Şimdi Ara

Evren Neyin Yansıması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
3
Favori
4.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guitar-X

quote:

Orijinalden alıntı: dada12

quote:

Orijinalden alıntı: Sefil_Arbaletçi

Binlerce bilim adamı 1 asırdırlı bugün evreni açıklamak için kuantum fiziğiyle veya rölativiteyle boğuşuyor.işin asıl trajik kısmı bu teoriler birbirlerini açıklayamıyor,bazı alanlarda çelişiyorlar.bunları çözmek ayrı dertken,bunları birleştirmek ayrı dert.ve bu kadar problem varken evren hologramdır yansımadır demek gözümde kolaya kaçmaktan,fütüristlikten öteye geçmez.çoğu sadece sözde kalıyor, teori olmaya yetecek ispatları matematiksel dayanakları bile yok

Sicim teorisi diğer 2 teoriyi birleştirip açıklıyor. Ancak o da kendi içinde çok karışıklık işlemler içeriyor. Fakat evrenin yansıma olması fikri, bana kalırsa çok açık bilimsel kuramlara dayanıyor. Hem mantıksal hem bilimsel olarak tutarlı görüyorum. Sonuçta bu sadece son 10 yılda çıkmış yada matrix filmiyle başlamış bir şey değil. Yüzyıllardır adımlar atılıyor.

Sicim teorisinin hiç bir şeyi açıkladığı yok. Sicim teorisi bir oyuncak teori. Sadece kendi içerisinde tutarlı bir matematiksel düzlem. Verileri bilimsel değil çünkü deneye ve gözleme dayanmıyor yanlışlanabilir değil. Öyle kalması da çok muhtemel. Ayrıca yukarda da arkadaşın söylediği gibi insan beyni algıladığı nesnelere göre subjektiftir. Evrenin ne kadarını algılayabildiğimizden haberimiz yok. Şu şöyledir bu böyledir diyecek durumda değiliz.

Bence koyduğumuz her yargıyla beraber, gerçekten uzaklaşıyoruz ve bölünüyoruz. Dediğin gibi, yargı koyacak durumda değiliz. Önce durduğumuz noktayı belirlemeliyiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dada12 D kullanıcısına yanıt
    8 yıl önce başımdan geçen bir olayı anlatayım size

Sabah yataktayım uyuyorum yazın hava sıcak saat belki 6 - 6:30 suları idi bedenimde bir tuhaflık hissetim. Çok zaman geçmeden gözlerimi aralamaya çalıştım ve çok az miktarada ışık gördüm ama gözlerim tekrar kapanıverdi. Daha sonra etrafımdaki her şey hafifçe titreşmeye başladı sanki havada parazitlenme oluşuyordu atomlar birbirleriyle kaynaşmaya başlamıştı gibi havada partiküller kaynıyordu ve kulaga garip gelen kısık fisıltılı bir sesi vardı bunun. Bu şey gittikçe artmaya başladı parazitlenme yogunlaştı ve yavaşça tüm cevremi sarmaladı ve bedenimin derinliklerine ilerlemeye başladı. Bu öyle bir şeydi ki parazitlenme sanki beni kendi kotrolü altına almaya çalışıyordu ve o anda bedenimin fonksiyonlarıni kaybetmeye başladığımı anladım ve kapalı gözlerimin ardından kendi bedenimi görmeye başladım. O anda ben yatakta sırt üstü yatıyorum ve içimdeki ben hafifçe omuzlarımdan kafamdan ayrılmaya başladı başımın üzerinde çok yoğun bir yük hissedebiliyordum. Öyle bir şeydi ki anlatamam sanki o anı yaşamak için programlanmıştı bu olay. Yani o içimdeki bilinç beni yani benim bedenimi bırakıp gitmek istiyordu bedenimi umursamıyordu bunu anlayabiliyordum onun gidecek bir yeri vardı ve kendine başka bir yerde güven bulacaktı bu yüzden gitmeye kararlıydı. Ama ben buna karşı koymakta çok ama çok zorlanıyordum ölecektim ama gitmemeliydim çaresizlik çözüm değildi ve bir an sonra aklıma dünya kelemesi geldi. Dedim DÜNYA, HAYAT ve gerçek hayatın anlamı dünyaya bağımlı kalmak çok direndim hayatımın en uzun ve ağır anını yaşıyordum ve sonra....

