Şimdi Ara

evlilik sorunsalı- güncelleme 2

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
136
Cevap
2
Favori
4.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inso -- 25 Şubat 2021; 12:10:6 >

• Sadece nikah olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O paraya yazık ya ev alınır o paraya. Bir fakire versen hayatı kurtulur. ;) 40bin sadece düğüne yazık. Bizde de aynı durum vardı içkili düğün yaptık en sonunda kıyamet koptu kavga çıktı. Herkes pişman oldu. En iyisi nikah sonra arkadaşlarla yemek. Başla turlu zor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kız arkadaşınızla aynen bunları konusursanız orta yol bulup anlaşabileceginizi düsünüyorum. Heralde anlaşılamaz birisi olsa birlikte olmazdınız. Bencede cok abartmaya gerek yok ama o gösterisli istiyor olabilir. Bunları ciddi ciddi sakin sakin konusun derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nizipliyim

Herkese selamlar; Yaşım 26 6 yıllık bir beraberliğim var ve yaklaşık olarak 8 aydır nişanlıyız. birbirimizi gerçekten seviyoruz. Aile yapılarımız farklı. Bir taraf 5 vakit namaz, umreyken diğer tarafa rakı 5 vakit viski. Belli başlı sıkıntılar var ama idare ediliyor. Görmezden gelindiği oldu. Biz dinin kurallarına göre yaşayan insanlarız. seneye yaz sonu evlilik planı var. Benim ailemde bu planı geçmişte görerek şu anda yapılmakta olan güzel bir siteden 3+1 daire aldı. İlkbahar gibi teslim olacak. buraya kadar bir sıkıntı yok. Sıkıntı tahmin edeceğiniz gibi düğün de başlıyor. Benim fikrim çok güzel bir kır bahçesi olan nikah salonunda nikah kıyıp daha sonra 50- 60 kişilik bir aile yemeği yemek. Kültürel farkların bu şekilde ortak yol bulacağı inancındayım. fakat kız arkadaşım illa düğün istiyorum diyerek bu fikre sıcak bakmıyor. Lüks otellere bakarak kişi başı 100- 120 TL arası yerleri bakıyor bu da 400 kişi beklenen davetli sayısıyla minimum 40 bin yapıyor sadece düğün parası. Ailem kesinlikle düğünü alkollü yapamayacağını beyan ediyor.ve Sosyal tesislerde yapma taraftarı kişi başı 60 TL gibi rakamlara düşüyor. aileler oturup konuları konuşmadı henüz. haftaya konuşulacak gibi büyük ihtimalde olaylar patlayacak. Bu gibi durumlara maruz kalan arkadaşlar varsa deneyimlerini paylaşabilirler? Bu durumdan en az kırgınlıkla nasıl çıkılır? yorumlarınız yardımlarınızı esirgemeyin lütfen şimdiden teşekkürler herkese

Aman ha, işin içine aileleri katmadan önce kesinlikle aranızda anlaşın. Biz böyle istiyoruz diye çıkın karşılarına. Sonra kavga çıkar valla aileler arasında. Saçma sapan bir ayrılık yaşarsınız :D

• quote:

Orijinalden alıntı: King Admiral

Kız arkadaşınızla aynen bunları konusursanız orta yol bulup anlaşabileceginizi düsünüyorum. Heralde anlaşılamaz birisi olsa birlikte olmazdınız. Bencede cok abartmaya gerek yok ama o gösterisli istiyor olabilir. Bunları ciddi ciddi sakin sakin konusun derim.

İşte sadece kızda bitmiyor olay. Düğün işlerinde aileler de işe karışıyorlar.

