Şimdi Ara

Evren Neyin Yansıması (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107
Cevap
3
Favori
4.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mantarın Başı

Benimde bugün saçımı şampuanlarken aklıma, birden çok yaratıcının ayrı ayrı dünya yaratıp ben tekim demesini düşündüm. Yani ne alakaysa bilemiyorum. Belki de test ediliyoruz. Farklı dünyaların var olduğuna inanıyorum. Mesela öbür dünya diye tabir ettiğimiz cennet cehennem vb gibi. Acaba diyorum her yaratıcının ayrı bir evreni var da biz sadece onu mu tanıyoruz? Sadece ona borçluyuz. Sorumluluklarımız, ibadetleriniz tek bir yaratıcıya. Peki ya başka bir sistemin içindeysek? Tüm bunlara istinaden haşa diyorum.
    9 yaşında bir çocuğun hayali olduğunu düşündün mü hiç ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

quote:

Orijinalden alıntı: dada12

quote:

Orijinalden alıntı: Take That

hologramsa şöyle bir anda önümde birkaç milyon dolar hologramı felan beliriverse hiç fena olmaz. yada şu türkiye hologramı yerine biraz avrupa hologramını görsek. sanalmı yani herşey. bu kadar çekilen acı sıkıntılar. keşke hepsi rüya olsa ama sanmıyorum

Gündelik hayatımızda, isyan eden,neden ben diye yakınan insanlarla karşılaşıyoruz.Bunun altında yatan neden kurban psikolojisi diyebiliriz. Bir çok insan kendini önemsiz, evrendeki basit bir nokta olarak görüyor. Ancak biz bu değiliz, biz noktadaki evreniz.Yaşanılan bütün korkular, acılar yada bütün algılamalar hepsi bilincimizde oluşup vuku buluyor. Örneğin dokunduğunda o katılık hissini sana beyin veriyor. Yada bir şeye baktığında gözlerin değil zihnin görüyor. Gözler sadece bilgiyi beyne taşıyor. Ancak her şey beyninde yorumlanıp oluşuyor. Bütün fizik yasaları bize bağlı olarak zihnimizdeki duvarlar gibi. Kendimize sınır koymadığımız sürece, sınırsız tanımsız saf bilinciz. Ancak çoğu insan gerçekliğini acı ve korku üzerine kurduğundan dünyanın hali bu şekilde. Sevgiyi hatırlamamız gerek. Videolarda da buna ve ilginç konulara bağlamaya çalışacağım. Takip etmek istersen oradanda konuşuruz.

Bu yazdığın maddelerin hepsi ateizm ve materyalizme ait. O fizikçilerin hepsinin de aynı şekilde olduğuna eminim. Ancak ateist ve deist beyinler Allahın kıdretini idrak edemeyecek ve inkar edecek seviyede olurlar. Yansıma falan geçin bu işler.

Alıntıları Göster
    Sonra Turkiye neden geli

Pardon beyler turkiyenin bunlardan once cozmesi gereken tonlarca sorunu vardi dimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoNickMan -- 27 Mayıs 2018; 23:32:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 2 paragraf yazmıştım sonra vazgeçip sildim şu an geri pişman oldum

• quote:

Duyu organlarımız aracılığıyla bilgi beynimizde yorumlanır ve biz dış dünyayı algılarız. Lakin dış dünya kavramı tamamen öznel bir konsepttir ve her canlıda farklılık gösterir. Diğer canlıların algılayıp yaşadığı evren bizle aynı sayılmaz Çünkü beyinlerimiz farklıdır. Aramızda ortak olan tek şey bilgi. Fakat bu bilgi de aynı değil. Her canlıda farklı şekilde açığa çıkıp yansıyor. Videonun sonunda da hepimizin farklı şekilde algıladığı bu bilginin aslında bir bütünün parçası olduğuna işaret etmek istedim. Ayrıca yansıma kelimesi sadece bir metafor. Geç olsada açıklamak istedim.

https://youtu.be/D8JDb_Uvy0s
    Katılmıyorum.

Dış dünya objektiftir. Öznel olan ise, çevre ile etkileşime giren bilincin yaşadığı tecrübedir. Yani çevre - objektif; çevre + bilinç - öznel.