...yavaşça sol tarafıma döndüm gözlerimi açmaya çalıştım çok zordu. Gözlerimi açtım ve karşımda odanın duvarını gördüm beynim tamamen silinmişti sıfırlanmıştı kendimle ilgili hiç bir hatıra kalmamıştı ismimi dahi hatırlayamadım. Daha sonra 4 - 5 dakika kadar duvara bakakaldım ve ismim yavaşça zihnimde belirmeye başladı ve hatırladım. Gözümden yaş geldi beynim o kadar yorulmuştu ki anlatamam. Neyse ki şu an iyiyim umarım yakın gelecekte bunu bir daha yaşamam.

Evreni bir bütün olarak birleştiren en önemli şey bilinçtir bizler de onun bir parçasıyız ve insan ölse dahi bilinç kaybolmuyor varlığını "enerji olarak" sürdürmeye devam ediyor

LÜTFEN herkez izlesin

Not: Yanlış anlaşılmasın dindar biri değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 23 Şubat 2018; 0:24:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkürler yorumun için, faydalı bilgiler

sana kimse kanal açma demedi. özgün ol dedik. daha fazla savunma gayette onun gibi yapmaya calismissin.

• Hocam abone oldum ilgilendiğim konular

Videoyu da bi ara izlerim

• quote:

Orijinalden alıntı: Boş Tren

sana kimse kanal açma demedi. özgün ol dedik. daha fazla savunma gayette onun gibi yapmaya calismissin.

Ben özgün bir içerik yaptığımı düşünüyorum. İnsanları düşünmeye sevkedecek bir tarzda anlatmaya çalıştım. Kendi kafamda kurguladıklarımı anlattım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kungfukid

Hocam abone oldum ilgilendiğim konular

Teşekkürler

Yav ben sana enektarın nesini kodlayim

• Hocam kaşık bükebiliyor musun bakışlarınla? Dalga geçmek için sormuyorum ciddiyim. Daha bunu yapamıyorsak maddeyi, hologramı nasıl kanıtlayacağız? Anca Herşeyin Formülü bulununca bunu başarabiliriz. Ama okuduğum kuantum konuları olsun, Heisenberg belirsizlik ilkesi olsun hatta işin içine Planck sabiti de girerse sanki bu formülü bulmak olanaksız gibi görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Usbehci

Hocam kaşık bükebiliyor musun bakışlarınla? Dalga geçmek için sormuyorum ciddiyim. Daha bunu yapamıyorsak maddeyi, hologramı nasıl kanıtlayacağız? Anca Herşeyin Formülü bulununca bunu başarabiliriz. Ama okuduğum kuantum konuları olsun, Heisenberg belirsizlik ilkesi olsun hatta işin içine Planck sabiti de girerse sanki bu formülü bulmak olanaksız gibi görünüyor.

Öncelikle parapsikolojiye girmek istemiyorum, fakat bence maddeye etki edebiliriz. Çünkü madde bizden ayrı degil. Sadece algıdan ibaret. Bu algı kırılabilir, tarihte örnekleri de olduguna inanıyorum. Ayrıca bunun hakkında nesnel bir tez ortaya atacaksak, bilinç kavramı üzerinde daha çok durmamız gerek.

