Şimdi Ara

Evler balon!!! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
323
Cevap
6
Favori
16.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kardeş yanlış anlamada o camekan diye küçümsediğin şeyler duvardan pahalıya denk geliyor   Ev malzemeleri arasında en ucuz olan şey tuğla ve kum   Kaba inşaatı, zemin döşemesi, tavan işleri falan hep aynı yani. Tabi 25 metre dükkanın maliyeti 150 metre ev kadar olmaz ancak 150 metre dükkan 150 metre ev nerdeyse kafa kafaya maliyeti olur. Fayamnsı var alçısı var boyası var camı var kapısı var penceresi var var oğlu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 2 Nisan 2022; 19:52:44 >
  • Kimse net bir maliyet çıkaramaz. Bu işin konumu, zemini, malzeme kalitesi, işçiliği, evrak işleri hepsi vs hepsi farklıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasım Aralık gibi enflasyonun patlamaya başlamasıyla birlikte konut alımıda patladı, aralık konut satış rekoru kırıldı hatırlayın. Alanların hepsi enflasyonun patlayıp konut fiyatlarının uçacağını öngördü ve haklılardı. Çoğu zaten yüksek kurdan dolar ve altınlarını bozup birde ordan kazandı. 500 binlik daire 3 ayda 1 milyon oldu. Artılş %100 çoğu yerde. Yani demem o ki herşey öngörüyle ilgili. Şu saatten sonra ev fiyatları balonmu derseniz bence balon tam şişmedi çünkü enflasyon kontrolden çıkıyor, eğer enflasyon düşmez diyorsanız hala ev alınır. 1 milyon olan ev birseneye kalmaz 2 milyon olur. Enflasyon %60ı geçti. Ev maliyet ise %100 lerde. Ortada balon görmüyorum.

• uran kullanıcısına yanıt
    Okudum evet sizde benimle aynı fikirdesiniz aslında. Herkes kendi işini yapmalı. Uzmanı olmadığı iş yapmaya kalkarsa ya kazıklanır ya da iş çok kötü olur. Siz kazıklanmışsınız işten memnunsunuz. Mühendis yapsaydı çok daha ucuza yapabilirdi, biraz piyasa adamı olmak biraz işten anlamak ve biraz çalışkan olmak lazım. Geçen sene yaptırılan bir evde kaba inşaat halindeyken komple elektrik tesisatı yapılması gerekiyordu, 3-4 kişiden fiyat aldık herşey dahil 15-20 bin arası fiyat verdiler, anladığım bir iş olduğu için bir tane çırak tutup oturup 1,5 günde bu işi kendim yaptım ve cebimden çıkan para 9-10 bin tl. Kimse kusura bakmasın ben mühendis olarak günde 5 bin tl kazanamıyorken ilkokul mezunu adamlara günde 5 bin vermem. Söylemek istediğim asıl mesele bu, emlak fiyatlarının aşırı yüksek olmasının bir nedenide tıpkı meyve sebzede olduğu gibi çok el değiştirmesidir. En basitinden açıklıyayım, 2,5 luk bakır kablo alacaksınız, fabrikadan metresi atıyorum 4 liraya çıkıyor,gidiyor elektrik dükkanına, ordan metresi 6 liraya çıkıyor, o dükkandan binanızın elektrik tesisatını yapan ustalar alıyor ve size 7-8 liradan aldığını söylüyor, bir dairede ortalama 400 metre kablo gider, 4 liradan çıkan kabloyu 8 liraya taktırıyorsunuz birde işçilik için binlerce lira veriyorsunuz. Bu kadar aracı olmasa kablo firmasından alsanız kendiniz yapabilseniz 1600 liraya mal olucak ama siz dışarıya yaptırıp 5-10 bine yaptırabiliyorsunuz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• ottoserdar O kullanıcısına yanıt

Napalım, ülkede euro ya da dolar mı kullanalım alışverişte?

evet ev fiyatları, balon hem de babalar gibi balon..

bu fiyatların artmasının en büyük nedeni, herkesin aç gözlü davranması..

• Hadi sende ki göz, bizde ki de göz hocam..

adam geçen hafta 225 m2 dükkanı 2 milyona sattı

• john mclane kullanıcısına yanıt

Arsa payına yapacak bişey yok. Orada parayı veren düdüğü çalar kuralı geçerli. Yozgat taki arsayı heralde boğaziçindeki manzaraya tercih etmezsin. Yada şöyle düşün, boğazdaki arsanı Yozgatın emlak indexine göremi satarsın? Bence satmazsın. Yanlış anlama beni. Gerçekçi olmak lazım. Rağbet gören yerin fiyatı yüksek olur. Talep meselesi yani tamamen.

Burada konu olan arsadan hariç maliyetler.