Edit: birbirine yakın şeyler söylüyoruz aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strategen -- 28 Mayıs 2018; 8:36:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lars Mikael Akerfeldt

2 paragraf yazmıştım sonra vazgeçip sildim şu an geri pişman oldum
    ctrl+z deneseydiniz hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saksopat

2 paragraf yazmıştım sonra vazgeçip sildim şu an geri pişman oldum

Açıkcası fikrini okumak isterim tekrar yazmak istersen. Forumlarda bu tarz muhabbetler hoş oluyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: strategen

Katılmıyorum.

Dış dünya objektiftir. Öznel olan ise, çevre ile etkileşime giren bilincin yaşadığı tecrübedir. Yani çevre - objektif; çevre + bilinç - öznel.

Her şeyi teke indirip bunların toplamına bilinç diyebiliriz. Evrendeki yasalar bilinçle birleştiriliyor.

• Kendisinin
  • quote:

quote:

Katılmıyorum.

Her şeyi teke indirip bunların toplamına bilinç diyebiliriz. Evrendeki yasalar bilinçle birleştiriliyor.

Alıntıları Göster
    Buna katılıyorum. Evren geçmişi ve geleceği ile bir bütündür. O yüzden özgür irade olmadığını, her şeyin önceden belli olduğunu düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

Sonra Turkiye neden geli

Pardon beyler turkiyenin bunlardan once cozmesi gereken tonlarca sorunu vardi dimi.

Aslında çözülmesi gereken yalnızca bir sorun ve bu sorundan türeyen yanılsamalar var. Video olarak detaylı anlatacağım.

• quote:

Buna katılıyorum. Evren geçmişi ve geleceği ile bir bütündür. O yüzden özgür irade olmadığını, her şeyin önceden belli olduğunu düşünüyorum.

her şey başladığı anda son bulmuş ise ve geçmiş ve gelecek aynı anda mevcuttur. Zamanın b teorisi. Paralel evren filmlerinin temel dayanaklarından biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dada12 -- 30 Mayıs 2018; 12:14:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 21Temmuz

Kendisinin
    Yansıma kelimesi bir metafor. Sembolik bir ifade

• dada12 D kullanıcısına yanıt
    Dostum neden 3.kez mesajımı alintilama ihtiyacı duyuyon.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 21Temmuz

Dostum neden 3.kez mesajımı alintilama ihtiyacı duyuyon.
    Sanırım yanlışlıkla yaptığım bir şeydi. Rahatsızlık vermek istemedim.

• evren havuzdaki bir köpük tanesidir ömrü genişledikçe azalan

• Nebuch kafalari demek, severim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Rüyaları rem uykusunda görüyoruz ve resimde de dikkatinizi çekmiştir beyin uyanık olduğu an gibi aktif arkadaşlar. Yani rüya görürken bir şeye dokunduğunuzda beyninizin dokunma algısından sorumlu kısmı devreye giriyor. Korktuğunuzda duygulardan sorumlu amigdala aktif oluyor. Yada gördüğünüzde beynin görme merkezi olan kısım etkileniyor. Orada yaptıklarınız buraya yansıyor. (Yada tam tersi mı acaba) Lakin rüyada bu gerçeklikten, bu bilgilerden haberdar değiliz.

Rüyanın içerisinde olmamız gereken yerdeymişiz gibi hissediyoruz. Her şey yerli yerinde. Fakat aslında doğrudan burayla etkileşim halindeyiz ve Aslında buradayız. Bu paylaşımıda videoyu daha anlaşılır kıldığı için paylaşmak istedim.https://youtu.be/D8JDb_Uvy0s

• quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

evren havuzdaki bir köpük tanesidir ömrü genişledikçe azalan
    Bizim gözlemimiz, azaldığını yada bitmeye yaklaştığını söylüyor. Her şey belli bir süreçte doğup, ölme üzerine işlediği için yani kısaca entropiden dolayı böyle sanıyoruz.

Aslında evren solid yapıdadır. Temelde hareket yoktur. Durağandır.
  • atom altı parçacıkların keşfi ile simülasyon teorisi güçlendi zaten.
  • Yani ana bilgi aslında bizim algımızın dışında mı demek istiyorsun. Gerçek soyut mu ? Bu arada konuda paylastığın videoya da göz attım. İyi olmuş, konuşma anında çıkan yazılar daha da açık kılmış.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.