Şimdi Ara

Evler balon!!! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
323
Cevap
6
Favori
16.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Kaç kilo demir? Kaç kilo çimento? İnşaat mühendisi olan adam kanuni sınırlarda 6 bin metrekare fiyatı oldu diyor. Sen ondan iyimi biliyorsun? Kanuni sınırdan aşağı malzeme kullanırsan çürük ev olur. Kim ne yapsın senin tarif ettiğin çürük evi?


    Hadi yaz kalem kalem metrekareye ne kadar çimento lazım demir lazım kilogram fiyatlarınıda yaz bi görelim. Nereden satın alınacağını falanda belirt ucuz nerede buluyorsan.

  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Yanlış. Zemin etütü, proje, ruhsat için 70 bini aşkın para gidiyor.


    150 metre çatı için 140.000 isteniyor. Sen hepsini 150 bine çıkartırız demişsin. 70 bin lirayı araya kaynatmışsın.


    Ayrıca demirin tonu 19.000 lira, inşaata getirdim falan diyesiye sen onu 20 bin yap. Baştan sona fiyatları kafana göre kırpmışsın.

  • Gerçekten okuduğunu anlayamıyorsun. Sayılarla aran bu kadar mı kötü ? Yazıyla mı yazmam lazım anlaman için ? Senin için altını kırmızıyla çizip yolluyorum okuma yoksunu! Sanane nerden alıyorsam alıyorum. Hala şunu idrak edemedin. Tek katlı kırsalda yapılacak evden bahsediyorum okumadığın için sen gökdelen fiyatı verdim falan sanıyorsun herhalde.

    Evler balon!!!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Çatısı olmadığınıda belirttim gerçekten iq ölçtürmenizi rica edicem çünkü gerçekten okuduğunuzu ne anlayabiliyorsunuz nede aklınızda tutabiliyorsunuz. Her seferinde en baştan anlatmak gerekiyor size. Çatının yalıtımlı mıcır kaplı olduğunuda açıkça yazdım. Karkaslı bir çatı yok bknz bodrumdaki binaların çatılarına. Zemin etüdü proje ruhsat için tek katlı eve 70 bin tl istenmiyor bir tarafınızdan sallamayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 2 Nisan 2022; 14:18:12 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Yazdıkların doğru değil. Demirin tonu 19.000 olmuş. Sen 15.000 yazmışsın. Dağın başında yapacağın eve hiç yol masraflarını katmamışsın. Malzemeyi getiren adam, gel git yapan işçiler yol ücretlerini de alır senden. Kimse enayi değil kusura bakma senin dağın başındaki yerine kendi masraf edip gelip gitsin. Dağın başında çalıştırdığın için bunların yemeğinide sen vereceksin.


    Her türlü hatalı hesabın.

  • Şuan kaliteli bir 5 katlı bina yapacam desen daire başı 300.000 TL yapım maliyeti var, en az. 150 m2 üzeri olunca 500.000 TL'ye kadar gidiyor.


    Veya sene başından itibaren malzemeye 3 kat zam geldi. 2018'den bu yana 15 kat artan malzemeler var, kripto koinler gibiler resmen.

  • Babam 4 yil once 100 metre tabanli tek kat ev yapmak icin fiyat aldi 180 - 220 arasi fiyat verdiler hayatinda bisey yapmamis tipler akil verdi hocam 150 ye kendin yaparsın krali olur diye başta enişte olmak üzere babam 68 yasinda muteahhit belgesi aldi usta çalıştırdı eziyet çekti canı sıkıldı neyse sukur çok güzel evi bitirdi biraz gec oldu ama bitirdi neyse 360 bin harcadi :)) canı sağolsun nede olsa ülkede hic is yapmadan maliyet hesaplayan ve başkası adina yorum yapanlar var 2 yildir emlak ve araç balonu patlatan ve dış güçler diye gezen arkadaşlardan uzak durun hatta paraniz varsa alin farkindaysaniz almadığınız herşey zamanla alinmaz oluyor olacak da velhasıl ben anlamam ama Bursada daha önce ev aldığım ve inanıp güvendiğim büyük bir firmanın müdürüne gore orta seviye metrekare maliyeti 7000 -7500 arasi arsa maliyeti yok bunda ben bilmem bilen bunu dedi ki sahtekarlardan da değildir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    Müteahhit tayfası özellikle 5 kat bina diktiği zaman, altına mutlaka dükkan yapıyor, bir dükkanın maliyeti emin olun bir dairenin yarı parası yoktur.

    çünkü çoğunlukla 3 çevre camekan, bir tarafı da duvar. Bir daire kadar da incik boncuk masraf yapmıyorsun.

    ama sonra, bu müteahhit beyimiz, dükkanı bir satıyor apartmanın tüm maliyeti çıkıyor. Diğer daireler komple kar..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Doğudan batıya fiyatlara bakınca verdiğin rakamlar

