Şimdi Ara

Evi karıncalar bastı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2-3 gündür burdalar. Şu an klavyenin üzerinden tutun pc masasına kadar var. Yardım lazım DH üyeleri. Ne yapayım taktik verin

• Yapay Zekanın Yanıtı

Evi Karıncalar Bastı: Kapsamlı Bir Rehber

Evinizi Karıncalardan Kurtarın

Evinizi karıncaların istila ettiğini fark ettiyseniz, endişelenmeyin. Bu yaygın bir problemdir ve ondan kurtulmak için yapabileceğiniz birçok şey vardır.

Karıncaların Neden Evine Girdiğini Anlamak

Karıncalar, yiyecek, su ve barınak arayan sosyal böceklerdir. Eviniz bu ihtiyaçları karşıladığı için karıncalar için çekici bir yer haline gelebilir.

Karınca Türlerini Belirlemek

Evinizi istila eden karınca türünü belirlemek, uygun tedaviyi seçmek için önemlidir. Yaygın karınca türleri şunlardır:

• Kara karıncalar
    • Tespih karıncaları
    • Arjantin karıncaları
    • Faraon karıncaları

Karıncalardan Kurtulma Yolları

Karıncalardan kurtulmak için birkaç etkili yöntem vardır:

• Evini Temiz Tut: Karıncalar yiyecek kırıntılarına ve döküntülere çekilir, bu nedenle evinizi düzenli olarak süpürmek ve temizlemek önemlidir.
    • Gıda Kaynaklarını Gizle: Yiyecekleri hava geçirmez kaplarda saklayın ve evcil hayvan mamalarını düzenli olarak temizleyin.
    • Giriş Noktalarını Kapat: Karıncaların evinize girdiği çatlakları ve delikleri kapatın.
    • Doğal Kovucular Kullan: Karıncalar sirke, nane yağı ve tarçın gibi kokulardan hoşlanmazlar. Bu maddeleri evinize püskürtmek veya serpmek karıncaları uzak tutmaya yardımcı olabilir.
    • Kimyasal İlaçlar Uygula: Evinizin çevresine ve içine karınca ilacı püskürtmek daha ciddi istilalar için etkili bir çözüm olabilir.

İstila şiddetliyse veya kendiniz için bir çözüm bulamıyorsanız, profesyonel bir haşere kontrol şirketinden yardım alabilirsiniz.

Karınca İstilasını Önleme

Karınca istilalarını önlemek için şu ipuçlarını uygulayabilirsiniz:

• Evini temiz tut.
    • Gıda kaynaklarını gizle.
    • Giriş noktalarını kapat.
    • Karıncaların ilgisini çekebilecek kokulardan kaçın.

Bu basit önlemleri alarak evinizi karıncalardan koruyabilir ve huzurlu bir şekilde yaşayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Birisi salavat getirerek karincalari yok eden kadinin capsini atsin ben mobilim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • limonu böl. üzerine nane dök sonrada evin köşelerine yerleştir.

• bende bi gün gece yemek yemiştim bitirememiştim öyle yatmıştım kalktığımda bir sürü karınca doluşmuştu etrafına.Aldım çöpe attım yemeği karıncalarla birlikte sonra hepsine üfledim aralara kaçtılar yemek olmadığı için geri de dönmediler rahatım.
  • Eline deodorant diğer eline de çakmak al bak nasıl kaçıyorlar.

• sünnetçi34 kullanıcısına yanıt
    işe yarar mı hocam evden çıkıyolar mı yoksa öldürüyo mu
  • Tuz hocam karıncalar tuzdan kaçarlar geldikleri bölgeye tuz dökün.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eğer geldiği yeri tespit edebildiysen karınca tozu var sarı renkli. İsmini bilmiyorum onu kullanabilirsin.

Bu toz karıncayı öldürmüyor ama o giriş yerlerini bulup döktüysen artık oraya gelmiyorlar. Ben döktüm yarım saat sonra giren çıkan yoktu. Kalanlarda bir süre sonra kayboldu zaten.
  • bende bu sorunla karşı karşıyayım kapının köşesinden çıktılar temizledim silikonu bastım ortalama 1 hafta felan hiç karınca çıkmadı dün baktım kapının üstünden yanından 3 farklı yerden ordu gibi çıkmışlar bu sefer bide uçan türleride gelmiş ne yapacam kapatsam bir süre sonra yine başka yerden akın edecekler kapıyımı söksem komple ne yapsam benim korkum kapının altındaki dev yuvaları olması
  • zeytinx Z kullanıcısına yanıt
    tuz kesin çözüm mü
  • süpürgeyle çek bizimde duş perdesine dadanmışlardı perde gözükmüyordu karıncadan hepsini süpürdüm sonra yuvayı alçıladım
  • Merhabalar bu konuda size ; http://www.boceksavar.com.tr yi önerebilirim; karıncalara da en az zararı vererek sizi bu sorundan kurtarıyorlar ; sitelerinden aldığım tanıtım yazısını aynen paylaşıyorum; " Karınca haşereler arasında bizlere en benzer yapıya sahip canlıdır. Çalışkan oldukları kadar görev paylaşımında çok net ve tahmininizden daha hızlıdırlar. Karınca kolonisi bir kraliçe karınca ve erkek karıncalardan oluşur. Mart ayı kraliçe karıncanın yumurtalarını bırakmaya başladığı bir dönemdir. Bu dönemde ev veya işyerinize yaptırdığınız böcek ilaçlama ile kendilerine başka bir yaşam alanı bulmalarına yardımcı olabilirsiniz. Uygulayacağımız bariyer ilaçlama ile karıcaları öldürmeden uzaklaştırabilmenin önemini atlamadan iletmek isteriz. Unutmayın Mart ayı bir çok böcek için önemli bir aydır." şimdiden geçmiş olsun inşallah :)

• cigdemsirsiz C kullanıcısına yanıt
    Karıncalar sefere çıktı hocam 1-2 tane kaldı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.