Arsa, temel, çatı hariç 150 metrekare ev maliyeti 750.000 TL olmuş. Balon diyen arkadaşlara duyurulur, milletin başını yaktınız. |
Evler balon!!!

-
-
2018'de kentsel dönüşüm sonrası oluşan arz fazlası vardı o zaman "emlak balonu" diyorlardı balon olmadığını sadece stok fazlası olduğunu stoklar eriyince bugünkü durumun geleceği söylediğimde inanmıyorlardı hatta TÜİK hiçbir delil ispat olmadan TÜİK verilerinin güya oynama olduğunu iddia ediyorlardı geldiğimiz nokta ortada. Şimdide şunu söylüyorum zira bunlar tahmin kehanet değil rakamlara ve trende bakılarak yapılan öngörü seneye konut fiyatları ve kiralar en az %50 artacak haberiniz olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arsa,temel,çatı dahil o fiyata yapabilirim. Böyle saçma şeylere inanmayın.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Gerçek maliyet tablosunu gösterebilirmisiniz?
-
-
ülkenin kendisi balon :)
-
Mutfağa dolap yaptıralım dedik 20.000 TL dediler. Sadece dolaplar ha
Hiç sanmıyorum metre fiyatının o kadar olacağını.
150 metre sadece çatı fiyatı olmuş 140.000 TL
-
Tabii bireysel konut ile yurt -külliye maliyet farkı olacaktır .. apartman dışı müstakil konutu zaten kapsam dışı bakmak gerek
Fiyatları artıran çok etken var. Bunlardan birisi TL nin değer kaybı. Diğeri petrol fiyatları. Sonra Suriyelilerin ev alması. Ardından stokta fazla ev kalmaması. Böyle gider sebepler.
2 yıl önce 2 araçlık otomatik kapılı bir bahçe garajı yaptırmışık bir arkadaşa, o zaman 14 bin tl vermiştik. geçen konuştuk, diyor ki " bedavaya yapmışız, şimdi garaj kapıları için 25 bin tl alırdım..."
-
Güncel bir fiyat paylaşayım.İzmir depreminde evimiz ağır hasarlı olarak tespit edildi ve yıkım işlemi gerçekleştirildi.Geçen yıl yine bu aylarda müteahhit ile 330.000 TL karşılığında anlaşma yapıldı.Fakat zemin etüt çalışmaları , belediyeden ruhsatın çıkmaması vs derken süreç uzadı gelinen nokta da müteahhitin istediği bedel 850.000 TL 136 m2 brüt alanlı daire için. Yani m2 fiyatı 6250 TL …
Deprem olur da yikilirsa ayakta kalanlar %100 zam yer.
Şuan m2 4 ten hesaplanıyor, böyle giderse daha da artar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
devamke
pompake
-
Rahib inatlaşmasından beri yüzümüz gülmedi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Illusive Man -- 29 Mart 2022; 9:35:29 >
Arkadaşlar benim de başlayıp başlamamak konusunda kararsız kaldığım proje ruhsat işleri biten bi inşaat planım var. Yapı denetimsiz 200 metrekare ama sanırım 230 metrekare olarak çalışılacak, tabanı 125 metrekare yukarısı 75 metrekare kalan kısmı çatı olarak kapatılacak. Radye temel, 10.5 ton demir ve 160 metreküp beton kullanılacak. Hazırda 700 bin nakit var. Kaba inşaat için bana 520 bin teklif edildi. Sanırım bitmesi falan derken 1 milyonu bulacak. Bilemedim ne yapsam başlasam mı kalsa mi? Başka müteahhitlere de danisacagim ama ne yapabilirim bilemiyorum. Kimi diyor müteahhitler çalar kendim başını bekleyemem çok zor. Varsa öneriniz yazarsanız sevinirim. İnşaat Afyon /Dinar da.
sövde kdv %8e çekildi bakalım fiyatlar ucuzlayacakmı derken 25k zam yapmışlar bile favorimdeki evler...
-
Daha da balon olacak ne yazık ki. Sonrasında da zebline dönüşecek Allah'ın da izniyle. Neden? Çünkü Allah istemez ise olmazmış. Demek ki istiyor ki oluyor. 👍
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPAWN-TheUndead -- 29 Mart 2022; 11:42:58 >
Gidin ev malzemesi fiyatlarına bakın 750k bile az diyebilirsiniz. İnanılmaz pahalı şu anda herşey.
-
Önceden %1'di diye biliyorum 150 metre kareye kadar. Ben 2020'de 0.64 hibe ile sıfır ev aldım. KDV'si %1 kesildi
ülkenin kendisi balon :) |
Arsa,temel,çatı dahil o fiyata yapabilirim. Böyle saçma şeylere inanmayın.
