|
|

1 Mobil
|
|
Arap Şükrü Nereli?
Arap Şükrü, 1912 yılında Tokat'ın Zile ilçesinde doğmuştur.
Arap Şükrü Kimdir Hayatı?
Arap Şükrü, genç yaşta İstanbul'a göç etmiş ve burada eğlence hayatına adım atmıştır. İlk olarak kanun çalmış, daha sonra saz heyetlerinde yer alarak şarkıcılık yapmaya başlamıştır. 1940'lı yıllarda kendi saz heyetini kurarak Anadolu'nun çeşitli yerlerinde konserler vermiştir.
Arap Şükrü, "Anadolu'nun Yunus Emresi" olarak anılmıştır. Sazı ve sözüyle Anadolu insanının dertlerini, sevinçlerini ve özlemlerini dile getirmiştir. Türkçe'nin yanı sıra Arapça ve Kürtçe de eserler vermiştir.
Arap Şükrü Öldü Mü?
Arap Şükrü, 16 Ocak 1989 tarihinde İstanbul'da hayatını kaybetmiştir.
Arap Şükrü Şarkılarını Kim Söylüyor?
Arap Şükrü'nün bestelediği şarkılar, birçok Türk halk müziği sanatçısı tarafından seslendirilmiştir. En bilinen yorumcularından bazıları şunlardır:
Arap Şükrü Oldu Mu?
Arap Şükrü, Türk halk müziğinin en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Ölümünden sonra da eserleri yaşamaya devam etmektedir.
|
|
|
|
|
![]() T.C.
Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi - Radyo, Sinema ve Televizyon |
|
| _____________________________ |
|
|
|
|
Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk) |
|
|
Kapıları çalan benim kapıları birer birer.
Gözünüze görünemem göze görünmez ölüler. Hiroşima'da öleli oluyor bir on yıl kadar. Yedi yaşında bir kızım büyümez ölü çocuklar. Saçlarım tutuştu önce gözlerim yandı kavruldu.Bir avuç kül oluverdim külüm havaya savruldu. Benim sizden kendim için hiçbir şey istediğim yok.Şeker bile yiyemez ki kâat gibi yanan çocuk. Çalıyorum kapınızı,teyze, amca, bir imza ver.Çocuklar öldürülmesin şeker de yiyebilsinler. |
|
|