Şimdi Ara

Evler balon!!! (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
323
Cevap
6
Favori
16.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    Ben 150m2 evi en ucuz maaliyetle 700 bine yapılır dediğimde millet yok öyle olmaz yok böyle olmaz diye atıp tutuyordu görsünler bunu :) bu videodaki ev 2 katlı hemde maaliyet fazla sırf o merdiven ve üstündeki kaplaması 50 bin ek maaliyettir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • WILDBOYS kullanıcısına yanıt

    Bir o kadar arsa payı kar payı ekle, bu yeni inşaatlar bitince bir seneye kalmaz bırak istanbulu Türkiyenin hiçbiryerinde 1 milyon altında sıfır daire kalmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WILDBOYS kullanıcısına yanıt

    Doğrudur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün mutfak için ek dolap yaptırdım 2.00x2.25x0.40 dolap kapaklarıyla uyumlu olsun dedik parlak beyaz adını bilmiyorum üç kapaklı 6 ve yedi raflı marangoza yaptırıldı zorla 5.500 tl sıfır mutfak yaptırsak varın siz hesaplatın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Han_09 -- 2 Nisan 2022; 23:34:20 >
  • Han_09 H kullanıcısına yanıt

    Mutfağı komple yapıtırmaya karar verdik.




    Fiyatlar şuan 50.000 tl civarında

  • Ev, araba almak çok çok zor. Eğer aileden varlık yoksa, kira ile bir şeylere başlanıyorsa. Sağlam kazançlı bir meslekte yoksa, karı koca 5'er bin kazanılsa, kira ve genel giderler çıktıktan sonra bitki gibi yaşadıklarını varsaysak, ayda 4 binden yılda 50 bin kenara koysalar, 10 senede ancak 500 bin. 24'te evlendiler desek, 10 senelik, şirkette geçen, eğlencesi olmayan, buna rağmen bozulmamış bir evlilikten sonra 34 yaşında eldeki 500 bin ile üste kredi çekerek, 1+1 ya da 2+1 bir daireye İstanbul'da bakılabilir. Şimdi bir çocuk yapalım bari deseler, onun masrafı zaten ekstra. Bu esnada bir çılgınlık yapıp 2. el düşük seviye bir arabayı da 40 a kadar tamamlasalar. Aynı method bir 10 sene daha üstüne takılıp bir ev daha almayı deneseler yaş 50-55. Bir çocuk yetmez deyip 2 yaptılarsa yazık. Çocuklar bu 2 adet 1+1 ya da 2+1 evin kavgasına düşecek. Bitki gibi geçen bir ömür. Çoğu insan böyle yapıyor ama. Yemeyip içmeyip, senelerini ev alacağız diye bitiriyorlar. Diğer yandan bir bakıyorum. 1 milyonluk arabanın içinde 20-25 yaşında gençler. Kimisinin bitki gibi bir ömürde ancak yapacağı birikim ile 20 yaşında geziyor.

  • Bu fiyat artışındaki önemli etkenlerden biri de emlakçılardır.Satılan evlerin %90 ı emlakçıların elinde..Aynı evi 3 farklı emlakçı ilana vermiş ve ilanlarda fiyatlar arası 50k fark olabiliyor.Tutturabildiğine yani.Favorimde olan evlerden mesela emlakçı fahiş fiyat çektiği için aylardır satamadığı eve son 1 ay içinde 100k ya kadar kademeli olarak fiyat artırdı..Galeri ve emlakçılar olduğu sürece ne ev ne araba sahibi olunabilir bu ülkede

  • Evler balon!!! 

  • Bu işin tek ve en büyük sorumlusu bana göre TÜİK tır...reel enflasyonu verselerdi şimdi insan en azından bu zamları maaşlarına yansıtırlardi... TÜİK e göre yıllık enflasyon %55 lerde güya...1 yılda mazota , ekmeğe, ev fiyatlarına, kaşar a, manda yoğurduna , Medine hurmasina , corollaya kaç kat zam gelmiş acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tanıdığım 3 mütahit yapmıyor artık ev 4 yıldır satması zor olduğu için.büyük mütahit .

  • işin bi de kötü yanı var. eski dediğiniz evler 10 sene sonra artık yıkılacak. kalanlarda döküntü izbe olacak. müteahhit e verecek kentsele girecek 60-70 m2 evler olacak ya da ev olmayacak. eski dediğimiz evleri de bulamıyacağız. 700 bin 1 mil. dan aşağı ev olmuyacak şimdiki zamana enflasyona göre. ilerleyen yıllarda çok kötü bir konut krizi olacak ama alım gücü olarak.insanlar kirada sürünecek. evsizler sokakta artabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kun0s K kullanıcısına yanıt

    Dediklerinize harfiyen katılıyorum. Üst komşunun çocuğu ağlıyor artık gına geldi sesten, diğer taraftan birileri gaz çıkarıyor onu duyuyorsun aşağıda çocuklar oynuyor ses full evde ve bu daire 1 milyon kullanılan her malzeme C kalite..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pirate1540 kullanıcısına yanıt

    Bu sene 1 m olan evler seneye 2 m.



    Bu sene görülen fiyatlamalar genelde geçen sene başlayan işlerin fiyatlamaları. Bu sene başlayan işlerin fiyatlamaları ancak bir daha ki senede görülür.



    Ev alma niyeti olan varsa ve fiyatlardan dolayı çekiniyorsa çok beklemesinler. Bu fiyatları bile bulamayacağız.

  • EleSuDökenSuat kullanıcısına yanıt

    Evet, şu an başlayan 100metrekare dairelerin satışının 1 milyondan aşağa olmasına imkan yok, temelden başlayanlar piyasaya girince bu fiyatları ararız dediğiniz gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EleSuDökenSuat kullanıcısına yanıt

    Baloncuların ağzına bakanların yaya kalacağı dönemden geçiyoruz. Bu hep böyle oldu.

  • ben 4 ay önce malzeme parasını verdim ve daireyi iç mimar arkadaşıma yaptırıyorum
    mdf mutfak dolapları kuvars kuante tezgah mdf ada hepsi 25 verdim
    tadilat devam ediyor Evler balon!!!

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • abboww kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun, bana verilen fiyat sadece tezgah üstü dolaplar için. 5 e 1 ebatta 6 kapaktan oluşan dolap.

  • Mahallede 3 aydır satılmayan evler dolu 1 trilyondan 1.5 trilyona çıkarmışlar şimdi,hala alan yok ilanlar duruyor.
    Yüksek fiyat isteyen varda alan yok artık deniz bitti.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.