|
150 metrekare dediğiniz başka bilgi vermediğiniz için en ucuz şekilde ilerliyorum, 150m2 ülkemizdeki en ucuz arazilere bakıp 50 bin civarına alınabileceğini görüyorum, 150metre kare temel atıp tek kat bina çatı kısmı düz yalıtımlı,üstüne mıcır dökülmüş bodrum evleri benzeri yapıldığında, yaklaşık 7-8 ton demir,120 m3 civarı beton ve en ucuz tuğlalardan duvarlar örüldüğünde, beton m3 fiyatı 400 lira c18-20 arası beton kullanılarak 48 bin tl betona, 15 binden 7-8 ton demire 120 bin ve ortalama 375 m2 tuğla içinde tanesi 0,75 ten 7000 tl lik tuğlaya ihtiyacınız olacak, yalıtım,sıva,kalıp,su ve gider tesisatı vs içinde 100 bin koydum toplamda 48+120+7+100= 275 bin tl kabayı yaptık 50 binde arsaya verdik 325 bine işçilik harici hallettik, yaklaşık 2 ay sürecek bu iş için 5 işçi günlük yemek vs dahil 400tl den buldunuz 5x400X60= 120 binde işçilğe verdiniz,hadi makina çalıştırdınız 50 binde temel için verdinizki tek kat için temelde makina çalıştırılmaz neyse koyalım oldumu size 445 bin kaba inşaat bitti. 100 bin daha elektrik tesisatı tüm ıslak ve kuru zeminler olsun,150 binde tuvalet,mutfak ve çatıya dökülecek mıcır belediye izinleri vs için olsun, oldumu size 795 buyrun hesap. Kendiniz yaptığınuzda olacak masraf budur. Ama siz tutupta bodrum katı isterim, 50 m2 den 3 kat isterim çatıyada çatı katı isterim mutfağım franke,beyaz eşyalar gaggenau banyolarım özel seramik ithal parkelerim özel olsun derseniz işte o zaman bu 795 bine sadece bu söylediğim mutfak banyo ve ıslak kuru zeminleri yapabilirsiniz. Benim yaptığım hesap en ucuz malzemelerle yapılan fiyattır.
|
2018'de kentsel dönüşüm sonrası oluşan arz fazlası vardı o zaman "emlak balonu" diyorlardı balon olmadığını sadece stok fazlası olduğunu stoklar eriyince bugünkü durumun geleceği söylediğimde inanmıyorlardı hatta TÜİK hiçbir delil ispat olmadan TÜİK verilerinin güya oynama olduğunu iddia ediyorlardı geldiğimiz nokta ortada. Şimdide şunu söylüyorum zira bunlar tahmin kehanet değil rakamlara ve trende bakılarak yapılan öngörü seneye konut fiyatları ve kiralar en az %50 artacak haberiniz olsun.
|
5 ay önce ev alma durumum oldu, geçen sene 110 120 olan evleri 180e görünce almak istemedim. Yaşadığım yerde piyasası da bu kadardi zaten (İskenderun). Neyse ekonomi pert oldu dolar firladi 5den 7ye cikti. Ben ev bakarken 180 dediklerine telefonda 200 demeye basladilar. Almak istemedim. Bu arada baktigim evler 1+1... Babam (işte tecrube) simdi alamazsan bir daha asla alamazsın dedi. Ki hakliydi da. Sehir disinda 110m2 arsam vardi onu 40a sattim sehir merkezinde denize de yakin bir konumda 210a dayali döşeli bir tane daire buldum aldım. Kredisini nasıl odeyecem acaba duser mi fiyatlar acele mi ettik vs. derken bir hafta geçmedi dolar 18e cikti ve 15de sabitlendi. 180e baktigim evler simdi 300 oldu. Kendi dairem de 330 350 civarı... Eger birkac ay önce almamis olsaydım kesinlikle simdi alamazdim. Çünkü ben o kadar zam almadim. Olağanüstü artti fiyatlar. Yani demem o ki bu ülke maalesef idealist olmaya gelmez. Sizin sessiz protestonuz ise yaramiyor. Realist olup gercekleri kabul edip bir şeyi alacak durumunuz varsa o an almanız gerekiyor. Yoksa asla alamiyorsunuz. Keza ayni sekilde arabamı da 25e almistim simdi 130 140 diyorlar. Su an olsa asla anlamazdim. Emlak fiyatlari duser mi derseniz, cok zor. Demirin tonu çimentonun m3u fırladı. Işçilik maliyetleri arttı. Dolar 15e sabitlendi. Bu ekonomide düşmesini beklemek buyuk kumar... Ben kredi cektigimde nasil oderim diyordum 2.5 asgarî ücret yapıyordu nerdeyse. 5 ay gecmedi. Simdi cektigim kredi nerdeyse asgari ile denk oldu. Yani o parayi cekip ev almasaydim cok buyuk zarar etmis olacaktim. Durumunuz varsa ve uygun ev araba vs ne düşerse, cok dusunmeyin derim.
Temmuzda laptop almistim rtx3050li 8000e. Cok veriyorum lan dedim alirken 😂 simdi ayni pc 18k. Yatırım tavsiyesi değildir 😂 sadece tecrübelerimi paylaştım. Gerisi sizde.. |
Hep havadan bilgiler, mutfağa dolabı 150 binede yaptırabilirsiniz 7-8 binede yaptırabilirsiniz 3-4 binede. Markadan markaya kaliteye göre değişir.
|
Bu sene 1 m olan evler seneye 2 m. Bu sene görülen fiyatlamalar genelde geçen sene başlayan işlerin fiyatlamaları. Bu sene başlayan işlerin fiyatlamaları ancak bir daha ki senede görülür. Ev alma niyeti olan varsa ve fiyatlardan dolayı çekiniyorsa çok beklemesinler. Bu fiyatları bile bulamayacağız. |
Mutfağa dolap yaptıralım dedik 20.000 TL dediler. Sadece dolaplar ha 150 metre sadece çatı fiyatı olmuş 140.000 TL |
Hacı se bunu atarak ciddi misin? Allahın köyünde bir araziyi göstererek Ankara'ya 50 km yerde millet ne yapacak arsayı? Da.k mı geçiyorsun bizimle anlamadım ki? |
Benzer içerikler
- 25 yaşında hakim olunur mu
- yılmaz argüden mason
- twitter ifşa
- savunma sanayi mühendis maaşları
- reisten sonra kim gelecek
- 1 milyon tl eft ücreti
- fiat 600 fiyat
- en zengin ülke
- pasaport yenileme ücreti 2025
- reeder nerede üretiliyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X