaşadığı evren bizle aynı sayılmaz Çünkü beyinlerimiz farklıdır. Aramızda ortak olan tek şey bilgi. Fakat bu bilgi de aynı değil. Her canlıda farklı şekilde açığa çıkıp yansıyor. Videonun sonunda da hepimizin farklı şekilde algıladığı bu bilginin aslında bir bütünün parçası olduğuna işaret etmek istedim. Ayrıca yansıma kelimesi sadece bir metafor. Geç olsada açıklamak istedim.

https://youtu.be/D8JDb_Uvy0s

• iyi konuşmusun, güzel konuşmusun ama boş konuşmuşsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: HerseyiElestirenAdam

iyi konuşmusun, güzel konuşmusun ama boş konuşmuşsun
    Ne yönden ? Açıklarsan sevinirim. Anlatılan konu hiç alakası olmayan birine belki bir nebze yabancı gelebilir. Yinede ana fikir açık videoda. Fakat tabiki özellikle holografik evren, kuantum fiziği gibi konularla ilgili ucundan bir şeyler duymuş birisi için mesaj net. İstersen sana da yazarak açıklayabilirim. Yada bu konudaki mesajlara bakabilirsin. Boş konuşmak hoşlandığım bir şey değil. Yinede saygı duyuyorum. Teşekkürler yorumun için.

İsminin hakkını vermen hoş.

• Benimde bugün saçımı şampuanlarken aklıma, birden çok yaratıcının ayrı ayrı dünya yaratıp ben tekim demesini düşündüm. Yani ne alakaysa bilemiyorum. Belki de test ediliyoruz. Farklı dünyaların var olduğuna inanıyorum. Mesela öbür dünya diye tabir ettiğimiz cennet cehennem vb gibi. Acaba diyorum her yaratıcının ayrı bir evreni var da biz sadece onu mu tanıyoruz? Sadece ona borçluyuz. Sorumluluklarımız, ibadetleriniz tek bir yaratıcıya. Peki ya başka bir sistemin içindeysek? Tüm bunlara istinaden haşa diyorum.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.