Şimdi Ara

Evlenmeye namzet olanlar okusun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba,
    Şahsen bekarım ve yaşımda baya bi ileri. Burada forumdaş arkadaşların fikirlerini merak ettiğimden konu açtım.
    Kendi fikrimi an itibariyle belirtmeyeceğim. Sorum ise;
    Evlenirken bilerek ve isteyerek ev hanımı vede üniversite mezunu olmayan mı yoksa çalışan üniversite mezunumu tercih ediyorsunuz?
    Sorumu fazla uzun tutmadan, sebebinide belirtirek yazarsanız hem okuması kolay olur hemde sade olur.
    Mümkünse sırf cevap yazmak için yazmayalım. Tabi yaş skalasında aşağıda olanlarla yukarıda olanların verecekleri cevaplar değişecektir tahminim.
    Seviyeli bir paylaşım olması dileğiyle.

• Üniversite mezunu alma patlaq flan çıkar mazallah ondan sonra first bloodu verdik diye takımına söversin
    Edit:9 eksi,ünili patlaqlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodplus -- 21 Ocak 2015; 18:08:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jubeii kullanıcısına yanıt
    Eşimin üniversite okumasını isterim, isterse çalışabilir ancak çocuk sahibi olduğumuzda çalışmasını istemem, çocuk anneyle büyümeli bence

• Karşındaki insan olduktan sonra seninle aynı yöne baktıktan sonra büyüklerine saygıda küçüklerine sevgi de sorumluluklarını yerine getirdikten sonra isterse uzaydan gelmiş olsun doğru kişi o dur.
    Evli birisi olarak hayatımın en büyük hatasını yapmışım.Yukarıdaki listedekiler bekarken bu demiştim ama evin içine girince kafamı taşlara vurdum.
    Ha çekilecek çilem varmış veren Allah artık yapacak bir şey yok. Katlanacağım!
    Kısmet kısmet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rfssfr

Karşındaki insan olduktan sonra seninle aynı yöne baktıktan sonra büyüklerine saygıda küçüklerine sevgi de sorumluluklarını yerine getirdikten sonra isterse uzaydan gelmiş olsun doğru kişi o dur.
    Evli birisi olarak hayatımın en büyük hatasını yapmışım.Yukarıdaki listedekiler bekarken bu demiştim ama evin içine girince kafamı taşlara vurdum.
    Kısmet kısmet.

Arkadaşa katılıyorum.
    Lakin tek maaşla ev geçinmiyor düzgün bir işte çalışıyorsa güzel olur.

• Şimdi detaylı açıklama yapayım sana. Biraz uzun olabilir. Öncelikle senin hayatınla ilgili bir şey bu. Bir çok değişken var.

Örnek verecek olursak, senin kazancın, senin sosyal hayatın gibi şeyler tercihini etkilemeli.

Açıklarsam: eğer sen sosyal bi insansan, arkadaş çevren iyiyse ve bunlarla sık sık görüşen bir insansan çalışan (muhtemelen üniversite mezunu) biriyle evlenmen mantıklı olur. Çünkü kendisi de çalışacağı için senle uğraşmaya pek vakti olmaz. Çok fazla dırdır çekmezsin maddi olarak da rahatlarsın.

Ama, benim gelirim iyi, çok öyle dışarı çıkan bir insan değilim evim düzenli olsun diyorsan çalışmayan (muhtemelen üniversite mezunu olmayan) biriyle evlenmen daha mantıklı .

Ana fikir bu, çok uzun yazmayın demişsin o yüzden fazla uzatmıyorum ama sorduğun soru için temel kriterlerin bunlar olmalı bence. Evli, işi olan askerliğini yapmış biri olarak söylüyorum bunları. dikkate alabilirsin yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bloodplus

Üniversite mezunu alma patlaq flan çıkar mazallah ondan sonra first bloodu verdik diye takımına söversin

Abi adam çok güzel yere değinmiş yaa. Benim de tek derdim bu hayırlı bi eş bulabilcek miyim kendime
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evlenme Teklifi Fikirleri Olan
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Üniversite okuyup da gözü açılmış olanından ben de korkuyorum; lakin tek maaş ile geçinme korkuma da yenik düşüyorum. En iyisi aile tarafından bulunan okumuş kız. Patlak falan çıkarsa da suçu aileye atarsın, siz buldunuz banane, dersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rfssfr

Karşındaki insan olduktan sonra seninle aynı yöne baktıktan sonra büyüklerine saygıda küçüklerine sevgi de sorumluluklarını yerine getirdikten sonra isterse uzaydan gelmiş olsun doğru kişi o dur.
    Kısmet kısmet.

Öncelikle allah sabır versin size. Zor olmalı.
    "Sorumluluklarını yerine getirsin demişsiniz." Doğru fakat bir hanım benim sorumluluklarım arasında şuda var diyebilir.
    "Ben çocuk büyütmek için beyle ilgilenmek için işimden maaşımdan vazgeçmem. İşimde benim sorumluluğum. "
    Sanırım burda daha fazla parayla kadının ilgi alakası arasında seçim yapılması gerekiyor.
    Yukarda birisi bahsetmiş.
    " Ama, benim gelirim iyi, çok öyle dışarı çıkan bir insan değilim evim düzenli olsun diyorsan çalışmayan (muhtemelen üniversite mezunu olmayan) biriyle evlenmen daha mantıklı ." demiş.
    Bu fikri seçme yada seçmeme etrafında dönüyor mesele.
    Goethe derki;
    "Erkeklerin aklı ev kadını arar, ama kalbi ve hayal gücü başka özellikler peşindedir."

• Bizim orda bir söz vardır bir kız seçerken kulağınıza küpe olsun
    "Varaydım bir ağanın kızına,tüküreydim bin kuruşun yüzüne!"

• Calisan üniversite mezunu.
    Napiyim benim elime bakan kadini,kendi ayaklari ustunde durabilen biri lazim

• Yüzde 90'ı patlak çıkar üniversite mezunlarının. Bu devirde evlenilmez. Yapmayın etmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bloodplus

Üniversite mezunu alma patlaq flan çıkar mazallah ondan sonra first bloodu verdik diye takımına söversin

İstemsizce güldüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: All Hail The King

Yüzde 90'ı patlak çıkar üniversite mezunlarının. Bu devirde evlenilmez. Yapmayın etmeyin.

30'una gelince görücem seni
    Adam sanki kutsal bakir şekil yapıyor burda.

• quote:

Orijinalden alıntı: ELdarioN19

quote:

Yüzde 90'ı patlak çıkar üniversite mezunlarının. Bu devirde evlenilmez. Yapmayın etmeyin.

30'una gelince görücem seni
    Adam sanki kutsal bakir şekil yapıyor burda.

Öyleyim Ben de bakir olmasam haklısın ama klasik ben bakirsem bakire isteme hakkım var

• Bloodplus B kullanıcısına yanıt
  • quote:

Sorun yok kardeş evlenmeden 5 ay önce diktiriyor al sana pertten çıkma mercedes
  • Patlak lastikle yola çıkılmaz. Gecim sıkıntın yoksa köyden getirt organik taze.

• Konu çok ince bir konu.Bir iki satırla anlatılacak izah edilecek şeyler değil.
    Kızı alırken anasına bakacaksın.Nokta.
    Bi de götü yere yakın olandan korkacaksın.
  • bu devirde diktirmeyenmi kaldı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.