• Birde çok karşı olduğum, rant aracı olarak kullanılan emsal meselesi var. Genellikle gördüğüm belediye siyasileri sahip oldukları arsanın bulunduğu ada parsel ve komşu parsellerin emsalini yükseltiyor. Çok adaletsiz uygulama var. Sade vatandaşa verdikleri 0,4 emsal, bi bakıyorsun İstanbul leventte adam gökdelen dikiyor emsali 2,5. Bilmeyenler için, emsal arsaya inşa edebileceğin kapalı metrekare hesabını yaparken kullanılan kat sayıdır.

Örn,

100 metre 0,4 emsalli arsaya 40 metrekare kapalı alan yapabilirsin

100 metre 2,5 emsalli arsaya 250 metrekare kapalı alan yapabilirsin.

Türkçesi bu emsal işiyle oynaşmalarından ötürü sana 40 metre yeri reva görenler kendileri aynı büyüklükte arsaya 125 metrekare 2 tane ev yapabiliyor.

He balon patlayacak bekle sen
    Herkesin aç gözlü davranması ne ya 😂😂sanarsin bedava ekmek kuyruğu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottoserdar -- 2 Nisan 2022; 20:46:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

Aslinca cevap vererek sizin bos muhabbetinize polemik yaratmak gereksiz ama 150m2 taban alani 75m2 2 kat ile uc asagi bes yukari ayni maliyete denk gelir. Keza radyal temel cikarsa dahada pahalliya cikar o ayri konu. Hesap kitap bilmeden atip tutuyorsunuz 50bine imarli arsa alacakmista,elektrigi yari fiyatina kendi yapacakmis. Herkesin elinden is gelmez, 2006 dan beri sizin kadar bos muhabbete iddiada bulunan forumdas gormedim.Birde ustu kapali beyinsiz diye bana diyorsunuz. Keza kendi adima artik size verilen cevap vakit kaybidir. Blok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi social -- 2 Nisan 2022; 21:5:57 >
  • dil çok yok ama çift vatandaşlık var.

burada 8 saat yöneticilik yapacağıma gidip avrupa ülkelerinde hammallık yapayım gerçekten daha iyi kasiyer,garson,temizlik görevlisi (hizmet sektörü) bile olsam insan gibi yaşarım diye düşünüyorum.

not: bile derken bu meslekleri aşağılamak için demiyorum hepsini öğrencilik zamanımda yaptım. fiziken yorucu alın terini gerçekten akıttığın zor meslekler anlamında BİLE demek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 2 Nisan 2022; 20:52:20 >
  • @social birde laf atıp kaçmışsın :) beden engelliyorsun ? Cevap veremeyeceğin sorular soracağım için mi ?

2 katlı ev ile tek kat evin maaliyetine üç aşağı 5 yukarı aynı diyerek bilgisizliğinizi ortaya koymuş oldunuz. Teşekkür ederim :) Hesap kitabı bu kadar iyi biliyorsanız lütfen yapın görelim ya da önce yaptıklarınızdan birini paylaşın onun üzerinden tartışalım böyle boş boş yorum yapmayın. Arsayı bulamadınız o fiyata arsayı geçin ben size alıcam, tek katlı bir ev yapacaksınız, çatı yok yalıtım üstü mıcır döktünüz ya da çatıya seramik döşediniz farketmez, ısı, ses yalıtımı yok, hafif bir subasman atıp evi üstüne dikeceksiniz,1 banyo 1 mufak lütfen hesaplayın görelim. Tutupta yok zemin şöyle bu zemine bu yapılmalı o yüzden pahallı demeyin. En baştaki yorumumda en ucuza ne kadara mal olur onu yazdım. Yani en ucuz şartları sağlayacak bölge ve yerdeki yapı. Tutup erzurumda 1,5 metre kar yükünü taşıyacak evi o fiyata yaparım demedim. Şunuda belirttim 150 m2 evi 750 binede 50 milyonada mal edebilirsiniz bu tamamen bölge,istekler,arazi şartları ve arazi ücretine göre değişir, benim bahsettiğim en ucuza mal etmek.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• social kullanıcısına yanıt

Ruhsatsız evleri neden aldınız ki? Hem de 400 binden 2 tane. Yanlış mı anladım?

Bende bucada 2+1 220 bine daire ilanları görmüştüm. Çok ucuz geldi ama vardır bir pislik dedim.

• Paran varsa alabildiğini al,fiyatlar düşecek diye bekleme,50 yıldır düşmedi

• 24 mart itibariyle 100 m2 evin maliyeti 540.000 tl diyor

Civil Engineeryoutube
    GÜNCEL MÜSTAKİL EV MALİYETİ (24.03.2022)
    https://www.youtube.com/watch?v=EwGOcJQ0_ME&feature=youtu.be

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Yanlis anlamissiniz ruhsatsiz ev almadim

• ottoserdar O kullanıcısına yanıt

Aynen, millet sanki bedava ekmek kuyruğu gibi kapış kapış ev alıyor.

ondan sonra ev fiyatları neden yükseliyor..

valla istediği kadar yükselsin isterse de çakılsın, ev diye kendini paralayanlar düşünsün

Eğer müheahhit şirkette çalışmasaydım dediğine doğru derdim.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.