Şimdi Ara

EVİ PİRE BASTI [TECRÜBELİLER İÇERİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
39.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün bodruma birşey almaya inmiştim . Eve geldikten 10-15 dakika sonra bacağımda küçük böceklerin olduğunu farkettim. Bastırınca ölmüyolar ve zıplıyolar. Sonra panikleyip tüm evi araştırdım çok fazla vardı. Süpürüp evde olan sinek ilacını sıktım. Birçoğunu hakladım. Fakat daha fazlalardı.

    Bugün suyla karıştırılan bi ilaç aldım . Saat 14 gibi sıktım tüm eve. 17'de havalandırmaya başladım. Bu tecrübeyi yaşayanlar, ilaç kesin fayda ediyor mu? Bacağım ve kolum da çok kaşınıyor kaşıntıyı geçirecek bir yöntem var mı?



  • Eski evimizde 10 yıl boyunca yaşadık. Genellikle bahar aylarına başlarken Kemeraltı'ndan bir ilaç alırdım ismi aklımda değil. Suyla bir çözelti oluşturuyorduk ufak bir ilaç. İlaç pompasının içine bkz: EVİ PİRE BASTI [TECRÜBELİLER İÇERİ] koyup bahçeyi evi ve tüm apartmanı ilaçlardım. İsteyenlerin evini. Lakin eve 1 gün girmemeniz önerim olur. Bir sefer annemin aceleciliğiyle gözümden çok acı çektim. Doktora gidip damla kullanmak zorunda kaldım. Gözlük maske kullanman tavsiye olur. İlacın ismini hatırlasam söyleyeceğim. Ancak böyle İzmir Kemeraltı gibi yerlerde böcek ilacı tarım ilacı satan dükkanlarda çok etkili ilaçlar bulursun. Pirelerle çok yaşadım :) Açık alanda bile 4 ay etkisini görüyorduk en az. Evcil hayvanın varsa dikkat et ona göre bak. Yiyecekleri dışarıda bırakma ilaçlarken ;) Kolay gelsin. İlaç kesin fayda eder gerçi hele bi bekle. Kaşınması normal pire o. Eğer fazla gelirse kaşıntısı kolonya ya da sabunlayıp durula.




  • İki kere duş aldım dünden beri. Birazdan iftar için evden çıkıcam zaten. Akşam geliyorum o saate kadar etkisi azalır herhalde uyurken zehirlenmeyiz değil mi?
  • Sen ilacın üzrini oku ama o saate zehirlenmezsin. Çevrende kedi köpek ya da toprak bahçe tarzı bir yer varsa oralardan geliyordur.
  • Bodrumda 3 yavru bir büyük kedi gördüm indiğimde yenmiş güvercinler de vardı. Bugün apartmanı da ilaçladılar. İlacı okuycam.

    Şimdi evden çıkıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucky Mustard -- 3 Ağustos 2012; 18:03:12 >
  • Pireler bodrumdan geliyor. Rahat ol içeridekiler ölür bir süre de zor girerler evine tahminimce. Kedileri kovalayın ilaçlamaya bodrumdan başlasınlar. Güvercinlerde gitsin pireler onlardan nasipleniyor bir yandan. Kolay gelsin. Eğer kedilerin apartmanda bakanı varsa ikna edin bi veterinerde ense damlası temiz iş :)
  • bizim burdada var ya pire bizim buralar hep bahçeli evler var yan apartmanda 2 tane kediden mi ne oluşmuş pire salgını var bir de köpeğim var bahçede kaşınıp duruyor gariban.pireler bizim bahçeye geçmiş değil tamamen onların bahçeyle bizim bahçe arasındaki sınıra bir şeyler yapsam mı arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz köpeğe ilaç aldım yarın dökücem.pirelerin sevmediği şeyler falan yardımcı olablir misinix
  • pireler insanlarda yaşayamıyor zamanla kendiliğinden ölmeleri lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zyx

    pireler insanlarda yaşayamıyor zamanla kendiliğinden ölmeleri lazım

    Bacaklarımı çılgına döndürdüler ama. Kanımı da emdiklerini gösterir bu.

    @Priapos35

    Bodrum ilaçlanmış kediler de çıkmıştır muhakkak. Besleyen yoktu ben birkaç kere su ve ekmek koymuştum dokunmamışlardı. Güvercin kemiklerini de temizlemişlerdir belki.
    Eve yeni geldim. 1 ölü bir de baygın pire buldum. İmha ettim hemen.
  • 2009 yılında bacaklarimi 3 - 5 yerinden sivrsinek isirigi sandigim bir sekilde isirmislar.. 5 gün sonra gördüm ki serefsiz pireler evde cirit atiyor.. muhabbet kusu aldim ona baglamistim o donem..

    o an ki paniğimle ilaclama firmasina sabah telefon ettim ve geldiler, eve baktılar.. başında yakalamışsınız bu çok iyi dediler.. evi baştan aşağı özel bir alet ile gerekli önlemleri aldıktan sonra (açıkta yiyecek kalmayacak vs) evi ilaçladılar.. Akşam geldik eve, ben bile kısmende olsa etkilendim kokudan.. fakat farkettik ki duvarlar vs her yer bu ilactan olmus.. 10 gün sonra tekrar ilaclandi vs ama esas sikinti bundan sonra basladi.. Evet pirelerin kökü kazınmıştı.. Ama duvarlari sildik koku gecmedi, her seyi yikadik gecmedi, cunku daha tavanlarda vs ilac vardi malesef.. bizim eve yapılan ilaclama ciddi anlamda pire varlığı varsa yapılması gereken türdenmiş.. Evin yarisini (eskiyen seyler vs) bu bahaneyle attik.. kesin cozum badana boya ile sona erdi.. o donemde sag bacagimda dize kadar 18, sol bacagimda dize kadar 15 isirik vardi ve inanilmaz kasiniyordum..

    Ustunden 3 yil gecti, bu terbiyesizler nasil olduysa simdi yine eve girmişler.. bağ bahçe hayatımız yok, bodrumlu vs bir yerde yaşamıyoruz.. apartmanımızda hayvan besleyen kimse yok.. bu aksam yine erken farketmem sonucu yakaladim 1 tane, bunun dısında da 5 tane gordum.. ancak bu sefer daha onceki durumu yasamak istemedigimden farkli cozum arayislarina girdim..

    geçen sene kiz arkadasimin evinin alt katini da basmislardi bunlar.. Yoneticiye haber verildi ve ankara buyuksehir belediyesi ilaclama ekibi gelerek evi kokulu, apartmanin icini kokusuz ilacla ilaclamislardi.. bir daha da sorun duymadım.. Ayni sekilde bende belediyeyi aradim biraz once ve adamlarla konustum.. yerleri ilacliyoruz diyince rahatladim.. duruma gore istenirse duvarlara da yapilir ama pireler ucan ve duvar gibi yerlerde duramayan parazitler olduklari icin, ilaclamadan sonra tum halilari yikamaciya gonderip, yerleri de silince kurtulacağız bu illetten.. İlaclamanin ücretini de sordum.. metrekaresi 40 kuruş.. Paylaşayım dedim..

    aktarlardan ilac almayi da dusundum ama işi yine ehline bırakmaya karar verdim.. geçen sefer ki gibi panikte olmadım.. serefsizler geliyorlar iste oyle ya da boyle bir yerden.. 10 - 15 gun sonra bir daha yaptirmayi dusunuyorum acikcasi.. Tek sikintisi psikolojik olarak yıpranmanız ve kaşınmanız..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 8 Eylül 2012; 4:19:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.