Dediklerinize katılıyorum ama bahsettiğimiz şeylere insanlığın kendisini vermesi için daha yüzlerce yıl olduğuna inanıyorum çok uzun zamandır. Olayın metafizik boyutuna geçmeden önce dünyada halletmemiz gereken daha çok fiziksel durum var. İnsanlık enerji sorununu halletmediği sürece maddeyle enerji arasındaki boyutu hiçbir vakit aşamayacağız. Kısa süreliğine füsyon reaktörü oluşturabildik, kısa mesafe tanecik ışınlaması yapıldı ve hatta kütleçekim dalgalarının uzayı bükmesini bile cihazlarla saptadık. Daha yerde sürünüyoruz emeklemeye bile geçmedik.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Take That

hologramsa şöyle bir anda önümde birkaç milyon dolar hologramı felan beliriverse hiç fena olmaz. yada şu türkiye hologramı yerine biraz avrupa hologramını görsek. sanalmı yani herşey. bu kadar çekilen acı sıkıntılar. keşke hepsi rüya olsa ama sanmıyorum

Gündelik hayatımızda, isyan eden,neden ben diye yakınan insanlarla karşılaşıyoruz.Bunun altında yatan neden kurban psikolojisi diyebiliriz. Bir çok insan kendini önemsiz, evrendeki basit bir nokta olarak görüyor. Ancak biz bu değiliz, biz noktadaki evreniz.Yaşanılan bütün korkular, acılar yada bütün algılamalar hepsi bilincimizde oluşup vuku buluyor. Örneğin dokunduğunda o katılık hissini sana beyin veriyor. Yada bir şeye baktığında gözlerin değil zihnin görüyor. Gözler sadece bilgiyi beyne taşıyor. Ancak her şey beyninde yorumlanıp oluşuyor. Bütün fizik yasaları bize bağlı olarak zihnimizdeki duvarlar gibi. Kendimize sınır koymadığımız sürece, sınırsız tanımsız saf bilinciz. Ancak çoğu insan gerçekliğini acı ve korku üzerine kurduğundan dünyanın hali bu şekilde. Sevgiyi hatırlamamız gerek. Videolarda da buna ve ilginç konulara bağlamaya çalışacağım. Takip etmek istersen oradanda konuşuruz.

Bu yazdığın maddelerin hepsi ateizm ve materyalizme ait. O fizikçilerin hepsinin de aynı şekilde olduğuna eminim. Ancak ateist ve deist beyinler Allahın kıdretini idrak edemeyecek ve inkar edecek seviyede olurlar. Yansıma falan geçin bu işler.

• quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

quote:

quote:

hologramsa şöyle bir anda önümde birkaç milyon dolar hologramı felan beliriverse hiç fena olmaz. yada şu türkiye hologramı yerine biraz avrupa hologramını görsek. sanalmı yani herşey. bu kadar çekilen acı sıkıntılar. keşke hepsi rüya olsa ama sanmıyorum

Gündelik hayatımızda, isyan eden,neden ben diye yakınan insanlarla karşılaşıyoruz.Bunun altında yatan neden kurban psikolojisi diyebiliriz. Bir çok insan kendini önemsiz, evrendeki basit bir nokta olarak görüyor. Ancak biz bu değiliz, biz noktadaki evreniz.Yaşanılan bütün korkular, acılar yada bütün algılamalar hepsi bilincimizde oluşup vuku buluyor. Örneğin dokunduğunda o katılık hissini sana beyin veriyor. Yada bir şeye baktığında gözlerin değil zihnin görüyor. Gözler sadece bilgiyi beyne taşıyor. Ancak her şey beyninde yorumlanıp oluşuyor. Bütün fizik yasaları bize bağlı olarak zihnimizdeki duvarlar gibi. Kendimize sınır koymadığımız sürece, sınırsız tanımsız saf bilinciz. Ancak çoğu insan gerçekliğini acı ve korku üzerine kurduğundan dünyanın hali bu şekilde. Sevgiyi hatırlamamız gerek. Videolarda da buna ve ilginç konulara bağlamaya çalışacağım. Takip etmek istersen oradanda konuşuruz.

Bu yazdığın maddelerin hepsi ateizm ve materyalizme ait. O fizikçilerin hepsinin de aynı şekilde olduğuna eminim. Ancak ateist ve deist beyinler Allahın kıdretini idrak edemeyecek ve inkar edecek seviyede olurlar. Yansıma falan geçin bu işler.