    gerçekçi görünüyor... Üstü konumu, şehrin zenginlik

    durumu ve satıcının satış mahareti oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 2 Nisan 2022; 15:3:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • uran kullanıcısına yanıt
    Babanızın mesleği ne onu söylememişsiniz :) herhangi bir mühendislik bilgisi olmayan biri bina yapmaya kalkarsa çok pahallıya gelir çünkü sürekli kazıklanır ve yanlış işler yapılma ihtimali olur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Öğretmen emeklisi Türkiye'de kayitli muteahhitlerin sanirim hepsi muhendis :)) bu arada kaziklanmadi fiyatlari piyasa fiyatiyla aldi yapti kaliteyi arttirdi cunku akil verenlerin akli kitti ama üstad gibi atip tutarak kafa bulandirdilar bence mesele bişi bilmeden biliyorum diyenler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uran -- 2 Nisan 2022; 15:54:13 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bak bakalım 16 lık demir ne kadar olmuş :) 19 değil 15900tl. Dağın başında yapacağımı kim söyledi hayal dünyan ne kadar geniş gerçekten şaşıyorum. Demir fabrikasına 5 km uzakta bir yerde yapacağım belki evi,taşıma parasını mı düşüneceksin 5km yol tırcı damperi yan devirip atıcak demiri sence ne kadar tutar :) onada 10-15 bin tl dersin şimdi :) kazıklanmaya o kadar çok alışmışsınki herşeyin fiyatını aşırı yüksek zannediyorsun. Elinden hiçbir iş gelmediği içinde 3+1 evini boyatmak için 5-10 bin para verenlerdensin belli,oysaki bir usta bulsan 2-3 günde 1200 liraya ustaya 1500 lirada malzemeye verip yaptırabilirsin ama kendine o kadar güvenin yok o kadar bilgisiz ve ilgisizsinki bunu yapamıyorsun aman fazla veriyim ben karışmiyim derdindesin.Hayatın boyunca bir inşaat yapsan bırak inşaatı bir tane evinde ytong duvar örsen öncesindede fiyat alsan 2 tane ustadan nasıl basit işlere ne paralar ödediğini görürsün.

    simage=1]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2670292/769fb391-206a-49f1-bb20-e0045bc63ab0.jpeg[/simage]

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • uran kullanıcısına yanıt
    Öğretmenin ne işi var inşaatta işte bu çok yanlış. Dediğiniz gibi müteahhit olmak için mühendis şartı yok ama kesinlikle olmalı hatta inşaat mühendisi olmalı kesinlikle.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Dostum yazdiklarimi okuduysanda sanirim anlayamadin adamı ukala tipler gaza getirdi olmayacak işe soktular bizim dememize ragmen cok kolay gibi gosterildi ve yapti hee yapti mi yapti on numara yapti sadece yaparken eziyet cekti muhendis de yapsa onu harcayacakti hatta birde kâr odeyecekti birde su konuda anlasalim memlekette insaat yapan muhendis sayisi yapmayanlardan daha az bu isi ustaya kalfaya para babasina mimara birakan zihniyeti ve buna çanak tutan sistemi yok etmek lazim bu arada evlere balon demekde abesle iştigal dir yasadigi toplumdan haberi olmayan eli is tutmayan neyin kaca nasil yaptirildigini bilmeyen cahil adam fikridir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • He balon istanbul küçükyalıda 7 - 10 bin lira arası kiralık evler balon ya ondan.

  • john mclane kullanıcısına yanıt

    Bir sürü gider var, işçiler, yerin gideri vs.


    Şuan 300 m2 dükkan yapmak istesen en az 1 milyon para harcaman lazım. He asansörlü vs, bir şey istiyorsan 1.5 milyona geliyor. Şuan en kötü asansör bile 50 binden aşağı değil artık.


    Bu sadece maliyet bir de yer masrafları vs. var.

  • Burada balon diyen müptezellere itimat etmeyin sorun bakalım cebinde kaç parasi var ?

    TL olarak ne alırsanız alın aldığınız birdaha bu fiyata bulamazsınız, aldığınız ekmek ten örnek alın..
    Birileri manda yoğurdu yiyecek ,birileri 4-5 maaş alacak milletin bir yerine koyacaklar , bu memlekette olsa olsa hükümetin balonu vardır yankinda patlayacak .

    Bu kan emici parazitler gitmedikçe bu memleket te sadece TL balon olur hergun patlar durur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottoserdar -- 2 Nisan 2022; 18:22:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz bu kadar iddia ettiginize gore bu islerle ilgileniyorsunuz galiba. Simdi kendniz 750binim olsa mustakil 2 katki falan bir villa yaparim diyorsunuz yani. Bugun proje ve resmi islemler bile dunyanin parasi, zemin etudu sonrasi mutemadi veya radyal temel arasinda 3 kat fiyat farki oldugunuda biliyorsunuz yani. Mutemadide 20bin giden temel radyalde 55-60bin olur is sonlanana kadar. Donatiyi topraktan kesmek icin ilk atilan beton altina micir, sera naylonu vb doseme uzerine C40 su gecirimsiz beton atilip, xps ve membran cift kat dosenecek, yani demem o ki o membran bile dunya para. Farz edelim bir pergole doneceksiniz yapiya, oda sandvic panel olsun. Siz ben bunlari yapmam, radyalde paspayi bile dosemem, etriyeyi, cirozu eksik atarim diyorsaniz yani, adi malla bile 750 e cikmaniz zor. Burda fiyati etkileyen cok sey var, once burda anlasmak lazim, ben bohcalama yapmam, drenaj atmam derseniz, temele membran gecmem, c30-35 degil 20 atarim vb. Siz 750 ile temelsiz koy evi yaparsiniz bu dogrudur. Ama hakkini vererek villa tarzi en adi sekilde bile yapsaniz bence 750 ile cikamazsiniz isin icinden. Ben 2017 de 230bine yazlik aldim ve ustaya 150bin verip komple tadilata soktum. O donem bana pahalli diyen arkadaslar bu kis benimkini ornekleyerek tadilat yaptilar ve 550-650 arasi rakamlar odediler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi social -- 2 Nisan 2022; 19:37:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    Neden bahsediyorsun sen arkadaş?

    dükkanın ne gideri var, bir daire kadar para mı gider yapma alla sen..

    diyorum sana, 1 duvar 3 camekan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.