• nişanlın anlayış göstermeyip kezbanlık yapcaksa bi düşün derim.

yukarda aileler karışıyor demişler ama bi ağırlığınızı koyun derim o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardaq -- 17 Kasım 2013; 0:19:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ailesiyle ailemin anlaşamayacağı kızla evlilik gibi bir müessese düşünmedim,düşünmem...Bu tür farklılıklar çok istisnai durumlar dışında farklı ve birbirine uyumsuz insanlar yetiştirir,felaket tellallığı gibi oldu ama..Ayrıca potansiyel eşim bana sana dediği gibi bir şey diyecek tekmeyi basarım daha evlenmeden hava cıva şeylere elimizdeki avcumuzdakini verip otobana mı çıkacağız evlendikten sonra...

Allah kolaylık versin ne diyeyim hiç bir şey diyemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 17 Kasım 2013; 0:24:11 >
  • 40.000 sırf düğüne verilmez.çok zenginsen bilemem
  • bi nikah yapın derim sonrasında ise güzel bi yemek ayarlasın yatta... bu örnek sadece daha büyükleri var

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-kiralik-araclar-deniz-araci-bogazda-kiralik-luks-motoryat-129620259/detay
  • quote:

Orijinalden alıntı: nizipliyim

Herkese selamlar; Yaşım 26 6 yıllık bir beraberliğim var ve yaklaşık olarak 8 aydır nişanlıyız. birbirimizi gerçekten seviyoruz. Aile yapılarımız farklı. Bir taraf 5 vakit namaz, umreyken diğer tarafa rakı 5 vakit viski. Belli başlı sıkıntılar var ama idare ediliyor. Görmezden gelindiği oldu. Biz dinin kurallarına göre yaşayan insanlarız. seneye yaz sonu evlilik planı var. Benim ailemde bu planı geçmişte görerek şu anda yapılmakta olan güzel bir siteden 3+1 daire aldı. İlkbahar gibi teslim olacak. buraya kadar bir sıkıntı yok. Sıkıntı tahmin edeceğiniz gibi düğün de başlıyor. Benim fikrim çok güzel bir kır bahçesi olan nikah salonunda nikah kıyıp daha sonra 50- 60 kişilik bir aile yemeği yemek. Kültürel farkların bu şekilde ortak yol bulacağı inancındayım. fakat kız arkadaşım illa düğün istiyorum diyerek bu fikre sıcak bakmıyor. Lüks otellere bakarak kişi başı 100- 120 TL arası yerleri bakıyor bu da 400 kişi beklenen davetli sayısıyla minimum 40 bin yapıyor sadece düğün parası. Ailem kesinlikle düğünü alkollü yapamayacağını beyan ediyor.ve Sosyal tesislerde yapma taraftarı kişi başı 60 TL gibi rakamlara düşüyor. aileler oturup konuları konuşmadı henüz. haftaya konuşulacak gibi büyük ihtimalde olaylar patlayacak. Bu gibi durumlara maruz kalan arkadaşlar varsa deneyimlerini paylaşabilirler? Bu durumdan en az kırgınlıkla nasıl çıkılır? yorumlarınız yardımlarınızı esirgemeyin lütfen şimdiden teşekkürler herkese

öncelikle zor bi durum hocam ama bir evlilik söz konusu olursa sizin kocası olarak sorumluluğunuz olacak yani namaz kılması gerektiğini tesettüre girmesi gerektiğini ona anlatmanız farz. siz bunları yapınca onun tepkisi ne olur bilemem aranız bozulabilir, huzursuzluklar olabilir... bilemiyorum sadece evlilik için soruyorsanız nikah yapın sade bi r şekilde derim

• Nişanlına iletirsin;

O baktığı lüks otellerde çalışan biri olarak konuşuyorum. 100 lira verilecek menüler çıkartmıyor kimse 400 kişiye sadece salonları lüks. Ve hiç de hoş olmayan kasıntı bir düğün oluyor. İşin içinde olduğumdan yorum yapıyorum.

