Şimdi Ara

Evren Neyin Yansıması (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
3
Favori
4.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Paralel evren varmı bende onu cok merak ediyorum baska zamanda baska bir sen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: upliftingsky

Paralel evren varmı bende onu cok merak ediyorum baska zamanda baska bir sen
    Bence paralel evren fikri doğru olabilir. İmkansız diye bir şey yok diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Paralel evren varmı bende onu cok merak ediyorum baska zamanda baska bir sen
    Sen ne düşünüyorsun merak ettim dostum ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tataret

Sen ne düşünüyorsun merak ettim dostum ?

Alıntıları Göster
    bilemiyorum mesela oturuyorsun sandalyede 5 dakika burada oturacagım dedin 4.dakikadaki sen sen misin? yoksa 4.dakikadaki sen mi o?? ayrıca bu olay zamana gore uzay zaman bir bütün. ama bizim bildiğimiz zamanında yok olduğu anlamını kaybettiği boyutlarda var.evren çok büyük 'Allah'ta demiş biz ne alemler yarattık.' paralel evren olsa zorlasak sen, sen ile karşılaşabilirmiydin pek zannetmiyorum.İnsanın aklı almıyor tabi belkide karşılaşabilirdin?? farzet seni cocukluğunda unutamadığın bir ana ışınladık orada kendini görüyorsun bu paralel evrenmi? yoksa aynı yaşta olup başka bir sen mi başka is yapan başka yerde yaşayan. bana gore gecmıse asla gıdılemez. paralel evren var mıdır oyle bır boyut bılemıyorum..

• quote:

bilemiyorum mesela oturuyorsun sandalyede 5 dakika burada oturacagım dedin 4.dakikadaki sen sen misin? yoksa 4.dakikadaki sen mi o?? ayrıca bu olay zamana gore uzay zaman bir bütün. ama bizim bildiğimiz zamanında yok olduğu anlamını kaybettiği boyutlarda var.evren çok büyük 'Allah'ta demiş biz ne alemler yarattık.' paralel evren olsa zorlasak sen, sen ile karşılaşabilirmiydin pek zannetmiyorum.İnsanın aklı almıyor tabi belkide karşılaşabilirdin?? farzet seni cocukluğunda unutamadığın bir ana ışınladık orada kendini görüyorsun bu paralel evrenmi? yoksa aynı yaşta olup başka bir sen mi başka is yapan başka yerde yaşayan. bana gore gecmıse asla gıdılemez. paralel evren var mıdır oyle bır boyut bılemıyorum..

Alıntıları Göster
    Belkide her şey sonsuz ihtimallerle olmuş ve bitmiştir. Tıpkı dada12' nin yazdığı gibi. Sonsuzluktan bahsediyorsak sonsuz olasılıklardanda bahsedebiliriz. Her an her yerde olduğumuz söyleniyor. Kuantum bilgisiyle sınırlar ortadan kalkıyor. Son olarak dada12, konu sahibi olarak cevap yaz artık. Merak ettim bu konuyu.

• quote:

Orijinalden alıntı: dada12

Rüyaları rem uykusunda görüyoruz ve resimde de dikkatinizi çekmiştir beyin uyanık olduğu an gibi aktif arkadaşlar. Yani rüya görürken bir şeye dokunduğunuzda beyninizin dokunma algısından sorumlu kısmı devreye giriyor. Korktuğunuzda duygulardan sorumlu amigdala aktif oluyor. Yada gördüğünüzde beynin görme merkezi olan kısım etkileniyor. Orada yaptıklarınız buraya yansıyor. (Yada tam tersi mı acaba) Lakin rüyada bu gerçeklikten, bu bilgilerden haberdar değiliz.

Rüyanın içerisinde olmamız gereken yerdeymişiz gibi hissediyoruz. Her şey yerli yerinde. Fakat aslında doğrudan burayla etkileşim halindeyiz ve Aslında buradayız. Bu paylaşımıda videoyu daha anlaşılır kıldığı için paylaşmak istedim.https://youtu.be/D8JDb_Uvy0s
    Yani gördüğümüz rüyanın bir izdüşümü oluşuyor beynimizde. Ancak asıl bilgi, yada rüya gören birinin rüyası bu evrende tutulmuyor. Hatta var olmuyor. Bizde bir izdüşümden mi ibaretiz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tataret

Yani ana bilgi aslında bizim algımızın dışında mı demek istiyorsun. Gerçek soyut mu ? Bu arada konuda paylastığın videoya da göz attım. İyi olmuş, konuşma anında çıkan yazılar daha da açık kılmış.
    Atom dediğimiz yapı; elektron, proton ve nötrondan oluşan bir model. Elektron ayrı proton ayrı degil. Ortada tek bir yapı var. Atom altı noktası burada önem kazanıyor bence.

Çünkü her şey atomlardan oluşuyor denmesine karşın, Cisimler, renkler, kısacası dünya, farklılıklardan oluşuyor Aslında özde sadece bir madde olmasına ve o da belli bir yapı içermesine rağmen, biz tek bir şekil, tek bir ses veya renk görmüyorüz. Kuantum ve simülasyon burada devreye girip atomaltı dediğimiz yapının özünde soyutun bir somut illüzyonu ortaya çıkardığını öne sürüyor.

Yani aslında evren solid ve hareketsiz yapıda tek bir boyuttan oluşuyor. O boyutta her şey olup bitmiş halde.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.