Hayır hayır bu yazdıklarım materyalizmle ilgili degil, hatta materyalist düsünce karsıtı bir yazı bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dada12 -- 22 Şubat 2018; 12:00:45 >

• quote:

quote:

quote:

Ne materyalizmi yav önce şu holografik evren teorisini öğrenin öyle gelin

• quote:

Orijinalden alıntı: kdr-2015

quote:

quote:

quote:

Genel ifade kullandım materyalist olmayabilir yalnız Allah'ın olmadığını materyalist bilimsel öğeleri kullanarak kanıtlamaya çalışan gruplar çok.

Ortada bigbangten beri genişlemeye devam eden bir evren var. Üzerinde yaşadığımız da bir gezegen var. Bu tarz teorilere sinir oluyorum nedense.

Holografik evren teorisini de okumadım. Detaylı bakamıyorum yoğunum ve mobilim ama rahatsız olduğum konuyu anlamışsınızdır.

• ingilizce durumun iyiyse en azından writing olarak düşüncelerini aktarabiliyorsan, videolardan önce söyleyeceklerine biraz daha fazla hazırlanarak ingilizce çekmeni öneririm veya en kötü altyazı ekleyip videonun ismini ingilizce yazabilirsin.bu şekilde seninle aynı konulara ilgisi olan tartışıp fikirlerini alabileceğin daha çok kişiye ulaşırsın.başarılar diliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fester Abdü

ingilizce durumun iyiyse en azından writing olarak düşüncelerini aktarabiliyorsan, videolardan önce söyleyeceklerine biraz daha fazla hazırlanarak ingilizce çekmeni öneririm veya en kötü altyazı ekleyip videonun ismini ingilizce yazabilirsin.bu şekilde seninle aynı konulara ilgisi olan tartışıp fikirlerini alabileceğin daha çok kişiye ulaşırsın.başarılar diliyorum.

Açıkcası ingilizcemin iyi olduguna inaniyorum. Lakin videoda dakikalarca konusmak beni yorar ve zaman olarakta pek uygun olmaz. Altyazi konusunu düsünecegim. Tesekkürler güzel yorumun için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dada12 -- 22 Şubat 2018; 13:18:37 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kdr-2015

quote:

quote:

quote:

Genel ifade kullandım materyalist olmayabilir yalnız Allah'ın olmadığını materyalist bilimsel öğeleri kullanarak kanıtlamaya çalışan gruplar çok.

Ortada bigbangten beri genişlemeye devam eden bir evren var. Üzerinde yaşadığımız da bir gezegen var. Bu tarz teorilere sinir oluyorum nedense.

Holografik evren teorisini de okumadım. Detaylı bakamıyorum yoğunum ve mobilim ama rahatsız olduğum konuyu anlamışsınızdır.

Hocam big bang o da teori yani 100% dogruluk içermiyor. Son yıllarada yapılan bazı araştırmalar evrenin big bang ten öncede var oldugunu destekliyor. Zaten bu güne kadar bulunduğumuz "bizim" evrenin sadece 4% gözlemlenebiliyor o da az detay içeriyor. Bizim evren diyorum cünkü Multiverse (teorisi) çoklu evrenler olma ihtimali de var yani iç içe geçmiş sonsuz sayıda evrenler de olabilir ki böyle bir şeyi ispatlaya bilirlerse zaten tanrı gibi bir varlıga da hiç ihtiyaç kalmaz ; )

Teknoloji akıl almaz bir hızla ilerliyor. Eminim 30 yıla kadar bu teorilerin çogu ıspatlanır. Saygılarla : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 22 Şubat 2018; 13:33:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kungfukid

Hocam abone oldum ilgilendiğim konular

https://youtu.be/D8JDb_Uvy0s

• Usbehci kullanıcısına yanıt
    20.yüzyılda bilimde büyük bir sıçrama yaşadık. Yapılanları yazmaya gerek bile yok. Şu anda 21.yüzyılın başında olmamıza rağmen, ortaya çıkabilmiş şeyler ortada. Bana kalırsa bu yüzyıl bitmeden devasa bir sıçrama olacak, teknoloji tekillik noktasına ulaşılacak ve insanın rolü azalacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dada12 -- 22 Şubat 2018; 22:24:25 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.