Ayrıca ailelerinizin görüş farklılıkları olması çok kötü bir durum. Allah kolaylık versin. Hep böyle olur zaten sen gidip hep en çok sevilmicek kişiyi seversin
  • Haklinisiz tekmeyi basmak biraz bekara kari bosamak gibi geldi. Diger konu ise 40 bin lirayi cocuklarimin egitimi icin harcama taraftariyim herkese halay cektirecegime. biraz gosteris meraki var evet. Bende hevesi kirilmasin diye fazla ses cikarmiyorum. Ama artik bazi seylerin kabullenilmesi lazim orta sinif bir aileyiz ve borca dayali para sistemi ile isleyen ulke ekonomimiz var gelecege yatirim cok onemli degilmi cimrilik mi oluyor bunun adi?

• İşin sonunu hiç iyi görmüyorum.Aranızda anlaşın o şekilde çıkın ailenizin karşısına yoksa herkes benim dediğim olacak tribine girerse çarşı karışır.
  • GeceGezeR kullanıcısına yanıt
    Aynen hic bir artisi yok gösteristen baska goz boyama

• Kiz senin tavrına saygı duyup onaylamıyorsa inan bana evlendikten sonraki durumunda çok zor olacaktır.

• Yasim nispeten genc (23), daha o islere yolum var ancak yine de dusuncemi belirtmek istiyorum. Oncelikle her ne kadar bahsedilen rakam yuksek bir meblag olsa da nisanliniz eger bu konuda cok hevesliyse, hayatinizda yasayacaginiz tek ve cok ozel bir an oldugu icin degecegini dusunuyorum. Aksi takdirde omur boyu bunun dirdiriyla gecebilir, kadinlar yanlislarimizi kolay unutmuyorlar ne yazik ki. Ki zaten bu unutulasi bir olay da degil. Sahsi fikrim uzun vadede daha mutlu bir birliktelik icin bu ozel aksam icin belirli bir miktari gozden cikartmanin mantikli oldugu yonunde. Tabii ki bunu nisanlinizin dugune cok istekli oldugu ve sizin fikrinize sicak bakmamasi durumunu goz onune alarak soyluyorum. Anlayis gosterirse kesinlikle mantikli olan sizin fikriniz yoksa.

Aile olayi oldukca zor ve tepkileri ongormesi ne yazik ki imkansiz gibi duruyor. Bu noktada kararinizi kesin olarak verdikten sonra arkadaslarin da soyledigi gibi birbirinize sonuna kadar destek cikarak biz bu sekilde olmasini istiyoruz diyerek ailelere aciklamaniz. Ikiniz de ayri ayri ailelerden guvendiginiz, tepki gostermeyecek bireylere danisabilirsiniz belki de?

Aklima gelen baska bir sey de mekanla el altindan alkol konusunda anlasabilir misiniz acaba? Nasilsa masa duzeni belirli olacak, ortalikta raki kadehleri dolanmadigi surece saklamasinin cok zor olacagini dusunmuyorum. Menuye yazilmaz, bir taraf bilir oteki taraf bilmez. Olay cikmamasi adina bu tarz ufak oyunlara girmek de mantikli, ancak mekanin bu konuda gosterecegi ozen cok onemli, bir yanlis butun dugunu mahvetmesin aman Bilmiyorum cok mu fantezi oldu ama

Son olarak insallah sorunsuz sekilde cozebilirsiniz bu cikmazi, bir omur boyu mutluluklar simdiden

• İckisiz normal bi dugune ikna et max 10 binlira tutar hem senin ailen razi gelir hemde kizin istedigi olur karsi ailede masa altindan zikkimlansin bi sekilde

• nick kültür uyumu ne var yani içkili olsa kaç defa evleniyorsun o kızı hak etmiyor sen ve ailen,köyünden başkasını bul!
  • 6 yıl çıktın ha way be helal sonra nışan hak etmişsin dostum ben 2 senedir çıkıyorum yaza nışan olcak inş kafayı yedim ama o derece

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.